Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעוד כחודש (בתקופה שבין השבוע האחרון של אוגוסט ועד אמצע ספטמבר בערך) אני מתכנן לטוס לשבוע+- באירופה, כאשר המטרה היא לטייל כמחצית מהזמן (בעיר ומחוץ לעיר) ולבלות במסיבות ומועדונים בשאר הזמן.

אחרי שבדקתי כל מיני מקומות באינטרנט, הגעתי למסקנה שברלין די מתאימה למטרותיי - יש בה חיי לילה תוססים, השהות בה לא יקרה יחסית ויש גם מקומות לטייל.

בכל מקרה הייתי רוצה לקבל המלצות לטיול, מעבר למידע הכללי שיש באינטרנט.

האם יש מועדונים/פאבים שחובה או ממש רצוי לבקר בהם?

מקומות/אתרי תיירות שמומלץ לבקר בהם (נגיד מסלולים עם נופים עוצרי נשימה וכדומה, אם יש כאלה).

מלונות שמומלץ להשתכן בהם (שיהיו מלונות סבירים ולא יקרים, אין בעיה גם עם אכסניות וכדומה).

ועוד עיצות שימושיות יתקבלו בברכה.

*בעיקרון התכנון המקורי הוא להישאר בברלין ובסביבה שלה במהלך כל הטיול (לכן גם המקומות שאני מחפש הם כאלו שניתן להגיע אליהם בתחבורה ציבורית), אבל אין לי בעיה לשנות את התוכנית ולבלות מחצית מהטיול בברלין, ובחצי השני לעבור למקום אחר קרוב ולהמשיך שם (לא בהכרח בגרמניה, אפשר גם במדינה קרובה), ככה שאם יש למישהו המלצות לאיזור/עיר אחרת שכדאי לבקר בה גם ושהמעבר אליה מברלין ושהשהות בה לא יקרעו את הכיס (בכל זאת סטודנט תפרן :-P) זה יתקבל בברכה.

תודה.

פורסם

הייתי בברלין מספר פעמים, אבל למטרה שונה, לכן אני לא אכנס למסלולים, מועדונים וכו'.

דבר אחד שאני יכול לומר לך לגבי גרמניה בכלל וברלין בפרט נוגע למלונות. אל תשכח שמדובר במדינה שחלקה היה בעבר קומוניסטי, ובעיר שהייתה מחולקת לשניים. זה אומר שיש עדיין הרבה מלונות עם חדרים שנראים כאילו יצאו משנות-60, מקלחות שתעדיף להימנע מהן ושירות לפי מיטב המסורת הסובייטית.

האם אתה נוסע לבד או עם חברים? אכסניות יכולות להיות אופציה טובה, אבל אם אתה לבד, זה לא יהיה זול בהרבה ממלון בסיסי. האם עשית כבר את שיעורי הבית שלך? בדקת אתרים בעיר שתרצה לבקר בהם? עשית סקר שוק על מקומות לינה וצימרים באיזור? למדת את מערכת התח"צ? האם תהיה עם רכב בחלק מהזמן?

בכל אופן, לא הייתי דואג לגבי לראות דברים מעניינים - נסיעה ברכבת התחתית ב-2 בלילה תפתח בפניך עולמות חדשים והזויים. עם זאת, בשביל נופים עוצרי נשימה יש מקומות מתאימים יותר, מחוץ לסביבה האורבנית. עד כמה תעניין אותך העיר עצמה ואתריה, זה כבר עניין של טעם.

פורסם

יש לך הוסטל בשם סיינט כריסטופר

http://www.hostelworld.com/availability.php/St-Christopher-s-Berlin/Berlin/17515

לדעתי מיקום טוב

מקום נקי מאוד

בטוח בלילה באזור

הרבה מאוד צעירות

ויש להם באר שם בהוסטל שמוכר בירה בקס ביורו והשניה חינם (כן כן) גם אחלה צ'ילי יש שם במסעדה

רכבת בפתח ההוסטל

בקיצור מומלץ

בעיקרון יש מסיבות באזור טיפה מרוחק, אופניים, רכב או רכבות

שב קצת ותבין איך כל העניין של הרכבות עובד, זה מאוד יקל עלייך, מול ההוסטל יש לך תחנת רכבת

זה מחולק לאיזה 7 רכבות שכולן אחת מתחת לשניה באדמה או כאלה מעל האדמה

ועדיף לשאול בגסט האוס את הברמן איפה יש מסיבות, בדרך כלל יש איזה ארוע מיוחד או איזה כנס גדול ויש הרבה מסיבות

בתקופה הזאת נראה לי יש את הpopcom או משהו כזה שזה איזה כנס של מלא מפיקים ועושים מסיבות בהאנגרים (בחלק הדרומי של העיר)

לי יצא בהוסטל הזה לישון בתקופה של הכנס הזה ב2007

רק תעשה טובה ואל תשאל גרמנים איפה סבא שלהם היה בין השנים 1937 עד 1945

פורסם

אם אתה לא מוכרח לצאת מחוץ לעיר, תחבורה ציבורית תשרת אותך נאמנה. מגיעה לכל חור אפשרי כמעט בעיר ועובדת בימי חול עד 1:00 בלילה (חשוב שתציין מתי בדיוק אתה מתכוון להגיע כי כרגע יש השבתה של רוב קווי ה-S-BAHN שהיא כמו מטרו אבל עילית).מומלץ גם לקנות כרטיס שבועי שייצא לך הרבה יותר זול ותכף לכל התחבורה בעיר. מוניות לא יקרות מדי. אנגלית זה לא הצד החזק של הגרמנים בברלין אבל ניתן להסתדר. יש בקרבת ברלין גם מס' אגמים שעכשיו זו תקופה טובה לבקר בהם (מחליף את הים לתושבי העיר).

מקומות מומלצים לביקור הם מוזיאונים (העיר שופעת בהם). מעבר לכך יש לך מס' ארמונות כמו למשל Park Sanssouci שנמצא חצי שעה ברכבת מברלין או בתוך ברלין ארמון charllotenburg.

בקישור הבא תוכל למצוא הרבה מידע על מקומות לבקר בהם (יש אפשרות לאנגלית באתר).

http://www.berlin.de

מעבר לכך, אתה מוזמן לשאול עוד שאלות (אני מתגורר בברלין כמעט שנה כבר).

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם
הייתי בברלין מספר פעמים, אבל למטרה שונה, לכן אני לא אכנס למסלולים, מועדונים וכו'.

דבר אחד שאני יכול לומר לך לגבי גרמניה בכלל וברלין בפרט נוגע למלונות. אל תשכח שמדובר במדינה שחלקה היה בעבר קומוניסטי, ובעיר שהייתה מחולקת לשניים. זה אומר שיש עדיין הרבה מלונות עם חדרים שנראים כאילו יצאו משנות-60, מקלחות שתעדיף להימנע מהן ושירות לפי מיטב המסורת הסובייטית.

האם אתה נוסע לבד או עם חברים? אכסניות יכולות להיות אופציה טובה, אבל אם אתה לבד, זה לא יהיה זול בהרבה ממלון בסיסי. האם עשית כבר את שיעורי הבית שלך? בדקת אתרים בעיר שתרצה לבקר בהם? עשית סקר שוק על מקומות לינה וצימרים באיזור? למדת את מערכת התח"צ? האם תהיה עם רכב בחלק מהזמן?

בכל אופן, לא הייתי דואג לגבי לראות דברים מעניינים - נסיעה ברכבת התחתית ב-2 בלילה תפתח בפניך עולמות חדשים והזויים. עם זאת, בשביל נופים עוצרי נשימה יש מקומות מתאימים יותר, מחוץ לסביבה האורבנית. עד כמה תעניין אותך העיר עצמה ואתריה, זה כבר עניין של טעם.

בינתיים אני לבד, אבל אני מתחיל לחפש מישהו לנסוע איתו (אני רוצה לנסוע עם חבר או שניים, תלוי כמה נמצא. לבד זה יהיה קצת משעמם). וסקר שוק עדיין לא עשיתי, אני אתחיל לקראת אמצע אוגוסט כשאני אסיים את המבחנים בעזרת השם.

לגבי מקומות הלינה - שמעתי על אופציה שאנשים משכירים דירות במרכז ברלין, ובמחינת מחירים ל2 אנשים זה יוצא משתלם.

ואני אהיה בלי רכב, רק תחבורה ציבורית.

יש לך הוסטל בשם סיינט כריסטופר

http://www.hostelworld.com/availability.php/St-Christopher-s-Berlin/Berlin/17515

לדעתי מיקום טוב

מקום נקי מאוד

בטוח בלילה באזור

הרבה מאוד צעירות

ויש להם באר שם בהוסטל שמוכר בירה בקס ביורו והשניה חינם (כן כן) גם אחלה צ'ילי יש שם במסעדה

רכבת בפתח ההוסטל

בקיצור מומלץ

בעיקרון יש מסיבות באזור טיפה מרוחק, אופניים, רכב או רכבות

שב קצת ותבין איך כל העניין של הרכבות עובד, זה מאוד יקל עלייך, מול ההוסטל יש לך תחנת רכבת

זה מחולק לאיזה 7 רכבות שכולן אחת מתחת לשניה באדמה או כאלה מעל האדמה

ועדיף לשאול בגסט האוס את הברמן איפה יש מסיבות, בדרך כלל יש איזה ארוע מיוחד או איזה כנס גדול ויש הרבה מסיבות

בתקופה הזאת נראה לי יש את הpopcom או משהו כזה שזה איזה כנס של מלא מפיקים ועושים מסיבות בהאנגרים (בחלק הדרומי של העיר)

לי יצא בהוסטל הזה לישון בתקופה של הכנס הזה ב2007

רק תעשה טובה ואל תשאל גרמנים איפה סבא שלהם היה בין השנים 1937 עד 1945

המקום נשמע טוב. המיקום שלו יחסית מרכזי? אני לא מכיר את האיזור שהם כתבו שהוא נמצא בו (בעצם בינתיים אני לא מכיר שום איזור שם :-P)

ולגבי החדרים - לא הבנתי מה ההבדל - יש דירות פרטיות לאדם אחד או לזוג ויש דירות ל4+ מעונות מעורבים. מה בדיוק הכוונה? מה יש בכל אחד מסוגי הדירות?

יש לך את תערוכת פרנקפורט בין ה-17 ל-27 בספט'...

שווה קפיצה :-)

יש לך מושג מה טווח המחירים?

אם אני אלך אז זה יהיה אפשרי רק ביום הראשון (ב17 לספטמבר), שכן אני רוצה לחזור לארץ עד ראש השנה שחל יום אחרי.

פורסם
אם אתה לא מוכרח לצאת מחוץ לעיר, תחבורה ציבורית תשרת אותך נאמנה. מגיעה לכל חור אפשרי כמעט בעיר ועובדת בימי חול עד 1:00 בלילה (חשוב שתציין מתי בדיוק אתה מתכוון להגיע כי כרגע יש השבתה של רוב קווי ה-S-BAHN שהיא כמו מטרו אבל עילית).מומלץ גם לקנות כרטיס שבועי שייצא לך הרבה יותר זול ותכף לכל התחבורה בעיר. מוניות לא יקרות מדי. אנגלית זה לא הצד החזק של הגרמנים בברלין אבל ניתן להסתדר. יש בקרבת ברלין גם מס' אגמים שעכשיו זו תקופה טובה לבקר בהם (מחליף את הים לתושבי העיר).

מקומות מומלצים לביקור הם מוזיאונים (העיר שופעת בהם). מעבר לכך יש לך מס' ארמונות כמו למשל Park Sanssouci שנמצא חצי שעה ברכבת מברלין או בתוך ברלין ארמון charllotenburg.

בקישור הבא תוכל למצוא הרבה מידע על מקומות לבקר בהם (יש אפשרות לאנגלית באתר).

http://www.berlin.de

מעבר לכך, אתה מוזמן לשאול עוד שאלות (אני מתגורר בברלין כמעט שנה כבר).

ליאור

יש לך המלצה לאתרים מחוץ לעיר שכדאי לבקר בהם? מלבד הסיורים בעיר (מוזיאונים וכדומה) אני גם רוצה לבקר במקומות עם נופים יפים וגם כאלה שאפשר לעשות בהם טיול רגלי של כמה שעות (כל מיני פארקים, אתרים מעניינים וכדומה גם הולך).

ואותה שאלה לגבי מועדונים/בארים - יש מקומות שאתה מכיר וממליץ עליהם? הבנתי שיש מבחר גדול של מועדונים בברלין, אבל מכיוון שאני אקדיש לזה 2-4 ערבים (פעמיים לצאת למועדונים ועוד פעמיים לצאת לשבת בפאב כנראה) אז אני רוצה ללכת למקום טוב ומיוחד (בסופו של דבר מועדונים רגילים) יש גם בארץ.

תודה.

פורסם

הסתכלתי על כתובת המקום ששראגמן רשם לך ואכן המקום שוכן לא רחוק מ-alexanderplatz שהוא אחד ממרכזי התחבורה הציבורית בברלין. ככה שהמיקום אכן סביר מאוד.

הפארק שרשמתי לך נמצא כחצי שעה מברלין (potsdam) עם רכבת ושם תוכל בכיף להעביר יום שלם. קיץ זה זמן מצויין לבקר שם.

האגם הזה גם מומלץ (חבר שלי מבקר שם הרבה אבל לי לצערי עוד לא ייצא להיות שם).

http://en.wikipedia.org/wiki/Wannsee

מסיבות - אנסה למצוא לך מחר אתר עם מדריך אקטואלי למסיבות בזמן הקרוב.

Veni Vidi Vici

פורסם

אני מתרשם שאתה חדש בתחום, משום שהשאלות שלך די כלליות. האם יצא לך לטייל לבד בחו"ל בעבר?

לגבי "איך אכסניות עובדות", אני אשאיר את ההסבר לאבנר או למי מחברי הפורום שירצה להרחיב בנושא.

המקום שהומלץ לעיל נראה אחלה, אבל לא חסרים מקומות שמציעים חבילה דומה במחיר נמוך יותר.

לגבי תחבורה ציבורית בעיר, האתר של BVG אמור לתת לך את כל המידע הנחוץ.

בכל שאר הנושאים, פורום למטייל הוא נקודת התחלה טובה.

כאמור, מומלץ לעשות שיעורי בית ולחזור עם שאלות קצת יותר ספציפיות.

לא תאמין עד כמה הטיול שלך יכול להשתפר כשאתה מתכנן אותו בעצמך.

פורסם
יש לך מושג מה טווח המחירים?

אם אני אלך אז זה יהיה אפשרי רק ביום הראשון (ב17 לספטמבר), שכן אני רוצה לחזור לארץ עד ראש השנה שחל יום אחרי.

אם איני טועה - התערוכה נפתחת לקהל אך ורק מה-19.9...

אני עושה את ראש השנה בפרנקפורט...

לא נורא :-P

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
הסתכלתי על כתובת המקום ששראגמן רשם לך ואכן המקום שוכן לא רחוק מ-alexanderplatz שהוא אחד ממרכזי התחבורה הציבורית בברלין. ככה שהמיקום אכן סביר מאוד.

הפארק שרשמתי לך נמצא כחצי שעה מברלין (potsdam) עם רכבת ושם תוכל בכיף להעביר יום שלם. קיץ זה זמן מצויין לבקר שם.

האגם הזה גם מומלץ (חבר שלי מבקר שם הרבה אבל לי לצערי עוד לא ייצא להיות שם).

http://en.wikipedia.org/wiki/Wannsee

מסיבות - אנסה למצוא לך מחר אתר עם מדריך אקטואלי למסיבות בזמן הקרוב.

תודה רבה.

אני מתרשם שאתה חדש בתחום, משום שהשאלות שלך די כלליות. האם יצא לך לטייל לבד בחו"ל בעבר?

לגבי "איך אכסניות עובדות", אני אשאיר את ההסבר לאבנר או למי מחברי הפורום שירצה להרחיב בנושא.

המקום שהומלץ לעיל נראה אחלה, אבל לא חסרים מקומות שמציעים חבילה דומה במחיר נמוך יותר.

לגבי תחבורה ציבורית בעיר, האתר של BVG אמור לתת לך את כל המידע הנחוץ.

בכל שאר הנושאים, פורום למטייל הוא נקודת התחלה טובה.

כאמור, מומלץ לעשות שיעורי בית ולחזור עם שאלות קצת יותר ספציפיות.

לא תאמין עד כמה הטיול שלך יכול להשתפר כשאתה מתכנן אותו בעצמך.

אני אכן חדש בתחום. ולטייל לבד לא יצא (רק טיול מאורגן/משפחה).

וכמובן שאני אלמד את כל העסק לעומק כשיגמרו המבחנים.

אם איני טועה - התערוכה נפתחת לקהל אך ורק מה-19.9...

אני עושה את ראש השנה בפרנקפורט...

לא נורא :-P

באסה. בכל מקרה סומך עליך שתצלם משהו מעניין משם :-).

• תוכן חדש...