Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתוך הנחה שצריכת דלק בהתנעה גדולה מצריכה במצב מנוע עובד במצב חניה בפרק זמן קצר, שאלתי היא:

ברכב פרטי, אם אני חונה (כחוק) וממתין ברכב ,האם לכבות את הרכב מיד ולהדליקו כשניגמרת ההמתנה,

או האם קיים פרק זמן אופטימלי ומהו, שלמעלה ממנו כדאי לכבות ומיתחתיו כדאי להשאיר את הרכב דולק, משיקולי חסכון בדלק

ושמירת אי זיהום סביבתי. כל זה מתוך הנחה שזמן ההמתנה ידוע מראש. תודה

פורסם

כבה בלי קשר את הרכב.

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

למה דווקא שתי דקות? האם אתה יודע באיזה רכב מדובר?

כעיקרון במנועים קטנים עדיף לכבות את המנוע ובמנועים גדולים יותר עדיף להשאיר את המנוע דולק מאשר לבזבז הרבה דלק בהתנעה (לעומת מנועים בנפח קטן).

פורסם
למה דווקא שתי דקות? האם אתה יודע באיזה רכב מדובר?

כעיקרון במנועים קטנים עדיף לכבות את המנוע ובמנועים גדולים יותר עדיף להשאיר את המנוע דולק מאשר לבזבז הרבה דלק בהתנעה (לעומת מנועים בנפח קטן).

אני חושב שאין קשר לסוג הרכב, זו פשוט ההמלצה (2 דק') אתה יכול כמובן להחליט בהתאם לזמן ההמתנה שנותר לך בכל

המתנה...

לגבי רכבים עם מנועים גדולים, אז כן במנועים בעלי נפח גדול מ 3000 סמ"ק עדיף להמתין עד 5 דק'

אם לדוגמא, אתה צריך להמתין 3 דק' אז אתה יכול המשיך להמתין עם מנוע עובד :-D

פורסם

אז אם יש לי מנוע בנפח 2,998 סמ"ק אתה ממליץ לי להשאיר אותו מונע עד 5 דקות? מספיק עם ההשערות האלה.

בכל ספרי הרכב שנתקלתי בהם רשום שמומלץ לכבות את מנוע הרכב בהמתנה ממושכת, ואפילו סוזוקי וטויוטה הגדילו לעשות ורשמו "מעל דקה אחת".

התנעת מנוע חם דורשת כמות זעומה של דלק בהשוואה להתנעת מנוע קר, ולכן אפילו אם הרכב עמד כבוי 10-20 דקות לא יהיה בזבוז נוראי של דלק כמו שחושבים, בטח לא יותר חכם להשאיר את הרכב מונע פרק זמן כזה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אז אם יש לי מנוע בנפח 2,998 סמ"ק אתה ממליץ לי להשאיר אותו מונע עד 5 דקות? מספיק עם ההשערות האלה.

בכל ספרי הרכב שנתקלתי בהם רשום שמומלץ לכבות את מנוע הרכב בהמתנה ממושכת, ואפילו סוזוקי וטויוטה הגדילו לעשות ורשמו "מעל דקה אחת".

התנעת מנוע חם דורשת כמות זעומה של דלק בהשוואה להתנעת מנוע קר, ולכן אפילו אם הרכב עמד כבוי 10-20 דקות לא יהיה בזבוז נוראי של דלק כמו שחושבים, בטח לא יותר חכם להשאיר את הרכב מונע פרק זמן כזה.

איתמר.

צודק, כמו שאמרת "התנעת מנוע חם צורכת פחות דלק בזמן ההתנעה" וזה נכון אבל, כאן מדברים לא רק על הדלק אלא

על שחיקת הרכיבים במנוע, בכל התנעה ישנה שחיקה מעבר לדלק שמבוזבז...ולכן במנוע בנפח של כ 3000 סמ"ק

אני הייתי ממליץ על המתנה של עד 4-5 דק' במנוע מותנע.

שים לב שהכל בגדר המלצות...המלצת היצרן / המלצת המוסכניקים, הכל המלצות.

לכל רכב / דגם / יצרן ומצבו שלך הרכב ישנה השפעה אחרת על זמן ההמתנה, שחיקת המנוע ובזבוז דלק בהמתנה.

שים לב, אתה יכול להמתין למישהו "2 דקות" בזמן שיקח לו להגיע אליך בפועל גם 10 דק' ולכן יש לבדוק כל מקרה של המתנה לגופו ולהחליט לבד

האם כדאי לי לכבות או להמתין מונע, ובמקרה שלך (מנוע 3000 בנזין) כדאי להמתין עד 4-5 דק' במצב מונע.

*אם אתה בחור "ירוק" כדאי לקצר את זמן ההמתנה ברכב מונע ל 2 דק'...כל דקה מזעמת את האויר של כדור הארץ :)

פורסם

תודה לכל המשיבים.נהניתי לקבל את הדרכותיכם, שגם אם אינן חופפות במדויק, הן מיתכנסות לתשובה הגיונית

• תוכן חדש...