Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך למקם מראות לשטחים מתים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6425 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי מראות לשטחים מתים. הן לא עגולות אלא אליפסה רחבה לשני הצדדים כאשר החלק העליון יותר גבוה.

נראות בערך ככה:

blind_spot_mirror_in_packing.jpg

פעם קניתי מראות כאלו ומיקמתי אותם בצד הקיצוני למעלה של המראות, אבל אז ראו רק בצד של הנהג את השטח המת ובצד השני סתם את הרכב עצמו. מישהו יודע איפה ממקמים את המראות בכל צד?

תודה

פורסם

עמרי, אם אני אספר לך שאתה יכול להסתדר בלי המראות הנ"ל ולהדביק אותן אולי, אך ורק לחניות, כדי לראות את קו המדרכה?

מעוניין?

במידה ויש לך רכב פרטי - קרא:

תקח את עצמך לאיזה מגרש חניה פנוי, תעיף את כל המראות הפנורמיות שיש לך ברכב, תחנה מרקע כלשהו (בניין\עצים וכו').

כעת, כוון את המראה המרכזית כך שהיא מכסה בדיוק את השמשה האחורית.

מראות צד, היום אתה בטח רואה את הרכב שלך במראה, שכח מזה, זה טוב כשלומדים נהיגה בשביל להרגיש את הרכב, אחרכך זה מפגר.

פתח את מראות הצד כך שאתה רואה בקצה המראה הקרוב אלייך את מה שאתה רואה במראה המרכזית, כלומר צור חפיפה של כ20% על כל מראה.

עכשיו בקש מחבר שיעשה טיול בחצי עיגול מסביב לרכב - הופה, תראה שאתה רואה אותו כמעט כל הזמן.

עכשיו נותר להתרגל: במעבר נתיב, מבט למראה מרכזית ואז למראת צד, כמה שבועות ואתה תהיה סבבה.

עריכה: מצאתי את זה!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
עמרי, אם אני אספר לך שאתה יכול להסתדר בלי המראות הנ"ל ולהדביק אותן אולי, אך ורק לחניות, כדי לראות את קו המדרכה?

מעוניין?

תקח את עצמך לאיזה מגרש חניה פנוי, תעיף את כל המראות הפנורמיות שיש לך ברכב, תחנה מרקע כלשהו (בניין\עצים וכו').

מראות צד, היום אתה בטח רואה את הרכב שלך במראה, שכח מזה, זה טוב כשלומדים נהיגה בשביל להרגיש את הרכב, אחרכך זה מפגר.

פתח את מראות הצד כך שאתה רואה בקצה המראה הקרוב אלייך את מה שאתה רואה במראה המרכזית, כלומר צור חפיפה של כ20% על כל מראה.

עכשיו בקש מחבר שיעשה טיול בחצי עיגול מסביב לרכב - הופה, תראה שאתה רואה אותו כמעט כל הזמן.

עכשיו נותר להתרגל: במעבר נתיב, מבט למראה מרכזית ואז למראת צד, כמה שבועות ואתה תהיה סבבה.

שיטה מעניינת וחסכונית. תודה על ההשקעה בתגובה הארוכה והמפורטת אני בטוח אנסה אותה :) אבל אתה אומר שעדיין קיימים מעט שטחים מתים, זה עדיין חסרון.

אני אשמח לדעת בכל זאת איך מתקינים את המראות

פורסם

לא אמורים להישאר שטחים מתים שכן את הרכב שלך לא הינדסו שני אינדיאנים עם נוצה אלא מהנדסים בעלי תארים שחשבו על הכל, המראות הפנורמיות נועדו לעשוק את הציבור שאינו יודע\אינו רוצה לדעת לכוון מראות כמו שצריך, ולהשתמש בהן נכון.

בקשר לשטח המת, אתה אמור בעיקרון להגיע למצב שבו כשאתה מסתכל במראה, המרווח בין מה שתראה במראה למה שתראה בזווית העין דרך החלון יהיה קטן מאוד, מה שימנע כל מצב של שטחים מתים, בנוסף - כאשר אתה נמצא בכביש בו יותר משני נתיבים ומשתלב אל הנתיב האמצעי, תמיד כדאי להעיף מבט אל מעבר לכתף שאין אף אחד שמשתלב לאותו נתיב מהצד השני, ולזה לצערינו אין שום מראה.

בקשר למראה הקטנה, הייתי ממקם אותה בחלק התחתון הקיצוני של המראה הימינית בלבד, כך שתעזור לי בחניות קשות, בלי להסתיר את קצה המראה הימנית.

נ.ב.

על איזה רכב מדובר?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בעקרון, ממש על קצה המזלג ,בשביל לדעת שאין לך שטחים מתים במראות מה שצריכה להיות זאת חפיפה בין המראות.

זאת אומרת:נגיד ואתה נוסע בכביש,רכב נוסע מאחוריך והוא מתחיל לעקוף אותך....בידיוק איך שאתה מסיים לראות אותו במראה האחורית,אתה חייב להתחיל כבר לראות אותו במראת הצד,מה שיוצר לך חפיפה מתמדת.

פורסם

מעוניין?

הסבר מעולה, תמיד שאני מנסה להבין כאלה הסברים זה נראה לי כמו סינית :lol:

אני ינסה אצלי

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

תמיד ישארו שטחים מתים .

השאלה היא איפה הם יהיו ביחס לרכב.

בכל מקרה אני מציע לפותח השירשור לא להוסיף מראות , אם הן באות על המראה המקורית , הן כמובן מבטלות חלק ממנה ( ולא מה שאתה רואה במראה חדשה זה לא מה שאתה צריך לראות ( קטן יותר בדרל כלל).

מנגד המראות שמוסיפים מעל המראה מסתירות לך חלק מצידי הדרך ( רכבים אחרים בצמתים למשל ).

לכן אני ממליץ לך לכוון טוב את המראות וללמוד לסובב את הראש לפני החלפות נתיב ופניות ,מתרגלים מהר וזה כבר מחסה הרבה יותר.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

ביצעתי את הכיוון ע"פי המאמר של ראם מיד כשקיבלתי את הרישיון אז רק לזה אני רגיל, ובחניה אני מסיט קצת את הראש כשצריך.

כשרכב עוקף אותי משמאל נניח, בתחילה רואים אותו במראה המרכזית, וטיפה לפני שהתחת שלו נעלם במראה המרכזית מתחילים לראות את הפרונט במראה השמאלית (קרי, חלקו נמצא בשטח המת, אך השטח המת מצומצם מספיק כדי לא להכיל מכונית שלמה). אופנוע לעומת זאת, יכול להיות כולו בשטח המת לזמן מסויים, לכן צריך להסתכל במראה האחורית כל הזמן, ואם אופנוע פתאום נעלם לך, הוא כנראה לא המריא, אלא נמצא בשטח המת. (וכמובן להסתכל כמה פעמים במהלך החלפת נתיב, להחליף לאט ולא בדרמטיות, לאותת, ואתה מסודר!)

• תוכן חדש...