Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

שו?מ?ר , מישהו יכול להסביר לי מה זה הירק הזה..?


LiranAr
שימו לב! השרשור הזה בן 7400 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

הן לא מצליחות לשלוט בעצמן... :roll::roll::roll:

 

 

3990_Fennel.JPG

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

במרוקאית שומר זה בישבש :lol:

טעים כשמטבלים במיץ לימון....

:p

 

סוף סוף אחד שהוא לא אשכנזי מושלם .

 

זה לא סתם ביש - בש , בתוספת המבטא המרוקאי האורגינלי זה מבוטא כמו ביס-בס , אבל ה-ס' שורקת כזאת...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בדיוק !

זה כזה ביס-בס כזה.... :lol:

 

כמו כל דבר, גם שמו של השומר בשפת אחינו השחרחרים הינו בר קימא,

וטעמו יבואר כדלקמן:

 

אוכל השומר, יברוך במעין קול גברי ומפתה הנקרא "בס" השולח

אקורדינטות מעוררות תשוקה אל אוזני בן זוגו המיוחם.

 

ה"ביס" מבטא את הרגשתו של בן הזוג המיוחם שהושפע מהבאס,

והמדובר גורם לו לרצות להרביץ בו ביס, פשוטו כמשמעו.

 

פילנטרופים רבים עדיין תוהים על אפקט הבס,

והדיעות חלוקות, כך שקשה לקבוע בוודאות, אך הנכתב לעיל

הוא המוסכם והמקובל על הגניכט.

 

שבוע טוב. :wink:

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ואללה, אחרי השרשור ההיסטורי הזה ישר הלכתי לביית קינסת להגיד ברכת הגומל על זה שלא יצא לי להיות אתכם באותו אירוע על האש מפוקפק.

 

ואגב, אם בשמות מאכלים מרוקאיים עסקינן - התבשיל עם השם הכי סיטרואני שיש זה ללא ספק בטטה XBIYA. לא? :wink:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ואללה, אחרי השרשור ההיסטורי הזה ישר הלכתי לביית קינסת להגיד ברכת הגומל על זה שלא יצא לי להיות אתכם באותו אירוע על האש מפוקפק.

 

ואגב, אם בשמות מאכלים מרוקאיים עסקינן - התבשיל עם השם הכי סיטרואני שיש זה ללא ספק בטטה XBIYA. לא? :wink:

 

או-ארטישוק ירושלמי.ירק שורש עם טעם די מוזר,מזכיר טעם של לבבות ארטישוק.

והתכונה הנוספת,גורם לגזים(נפיחות,נאפחות,פוקים).

 

בטטה קסביה..מה הייתי עושה אם השף( לשעבר)שלי לא היה מרוקאי :wink: .

Rikshanoam-R

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ואללה, אחרי השרשור ההיסטורי הזה ישר הלכתי לביית קינסת להגיד ברכת הגומל על זה שלא יצא לי להיות אתכם באותו אירוע על האש מפוקפק.

 

ואגב, אם בשמות מאכלים מרוקאיים עסקינן - התבשיל עם השם הכי סיטרואני שיש זה ללא ספק בטטה XBIYA. לא? :wink:

 

בטטה קס(ש)ביה זה מגעיל!!

הכי טעים זה קציצות חריפות או קורקבנים. אין על המרוקאים בזה.

 

ללקק ת'אצבעות. 8)

172

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ואללה, אחרי השרשור ההיסטורי הזה ישר הלכתי לביית קינסת להגיד ברכת הגומל על זה שלא יצא לי להיות אתכם באותו אירוע על האש מפוקפק.

 

ואגב, אם בשמות מאכלים מרוקאיים עסקינן - התבשיל עם השם הכי סיטרואני שיש זה ללא ספק בטטה XBIYA. לא? :wink:

 

בטטה קס(ש)ביה זה מגעיל!!

הכי טעים זה קציצות חריפות או קורקבנים. אין על המרוקאים בזה.

 

ללקק ת'אצבעות. 8)

לא אמרתי שזה טעים! אמרתי שזה המאכל עם השם הכי סיטרואני - ואני עומד מאחורי דברי! (תוך כדי שאני מכופף אותם ולוחש באוזנם "יהיה בסדר... יהיה בסדר...)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ואללה, אחרי השרשור ההיסטורי הזה ישר הלכתי לביית קינסת להגיד ברכת הגומל על זה שלא יצא לי להיות אתכם באותו אירוע על האש מפוקפק.

 

ואגב, אם בשמות מאכלים מרוקאיים עסקינן - התבשיל עם השם הכי סיטרואני שיש זה ללא ספק בטטה XBIYA. לא? :wink:

 

לא ממש... המאכל עם השם הכי סיטרואני לדעתי זה דווקא ברקקש BERKUKSH בעעע קשה לכתוב את זה, זה האורז הזה עם החלב שאוכלים בפורים....

אם הייתי יכול הייתי מבטל את החוק שקובע שאסור

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים


×
×
  • תוכן חדש...