Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הגיע הזמן להחליף את הטויטה-מזדקנת-בכבוד שלי לרכב קצת יותר צעיר ומודרני.

כמו כל חובב רכב, כשמגיע הזמן להחליף רכב לא ישנים כמה לילות ומיליון שאלות באות והולכות לגבי זהות קופסת הפח שתחנה בחנייה לכמה שנים הקרובות.

לא אלאה אתכם יותר מדי למה הבחירה התמקדה דווקא סביב ה 3 מכוניות האלה, אבל בואו נצא מנקודת הנחה שאלה הן שלושת המכוניות היחידות בעולם ומהן צריך לבחור אחת בלבד :wink:

הנתונים המשותפים לשלושתן הוא שהן כולן בטיחותיות עם 4 כוכבי בטיחות, 6 כריות אוויר בסוזוקי ובפאביה 1.6 (4 בדגם ספייס) ושלושתן עולות אותו מחיר +-. שלושתן מרווחות מספיק ועם תא מטען מכובד.

מה שחשוב לי ברכב מבחינת סדר עדיפויות זה:

1. מאחר ושלושתן בטוחות מספיק (עם יתרון קל לפאביה, שם יש גם ESP), תנוחת נהיגה ונוחות כניסה ויציאה מהרכב. נמאס לי מתנוחת הקארט \ עובר \ כפיות של הטויוטה שלי היום.

2. צריכת דלק. הספייס דיזל תהיה חסכונית בצורה משמעותית, עד כמה יהיה הבדל בין הפאביה 1.6 לסוזוקי? בנהיגה רגועה מאוד ובינעירונית בעיקר, לאיזה נתונים עלי לצפות?

3. אפשרות לבצע טיפולים לבד אחרי תקופת האחריות וזמינות חלקים.

4. הנאה מנהיגה - עד כמה שאפשר.

העניין של שמירת הערך או עיצוב פחות מדבר אלי, אני מאמין שעם האופן בו אשמור על הרכב לא תהיה בעיה במכירה :wink:

אשמח לקבל תגובות בעניין, במיוחד מבעלי SX4 אם ישנם כאן (5 או 4 דלתות, לא משנה).

תודה,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם נתעלם לרגע מהעובדה שמדובר ב3 רכבים שהקשר ביניהם רופף, ולא ניכנס למדוע דווקא אלה :

מכל הנ"ל הייתי בוחר בפאביה.

למה לא סוזוקי? יותר מדי משעמם מכדי להסביר, אני מפחד להירדם תוך כדי ההסבר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אם אתה רוצה שאני אבחר אחת משלושת אלה אז הפאביה.

אם זה ספייס או ספורט תלוי רק בכמה מקום מאחורה אתה צריך.

רק כמה דברים למרות שאתה לא מעוניין לשמוע:

1. ESP זה לא יתרון בטיחותי קל, אלא מע' מצילת חיים ממדרגה ראשונה, חובה לקנות אותה ברכב חדש.

2. הפאביה הולכת לעבור מתיחת פנים בקרוב, וגם הפולו החדשה צריכה להגיע - בוער לך להחליף את הרכב עכשיו?

3. יש עוד המון דגמים אפשריים בשוק, אבל אני מבין שאתה סגור רק על 3 אלו אז שיהיה (הניסן טידה 5 דלתות מאוד דומה ל-SX4 5 דלתות, שקלת אותה?)

פורסם
מה זה רק "ספייס דיזל"...?! אתה מתכוון לגרנדה פונטו? ואם כן, יש גרנדה פונטו דיזל.?!

ספייס בסקודאית זה אומר סטיישן.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
למה לא סוזוקי? יותר מדי משעמם מכדי להסביר, אני מפחד להירדם תוך כדי ההסבר.

עד לפני שלושה ימים תשובתי הייתה כתשובתך, אבל מסתבר שדברים משתנים בעולם היפניות. ה SX4 לפחות מאוד מרשימה, והפער היום הוא לא אותו פער כמו בלנו מול פולו של אותם שנים.

בנוסף, אני מצטער, אני לא מבין על איזו "נוחות אירופאית" מדברים כשמדברים על פאביה. הרכב נוקשה וקופצני, רחוק מלהיות מפנק או נוח. בנוסף, מבחינת איבזור אין מה להשוות בין השתיים כאשר האיבזור בפאביה "ספורט" בסיסי ביותר (ואפילו עם רדיו בהתקנה מקומית) בעוד ה SX4 מגיעה עם אבזור עשיר ביותר.

גם בנושא התנהגות הכביש לא נפלתי מפאביה. יש לה כוח (1.6 ידני), יש לה הגה ששוקל טוב, יש לה אחיזה מצויינת אבל כל פיפס קטן מורגש בעכוז הנהג שאני רואה בזה חסרון. עם זאת, מאחר ואני לא גריאטרי אפשר לחיות עם זה.

לדעתי ה SX4 חמש דלתות היא משפחתית קומפקטית אך מתחרה בסופר-מיני, בעיקר בגלל המחיר והתמורה הגבוהה שהיא נותנת לכסף.

אני אנסה לתאם עוד נסיעת מבחן על ה SX4, במיוחד עכשיו אחרי שעה+ של נסיעה בסקודה (ותודה לאוראל RS :wink:).

נקמיצ'י, ה ESP היא בהחלט מערכת בטיחותית מדרגה ראשונה, אבל (וזה אבל בסוגריים מוגבלים מאוד) אפשר להסתדר גם בלעדיה, במיוחד נהג לא חדש שיודע מה לעשות במצבי חירום.

אני לא יודע מה יהיו תאריכי ההגעה של הפולו והפאביה החדשות ולא יודע מה יהיה מחירן. דגמים חדשים מגיעים ומשתדרגים כל הזמן, כמו מחשבים. אני לא יודע עד כמה זה נכון להמתין לרכב שלא יודעים בכלל מתי ויגיע ואיזה רמות איבזור, מנועים ומחיר יגיעו איתו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
2. צריכת דלק. הספייס דיזל תהיה חסכונית בצורה משמעותית, עד כמה יהיה הבדל בין הפאביה 1.6 לסוזוקי? בנהיגה רגועה מאוד ובינעירונית בעיקר, לאיזה נתונים עלי לצפות?

אני לא מכיר את הסוזוקי, אבל מהיכרות קרובה עם פביה "רומסטר" , צריכת הדלק לא מזהירה,

1:10 משולב , וזה אחרי שהצריכה השתפרה(!) כי היום הרכב כבר אחרי 17 אלף קילומטרים .

כשהרכב היה חדש זה נע סביב 1:8 משולב עם בינעירוני.

חוץ מזה , הוא רכב מעט נוקשה וגם יש רעש מנוע יחסית חזק , אבל נוח להעמיס ילדים או ציוד.

A simple prop to occupy my time

פורסם
עד לפני שלושה ימים תשובתי הייתה כתשובתך, אבל מסתבר שדברים משתנים בעולם היפניות. ה SX4 לפחות מאוד מרשימה, והפער היום הוא לא אותו פער כמו בלנו מול פולו של אותם שנים.

בנוסף, אני מצטער, אני לא מבין על איזו "נוחות אירופאית" מדברים כשמדברים על פאביה. הרכב נוקשה וקופצני, רחוק מלהיות מפנק או נוח. בנוסף, מבחינת איבזור אין מה להשוות בין השתיים כאשר האיבזור בפאביה "ספורט" בסיסי ביותר (ואפילו עם רדיו בהתקנה מקומית) בעוד ה SX4 מגיעה עם אבזור עשיר ביותר.

גם בנושא התנהגות הכביש לא נפלתי מפאביה. יש לה כוח (1.6 ידני), יש לה הגה ששוקל טוב, יש לה אחיזה מצויינת אבל כל פיפס קטן מורגש בעכוז הנהג שאני רואה בזה חסרון. עם זאת, מאחר ואני לא גריאטרי אפשר לחיות עם זה.

לדעתי ה SX4 חמש דלתות היא משפחתית קומפקטית אך מתחרה בסופר-מיני, בעיקר בגלל המחיר והתמורה הגבוהה שהיא נותנת לכסף.

אני אנסה לתאם עוד נסיעת מבחן על ה SX4, במיוחד עכשיו אחרי שעה+ של נסיעה בסקודה (ותודה לאוראל RS :wink:).

נקמיצ'י, ה ESP היא בהחלט מערכת בטיחותית מדרגה ראשונה, אבל (וזה אבל בסוגריים מוגבלים מאוד) אפשר להסתדר גם בלעדיה, במיוחד נהג לא חדש שיודע מה לעשות במצבי חירום.

אני לא יודע מה יהיו תאריכי ההגעה של הפולו והפאביה החדשות ולא יודע מה יהיה מחירן. דגמים חדשים מגיעים ומשתדרגים כל הזמן, כמו מחשבים. אני לא יודע עד כמה זה נכון להמתין לרכב שלא יודעים בכלל מתי ויגיע ואיזה רמות איבזור, מנועים ומחיר יגיעו איתו.

איתמר.

איזה אבזור יותר מפנק יש בSX4 ?

בהמלצה שלי התכוונתי לגרסת הספורט, למרות שאני ,דרך אגב , לא הייתי לוקח אף אחת מהשלוש בתקציב של כ100K ש"ח.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני לא יודע אם מפנק זו ההגדרה הנכונה, אבל יש בה רדיו דיסק מקורי עם שליטה מההגה ובקרת אקלים אלקטרונית, בניגוד לקנווד בהתקנה המקומית ופיקוד מזגן מכני שמגיע ב "ספורט". יש בSX4 לוח מחוונים עשיר ומפורט יותר מאשר הלוח בעל שני השעונים של הפאביה (לוח מקסי דוט בתוספת תשלום נכבד).

אבל אני לא מדבר על זה, אני לא קונה אוטו רק לפי האבזור שלו, אני מדבר על זה שהסטיגמה על רכבים יפנים זמנה לחלוף מהעולם. כמו שציינתי מקודם, לא מצאתי יותר מדי הבדלים בין הסקודה ל SX4 בסעיפי איכות החומרים, איכות בנייה, קרקושים, נוחות נסיעה - לפחות לא הבדלים שפוסלים לחלוטין את ה SX4 עצם היותה "יפנית" לעומת איכות ותחושה "אירופאית".

אייל, מעניין אותי לדעת - בהנחה שאתה מוגבל ל 100,000 ש"ח ומחפש רכב בעל צריכת דלק שפוייה - מה אתה היית לוקח?

איתמר.

פורסם

איתמר, כמה דברים.

1. הן לא מאותה הקטגורייה בכלל ולכן לא ניתן להשוות ביניהן.

2. נוחות הנסיעה - היא אומנם על הצד היותר נוקשה, אבל ממש לא רעה והיא רחוקה מלחבוט.

3. איבזור - לפביה "ספורט" יש בקרת אחיזה (ASR), בקרת יציבות (ESP), מושבים תומכים, פנסי ערפל קידמיים (פחות קריטי), צמיגים שמנמנים (205/45) וחישוקי 16'.

ניתן להוסיף - מערכת שמע מקורית (MP3) עם שליטה מההגה ותצוגת MAXI DOT (שכוללת חיווי תחנת הר"ד על מחשב הדרך, מחשב דרך מפורט עוד יותר, שעוני דלק וחום מנוע "סטנדרטיים" ותאורה שונה), סאן רוף מקורי, בקרת שיוט מקורית, קיט "ספורט" חיצוני מקורי וכן הלאה.

לצערנו הרב, ה"ספורט" הישראלית אינה כוללת את בקרת האקלים הדיגיטלית (Climatronic), חיישן לחץ אוויר בצמיגים - TPM (ישנו אך ורק ב"ספורט" הישראלית האוט') ופנסי הדרך והערפל עוקבי הפנייה (שגם אינם מוצעים בתוספת תשלום ו... חבל).

בפביה "אלאגנס" תוכל לקבל את בקרת האקלים הדיגיטלית (Climatronic) ומושב נוסע קידמי מתכוונן לגובה (לא קיים ב"ספורט"), אך תאלץ לוותר על המושבים התומכים והנוחים יותר ותאלץ להסתפק בצמיגים צנועים יותר (195/55), בחישוק קטן יותר (15') ובתיבה אוט' (אין "אלאגנס" 1.6 ידנית בארץ).

שיהיה בהצלחה בקנייה - בכל מקרה :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

איתמר - היית בסקודה?

מה התוספת תשלום נכון להיום ללוח מקסי-דוט, גג לבן, וסאנרוף?

ניתן לקבל את כל התוספות הללו גם בגרסת האמביאנט הפשוטה יותר?

ניתן לקבל את כל התוספות גם בספייס?

פורסם
איתמר - היית בסקודה?

מה התוספת תשלום נכון להיום ללוח מקסי-דוט, גג לבן, וסאנרוף?

ניתן לקבל את כל התוספות הללו גם בגרסת האמביאנט הפשוטה יותר?

ניתן לקבל את כל התוספות גם בספייס?

1000 ש"ל לגג לבן.

1200 ש"ח ל-MAXI DOT.

5000 ש"ח לסאן רוף.

ניתן לקבל את כל התוספות (למעט גג לבן) ב"אמביאנטה" וב"ספייס".

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

יש לי ספייס בנזין 1400 ידנית.

הרכב מאוד חסכוני. אני אמנם נוסע כמו זקנה (לא עובר את ה3000 סל"ד) אבל עדיין 1 ל18 ממוצע מחוץ לעיר זה לא רע.

הרכב לא כזה קשה. כשקיבלתי אותו הוא היה קשה. אחרי 2000 ק"מ נפל לי האסימון ובדקתי לחץ אויר. היה 40-42 PSI בכל הצמיגים. אחרי ניפוח לפי הוראות יצרן המצב השתפר מאוד. לטעמי הרכב מעט רך.

מה שכן, הסוזוקי 5 דלתות יפה מאוד.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

• תוכן חדש...