Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה פביה VS רנו קליאו

לוויתן
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

הי

פתחתי מספר ת'רדים לייעוץ. בסוף אקנה רכב ואניח לכם לנשפכם.... :-)

עד שזה יקרה, הנה עוד התייעצות:

כרגע ההתלבטות היא בין קליאו לפביה (שברמת האבזור והמחיר עדיפה על האיביזה).

אנחנו זוג +תינוק בדרך, אנחנו לא אנשים גדולים (1.65) אבל בכל זאת רוצים רכב שיאפשר לנו גם לעשות נסיעות ארוכות לטיולים סופ"שים עם ציוד/תיקים (והתינוק כמובן)

כלפי חוץ, הקליאו נראית הרבה יותר גדולה ומרווחת, וגם ע"פ המפרט (מרחק סרנים, מפתח גלגלים קדמי/אחורי) זה אכן כך.

עם זאת, ע"פ המפרט דווקא לפביה יש נפח תא מטען גדול יותר.

נראה לגם הגיוני?

אין לי אפשרות להשוות את הרכבים פיזית זה מול זה לצערי (אולי עוד תהיה לי בזדמנות, אבל כל עוד לא אקנה את שתיהם אז זה לא תלוי בי..... 8))

האם למישהו יש דעה בנושא?

1. האם למישהו יצא לעשות השוואה פיזית של המימדים של 2 הדגמים?

2. האם הגיוני שהמימדים החיצוניים נוטים לטובת רכב אחד, בעוד שהמרחבים הפנימיים נוטים לטובת רכב אחר? איך זה מסתדר? האם המנוע קטן יותר?

תודה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ראשית, ממדים זה דבר שאפשר לבדוק גם בסוכנות בישיבה ברכב. אפשר גם להביא עגלת תינוק ולראות איך היא נכנסת לבגאז'.

בהחלט יכול להיות שמכונית אחת היא מאוד מרווחת מבפנים אבל קטנה מבחוץ, או להפך.

קליאו מול פאביה:

קליאו מעט מרווחת יותר, בטוחה יותר ונוחה יותר לנסיעה. הפאביה מעט יותר ביצועיסטית בזכות התיבה משושת ההילוכים (ולכן גם אולי תהיה מעט חסכונית יותר) ומרגישה יותר איכותית מבפנים. מומלץ מאוד לנסוע בשתיהן בשביל לקבוע סופית ולא להסתמך רק על חוות הדעת שלנו, כיוון שחשוב לבחור את המכונית שמתאימה לכם יותר.

אם אתם רוצים יותר מקום בבגאז', אגב, אתם יכולים לקחת הפאביה סטיישן שיש לה בגאז' גדול משמעותית.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רוני

כמובן שעשינו השוואה. ברנו אף עשינו נסיעת מבחן.

אבל קשה להשוות כשהן לא זו לצד זו. זה הכל עניין של תחושה, והתחושה היא שהקליאו גדולה יותר - למרות שע"פ המפרט (לא מדדתי בחנות על מטר) הפביה גדולה יותר. וזה מוזר לי...

הפביה, פשוט נראית קטנה (ואם זכור לך, תיקנת אותי שהיא גדולה יותר מהאיביזה, למרות שגם מול האיביזה היא קטנה יותר...) ולא ברור למה...

זה רק אני??

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברשותי קליאו III שנת 2008, ליסינג.

עמדנו (אני ואשתי) בפני הדילמה שלך לפני כמעט שנה (וכמעט 20K ק"מ), גם אצלי המתחרות הסופיות היו הקליאו והפאביה.

הפרמטרים החשובים לנו ביותר היו (בסדר יורד) מחיר, בטיחות, נוחות נסיעה, מרווח וגודל תא מטען.

אבזור לא הוה כל חשיבות עבורנו וכאן באמת ייתרונה של הפאביה בא לידי ביטויי.

הקליאו נבחרה בסופו של דבר וגם אני וגם אשתי מרוצים עד הגג.

מספר דברים חשובים:

אם יש לך אפשרות וכבר קנית עגלת תינוק, נסה להכניס אותה לשתי המכוניות, כנ"ל לגביי הסלקל.

בצע נסיעת מבחן בשתיהן, בדרך הדומה ככל האפשר למסלול הנסיעה האמיתי שלך, הקליאו שלנו מגהצת בהצלחה יום יום את דרך 'פרדס משותף' בהוד השרון, אם אתה מכיר (כביש משובש, מלא פסי האטה בגבהים שונים).

בשורה התחתונה, באמת מדובר בשתי מכוניות נהדרות. כל אחת מהן תהיה ככל הנראה תמורה מצויינת לכספך.

דבר איתי בה"פ אם תרצה לבדוק אם העגלה מתאימה לתא המטען ואתה מאיזור השרון.

ירון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה

כעקרון עם המבצע של חבר (יש לי אפשרות דרך אבא של אשתי), הפאביה זולה ב-10,000 ש"ח לפחות (תלוי איזו רמת אבזור) מהקליאו,מה שהופך את העניין הכלכלי למאד מהותי.....

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה

כעקרון עם המבצע של חבר (יש לי אפשרות דרך אבא של אשתי), הפאביה זולה ב-10,000 ש"ח לפחות (תלוי איזו רמת אבזור) מהקליאו,מה שהופך את העניין הכלכלי למאד מהותי.....

צריך לזכור שביום העצמאות הקליאו נמכרה ב 12 אלף פחות. אם הפסדת, לא כדי במחיר מלא.

אם אתה רוצה אוטו קטן ומרווח, ועדיף על שניהם, ניסאן נוט עדיפה ב 111 אלף.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צריך לזכור שביום העצמאות הקליאו נמכרה ב 12 אלף פחות. אם הפסדת, לא כדי במחיר מלא.

אם אתה רוצה אוטו קטן ומרווח, ועדיף על שניהם, ניסאן נוט עדיפה ב 111 אלף.

בקצת לחץ קליאו במבצע גם לא ביום העצמאות. תבדוק גם אם אין להם מבצעים של "חבר"

אני מניח כי תרצה להחזיק את הרכב כמה שנים. לצורך החישוב לקחתי 4 שנים.

הההפרש של 10000 ש"ח ברכישה שוה ל 7 ש"ח ליום. חצי מנה פלאפל

לשיקולך

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

או שווה לחופשה בחו"ל בונוס... :-)

בכל מקרה, היום ראיתי שוב ברחוב את הפביה, והיא תכלס נראית לי פתאום גדולה יותר.

יש לי הרגשה שנלך עליה, אלא אם ברנו יציעו לי הנחה "סטייל יום העמצאות".

תודה לכולם!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...