Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

שמעתי כי החל משנת 2002 בוצע שינוי חקיקה שאפשר לבעלי רכבים לתקן את רכביהם ולתחזק אותם גם במוסכים שאינם מוסכי יבואן מבלי שיפגעו זכויותיהם.

האם מישהו יכול להרחיב לי בעניין מהות שינוי זה והמציאות החשדה שיצר, ואולי אף תוך כדי הפניה לדבר החקיקה הרלוונטי?

תודה רבה

פורסם

יש הבדל גדול בניהם

בשני משורים :

1) במחיר התיקון

2) באיכות התיקון

מצא לבד מה ומי ובאיזה מוסך........

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

ועדיין מוסכי השירות של היבואנים מהלכים אימים על ציבור לקוחותיהם, ומנסים להכביד במקרים רבים.

עדיין איגוד המוסכים אינו מפרסם זאת בצורה מאסיבית לכלל האוכלסיה, מלבד שלט מינימלי המוצב על ידם [בתשלום] במוסכים כלליים, אשר ממילא לקוחות נמצאים שם ורואים זאת, וממילא לא הולכים למוסכי היבואן.

זאת כמובן מהסיבה הפשוטה שאותם מוסכי שירות חברים באותו איגוד הנ"ל, וחלק מהנהלתו.

פורסם
יש הבדל גדול בניהם

בשני משורים :

1) במחיר התיקון

2) באיכות התיקון

מניסיון אישי שלי עם מוסכים שהם לא מורשי יבואן, אני יכול להגיד שיש מבין מוסכים האלה מוסכים מאוד איכותיים.

בד"כ מחיר נמוך יותר, אבל איכות לא תמיד. במוסכים מורשי יבואן לעיתים קרובות ראיתי שמכונאים אשר מבצעים עבודה בפועל ילדים בני 18~20.

אני מטפל ברכב שלי במוסך שהוא לא מטעם יבואן, אבל אותם מוסכים מורשי יבואן לקוחות שלו לחלקי חילוף וחומרים מתכלים. יש לו את כל המפתחות המיוחדים שדורשים לטיפול ברכבי BMW והוא מתמחה ומטפל במכוניות האלה בלבד. אז אולי הוא לא מטעם היבואן, אבל הוא מאוד מקצועי, אמין, סובלני ואדיב.

לכן מבחינת איכות, אני חושב שהבדלים לטובה או לרעה צריך לחפש בין מוסכים כאשר מדברים על מקרים ספציפיים.

להיפך, אני סבור שבמוסך שהוא לא מטעם יבואן יש סיכוי לקבל תיקון איכותי יותר ע"י בל מיקצוע מנוסה יותר שלא קורע את הכיס.

במורשה עובדים עם כפפות לבנות:

נגמר דלק? להחליף מנוע!

נישרפה נורית? להחליף פנס.

חלון חשמל התקלקל? להחליף דלת.

מבקש לא לקפוץ ולהגיד שבמורשה אם התקלקל חלון חשמל יחליפו רק את המנגנון ולא את כל הדלק. הרי זה ברור שהם לא מגזיזמים לרוב עד כדי כך. אבל בפועל, ניסיתי להעביר את האוירה של גישה שלהם.

אני זוכר הייתה לי אלפא 164, באתי למוסך מורשה יבואן למלא גז למזגנים (באותה תקופה עוד לא הכרתי שום מוסכים).

מנהל עבודה ביקש לפתוח מכסה מנוע, הסתכל ואמר "אני לא נוגע בדבר הזה".

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
יש הבדל גדול בניהם

בשני משורים :

1) במחיר התיקון

2) באיכות התיקון

מצא לבד מה ומי ובאיזה מוסך........

שלום רב לא הבנתי את פשר תשובתך

בברכה יוסי זיסו

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אם הרכב באחריות ועשית טיפול או כל דבר אחר(אולי זה ישמע קיצוני אבל בחלק מהיבואנים אפילו בעקבות החלפת מנורה) במוסך שאינו מורשה מטעם היבואן, היבואן לא יתן לך אחריות על תקלה שקשורה לאותה מערכת שביצעת בא טיפול(אם יעלו על זה).

יש כל כך הרבה הוראות יצרן לגבי כל חלק וחלק ברכב שזה ממש קל להם לעשות את זה גם מבחינה משפטית. וזה בדוק.

פורסם

שטויות במיץ עגבניות, ואני כותב את זה כמי שאחראי במוסך יבואן על כל נושא החלפת חלקים באחריות.

אין לי שום בעיה לאשר חלק באחריות אם הרכב טופל במוסך מורשה כללי, ובתנאי שלא הורכב ברכב מכלול שגורם לרכב נזק (כמו למשל הרכבת מסנן אוויר ללא מפריד שומנים ברכב שצריך להיות בו מסנן אוויר עם מפריד שומנים), או בוצעה התקנה שאני יכול להראות בצורה ברורה ופשוטה שגרמה נזק לרכב (כמו למשל ביצוע ריתוך 8 מילימטר ממחשב ושריפתו הפיזית).

זה נכון שמבחינת היצרן כל מכלול לא מקורי שהורכב ברכב הוא עילה לפסילת האחריות, אבל זו כבר בעיה של היבואן ולא של הצרכן והוא נאלץ לספוג את זה בעצמו, כי מבחינת החוק בישראל בשביל לדחות תביעת אחריות צריך להיות מסוגל להוכיח שהנזק נגרם כתוצאה מהשימוש בחלק הלא מקורי. בפועל, לא נכנסים לפינה הזו ומכסים הכול באחריות, מלבד המקרים שהזכרתי בפיסקה הראשונה.

פורסם

יכול לתת דוגמא ממוסך מורשה שנכנסתי אליו עם חלון שנפל לי בקורדובה. מייד קיבלתי הצעת מחיר יקרה להחלפת כל המנגנון. בדיקה קצרה בפורום העלתה בחור בשם עמית, שתיקן הכל ברבע שעה, גבה חמישית מהכסף, והתיקון החזיק עד למכירתה.

לגבי המחירים - מהנסיון שלי עם מוסך רון, למשל, לא ראיתי הבדל משמעותי בתמחור, אך היחס והמקצועיות נראים ייחודיים.

צביקי

• תוכן חדש...