Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם האנשים שעובדים שם מספיק מיומנים על מנת למצוא מספר שלדה?

הצעת יעול שלי במידה ואין מספר מנוע שימצא מטביע כזה בקרבת מקום אפילו במכון רישוי עצמו

כל הטרטורים נקרא להם היו נמנעים אם הכל היה במתחם אחד

והעבודה היתה מתבצעת תוך התמקדות באדם אחד אין שום סיבה שזה לא יילך חלק

שוב כמובן ובעל הרכב המיובא הכין את כל המסמכים הנדרשים לשם קליטת הרכב בארץ

ולך איש יקר מזל טוב עברת את זה

תהנה מהרכב ותגיע איתו למיפגשים גם אלו שבירושלים

עופר בן צבי

פורסם
למה אתם מתלוננים על המדינה ש A+J הוא בדיוק כמו אלו שבדקו לו את הרכב?

כתבתי לו שאין מצב שאין מספר שילדה ושיבדוק מראש . במקום לעשות שעורי בית ולברר היכן מספר השילדה הלך "על עיוור" וגם העיוורים לא חיפשו מספר שילדה...

נאה דורש נאה מקיים. היה בודק מראש נותן לבוחן לחפש ובסוף מסתלבט עליו ומוצא וגם נהנה.

יגעת ומצאת תאמין.

זה לא מדוייק.

ברוב הרכבים אין מספר שלדה ורובם ידרשו לשים מספר שלדה

אפילו בספר רכב לא צויין כלום על מספר שלדה בשום מקום מלבד הפלטה על השמשה ומדבקה

גם כששאלתי מוסך פורשה בארה"ב שם הרכב היה מטופל, הוא כיוון אותי למקום אחר בכלל באוטו ולא למקום שבו הופיע מספר השלדה, שאגב, היה מוסתר מאחורי צמת החשמל הראשית של הרכב.

אז, שיעורי בית עשיתי, לחפש, חיפשתי, ורק אחרי שחיפשנו מקום טוב לעשות חדש, ושיחקנו, מצאנו.

אתה לא מצפה ממני להשקיע שעות בשביל משהו שלא בטוח שהוא בכלל שם.

מעבר לזה, הם לא משתדלים אפילו למצוא את המספר. הם רוצים שאתה תעשה זאת בשבילם.

פורסם

מספר שילדה הוא פריט חובה ביצור הרכב. כל המכוניות יוצאות עם מספר שילדה קבוע. הפחית היא לנוחיות הרשויות והמוסך. בארה"ב החוק דורש כי הפחית תהיה במקום בולט בלוח השעונים בצד הפונה לשימשה. הרעיון היה להקשות על גנבים להחליף פחית בתא המנוע. אבל המשיכו לחייב את היצרנים במספרי שילדה מוטבעים.

הטבעת מספרי השילדה אינה במקום קבוע ומציאתה דרושת מומחיות. לפני שנים רבות היה ספר שקראו לו COX שהיה מיועד לרשויות המכס ולסוכני ביטוח ושם למיטב זיכרוני היה ציון היכן מוטבע המספר. אכן, לפעמים ממש קשה למצוא את המספר אבל בד"כ אחרי שעה של חיפוש מוצאים.

סיפר לי חבר שהביא מכונית תוצרת קריזלר משנות החמישים ואנשים במשרד הרישוי אמרו לו שכבר היו הרבה מכוניות כאלה ואין להם מספר שילדה. הוא מומחה לא קטן הראה להם שהמספר מוטבע על השילדה מאחורי הגלגל האחורי...

אתה רואה פרסומים בהם כתוב# MACHING והכוונה שמספרי הרכב תואמים את מה שיהיה בעת שיצא מבית החרושת.

בקיצור יש מספרים מוטבעים השאלה רק היכן...

שלמה דן גדרון

פורסם

קודם כל, תתחדש וברוך הבא למשפחת מטיסי הפורשה...

מה שאתה מספר מוזר לי קצת, כי ברוב הדגמים של אותה חברה (כגון מרצדס שאני מכיר טוב) מספר השלדה יהיה באותו מקום בכל הרכבים.

בפורשה שלי מספר השלדה נמצא בתא המטען (המכונה גם מקום האין מנוע) בצד הימני ליד התיבה שבה יש את המזגן , מה שנקרא smaglers box. המספר מוטבע שם כל מעין גומי קשיח ומאוד קל לאתר אותו.

הפורשה שלי היא 911, ואם זו גם שלך היא אמורה להיות באותו מקום. אם זו 928 מן הסתם זה יהיה מבקום אחר, כי יש שם מנוע...

מה שכן, ברוב ה manuals או ספרי התיקון כגון היינס, יהיה מצוין בהתחלה בדיוק איפה נמצא המספר, אז מוזר למה אצלך זה הה כל כך מסובך

פורסם

מספר שאלות

1.אם דואגים למספר שלדה לפני ההגעה לעמדה 1, אז יש סיכוי לגמור את הכל ביום אחד?

2. האם בדקו לך את הפנסים?

3. האם ביקשו לראות קבלת רכישה והתקנה של פנסים אסימטריים?

פורסם
מספר שאלות

הי יורם

לגבי הפנסים זה ניבדק רק במכוניות חדשות

וזה מה שניבדק +צמיגים

ראובן נזירי,

פורסם
מספר שאלות

לא עניין אותם הפנסים. אפילו שכיוונתי אותם לכיוון הפנסים, הם התעלמו

בספר רכב לא מצויין בכלל מספר שלדה מוטבע, ויש לי גם היינס וגם ספר מקורי, הם מראים שניהם לכיוון הפלטה בלבד

דבר שגרם לי לחשוב שאין מספר שלדה מוטבע

אפשר לגמור הכל ביחד, אבל לא תספיק גם להעביר טסט וגם לחזור למשרד הרישוי לקבל רשיון חדש - באותו היום

לזה כבר צריך יומיים

זה מצחיק כי בעמדה 1 ובעמדת התקינה בודקים אותו דבר רק רושמים על נייר אחר, ובפועל הרכב נבדק ללא יותר מ3 דקות סה"כ

פורסם

עדכון - וגם מנסה להיות הוגן.

היום הייתי עם האברט 750 בעמדה 1.

ההזמנה הייתה לשעה - 9 הגעתי ב 8:55.

הייתי המכונית השלישית בתור. תוך כ-30 דקות הייתי אחרי בידוק מספרי שילדה ומנוע. שום בילבול וטירדה.

אחר כך עברתי לעמדת הבוחן. שם לאחר הפסקת בוקר(?) בין 10:00- 10:30 (שהתחילה ב 9:50), ניגש הבוחן

שהיה בסדר גמור (וגם טען כי זו המכונית היפה בישראל :roll:) רשם פרטים מדוייקים ונתן לי את המיסמכים.

אחר כך הייתי אמור לעשות טסט ואחר כך לקבל את הרישיון רכב.

הטסט עבר חלק, ומחר אני אגש לחולון לקבלת הרשיון. אומנם יום וחצי, אבל התקווה לעשות זאת פעם בחיים עם ה750...

אז, לאחר הקיטור בנוגע למשרד התחבורה ותהליך רישיון יבוא בשבוע שעבר, היום היה חלק ונוח למשתמש להפליא.

עושה רושם שכל תהליך היבוא הינו רנדומאלי.

הערה קטנה:

כמות המעכרים והזבובים בתהליך בעמדה אחת הינו מבחיל! ניגשו אלי לפחות פעמיים, טוב יעשו אם יפתרו את בעיית המאכר ע"י גישה אך ורק לבעלי רכב. פשוט כורדיסטאן שם.

פורסם

עושה רושם שכל תהליך היבוא הינו רנדומאלי.

ציטטתי משפט אחד בלבד והוא נראה לי לצערי הכלל הכי נכון.

באותה המידה יכולת גם להתברבר, עם כל הכוונות הטובות.

לא מספיק שאתה מתחיל את היום ברגל ימין, צריך עוד כמה כאלו שיעזרו בדרך...

מזל טוב על הרישוי הישראלי.

פורסם
עדכון - וגם מנסה להיות הוגן.

היום הייתי עם האברט 750 בעמדה 1.

ראיתי אותך כשיצאת משם, רכב יפה.

קצת אחריך בתור היה ג'יפ טויוטה משנות השבעים שמשך את עייני. ניגשתי לראות את התהליך שעובר עליו מקרוב. הבוחן היה אנטיפאטי אליו. לא היה מוכן להמשיך את הבדיקה לפני שהוא יוריד את הכננת ובלי להסתכל על מידת הצמיגים הוא "קבע" שהם אינם אורינאליים. ומאכריים אכן שרצו שם מכל עבר.

נגעלתי והסתלקתי משם.

אגב, גם הג'יפ שלי הגיע מחו"ל עם כננת. נראה מה יאמרו לי בשבוע הבא כהוא יגוייר

• תוכן חדש...