Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אני מעוניין לעשות את הטיפולים בעצמי - או לפחות לבחור את המוצרים בפעם הראשונה - איך אני בוחר שמן איכותי, פילטרים, רצועת טיימינג איכותית מגומי שלא יתפרק ויתייבש וכו'?

כך שאוכל לשלם על העבודה למישהו פרטי וזול, אך עדיין ליהנות מאחזקה ברמה גבוהה שלא יהיו בעיות ברכב?

יש בכלל משמעות איזה פילטרים? או שכולם זה אותו איכות ויכולת סינון (שמן, דלק, אוויר).

גם מישהו אמר לי שלרכב כזה שמן חצי סינטטי זה יותר ממספיק... זה נכון? משנה איזה מותג? האם ללכת עד הסוף ולהשתמש בסינטטי מלא, יקטין משמעותית בלאי וסיכוי לתקלות/בעיות?

אה וגם המליצו לי להשתמש במשהו שנקרא FLASH כתוסף לשמן לפני החלפה.. שזה מנקה את הפיסטונים ובוכנות טוב יותר.. זה נכון? אם כן מה מומלץ?

פורסם
איזה שנה הרכב ומה הק"מ שלו ?

מצטער שוב משום מה, אני לא מקבל מיילים על תגובות :(

הרכב משנת 2002, קמ זה 61 אלף.

השאלות עדיין רלוונטיות, אך בסופו של דבר לא היה לי זמן ללמוד ולעשות טיפול הראשון לבד, אז פניתי למישהו פרטי לפי המלצה של חבר, הוא אמר ששמן סינטטי לא שמים ואסור לשים במנוע כזה קטן - זה נכון? גם אמר שלא באמת צריך להשתמש ב- FLASH לני החלפת השמן...

עוד משהו מעניין - באיביזה שלי, מותקנים שני פילטרי אוויר מרובעים (הוא אומר שעד 2005 כולן היו עגול רגיל וכזה היה רק באיביזה טורבו), לכן הוא חושב שזה דגם שייובא לארץ ולא נקנה פה... מה שמוזר כי כל הטיפולים עד כה היו בצ'מפיון.

פורסם
ברכב שלך דווקא רצוי מאד

להשתמש בשמן סינטטי מלא

זה מעניין.. אני שומע דברים מנוגדים מאנשים שונים... יש משהו מהיצרן עם הוראות/המצלות חד משמעיות? או שזה רק מניסיון אישי אתה אומר שזה יותר טוב ורצוי?

הוא גם אמר לא שהפלאגים והפילטרי אוויר גרמניים ששם לי, צריך להחליף רק פעם ב- 60 אלף.. יכול להיות?

פורסם

פילטר אויר פעם ב -60 אלף נשמע לי מוגזם לחלוטין , נראה לי לפי מה שקראתי בעבר שמומלץ פעם בשנה או כל 30 אלף ק"מ אבל לא מזיק להחמיר ולהחליף כל 15 אלף ק"מ , מה עוד שלהחליף פילטר אויר אתה יכול לבד ללא מאמץ גדול והוא תורם רבות לעבודה תקינה של המנוע ( פילטר סתום -= אין אספקה תקינה של אויר למנוע = תערובת דלק לא טובה )

לגבי טימינג , אם הרכב לא עבר טיימינג עד היום אז מומלץ - יובש של הרצועה יכול לגרום לקריעה ולנזק גדול .

חג שמח

פורסם
פילטר אויר פעם ב -60 אלף נשמע לי מוגזם לחלוטין , נראה לי לפי מה שקראתי בעבר שמומלץ פעם בשנה או כל 30 אלף ק"מ אבל לא מזיק להחמיר ולהחליף כל 15 אלף ק"מ , מה עוד שלהחליף פילטר אויר אתה יכול לבד ללא מאמץ גדול והוא תורם רבות לעבודה תקינה של המנוע ( פילטר סתום -= אין אספקה תקינה של אויר למנוע = תערובת דלק לא טובה )

לגבי טימינג , אם הרכב לא עבר טיימינג עד היום אז מומלץ - יובש של הרצועה יכול לגרום לקריעה ולנזק גדול .

חג שמח

טוב, אז אני חושב שהגיע זמן להתחיל לחקור וללמוד את הנושא, עכשיו שזה כבר לא בוער ההחלפה... אז ככה:

מצאתי פילטר אוויר רב שימושי (ניתן לשטיפה), שגם אמור להזרים יותר אוויר מהסטנדרטיים (יותר כוח סוס), ואף שם כותבים שצריך לנקות פעם ב 50K מייל! (וגם אחריות עליו ל מיליון מייל), אז אולי 60 אלף קילומטר זה לא כזה מצוץ מהאצבע?

http://www.autoanything.com/air-filters/60A2090A0A0.aspx?kc=DTIMESKAF

מה לגבי הפלאגים? 60K זה כן הגיוני באיכותיים?

אגב זה נחשב מחירים טובים או לא, אם פילטר שמן גרמני עולה 110שח, 4 פלאגים (עם 3 קצוות בחלק ההצתה ולא אחד) - 260 על רביעייה - כל זה כולל עבודה.. ושמן 10/40 90שח כולל עבודה?

יש לי הקופסאות של פלאגים ופילטר אז אני יכול לכוב מאוחר יותר מה המותג בדיוק...

כעת אני מחכה לרצועת טיימינג מקורית גרמנית של GETZ או משהו שנשמע ככה.. הוא מעריך לא יותר מ 850 כולל עבודה - אולי אוכל להוריד ל- 800 לא יודע... אבל זה מחירים טובים או יקרים?

אני כמובן אמשיך לחפש ולחקור עוד חלקים ומידע נוסף... בינתיים, אפשר לעזור לי עם שמות של הכלים שאני צריך, כדי לפתוח את הברגים ולעשות הטיפולים פעם הבאה בעצמי?

• מפתח שפותח את הפלאגים - איפה וכמה עולה?
  • אחד שפותח את מכסה המנוע
  • מה שצריך כדי להבריג פילטר שמן?

מה שכן אני יכול להגיד, שהמנוע מרגיש ממש הרבה יותר טוב עכשיו אחרי הטיפול - עובד יותר שקט, זמינות הכוח השתפרה, אין רעידות כמו שהיה.

אהה ועוד שאלה מעניינת: כאשר אני עומד, ומסובב את ההגה ממש עד הסוף (לא משנה לאיזה כיוון), יש שריקה שהוא אומר מגיע ממשאבת ההגה - הוא אומר שכל הסיאט עושים ככה ושזה תקין... חשבתי להיכנס למוסך רשמי לקבל חוות דעת שנייה - אולי כל הסיאטים שהוא ראה היו עם בעיות? :lol:

פורסם

שאלה נוספת יש לי... זה איך/איפה אני מוצא קטלוגים עם איזה חלקים מאושרים לרכב, מומלצים, מה זה מקוריים, חלופיים וכו?

וגם הוראות לגבי איך לעשות טיפולים שונים לרכב?

חיפשתי לא מעט ועד כה רוב תוצאות החיפוש פשוט לא רלוונטיות... מה אין על מידע טכני באינטרנט בכלל על מכוניות? זה נראה הדבר היחיד שאני לא מצליח למצוא דרך גוגל...

פורסם
תעשה חיפוש בפורום טכני

תשמע עשיתי כל החיפוש שעול על הדעת... אני לא מוצא כלום! פשוט כלום...

אני מחפש מדריכים טכניים, קטלוגים שמסבירים איך לדעת איזה חלקים נחשבים זהים למקוריים, ומה זה סתם תואם וכו... אני לא מצליח למצוא כלום! לא פה ולא דרך גוגל.. ואני טוב מאוד במציאת מידע באינטרנט.. רק לא רכב נראה :(

אז בקשה - תגובות חיוביות עם יותר מארבעה מילים יעזרו!

שוב, אני מהסוג אנשים שרוצים לדעת כל מה שאפשר, ולעשות לבד כל מה שאפשר :)

• תוכן חדש...