Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם !

אני מתחיל לאט אבל בטוח את הפרויקט הראשון שלי .

הפרויקט כולל בניה בתא מטען של פלטת עץ שתשב על הגב של הכיסאות ועליה ימוקמו המגברים .

את הפלטה כבר חתכתי נשאר רק לצפות בבד לבד , לתכנן איפה יעברו החוטים והיכן ימוקמו המגברים.

בנוסף אני יבנה רצפה לתא מטען במקום הבד המעפן שקיים כרגע עם חיתוך של עיגול מרכזי לשליפה מהירה ונוחה של הגלגל הרזרבי .

כמובן שהכול ירופד כמו שצריך בבד לבד וכו'.

השאלות שלי הן :

1. את הלבד איך כדאי להצמיד לפלטות ? עם דבק נגרים ( הלבן ) , דבק מגע או משהו אחר ?

2. הייתי מעוניין להשאיר אפשרות לשליפה מהירה של הפלטה למקרה שאצטרך להוריד את הכיסאות בשביל התא מטען או משהו כזה .

איזו אפשרות או איך אני יכול לעשות זאת בעצם ? כלומר בלי להבריג את הפלטה ישירות לכיסאות .

תודה רבה רבה לכל המומחים !

יום טוב

אלעד

ABCD0004.jpg

ABCD0005.jpg

ABCD0006.jpg

ABCD0007.jpg

ABCD0008.jpg

פורסם

הנפח לא יהיה שונה בהרבה מפלטה אחת עם מגברים עליה על המשענות, ופלטה נוספת על הריצפה.

איזה חיתוכים?

למה לעזאזל צריך תאורה?

מתחדשת*

פורסם
הנפח לא יהיה שונה בהרבה מפלטה אחת עם מגברים עליה על המשענות, ופלטה נוספת על הריצפה.

איזה חיתוכים?

למה לעזאזל צריך תאורה?

הנפח לא יהיה שונה אבל הרצפה תהיה יותר גבוהה וזה יתן מראה של תא מטען יותר קטן.

תאורה בשביל היופי אם אני ישים "חלונות " מחומר שקוף כלשהו.

פורסם

ח'ברה , אולי למישהו יש תשובה על השאלה השניה שלי ?

2. הייתי מעוניין להשאיר אפשרות לשליפה מהירה של הפלטה למקרה שאצטרך להוריד את הכיסאות בשביל התא מטען או משהו כזה .

איזו אפשרות או איך אני יכול לעשות זאת בעצם ? כלומר בלי להבריג את הפלטה ישירות לכיסאות .

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש לי שאלה לגבי רצפה כפולה -

האם היא לא מוסיפה תהודה לסאב, ואז צריך להתחשב בכך כשבונים תיבה לסאב ולהקטין לה את הנפח?

האם המגברים מתחממים יותר ברצפה כפולה?

ושאלה אחרונה - חשבתי על לעשות דופן כפולה (כמו להתקין על הגב של הכיסאות, רק להפוך ולצפות את הצד השני בלבד)

מה הסיבה שאף אחד לא עושה את זה? האם יש לזה חסרונות שלא חשבתי עליהם?

פורסם

לדעתי מה שאתה רוצה לא כל כך אפשרי, כי הרי למגבר מחובר מלא חיווט, ולהתחיל לשים פלאגים (זכר ונקבה) על החוט מתח זה לא דבר מומלץ.

אם אתה רוצה להשאיר אופצייה לקיפול הכיסאות על מנת לגדיל את תא המטען האופצייה הכי הגיונית לדעתי זה ריצפה כפולה, רק תדאג לכך שיש למגבר או למגברים איוורור ראוי על מנת למנוע כאב ראש.

כנ"ל למי ששאל מה החסרונות של התקנה מאחורי הפלטה, זה יכול לגרום לבעיות קירור שמחייבות התקנת מאווררים , ויש כאלה שמעדיף לא להתעסק עם זה.

פורסם

תהודה של הסאב תלויה בתיבה שהסאב נמצא בה, אם הריצפה היא גם התיבה שלו, בהתאם.

בד"כ מוסיפים מאוררים קטנים לפינוי החום שבתוך התיבה שמכילה את המגברים, אם היא לא פתוחה לאויר.

בקשר לדופן כפולה הרבה לא עושים זאת כדי להראות את המגברים ואת ההתקנה, כדי להקל על כיוונים וכדי לחסוך במקום.

עושים זאת בעיקר כדי להסתיר את הכל, מי שלא רוצה לחשוף את הציוד.

מתחדשת*

• חברי המעגל הראשון
פורסם

במה שונה רצפה כפולה לדופן כפולה בהקשר של האיוורור?

פורסם

המגבר מצויד בצלעות קירור שפולטות חום ולכן מקום אופטימלי בשבילו זה מקום מאוורר. ברגע שהוא מותקן בתוך מקום קטן כמו לדוגמא ריצפה כפולה, לחום הרבה יותר קשה להתפזר, ולפעמים הוא לא מצליח עקב המקום הקטן והלא מאוורר יחסית, ולכן צריך לעזור בפיזור שלו. הפתרון הכי פשוט הוא התקנת מאווררים , אך דבר זה מצריך תיכון של איפה יותקנו, כיצד יחוברו לרשת החשמל, וכמובן איך יותקנו בצורה אסטתית.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז אם כך לא הבנתי-

מבחינת איוורור, רצפה כפולה זהה לדופן כפולה

מבחינת נוחות - כנ"ל

אז איך זה שבכל זאת רוב האנשים שרוצים להצניע את ההתקנה עושים רצפה כפולה ולא ראיתי מישהו שעשה דופן כפולה?

• תוכן חדש...