Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

ברשותי סובארו DL 1989.לאחרונה אי מאבד נוזל ממיכל העודפים.הנזילה מתבצעת מהמיכל עודפים מהפקק עצמו .או יותר נכון מההברגה של הפקק למיכל ! החלפתי את מכסה הראדיאטור שלא היה תקין.עדיין אחרי נסיעה של כחצי שעה חסרים נוזלים בראדיאטור, אבל מיכל העודפים מלא עד אפס מקום.לאחר שהמנוע מתקרר נוזל הראדיאטור חוזר לראדיאטור, אבל מיכל העודפים כמעט ריק !ביצעתי בדיקת לחץ ולא נמצא שום נזילה , הנזילה היחידה שמצאתי רק אחרי נסיעה ממכסה מיכל העודפים.בין השאר גם חיברתי את המאוורר השני( כידוע לסובארו ישנם 2 מאווררים ) של הראדיאטור שיעבוד ישירות וללא הפסקה , הטמפרטורה ירדה אמנם אבל הנזילה עדיין נמשכת ממכסה מיכל העודפים ! אגב בשום שלב שהוא הטמפרטורה לא עלתה, רוב הזמן מד טצפרטורה נמצא על חצי , וכרגע על פחות מחצי לאחר חיבור המאורר השני הקטן !

שאלתי היא : מה יכולה להיות הסיבה לאיבוד הנוזל ממיכל העודפים ? , ולמה הנוזל ממיכל העודפים שעולים למעלה לא חוזרים או נשארים בראדיאטור ,וחוזרים רק לאחר שמהנוע מתקרר ? האם ישנה בעיה של לחץ יתר ! או אולי בעיה במיכל העודפים ואו הפקק של מיכל העודפים , ואולי בעיה בצינור שמחבר בין מיכל העודפים לראדיאטור ?

אודה לכם על עזרחכם.

תודה

יוסי

פורסם

שלום רב !

ברשותך, אתחיל מהסוף להתחלה:

אין לך כלל בעייה, בפקק מיכל העבוי, במיכל העבוי עצמו, בצנרת גומי מהרדיאטור למיכל העבוי, ממכסה הרדיאטור, אומהרדיאטור.

אין לך בשלב זה חדירת קומפרסייה למים, אך אם תמשיך בדרך של אהחמה לא מכונה, זה בסופו של דבר יגיע.

בעייתך קשורה קרוב לוודאי לתרמוסטט תפוס במצב סגור.

הדרך לבדוק האם התרמוסטט אכן תפוס, יש להתניע את הרכב, להמתין עד כחמש דקות, תוך כדי מישוש הדרגתי, של צינור מים עליון ותחתון, בתחילה צינור אחד עליון יהיה קר לגמרי, וצינור תחתון פושר, בשלב מאוחר יותר, הצינור העליון ישאר קר או פושר, והתחתון חם עד רותח.

במקרה שכזה עלייך להחליף תרמוסטט, ולהחליף את מי הקירור בהזדמנות חגיגית זו.

חזור לפורן לעדכון.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום לכולם.

בקשר לסובארו, אז קודם כל תודה לכל מי שהגיב.

כרגע אין לי כמעט בעיה מלבד שהנוזלים במיכל העודפים ( בדקתי בעת שדוממתי מנוע ) עולים עד למכסה עם דליפה מאד קטנה בראדיאטור עצמו ישנם נוזלים שמגיעים עד לתחילת תחתית צוואר הראדיאטור ? האם עדיין ישנה בעייה ת אגב אני נוסע בלי תרמוסטט !!! עם שני מאווררים שכל הזמן פועלים כמו שציינתי בפנייה המקורית !

תודה

יוסי

שלום רב !

ברשותך, אתחיל מהסוף להתחלה:

אין לך כלל בעייה, בפקק מיכל העבוי, במיכל העבוי עצמו, בצנרת גומי מהרדיאטור למיכל העבוי, ממכסה הרדיאטור, אומהרדיאטור.

אין לך בשלב זה חדירת קומפרסייה למים, אך אם תמשיך בדרך של אהחמה לא מכונה, זה בסופו של דבר יגיע.

בעייתך קשורה קרוב לוודאי לתרמוסטט תפוס במצב סגור.

הדרך לבדוק האם התרמוסטט אכן תפוס, יש להתניע את הרכב, להמתין עד כחמש דקות, תוך כדי מישוש הדרגתי, של צינור מים עליון ותחתון, בתחילה צינור אחד עליון יהיה קר לגמרי, וצינור תחתון פושר, בשלב מאוחר יותר, הצינור העליון ישאר קר או פושר, והתחתון חם עד רותח.

במקרה שכזה עלייך להחליף תרמוסטט, ולהחליף את מי הקירור בהזדמנות חגיגית זו.

חזור לפורן לעדכון.

בברכה

צביקה

פורסם

שלום לכולם.

בקשר לסובארו, אז קודם כל תודה לכל מי שהגיב.

כרגע אין לי כמעט בעיה מלבד שהנוזלים במיכל העודפים ( בדקתי בעת שדוממתי מנוע ) עולים עד למכסה עם דליפה מאד קטנה בראדיאטור עצמו ישנם נוזלים שמגיעים עד לתחילת תחתית צוואר הראדיאטור ? האם עדיין ישנה בעייה ת אגב אני נוסע בלי תרמוסטט !!! עם שני מאווררים שכל הזמן פועלים כמו שציינתי בפנייה המקורית !

תודה

יוסי

פורסם

יוסי שלום רב ! נסיעה ללא תרמוסטט ועם שני מאוורים עובדים היא לא תקינה, וזאת בלשון המעטה, אתה עוקף את בעייתך ולא פותר אותה.

יש לבצע בדיקת לחץ הפוך, כדי לשלול חדירת קומפרסייה למי הקירור.

במידה ואיבוד המים הוא שולי, ואין פליטת עשן לבן מצינור הפליטה, יש לתקן את הדליפה מהרדיאטור, נקיון מומלץ בכל מקרה של הרדיאטור, ולהחזיר את התרמוסטט, ולבטל את החיבור הקבוע של המאווררים.

רק לאחר שביצעת את כל מה שהמלצתי, חזור לפורום לעדכון.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה צביקה.

אני לא הייתי מדויק לגמרי. אין לי דליפה מהרדיאטור, למעשה לא חסרים לי נוזלים בכלל.נסעתי הבוקר במשך כ 40 דקות רצופות לאחר מכן המים במכל העודפים עלו עד למעלה עם דליפה מאד קטנה ממכלי העודפים, בכל מקרה בדקתי את הצנור העלין היה ממש קשה בזהירות ממש שחררתי לאט לאט את מכסה הראדיטור הנוזלים בראדיאוטר יצאו בלחץ אדיר ותוך כ 2 דקות הצינור העליון חזר להיות רך ! .

השתלשלות הענינים היא קצת יותר מורכבת. לפני כ חצי שנה התחילו להיות להיות לי בעיות שונות במערכת הקירור. משאבת מים לא הייתה תקינה ( החלפתי אותה ) ולאחר זמן קצר ביותר המשאבת מים המוחלפת התקלקלה. לאחר בדיקה מקיפה נמצא שבעלי הרכב הקודמים השתמשו בחומר לסתימת ראדיאטורים שעם התחממות המנוע הוא זורק חלקיקים מתכתיים בתוך המנוע, למשאבת המים בעצם לכל מערכת הקירור. נאמר לי שהרבה אין מה לעשות . בכל מקרה המכונאי שלי החליט להחליף משאבת מים נוספת + ניקוי טוטלי של הראדיאטור + שטיפה ולאחר מכן מילוי נוזל כחול - גרמני ( שמנוני מרוכז בלי דילול לגמרי ! נטו 100 % ) לטענתו אין אפשרות להתפטר לגמרי מהחומר לראדיאטורים, אלא שהוא חושב ששימוש בנוזל לראדיטור כמו שציינתי ( הכחול שמנוני ) יגרום לחומר שהשתמשו להצמד לדפנות המנוע ולא "לטייל" בכל מערכת הקירור. לאחר הפתרון שלו במשך כחצי שנה הרכב נסע ללא דופי, עד לאחרונה שנראה על פניו שישנה בעיית לחץ ?

שאלתי לאחר תגובתך צביקה האם נראה לך שהבעיה חמורה ,ואם לפי השתלשלות הענינים שציינתי יש קשר לבעיות שהתחילו לפני כ חצי שנה, אגב עדיין לא ביצעתי בדיקת בדיקת לחץ הפוך ! לקראת מה אני הולך לדעתך . אגב כל מה שביצעתי עד עכשיו לפי עצתו של המכונאי ללכת מהקל אל הכבד !

תודה

יוסי

פורסם

לפתוח השרשור:

אני בעלים של DL שנת 92. הטמפ' אצלי לא מתקרבת בכלל לאמצע ואין לי איבוד של טיפה נוזל קירור!

המאוורר השני מיועד עבור המזגן וכרגע בעצם ביטלת את האפשרות להפעיל אותו שכן הוא מחובר תמידית.

תבצע את הבדיקות שצביקה רשם לך (תרמוסטט + קומפרסיה) ותחזור עם תשובות.

כרגע, אתה פשוט גורם נזק מצטבר למנוע!

פורסם

,

בכל מקרה תכניס את הרכב למכון רדיאטורים, בהקדם האפשרי,

לצורך ניקוי של כל מערכת המים גם הצנרת של המנוע, והרכבת טרמוסטט תקין, ותיקון הקומבינה של המאווררים.

תבצע ניקוי ראדיאטור, או שכבר תקנה אחר אם שלך במצב סופני

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...