Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

25/1/04 � היום בו הכל ישתנה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה קורה בעצם?

--------------------

חברות הסלולר (פלאפון סלקום ואורנג'), החלו לאחרונה להעלות תעריפים, לשנות עסקאות (כפי שהיה כתוב בYnet), ולשמור על מחירים מפלצתיים על הודעות בין רשתות.

משרד התקשורת אמור לטפל בתופעה זאת, אבל כידוע, זה לא קורה.

לכן הכח היחיד הוא אנחנו, הלקוחות של החברות, אנחנו אלה שמקיימים אותן ועליהן לזכור זאת.

הן צריכות אותנו ולא אנחנו אותן, כפי שזה מצטייר כיום.

כמה דוגמאות – מחיר דקת שיחה ברשת עולה בסביבות ה 60 אגורות, הודעה מרשת לרשת עולה בסביבות ה70 אגורות וכו'.

כולנו רוצים שזה ישתנה, ומתלוננים על המחירים – אז הנה ההזדמנות שלנו באמת לעשות משהו ולהשפיע.

אחרת זה לא יעבוד....אין שום גורם מפקח...ושום תלונה יחידה לא תעזור כאן... לכן הוחלט בארגון הצרכני על חרם יומי כנגד חברות הסלולר.

החרם אומר שביום ראשון ה 25/1 אנחנו נעשה ככל יכולתנו על מנת לא להכניס כסף לחברות הללו על גבנו. זה אומר - לא להתקשר לא לשלוח הודעות וכו'.

אנא ממכם , שכל אחד יעשה את המיטב שהוא יכול...אם לדבר פחות או אפילו לדבר 10 דקות פחות ביום זה יהיה מספיק טוב בכדי שהמסר יעבור:

אתם צריכים אותנו ולא להפך...

זה באמת ישנה?

--------------------

כן. כן ועוד פעם כן... ראינו כבר מהפכות מהסוג הזה שבאו מצד הלקוחות.

על יום אחד ללא שימוש בפלאפון החברה מפסידה (כן כן מפסידה) כסף בכך שהיא בעצם לא הרוויחה אותו... לכן זה כל כך משנה.

וכן..כל אחד עוזר... אם כל אחד יגיד – ממילא ה20 שקל שאני מדבר ביום לא משנים, אז הם כן...במיוחד שהם מצטרפים ל1359 אנשים שכבר

הביעו תמיכתם בחרם והמספר רק הולך וגדל...

אז ביום ראשון – פשוט תנסו לא לדבר בסלולרי....כדי שבאמת ישתנה פה משהו...ולא תשארו עוד שנה עם חשבון מנופח..

תודה..

אצ"ע – ארגון צרכנים עצמאי.

[email protected]

הכל מועתק מפה http://www.nocell2004.tk/

פורסם

ואני אגיב : הרכב פשע שלי עבר טסט היום :)....אגב תעבור לESC יש להם מבצעים טובים אני מנוי אצלהם :)

Fiat Tipo Media 1.4Ei 1994

Citroen Xsara 2001 1900 Diesel

Opel Corsa 2000 1200

פורסם

אבל העלות של השיחה בסלולר מבחינת החברות יקרה יחסית לבזק.

נכון שיש חברות שעושות מסלולים, שינויים במסלולים ותעריפים מסויימים שבעצם גונבים כסף מאנשים, לכן יש צורך להתמקח ולעשות סקר בין החברות ואז יכול לצאת מסלול משתלם.

פורסם

לא למשל, בא לשלם פחות.

אז מה אכפת לי לנסות לזרום איתו, אפילו אם זה לא יצליח.

אני לפחות אדע שעשיתי משהו שאולי יכל לתרום.

אנחנו כל הזמן מתלוננים כמה שהשירות\יחס מצד חברות\מחירים פה בארץ לא מגיעים לרמה של חו"ל. מצד שני בחו"ל לארגוני צרכנים יש הרבה יותר כוח כי יש להם הענות מהציבור.

>>>>>אז אנחנו זה הציבור

גם אם זה לא ילך, אני הולך להשבית את הפלאפון ביום ראשון...

רון.

-גם ככה אני בעבודה כל היום, ושם הטלפונים....מממ... :) -

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אנחנו כל הזמן מתלוננים כמה שהשירות\יחס מצד חברות\מחירים פה בארץ לא מגיעים לרמה של חו"ל.

האמת, הלקוחות בישראל יודעים לעשות דבר אחד מעולה - להתלונן.

יש עוד כל מיני דברים שהם עושים טוב, כמו למשל לחשוב שמגיע להם הכל כי הם משלמים לחברת הסלולר שלהם 200 ש"ח בחודש (זה לא שהם ממש מדברים בטלפון, סתם גובים מהם 200 ש"ח כל חודש...הם "מממנים" את הספקית שלהם...או שלא :wink: )

או כמו לחשוב שנציגי השירות במרכזי השירות השונים נמצאים שם כדי לשרת אותם (ולא כדי לתת להם שירות... הבדל של שמיים וארץ בין המושגים, אבל ישראלים לא מבינים את זה :) )

או כמו למשל, לשמוע רק מה שנוח להם, לא לקרוא חוזה פשוט וכו' וכו'

אני חושב שהרעיון שלי הובן... לכל מטבע ישנם שני צדדים.

יש לי רעיון....

אולי אני אעשה יום חרם על הלקוחות הישראלים. יום שלם כל נציגי השירות בארץ - לא יתנו שירות! :lol::lol:

:-)

פורסם

אנחנו כל הזמן מתלוננים כמה שהשירות\יחס מצד חברות\מחירים פה בארץ לא מגיעים לרמה של חו"ל.

האמת, הלקוחות בישראל יודעים לעשות דבר אחד מעולה - להתלונן.

יש עוד כל מיני דברים שהם עושים טוב, כמו למשל לחשוב שמגיע להם הכל כי הם משלמים לחברת הסלולר שלהם 200 ש"ח בחודש (זה לא שהם ממש מדברים בטלפון, סתם גובים מהם 200 ש"ח כל חודש...הם "מממנים" את הספקית שלהם...או שלא :wink: )

או כמו לחשוב שנציגי השירות במרכזי השירות השונים נמצאים שם כדי לשרת אותם (ולא כדי לתת להם שירות... הבדל של שמיים וארץ בין המושגים, אבל ישראלים לא מבינים את זה :) )

או כמו למשל, לשמוע רק מה שנוח להם, לא לקרוא חוזה פשוט וכו' וכו'

אני חושב שהרעיון שלי הובן... לכל מטבע ישנם שני צדדים.

יש לי רעיון....

אולי אני אעשה יום חרם על הלקוחות הישראלים. יום שלם כל נציגי השירות בארץ - לא יתנו שירות! :lol::lol:

תקח דוגמא מנציגי שירות של בזק...

אני: שלום אני צריך בבקשה מספר של...

נציגה: מצטערת אנחנו בשביתה

אני: אז למה את עונה?

נציגה: כדי להגיד שאנחנו בשביתה

:lol::lol:

זה היה היום של חיי.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם
לא למשל, בא לשלם פחות.

אנחנו כל הזמן מתלוננים כמה שהשירות\יחס מצד חברות\מחירים פה בארץ לא מגיעים לרמה של חו"ל. מצד שני בחו"ל לארגוני צרכנים יש הרבה יותר כוח כי יש להם הענות מהציבור.

>>>>>אז אנחנו זה הציבור

רון.

אז ככה, בתור אחד שבא ממש מתוך התחום הזה של שירות לקוחות בחברת סלולר.

אני מצטרף לכל מה שאריאל אמר מקודם, אני גם חושב כך לפני שהתחלתי לעבוד בחברה סלולרית.

בקשר להשוואה לשירות בחו"ל, הרשה לי לציין משהו. שיעור החדירה של הסלולר בישראל הוא מהגבוהים בעולם, התחרות בישראל בין שלושת המפעילים (אמיגו לא נחשבים) היא עצומה, דבר המביא להטבות גדלות ללקוחות.

איך שלא יהיה....השירות של חברות הסלולר בארץ הוא דוגמא למופת לכל חברה פרטית נותנת שירותים בארץ.

השירות בארץ הוא גם ברמה גבוהה בקנה מידה עולמי, ואני עומד על כך

הפריסה בארץ באזורים מאוכלסים היא בין הטובות בעולם (95%-97%).

אם הארגון העצמאי לצרכנים החליט "לטפס" על מישהו.....יש הרבה אובייקטים מוצלחים יותר. חברה סלולרית היא גוף עסקי ששואף להרוויח, אם כולם היו חושבים שהמחירים כל כך לא הוגנים...כנראה ששיעור חדירת הסלולר בארץ לא היה כל כך גבוה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
לא למשל, בא לשלם פחות.

>>>>>אז אנחנו זה הציבור

רון.

אז ככה, בתור אחד שבא ממש מתוך התחום הזה של שירות לקוחות בחברת סלולר.

אני מצטרף לכל מה שאריאל אמר מקודם, אני גם חושב כך לפני שהתחלתי לעבוד בחברה סלולרית.

בקשר להשוואה לשירות בחו"ל, הרשה לי לציין משהו. שיעור החדירה של הסלולר בישראל הוא מהגבוהים בעולם, התחרות בישראל בין שלושת המפעילים (אמיגו לא נחשבים) היא עצומה, דבר המביא להטבות גדלות ללקוחות.

איך שלא יהיה....השירות של חברות הסלולר בארץ הוא דוגמא למופת לכל חברה פרטית נותנת שירותים בארץ.

השירות בארץ הוא גם ברמה גבוהה בקנה מידה עולמי, ואני עומד על כך

הפריסה בארץ באזורים מאוכלסים היא בין הטובות בעולם (95%-97%).

אם הארגון העצמאי לצרכנים החליט "לטפס" על מישהו.....יש הרבה אובייקטים מוצלחים יותר. חברה סלולרית היא גוף עסקי ששואף להרוויח, אם כולם היו חושבים שהמחירים כל כך לא הוגנים...כנראה ששיעור חדירת הסלולר בארץ לא היה כל כך גבוה.

מצטער להגיב אליך - אתה ממש מגזים. כל ארגון בארץ הוא ארגון למטרת רווח, ואף אחד לא בא בטענות על זה. עדיין חברות בסלולר פועלות על הגב של הצרכן הקטן. נכון שהניידים חדרו לשוק הישראלי ובגדול, ולכל תינוק יש מכשיר, אבל זה בגלל אופיו של הצרכן הישראלי ולא בגלל אופיים של חברות הסלולר. אין טענה על השירות שנותנים החברות הסלולריות, מסכים איתך שהוא מטובי נותני השירות בארץ. הטענה היא נגד המחירים שחברות אלו גובות. ובתור מישהו שעובד בחברה שעובדת המון עם ספקי תקשורת, ומתעסקת בשירות של תקשורת מסוג אחר (ICQ), עדיין אין קשר בין האופי המרגיז של הלקוח הישראלי, והטיב של השירות שהוא מקבל לבין מחאה לגבי המחירים שהוא נדרש לשלם. וכאן הפער גדול. אני מצטרף לקריאה למחות נגד המחירים ולא לדבר בפלפונים ביום ראשון.

פורסם
מצטער להגיב אליך - אתה ממש מגזים. כל ארגון בארץ הוא ארגון למטרת רווח, ואף אחד לא בא בטענות על זה. עדיין חברות בסלולר פועלות על הגב של הצרכן הקטן. נכון שהניידים חדרו לשוק הישראלי ובגדול, ולכל תינוק יש מכשיר, אבל זה בגלל אופיו של הצרכן הישראלי ולא בגלל אופיים של חברות הסלולר. אין טענה על השירות שנותנים החברות הסלולריות, מסכים איתך שהוא מטובי נותני השירות בארץ. הטענה היא נגד המחירים שחברות אלו גובות. ובתור מישהו שעובד בחברה שעובדת המון עם ספקי תקשורת, ומתעסקת בשירות של תקשורת מסוג אחר (ICQ), עדיין אין קשר בין האופי המרגיז של הלקוח הישראלי, והטיב של השירות שהוא מקבל לבין מחאה לגבי המחירים שהוא נדרש לשלם. וכאן הפער גדול. אני מצטרף לקריאה למחות נגד המחירים ולא לדבר בפלפונים ביום ראשון.

רק לשם ההשוואה : באנגליה, 1MB של גלישת אינטרנט במודם GPRS עולה 10 פאונד.

בארץ זה עולה 10 ש"ח אם אין לך חבילת גלישה ומגיע עד למחיר של 0.5 ש"ח עם חבילה.

איך שלא תהפוך את זה - זול יותר.

דקת שיחה בארץ נמוכה משמעותית מעלות שקת שיחה ברוב מדינות אירופה.

בקיצור, המחירים בארץ סבירים לחלוטין אבל בגל שהשוק רווי, החברות חייבות להעלות מעט מחירים, בעיקר בגלל כניסה של טכנולוגיות עתידיות (1X, EDGE, UMTS וכו').

לסיכום, אני לא אתווכח האם המחירים מוצדקים או לא אלא אומר שחרם כזה לא יעבוד ולא יתקיים ואם יתקיים, לא יעזור., לא משנה איך נהפוך את זה

ועוד משהו...

אף חברה סלולרית לא "דורשת" ממך לשלם לה.

להבדיל מבזק המונופוליסטית, בסלולר אתה רשאי לבחור, אתה רשאי לא לדבר בכלל.

בחרת לדבר - זה עולה כסף. זמן (אוויר) שווה כסף, לא?

לא רוצה לשלם, אל תדבר. לא מכריחים אותך.

פורסם
לא למשל, בא לשלם פחות.

>>>>>אז אנחנו זה הציבור

רון.

אני איתך בחור... מה יקרה אם כל אחד מאיתנו ננסה באמת לקזז קצת

בשיחות ובהודעות רק ליום אחד קצר??

הרי כולנו יודעים,שגם אם זה לא יעבוד כל הסיפור הזה עם המחאה הזאת,

היחידים שירוויחו מזה זה אנחנו...

נחסוך לנו עוד 15 ש"ח...(לחיילים זה משמעותי! :lol: )

בקיצור,אני חושב שלא יקרה כלום אם ניתן קצת מעצמינו..

לכו תידעו,אולי פיתאום המחירים ירדו ברמה דרסטית? :roll:

פורסם

כעובד מדינה, יש לי מכשיר ברשת פלאפון לפי תעריפי החשב הכללי. המדינה משלמת 39 ש"ח לחודש תעריף קבוע ללא הגבלת שימוש בתוך כל רשת פלאפון ולרוב מספרי בזק. הסכום גם כולל תיקונים וביטוח. אני צריך לשלם את השיחות הפרטיות לרשתות אחרות + לחו"ל (גם בתעריפי חשכ"ל).

מצורף פירוט החשבון לחודש שעבר עבור כ 230 דקות שיחה כולל 37 דקות לחו"ל ושירות דרך בטוחה : 80.64 ש"ח כולל מע"מ.

להשוואה, החשבון עבור שלושת המכשירים הפרטיים (אשתי והילדים) שאנחנו מחזיקים ברשת פלאפון הוא בד"כ סביב ה 1000-1200 ש"ח לחודש.

בתעריפים של החשכ"ל אין שום דבר לא ברור.מחיר אחד קבוע גלובלי ותעריף ידוע למה שלא כלול בגלובלי. בתעריפים הפרטיים אתה תמיד צריך להיות באיזשהו מסלול שגם פרופסור לתקשורת לא יצליח להבין איך מחשבים אותו ומה כדאי ומה לא. כל המטרה של המסלולים זה לבלבל את האויב - קרי הצרכן.

עסקים זה מאבק כוחות. לחשכ"ל יש כח רב כי הוא לקוח של מאות אלפי מכשירים. פלאפון לא היתה חייבת לחתום על ההסכם איתו אבל עשתה את זה כי זה עדיין משתלם לה. לצרכן הפרטי הבודד אין כח רב ולכן אפשר לנצל את זה. חרם צרכני מאורגן היטב הוא הפעלת כח לגיטימית ולא קשור כלל לבכיינות או לאופי הישראלי.

נמרוד

cellular bill 1.jpg

פורסם
לחשכ"ל יש כח רב כי הוא לקוח של מאות אלפי מכשירים. פלאפון לא היתה חייבת לחתום על ההסכם איתו אבל עשתה את זה כי זה עדיין משתלם לה

פלאפון לא מרוויחה מעסקאות כאלה.

בל היא כן מרוויחה מהעובדה שאישתך והילדים ברשת פלאפון.

לפני מספר שנים, כל חברה סלולרית היתה מוכנה לוותר על המכנסיים שלה רק בשביל עוד כמה מנויים, גם אם זה לא היה משתלם לה כלכלית וזו הסיבה שהיו מאבקי כוחות רציניים על חברות ענק כמו חברת חשמל, משרד הבטחון ועוד אי-אילו חברות או גופים גדולים.

לאחרונה החברות הבינו שלא משתלם להם להשקיע בגופים אלו ורק פלאפון מתמודדת על המכרזים הנ"ל בידיעה ברורה שהיא לא תרוויח על המכרז באופן ישיר כסף, אבל כן תרוויח על ה"גרורות" (משמע, משפחות כמו שלך לצורך העניין).

לגבי התעריפים הלא ברורים - בולשיט.

בכל חברה יש היום מסלולי FIX שבהם אתה משלם X ש"ח לדקה לכל החברות, לכל המספרים. תעריף ברור לשליחת SMS, ותעריפים ברורים לתכנים נוספים (משחקים, צלצולים וכדומה).

הצרכן הישראלי לא אוהב לשלם על שירותים שהוא מקבל בכל תחומי החיים (כביש 6, ספקי אינטרנט והרשימה עוד ארוכה) ולכן הכל נראה כאן נורא יקר :wink:

בכל מקרה, אני אישית מסכיםעם התארגנויות צרכנים אבל במקרה הזה אני חושב שה"עליהום" קצת גדול מידי. :)

פורסם
כעובד מדינה, יש לי מכשיר ברשת פלאפון לפי תעריפי החשב הכללי. המדינה משלמת 39 ש"ח לחודש תעריף קבוע ללא הגבלת שימוש בתוך כל רשת פלאפון ולרוב מספרי בזק. הסכום גם כולל תיקונים וביטוח. אני צריך לשלם את השיחות הפרטיות לרשתות אחרות + לחו"ל (גם בתעריפי חשכ"ל).

מצורף פירוט החשבון לחודש שעבר עבור כ 230 דקות שיחה כולל 37 דקות לחו"ל ושירות דרך בטוחה : 80.64 ש"ח כולל מע"מ.

להשוואה, החשבון עבור שלושת המכשירים הפרטיים (אשתי והילדים) שאנחנו מחזיקים ברשת פלאפון הוא בד"כ סביב ה 1000-1200 ש"ח לחודש.

בתעריפים של החשכ"ל אין שום דבר לא ברור.מחיר אחד קבוע גלובלי ותעריף ידוע למה שלא כלול בגלובלי. בתעריפים הפרטיים אתה תמיד צריך להיות באיזשהו מסלול שגם פרופסור לתקשורת לא יצליח להבין איך מחשבים אותו ומה כדאי ומה לא. כל המטרה של המסלולים זה לבלבל את האויב - קרי הצרכן.

עסקים זה מאבק כוחות. לחשכ"ל יש כח רב כי הוא לקוח של מאות אלפי מכשירים. פלאפון לא היתה חייבת לחתום על ההסכם איתו אבל עשתה את זה כי זה עדיין משתלם לה. לצרכן הפרטי הבודד אין כח רב ולכן אפשר לנצל את זה. חרם צרכני מאורגן היטב הוא הפעלת כח לגיטימית ולא קשור כלל לבכיינות או לאופי הישראלי.

נמרוד

נמרוד

אתה מנוי ברשת פלאפון. איך השרות של דרך בטוחה זה באמת טוב? מתיי זה מתריע?

• תוכן חדש...