Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

הרכב קולט 94' 1600 ידנית, הרכב עבר פעמיים ראש מנוע לפני שנה והק"מ עומד כיום על בסביבות ה220,000,

מאז התיקון של הראש מנוע הרכב לא נכנס למוסך פעם אחת, לא הראה סימני עייפות ולקח אותי לכל מקום בארץ, סוחב מעולה והמנוע ממשיך לעבוד כמו גדול.

לפני כמה ימים התנעתי ב6 בבוקר (ממש קר) ושמעתי רעש מלווה לרעש הרגיל של המנוע, הרעש הוא כמו סוג של גלגל שיניים מתכתי שמסתובב ונוגע שם במשהו, בקיצור צליל מתכתי קליל מלווה לרעש של המנוע.

שהמנוע התחמם אחרי כמה דק' הרעש הזה הפסיק ובכל עצירה ברמזור שמעתי את הרעש הזה רק במצב שהטורים יורדים, ברגע שהמחוג של הסל"ד הראה ירידה וחלף על פני המספר 1500 עד 1000 נשמע הרעש הזה והפסיק.

אז ניסיתי בניוטראל בעמדה ברמזור לתת מכות קטנות לדוושת הגז ולעלות את הסלד עד 2000 ולראות אם זה נשמע, ואכן הצליל המתכתי הזה נשמע רק בטווח טורים הזה, כמה דקות של נסיעה אחרי זה הרעש הזה הפסיק לגמרי.

מאז אני שומע את הרעש הזה בכל פעם שאני מתניע את האוטו בבוקר והוא נפסק לגמרי אחרי כמה דקות של נסיעה.

אבא שלי הציע שאולי הדוד אחורי סתום (שאף פעם לא הוחלף), דפקנו עליו קצת לראות אם יש רעש של חתיכות בפנים (אולי נרקב) ולא היה שום רעש, ושאני נגעתי בו הוא היה ממש לוהט. (הבנתי כאן מהפורום שאם הוא קר אז הוא סתום או סתום חלקית), וגם מה שכן- יש קצת בעיות סחיבה וקשה לעבור את ה110 קמ"ש וגם נדמה לי שאוכל יותר דלק אבל לא סגור על זה.

--------

עוד משהו מוזר ששמתי לב אליו - שאני מתניע יש מן הסתם אדים של הבוקר, משהו בצבע לבנבן-בהיר שמתאדה אחרי 2 שניות, אחרי שהמנוע מתחמם והמים שהתצברו באגזוז מתאדים זה מפסיק, ופתאום סתם ככה באמצע נסיעה יכול לצאת בדיוק אותם אדים, או לדוגמא אחרי שעה של נסיעה ופתאום עמידה ברמזור יש כמות של אדים שלא תבייש אגזוז של אוטובוס ואז פתאום בנסיעה זה מפסיק (כל הבדיקות של האדים\עשן קרו רק בחורף, קיץ שעבר לא היה שום סימן לזה, מה שמוזר שהאדים\עשן מופיעים באופן רנדומלי גם אחרי נסיעה ארוכה).

עשיתי ניסוי - הושבתי מישהו באוטו שייתן גז ואני הלכתי לאגזוז מאחורה לראות מה יוצא, מה שיצא זה אדים לבנים(אולי עשן) לא ממש סמיכים, שמתי את היד ממש על הפתח של האגזוז והרגשתי שהאדים שיוצאים היו ממש ממש לחים, הריח שהיה זה לא ריח של אוויר אלא "ריח של עבודה" , הכוונה לא ריח של שמן שרוף או דלק אלא סוג של גם וגם עם פיח.

האם הדבר תקין?

**אבא שלי שהוא מכונאי כבר 20 ומשהו שנה(אבל אין לי כלכך הרבה זמן להתייעץ איתו) שמע את המנוע ואמר שהוא עובד עגול ונשמע לו תקין לחלוטין.

**האוטו עבר טיפול החלפת שמן\פילטר שמן ועוד כל מיני דברים לפני חודשיים (אני עשיתי לבד), מילאתי שמן עד כמה מילימטרים מעל קו המקסימום במדיד, היום השמן עומד מילימטר מתחת לקו המקסימום ועברו מאז אולי 3000-4000 ק"מ.

**שכחתי לציין, ברכב מרותכת סופית לאגזוז שמתפצלת ל-2 יציאות שמופנות כלפי מעלה, יוצא מכך שגשם נכנס לשם וכל הזמן אני רואה הצתברויות של מים בפתח האגזוז.

תודה מראש ומצטער אם ארוך,

אוהד.

פורסם

בקשר לאדים תסתכל של90% מהמכונית בבוקר שהם קרות בחורף יוצא ככה, זה לא נירא לי משהו חריג

מיצובישי לנסר 09 שחורה 143 כ"ס

פיאט בראבו 98 1.6

פורסם
בקשר לאדים תסתכל של90% מהמכונית בבוקר שהם קרות בחורף יוצא ככה, זה לא נירא לי משהו חריג

גם אני הקפצתי את התגובה הזאת, מה היא לא מוצאת חן בעיניך, מדוע להקפיץ סתם?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה לצביקה ולכל מי שענה,

לגבי הרעש אולי מישהו יכול לכוון אותי?

אני שולל דוד אחורי סתום, באמת שאין חוסר סחיבה והאוטו סוחב מצוין, הדוד עצמו לא קר - הוא רותח שנוגעים בו ושדופקים עליו אין רעש של חתיכות\רקבון.

מה שכן קורה ושמתי לב היום:

בכל פעם שהמחוג של הטורים יורד ל1000 (אחרי עזיבה של גז למשל ברמזור) והוא חולף על 1500 - פה מופיע הרעש, זה אומר שמ1500 עד 1000 טורים הרעש מופיע בדיוק לשניה, ב1000 (ניוטראל) אין את הרעש.

עכשיו מה ששמתי לב היום זה שבכל פעם שמופיע הרעש, אני מרגיש ממש מכה מתחת לאזור הדוושות\יותר לכיוון אזור הקלאץ'.

זאת אומרת כמו בעיטה ממש מתחת לרגליים של הנהג.

יש למישהו מושג מה זה? אולי קלאץ' לא תקין?

***הקלאץ' הוחלף לפני שנה אבל שמתי לב ל2 בעיות איתו שאני לא יודע אם זה ככה צריך להיות:

-דבר הראושן הקלאץ' לא מחליק וההילוכים עוברים חלק.

1. קרה לי כמה פעמים שהייתי חייב להתחמק מתאונה אז האצתי במהירות תוך כדי העברת הילוכים ואז פתאום הקלאץ' החליק, הטורים עולים ,ההילוך בפנים והאוטו לא מגיב רק כמה שניות אחרי זה משתחרר , ואז ריח שרוף בכל האוטו.

2. בכל פעם שאני מכניס לראשון (אחרי עמידה ברמזור) ומעלה את הקלאץ' לנק' חיבור שלו בלי שילוב גז, מרגישים ממש מכה ברכב ואז הרכב רועד כי אני כביכול מונע ממנו לנסוע ומחזיק אותו עם הברייקס.

אותה מכה מופיעה בכל החלפת הילוך , נניח משני לשלישי- >

האוטו בנסיעה בהילוך שני

לוחץ על קלאץ', מוציא משני ומכניס לשלישי, משחרר קלאץ' בהדרגה ומשלב גז בעדינות ואז פתאום בום!, מכה חזקה בדיוק בנק' חיבור של הקלאץ' עם ההילוכים.

**בקלאץ' הקודם זה לא היה קורה, המכה עם הקלאץ' החדש הופיעה מהיום הראשון שיצאתי מהמוסך אחרי שהרכיבו אותו.

**הקלאץ' החדש של VALEO וכך גם היה הקודם.

אולי יש מזה קשר לרעש שמופיע? (על הרעש מתואר גם בהודעה זו וגם בהודעה הראשונה של השרשור).

תודה מראש,

אוהד.

פורסם

תחזור למוסך שבו הרכיבו לך את הקלאצ' ותגיד לו שיעשה לו בדיקה נוספת (עם הוא תקין)

ניראה לי שהבעיה היא בגיר של הרכב אבל לא סגור על זה

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם
קרה לי כמה פעמים שהייתי חייב להתחמק מתאונה אז האצתי במהירות תוך כדי העברת הילוכים ואז פתאום הקלאץ' החליק, הטורים עולים ,ההילוך בפנים והאוטו לא מגיב רק כמה שניות אחרי זה משתחרר , ואז ריח שרוף בכל האוטו.

על משקל PEBCAK, הבעייה היא בין הכסא לגלגל ההגה.

פורסם

איזה בעיה בין המרחק לכיסא לבין הדוושה, לא התכוונתי שהקלאץ' מחליק שהרגל החליקה לי מהדוושת קלאץ'.

(אלא אם כן היית ציני - בכל מקרה בשני המקרים צחקתי מהתגובה).

שאני מעביר הילוכים מהר על סל"ד גבוהה , הקלאץ' מחליק = ההילוך כאילו לא בפנים ויוצא שאני לוחץ גז בניוטראל, כמה שניות אחרי ההילוך "כן נכנס" (למרות שההילוך כבר בפנים) והאוטו חוזר להאיץ.

אוהד.

• תוכן חדש...