Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מנסה בזמן האחרון לקנות רכב למשפחה, ודי התמקדתי בקניית רכב מליסינג.

בזמן האחרון אני מרגיש שחברות הליסינג די מתאמות מחירים - ככה שאין הרבה הבדלים בין דגם מסויים בחברות השונות.

לאחר חיפושים אני חושב על שתי אופציות בשבילי:

1. קניית פורד פוקוס 2005 עם פגיעת שילדה קלה. לפי הבנתי זו פגיעה קלה ולא רצינית. היתרונות - מחיר טוב של 44K שזה 25% פחות מהמחירון. אחריות של חברת הליסינג לשנתיים, רכב מיוחד יחסית (5 דלתות) ופחות טירחה בחיפושי הרכב.

2. קנייה של מזדה 3, שנת 2005 מבן אדם פרטי - יד שניה מליסינג (כלומר היד הראשונה ליסינג היד השניה בן אדם פרטי) בסביבות 55K.

בסך הכל היתרונות של הפוקוס זה מחיר נמוך, אחריות ו 5 דלתות.

החסרונות - רכב שיהיה קשה יותר למכור, פגיעת שילדה.

בסך הכל אני חושב להחזיק את הרכב זמן רב, ככה ששיקולי הסחירות והמכירה הם פחות קריטיים, אבל עדיין קשה לי לקנות רכב עם פגיעת שילדה.

הבדיקה מצורפת (את שני הסעיפים הראשונים חברת הליסינג יפתרו על חשבונם)

Focus.jpg

Silda.jpg

פורסם

הצגת את הנתונים, אבל לא שאלת כלום (...) אז אומר מה דעתי :

אני הייתי מוותר על הפוקוס הזו, שהוחלפו בה כ"כ הרבה דברים (מכסה מנוע, שמשה קדמית) - הרכב עבר תאונה, ובנוסף

גם פגיעה בשילדה. המחיר אולי אטרקטיבי, הרכב לא (לא לאור הבדיקה).

אם כבר, עדיפה אופציית המאזדה שהצגת.

נ.ב (תוספת) - שאלתך מופיעה כמובן בכותרת...

alfa 156 2.5.

פורסם

העניין זה שנראה שהפוקוס עברה תאונה - אבל לא מאוד חמורה (מה זה אומר משמעות נמוכה?). ומעבר לכך כל השאר אמור להיות סבבה. והמחיר הוא מאוד אטרקטיבי, מעבר לעניין שיש גם אחריות - מה שלא יהיה לי אם אקנה מזדה בשוק...

יש פה מישהו שמבין מה אומר בדיוק פגיעת שילדה - משמעות נמוכה??

פורסם

לפי התאריך וכתובת המזמין שמופיעים על הטופס אני מבין שזאת לא בדיקה שאתה עשית לרכב אלא המגרש.

קח בחשבון שלפעמים כשלוקחים את הרכב לבדיקה פרטית יש כל מיני "הפתעות" שלא מופיעות בבדיקות האלו, ופגיעה בעלת משמעות נמוכה עלולה להתגלות כקצת יותר רצינית.

אני לא שולל רכישה של רכב עם פגיעה קלה בשלדה. במחיר הנכון זאת דווקא יכולה להיות קניה טובה. הרכב הזה עבר תיקונים גם מאחור וגם מלפנים, וזה לדעתי קצת יותר מדי.

אני לא רואה את היתרון שברכישה מיד שניה "פרטית" אם היד הראשונה היתה חברת ליסינג, בטח כשמדובר ברכב ממודל כזה. לך למקור.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

באוויס ובניו קופל אין להשיג שנת 2005 מליסינג. לא יודע אם במקומות אחרים אפשר.

לצערי הרב - שנת 2006 הרבה יותר יקרה משנת 2005 (כנראה השפעת חברות הליסינג על לוי יצחק). הפרש של איזה 12K ש"ח. זה קצת יוצא אל מחוץ לתקציב...

פורסם

יש ערמות של פוקוסים ביד 2 מכל השנתונים ומכל הסוגים והמינים.

למה לקנות רכב מליסינג אחרי תאונה ועוד עם שלדה?

אין שום יתרון לפוקוס הזאת על פני פוקוס אחרת ולא חסר על הכביש בדיוק כמו שלא חסר מאזדה 3.

לדעתי ותר על הפוקוס הזאת, הבדיקה פשוט נראית רע.

פורסם

ביכלל, אם זה פוקוס 1600, כדאי לך לבצע נסיעת מבחן, בטוח שתתאכזב "מעצלנות" הרכב הגרוע הזה. לעומת מזדה, לא הייתי חושב פעמיים. חוץ מיזה אין כאן שום רווח, תקנה בזול תמכור בזול.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

פוקוס זה רכב "גרוע"?

איכות ייצור גרועה?

התנהגות כביש גרועה?

נוחות נסיעה גרועה?

חיסכון בדלק גרוע?

מרחב פנים ומטען גרועים?

בטיחות גרועה?

מה גרוע בו? רכב מעט עצלן הוא גרוע? גרוע עבור מי?

בכל הפרמטרים שציינתי לעיל למעט איכות ייצור שדומה,הפוקוס עדיפה על ה-3, נכון שה-3 בעלת מנוע חזק יותר אז מה? פותח השרשור מחפש רכב למשפחה ולא למירוץ רמזורים והפוקוס הוא יופי של רכב גם אם הוא מעט עצלן.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
ביכלל, אם זה פוקוס 1600, כדאי לך לבצע נסיעת מבחן, בטוח שתתאכזב "מעצלנות" הרכב הגרוע הזה. לעומת מזדה, לא הייתי חושב פעמיים. חוץ מיזה אין כאן שום רווח, תקנה בזול תמכור בזול.

רכב גרוע? מעניין מאד, כי הפוקוס היתה רכב השנה, והטובה ביותר בהתנהגות כביש והגה מכל המשפחתיות בשנים האלו,

אבל אתה שבטח היו לך 5 פוקוסים יודע את האמת כמה שהרכב הזה גרוע....

צודק, היא מעט יותר כבדה ביחס למאזדה, אבל צר לי לנפץ לך את ה"ידע " לרסיסים, אין ולא חסר שום כוח ב99% מהנסיעות ל99% מהאנשים, אחד הרכבים היותר טובים, מוצלחים, ואמינים שיש.

אני אוהב מאד את המאזדה , אבל היא "צעצועית" לעומת הפוקוס.

ולפותח השרשור, יש פוקוסים, גם חמש דלתות (אם כי יותר נדירות), לא חסר. לפחות בנקודה אחת צדק קודמי, תקנה בזול רכב לאחר תאונה, גם תמכור אותו בזול עוד כמה שנים. לכל דבר יש מחיר ויש קונים.

אין ספק שיותר קשה למכור רכב שמצורפת אליו מילת הקסם "שלדה" בכל צורותיה. המילה הזאת מבריחה אנשים.

השיקול הוא נטו שלך.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תוכן חדש...