Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8163 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טכנית זה אפשרי.

ואני מוסיף לשאלה האם זה נחשב שינוי שמצריך אישור כלשהו ממשרד התחבורה?

פורסם

האם זה נחשב שינוי שמצריך אישור כלשהו ממשרד התחבורה?

כל שינוי ברכב מצריך אישור של הרשות בכפוף לאישור מהמחלקה הטכנית של היבואן.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
לא שיש לי תוף בגלגלים אחוריים ( יש לי דיסקים ) אבל רציתי לדעת האם זה אפשרי בכלל?

שאלה שתמיד רציתי לשאול ולא שאלתי,האם ההוצאות משתלמות? ומבחינת הבלימה האם ישנו הבדל גדול?

פורסם
לא שיש לי תוף בגלגלים אחוריים ( יש לי דיסקים ) אבל רציתי לדעת האם זה אפשרי בכלל?

שאלה שתמיד רציתי לשאול ולא שאלתי,האם ההוצאות משתלמות? ו מבחינת הבלימה האם ישנו הבדל גדול?

לפי הידוע לי אין הבדל ממשי ביכולת הבלימה בין דיסקים לתופים (בגדלים דומים). ההבדל העיקרי הוא העמידות בפני "דעיכה" הנובעת מהתחממות יתר - בתחום הזה דיסקים (וכמובן שמאווררים ומחורצים עוד יותר) מפגינים עליונות על פני תופים.

לפחות, זה מה שאני יודע.

פורסם

יש לי פרוייקט מצולם של החלפת תוף לדיסק זה לא נראה מסובך מידי.

אם כי מן הסתם בבלמים לא משחקים אז צריך לדעת מה עושים.(יצא לי חרוז :D )

פורסם

תלוי איפה, כמה ולמה.

יש רכבים שזה זול. יש רכבים שזה יקר. יש רכבים שזה בלתי אפשרי.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

בכל מקרה, הבלמים האחוריים מאבדים מיעילות הבלימה שלהם כמעט מיד לאחר תחילת הבלימה עקב העברת המשקל קדימה. אם יצא לך לראות רכב שבולם בלימה חזקה (או דגריסיבית, ללא ABS) תוכל לראות שבעוד שהגלגלים הקדמיים לא ננעלים, הגלגלים האחורים ינעלו (עקב חוסר החיכוך עם הקרקע).

אגב, לכן חשובה כל כך מהירות הרמת הרגל מהגז ובלימה. אם אתה עושה את זה מהר, אתה מקדים את העברת המשקל ומנצל קצת את הבלמים האחוריים. מהירות תגובה כזו יכולה לגרום לרכב לשפר את מרחק הבלימה ב-1-3 מטר (ב-70 קמ"ש בערך). מה שיכול להיות קריטי בבלימת חירום.

תכלס, נסחפתי :)

אבל לפי דעתי, דיסק יותר יפה מתוף. יש חברות שעושות קיטים כאלו במיוחד.. כמו AEM שעושה קיט המרה להונדה עם קליפרים 2 בוכנות לקדמיים ולאחוריים.

מעניין אם אפשר להשיג אישור לדבר כזה מהיצרן.

משפרי מכוניות מקצועיים (אני לא חושב שיש כמעט כאלו בארץ, ויסלחו לי המקצוענים על ההכללה) תמיד ישימו דגש על שיפור הבלמים במכוניות שעיקר ההשקעה בהם היא עוצמה בקו ישר. הרי צריך גם כוח בלימה למפלצות, לא? 8)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

ת'אמת, אני לא ממש יודע למה בדיוק אבל מאחר ואבא הוא בעל מכון לבלמים, שאלתי אותו פעם והוא אמר לי שצלחות לא משנה קדימה או אחורה הרבה יותר טובות.

כמובן שכמו שנאמר כאן הבלמים האחוריים מאבדים הרבה יעילות בבלימה כי רוב המשקל נופל על הבלמים הקדמיים.

בכל אופן, אני לא חושב שזו צריכה להיות בעיה להחליף את זה.. סהכ אתה צריך קליפרים (עדיף לצבוע לפני ההרכבה באדום :) ), רפידות חדשות וצלחות :)

בכל מקרה, מוסך XXXXXX עושה הכל בנוגע לבלמים. הוא גם מחדש.. חורט צלחות ודרמים ויש לו סחורה טובה.

יאללה ביי

**********ההודעה נערכה**************

בלי פרסומת בבקשה , סמוייה או לא. :!: להבא ההודעה תימחק .

פורסם

שלום.

להסב בלמים אחורים מתופי בלם(דרמים) לצלחות בילום (דיסק ברקס)

זה לא פשוט בכלל ומחייב הרבה שינוים במערכת. לדוגמא כל המערכת בגלגלים

האחורים הכוונה גם לבסיס של הרפידות + תושבות לקליפרים + כבל בלם יד ולפעמים את כל המתלה אחורי.

שסטום פחת, A'B'S' ,עים יש , ומשאבה מרכזית ,ומפצל בלמים .בקיצור לא לחובבנים!!!

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

להסב בלמים אחורים מתופי בלם(דרמים) לצלחות בילום (דיסק ברקס)

זה לא פשוט בכלל ומחייב הרבה שינוים במערכת. לדוגמא כל המערכת בגלגלים

האחורים הכוונה גם לבסיס של הרפידות + תושבות לקליפרים + כבל בלם יד ולפעמים את כל המתלה אחורי.

שסטום פחת, A'B'S' ,עים יש , ומשאבה מרכזית ,ומפצל בלמים .בקיצור לא לחובבנים!!!

אני גם חשבתי על כמה מהדברים שציינת. פשוט לא ידעתי מה מי מו..

תודה לכולם :wink:

• תוכן חדש...