Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6331 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במסגרת החלפת שמן מנוע הכניסו שמן 5W30 סינטטי במקום 10W40 שהיה במנוע. האם יש בעיה במעבר בין שמנים של יצרנים שונים , האחד חצי סנטטי והשני סנטטי מלא. מעניין כמובן האם שמן 5W30 בכלל מתאים לאקלים בארץ .

פורסם

רמות התוספים ב 10W40 חצי סינטטי שונות מאשר הקיימות ב 5W30.

באם הרכב עבד כל חייו עם 10W40 מומלץ לחזור לשמן הזה.

לא ציינת את סוג הרכב?

פורסם

השאלה היתה כללית ובעיקר בגלל עירבוב של שני סוגי שמן וכמובן בעניין טווח הטמפרטורות של ה 5W30. לצורך העניין

הרכב המדובר - לנטיס 97 1800.

פורסם
השאלה היתה כללית ובעיקר בגלל עירבוב של שני סוגי שמן וכמובן בעניין טווח הטמפרטורות של ה 5W30. לצורך העניין

הרכב המדובר - לנטיס 97 1800.

אם החליפו - החליפו כמעט הכל - אז אין עירבוב שמנים .

ולגבי מודל הרכב - אני הייתי נשאר עם ה 10-40 חצי סינטטי - איכותי .

( לא שאלו אותך לפני ההחלפה :?: )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בחלפת שמן מנוע לא מוחלף כל השמן ועד כ 300 גר' שמן ואף יותר (בהתאם למבנה וגודל המנוע) יכולים להשאר במנוע ולכן שינוי סוג של שמן אינו מומלץ וכדאי להמשיך בסוג הקודם אם הוא היה מתאים.

בכל מקרה של החלפת שמן ממינראלי או סנתטי למחצה לשמן סנתטי מלא רצוי לבצע החלפה כפולה בפרק זמן קצר כדי לוודא שהשמן יהיה הומוגני עד כמה שניתן.

רמת הצמיגות 5W30 מתאימה לאקלים הישראלי אך מוגזמת וניתן להתסדר עם רמות צמיגות בעלות טווח מצומצם יותר וכפיפות להמלצות היצרן.

פורסם

תתפלא לשמוע שבארץ יש אקלים נורא נוח.

כמעט כל שמן מנוע שמתאים למנוע 4 פעימות אם לא כולם מתאימים לאקלים בארץ.

פורסם

אחרי שיחה עם המוסך הוסכם שהשמן יוחלף . מה ראוי לעשות על מנת לשטוף את כל השאריות של השמן הלא מתאים. מה דעתכם על שתי החלפות לשמן המתאים בהפרשי זמן של כמה ימים כאשר החלפה ראשונה תהיה על תקן שטיפה.

פורסם

השמן 5-30 סינטטי , הוא יותר ממיס משקעים ומנקה .

אם אתה חוזר ל 10-40 ,חצי סינטטי ,

לדעתי לא צריך יותר מהוצאת השמן מנוע הקודם , והכנסת החדש + פילטר שמן חדש .

אם יש רעש תיקתוק במנוע , אולי כדאי לבצע ניקוי יותר יסודי .

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=194861&highlight=%D7%A4%D7%9C%D7%90%D7%A9%D7%99%D7%A0%D7%92

( אפשר - לבצע פלאשינג לפי ההוראות - הוספת חומר הפלאשינג המנקה ,עכשיו לשמן שבמנוע )

זה כבר לשיקול דעתך - אני הייתי מבצע .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...