Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחבר שלי יש bmw 320 valvetronic מודל 2003, ברכב יש מערכת מובנית עם שליטה מההגה עם זה חשוב.

הבנתי שזה מסובך להחליף מובנית וזה כרוך בהרבה שעות עבודה קשות, הרבה כסף, והרבה בלאגן.

דבר ראשון, אני והחבר לא מבינים ממש ברמקולים והספקים כרגע יש לו את המקוריים שכל פעם שהוא מגביה קצת יותר מידי שומעים "מגעיל" וזה צורם, בשביל לשמוע באיכות צריך לשמוע נמוך.

אז ככה, המוזיקה המדוברת נעה על בסיס של שחורה האוסים ומזרחית, המטרה להחליף את כל הרמקולים ברכב שזה 2 בדלתות ו2 מאחורה ונראה לי זהו, מגבר יש בינתיים הוא סידר מגבר שהבנתי שהוא ברמה טובה, והוא רק צריך רמקולים ואולי סאב-וופר אבל הבעיה שהוא מחפש סאב-וופר שלא יתפוס הרבה מקום בבאגז' כי הוא משתמש בו לעבודה, המטרה היא לשמוע גבוה ונקי.

בינתיים נתמקד ברמקולים ובלי סאב-וופר בתקציב של 1000 שקל גג ורצוי שיישאר עודף.

הומלץ על פיוניר 1000 מחבר מה אתם אומרים?

דרך אגב, החלפת המערכת המובנית נעשית רק במורשה או שאפשר "חאפרים"? האם זה באמת קשה כמו שמספרים וזה כרוך בעלות התקנה גבוהה? והאם זה מבטל את האופצייה של שליטה במערכת מההגה?

פורסם

אני הייתי ממליץ ללכת לא על רמקולים 3WAY אלא על קומפוננט!

ב1000 ש"ח יש לך מבחר די טוב .

אני הייתי הולך על מורל DOTECH OVATION

או על FOCAL 165A

זה מה שאני ממליץ !

שהיה בהצלחה !

על תשכח שיש תשלום על התקנה .

פורסם

החלפת הרדיו המקורי אינה מסובכת ואפילו פשוטה. התקנת מערכת קצת יותר קשה מרכב יפני טיפוסי אבל לא מסובכת מידי. את השליטה מההגה ניתן לחבר ע"י מתאם. איפה להתקין? זה כבר שיקול שלך. אתה לא חייב אצל מתקין מורשה אבל להתקין אצל חאפר מן הסתם לא מומלץ.

פורסם

עידכון קצר:

התקציב הוא 700-800 שקל ל6 רמקולים ללא התקנה, 2 אחורי 2 דלתות קידמי, ועוד 2 שהוא טוען שיש לו ולא ראיתי.

המערכת נשארת מקורית.

המטרה, האוסים ומזרחית בווליום גבוה ונקי. איזה רמקולים הכי מומלצים מבחינת הספק וואט וrms?

האם ניתן לקבל סירטון לגבי פירוק והרכבה עצמיים של הרמקולים בסידרה 3?

או הסבר פשוט?

ובינתיים המגבר והסאב לא חוברו, אבל אני ישמח לקבל הסבר\סירטון איך להכין להם יציאה מהמערכת המובנית כי לפי מה שהבנתי זה לא אפשרי לארגן יציאה כזו במערכות מובנות.

ואיפה מומלץ לרכוש אותם באיזור חיפה והקריות?

דרך אגב natio2 הייתי שמח לדעת על ההבדל בין קומפוננט לבין 3way

פורסם

אוקי אז בוא נעשה קצת סדר בדברים:

קודם כל המערכת המובנית שיש ברכב אמורה להיות ברמה גבוהה וכך גם הרמקולים

אומנם הווליום לא מטורף אבל אתה אמור לשמוע סאונד נקי מרעשים.

אני ממליץ לפני שאתם רצים לקנות מערכת שתבייש את הרכב ללכת למתקין שאתם סומכים עליו

ושיבדוק את הדיסקים (יכול להיות שהשירים באיכות לא טובה)

או שיש פגם במערכת כמו: רמקול קרוע קצר בחוטים וכ''ד

ואם לא תהיו מסופקים תמיד אפשר להחליף ולשדרג

עוד דבר: אני לא בטוח אבל לפי מה שידוע לי המערכת שמסופקת ע''י ב.מ.וו אמורות להיות באיכות גבוהה

ובמקום לזרוק סתם כסף על רדיו דיסק אני חושב שיהיה הרבה יותר כדאי להשאיר את המערכת המקורית ולחבר אותה למגבר

ע''י מנחת (סוג של ממיר שמעביר מחוט של רמקול לחיבור של מגבר)

ומשם לרמקולים. וגם תוכל להשאיר את השליטה בהגה ולא להוציא גם על זה כסף מיותר אם בכלל תהיה לך אופציה כזאת ברדיו דיסק

רדיו דיסק איכותי עולה 1500 ש''ח ומעלה וזה לא כולל מתאם לשליטה בהגה שזה בשקט עוד כמה מאות שקלים

ועוד לא דיברנו על התקנה.

מנחת מהאיכות הכי גבוהה עולה 700 ש''ח

הסבר קצת לגבי סוגי רמקולים:

נתחיל מהפשוטים

רמקול רגיל שנקרא 3 WAY:

המספר מייצג כמה רמקולים (אלמנטים) יש - זאת אומרת שיש וופר מיד וטוויטר

קומפוננט: כמו שיש בבית רמקולים שבנויים בנפרד אותו הדבר ברכב

הסוג הנפוץ ביותר זה 2 רמקולים - טוויטר ומידבאס

החוט שמגיע מהמגבר מתחבר לקופסאה ששולחת לכל רמקול רק את התדרים (צלילים) שהוא יכול לנגן

היתרון מרמקול רגיל שניתן להגיע לאיכות ועוצמה הרבה יותר גבוהים מכיוון שכל רמקול מנן רק את הצלילים שהוא צריך

ולכן אין עיוותים בצליל

כיום יש הרבה חברות שמייצרות רמקולים איכותיים אבל מכיוון שהתקציב די מוגבל אני ממליץ לך לרכוש מורל דוטק

ותוודא שיש לך מגבר מתאים שיוכל לנצל את הרמקולים

ומומלץ להתייעץ עם מתקין לפני רכישה או התקנה מכיוון שלכל רכב יש מידות שונות של רמקולים וחייב לוודא מה המידה

שיש ברכב

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

אני חושב שלא שמת לב, המערכת המובנית לא תוחלף, רק הרמקולים.

ויכול להיות שרמקול אחד קרוע או לא מחובר כראוי מה הסיכוי שכל ה6 באותו מצב?

האיכות מעולה פשוט שמגביהים טיפה יותר מהנורמל הצליל צורם באוזן ולא שומעים באיכות.

לגבי איכות הדיסקים והשירים בהם, בדרך כלל שומעים בדיסקים צרובים אבל גם ששמעתי בדיסקים מקוריים לא היה הבדל.

מגבר יש, מגבר ממש ברמה שעלה 3000 שקל ומשמש כרגע בבית ומתכונן להעביר אותו לרכב.

אז מה שאתה אומר בעצם זה, לקנות מנחת ולחבר את המגבר אליו ואז הכל יסתדר? (ולהשאיר את הרמקולים המקוריים?)

פורסם

זה לא בעיה להחליף.

יש פאנלים מקוריים שניתן לרכוש, המשתלבים יחד עם הדש-בורד, בהם ניתן להתקים מכשיר חיצוני.

לא חייבים להחליף את המכשיר, מומלץ להשאירו ולהחליף רק את הרמקולים, + מגבר חיצוני טוב ובמנחיתים טובים.

זה יעשה את העבודה!

-

• תוכן חדש...