Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני ואתה הולכים יחדיו לקמור ואני מזמין לך M3 חדשה בצבע לבן שנהב , בתמורה לרכבך הישן , אני רוצה לראות שאתה מסרב , משם אנו הולכים הישר אל מעבדת חקר המוח בחוג לפסיכולוגיה שבו אני לומד .

ברור שלא אסרב . מכירת ה M3 תממן לי שלושה פרוייקטים חדשים .

ואפילו לא נכנסת לקישור . קיבינימט , איך אתה מגיב אם לא נכנסת לקישור ? טענתי שאחרים לא טסים טוב ? כנס לקישור - שמע מה הוא אומר וזהו . מה שהתכוונתי להגיד שאני מרגיש בדיוק כמוהו והאמת שזה העלה לי חיוך לא קטן כשראיתי מישהו מתחום הטיס חושב כך .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ברור שלא אסרב . מכירת ה M3 תממן לי שלושה פרוייקטים חדשים .

ואפילו לא נכנסת לקישור . קיבינימט , איך אתה מגיב אם לא נכנסת לקישור ? טענתי שאחרים לא טסים טוב ? כנס לקישור - שמע מה הוא אומר וזהו . מה שהתכוונתי להגיד שאני מרגיש בדיוק כמוהו והאמת שזה העלה לי חיוך לא קטן כשראיתי מישהו מתחום הטיס חושב כך .

הקישור לא פועל .

ראיתי את התוכנית עליו בערוץ ההיסטוריה כבר מזמן.

פורסם

E30 הייתי לוקח ולו בשל העובדה שהיא מצויה די גבוה בסולם מכוניות החלום שלי. אממה, הסולם הזה לא מדורג על פי טיב המכוניות, אלא על פי מרכיבים רגשיים בעיקר, אסוציאציות ילדות וכו'. לא נהגתי בה (אם כי מאד הייתי רוצה) בדיוק כמו שלמרבה הצער לא נהגתי במס' 1 הנצחי באותה הרשימה (שלי, כמובן) - F40 (שגם היא, כמו ה-E30, נופלת מאלה שבאו אחריה כמעט בכל מדד).

בקיצור, אם הייתי בוחר רכב לכיף נטו, מבלי להתחשב בכל סוג שימוש פרט לנסיעות כיף, מכוניות כמו GTV1750 (בה כן נהגתי ונהנתי מאד), GTV6 או אותה M3 E30 היו באות בחשבון. אם הרכב יומיומי או דו שימושי, אין מנוס מלבחור בחדש יותר.

פעם התנגדתי מאד למערכות עזר. כיום הדעה שלי שונה ועובדה, גם מכוניות ספורט מוצהרות, כמו פורשה, פרארי, למבורגיני וכדומה מפוצצות באלקטרוניקה, ולא בכדי.

* למי שאמר שאספני המכוניות הקלאסיות הספורטיביות לא ממצים אותן - אתה באמת צריך לפגוש את ראובן :lol:

* לעניין המיורה וה-308 למול אסטיבו וכו' - מה לעשות, רפליקות הראלי המודרניות ישאירו ריח אגזוזים לאגדות הישנות. הבלמים לא באותה רמה, כך גם הצמיגים (ולא בטוח שצמיגים ביכולות חדשות לא יהיו יותר מדי בשביל השלדות הישנות) ומכל מקום המכוניות האלה קשות הרבה יותר לנהיגה ועל אחת כמה וכמה לנהיגה מהירה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
ולאלעד - אין הרבה מקום להשוואה בין ה 33 ל 146.

לייצר מכונית יותר גרועה מה 33 זה גם סוג של אמנות, ואלמלא מעט אנשים שמכורים למותג ללא קשר למה שהוא מייצר, מקומה של ה 33 צריך להיות בפח האשפה של תעשיית הרכב, בתור מכונית שניסתה לרשת את הטובה בקבוצתה, וכל זאת במינימום השקעה כספית.

וזה אף פעם לא עבד, וכנראה גם לא יעבוד.

מעניין אותי לדעת מה הניסיון שלך עם 33 שעמדותיך כה נחרצות. רק לשם הפרוטוקול, הניסיון שלי כולל חמש שנות בעלות, במהלכן עברנו יחד יותר מ-70K ק"מ.

מקומה של ה-33 בהיררכיה של היצרן אינו נסתר מעיניי, ואולם לדעתי ההשוואה ועוד איך במקומה, ולו רק בשל העובדה שכפי שציינתי בהתחלה, היא הוחלפה ע"י ה-146.

מעבר לכך, גם אם נתעלם לרגע מהייחוס המשפחתי שלה ונתרכז בה אבסולוטית, לא מדובר ברכב כה גרוע כפי שאתה מנסה לצייר אותו. היא אינה פשוטה לנהיגה, היא בעליל אינה ידידותית לנהג הלא מנוסה, וצריך הבנה מכאנית בסיסית כדי ללמוד אותה. נו, ובמה היא שונה משאר הענתיקות שהוזכרו פה?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
נו, ובמה היא שונה משאר הענתיקות שהוזכרו פה?

בזה שצריך רגליים מאוד קצרות , ידיים מאוד ארוכות מצד שני וכפות רגליים במידה 36 מקסימום בשביל לקבל תנוחת נהיגה כמו שצריך .

מלבד זה , זה אחלה אוטו .

ואם היו ברקסים כמו שצריך זה היה בכלל אוטו טוב .

אה... וגיר שלא חורק . חוץ מזה , אחלה אוטו .

אלעד - נשום עמוק .

:lol:

לגבי תנוחת הנהיגה , זו מחלתם של כמעט כל האיטלקיות כולל פרארי באותה התקופה . וכואב לי לרשום את זה רק בגלל שאולי זה ימתיק את תשובתי לאלעד .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
תתפלא, אבל כולנו נמות מסיבה זו אחרת, אפילו אני, רחמנא ליצלן..

בנושא השני אני בהחלט מסכים איתך, כדאי ללמוד ממנו ולהפיק ממנו לקחים ואפילו להנות הניחוחות הנוסטלגייה, אך אין להשוות את הישן לחדש.

ב 99% מהמקרים המכוניות החדשות עדיפות על הישנות בכל היבט.

ולאלעד - אין הרבה מקום להשוואה בין ה 33 ל 146.

לייצר מכונית יותר גרועה מה 33 זה גם סוג של אמנות, ואלמלא מעט אנשים שמכורים למותג ללא קשר למה שהוא מייצר, מקומה של ה 33 צריך להיות בפח האשפה של תעשיית הרכב, בתור מכונית שניסתה לרשת את הטובה בקבוצתה, וכל זאת במינימום השקעה כספית.

וזה אף פעם לא עבד, וכנראה גם לא יעבוד.

ה 146 לא כל כך שונה מה 33. ה 147 היא כבר סיפור אחר. כל מי שנהג על שלוש אלו יבין. ה 33 לא היתה מכונית גרועה כלל ועיקר. בעייתה המרכזית היתה איכות גימור מאוד בינונית. כמכונית נהיגה, היא היתה מהנה למדי, ביחוד בגרסתה הקודמת לשנת 92 אז נהנתה מצמד קרבורטורים כפולים, רעש נהדר, ניהוג מענג ונוחות מפתיעה. האלפות הגדולות יותר של היום כמו ה 156/159 וגרסאותיהן כפופות הגג, ה GT והבררה, זנחו למרבה הצער את ההנעה האחורית ( גוועה עם האלפא 75 ) שהעניקה איזון מושלם לשלדה, לטובת הנעה קדמית.

פורסם

יאשה, מידת הנעליים שלי היא 45, מה גם שהיות הדוושות קרובות מקל באופן משמעותי על ביצוע בלימה עם גז ביניים. מעבר לכך, קרא את מה שכתבתי בנוגע להנדסת האנוש הקלוקלת.

זכור שתופעת ההילוך השני הסרבן אינה אופיינית רק ל-33, אלא גם לדגמים נוספים (אלפתא ומשפחתה, ג'וניורים, סוד... להמשיך?).

ה 146 לא כל כך שונה מה 33. ה 147 היא כבר סיפור אחר. כל מי שנהג על שלוש אלו יבין.

אתה צוחק, נכון? וכן, נהגתי בשלושתן לא מעט.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
בעקבות שרשור ה - GTR מול ה - 911, מה תעדיפו כרכב ספורטיבי ומדוע:

רכב מודרני, כבד, חזק, עמוס מחשבים, יעיל ומהיר

או

רכב קלאסי, קל משקל, מכאני, פשוט יחסית

דוגמא ראשונה M3 מול M3:

M3E30

M3E90

ברור שה-m3 החדשה "תקרע" את ה-m3 הישנה בכל דבר כמעט.

אבל אני אישית לא אוהב את דור ההי טק של המכוניות החדשות.ואם היה לי כסף ל-m3 חדשה הייתי מעדיף להשקיע אותו באוסף של כמה מכוניות קלאסיות כמו הm3 הישנה.

וגם בחיים האמיתים שלי אני ככה. מחזיק רכב בן 15 שנה שבמקום להשקיע בו הייתי יכול לקנות מכוניות חדשה וטובה בהרבה בכל דבר.

יוגב

פורסם
ה 146 לא כל כך שונה מה 33.

לא יודע אם נהגת על מי מהן, אבל ה-145/6 רחוקות שנות אור מה-33. חוץ מהמנועים בדגמים המוקדמים אין ביניהן דבר משותף. חוץ מביצועי קו ישר אין ל-33 אף יתרון על כל דגם 145/6 מקביל.

ה 147 היא כבר סיפור אחר.

כאן אני מסכים. וסיפור הרבה יותר טוב מקודמותיה.

כל מי שנהג על שלוש אלו יבין. ה 33 לא היתה מכונית גרועה כלל ועיקר. בעייתה המרכזית היתה איכות גימור מאוד בינונית. כמכונית נהיגה, היא היתה מהנה למדי, ביחוד בגרסתה הקודמת לשנת 92 אז נהנתה מצמד קרבורטורים כפולים, רעש נהדר, ניהוג מענג ונוחות מפתיעה.

ההיגוי בינוני, הנוחות סבירה מינוס, ההתנהגות בינונית. מה שכן, הגימור אכן בינוני והרעש אכן נפלא. בקיצור - נפילה.

האלפות הגדולות יותר של היום כמו ה 156/159 וגרסאותיהן כפופות הגג, ה GT והבררה, זנחו למרבה הצער את ההנעה האחורית ( גוועה עם האלפא 75 ) שהעניקה איזון מושלם לשלדה, לטובת הנעה קדמית.

שוב, לא יודע אם נהגת על 156, 159 או כל רכב אחר שציינת, אבל ההנעה הקדמית מפריעה להן אולי רק בהיבט השיווקי. מה גם שההנעה אינה זו שמעניקה איזון לשלדה, אלא מיקום מכלולים וכיול מתלים. האלפות הישנות, למשל, כמו הג'וליה וסדרת הברטונה היו tail-happy ומסוכנות לנהג שאינו יודע מה הוא עושה וגם דגמי ה-transaxle (נגזרות האלפתא) היו מסוכנות לנהג לא מיומן ברטוב. חלק מהכיף - בוודאי, אבל אסור לצאת מפרופורציות. הקדמה לא באה סתם, ואם נתעלם כגרע מיציאות כמו ה-155 נראה שה-156 וה-159 ממוקמות די גבוה בסולם הדינאמי של קבוצתן.

הערותיי באדום (כיאה לאלפא :wink:) לעיל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הייתי בוחר במשהו ישן רק בגלל העיצוב. הרכבים ניראו הרבה הרבה יותר טוב פעם לדעתי...מבחינתי אין מה להשוות בין רכב חדש לעיצוב של פעם...

0308_02z+1986_renault_r5_turbo2+rear_side_view.jpg

16.jpg

audi-quattro-1988.jpg

אני יכול להמשיך את זה לעוד 30 עמודים פה אבל הבנתם את דעתי...אין את זה היום ברכבים!

אגב, לא רק ברכבים "עממים". גם כל האקזוטיות כמו פרארי, למבורגיני, אוסטין וכו' ניראו פעם פשוט מדהים והיום הכל ניראה כמו חלליות זהות...

פורסם

E30 M3 לנסיעות של חורף :-P

אין כמו לצאת החוצה אפילו עם E30 316 ולחכות שיתחיל לרדת גשם, אבל בפועל עם מדובר על החדשה לא חושב שהייתי משקיע בה כל כך הרבה כסף.

אבל כשמתחילים לחשוב בהגיון, אני מאמין שהייתי קונה 335I ידנית, כי עם בקרת יציבות,ESP,בקרת בלימה,בקרת מציצה,אין צורך בכל זה שמשו שנושא את השם M3 .

335I לפחות לא נראית כמו M3 ,ואני ירגיש שאני נושא במכונית (ספורט-אלגנט,חזקה ומהירה).

פורסם

ליום יום רכב חדש .

לשעשועים ולחויה רוחנית - מחזיקים בחניה אלפה או ב.מ. וו . ישנה ( אין כמו ריח הנפל"ם על הבוקר ) :wink:

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ללא ספק הייתי לוקח E30 M3.

בומרים ישנים, יש להם את הפרצוף המיוחד עם שני זוגות "עיניים", מכסה מנוע שנפתח הפוך.

קלאסיקה אמיתית! מכוניות עם נשמה. בומרים שיצאו אחרי E30/E34/E32 מבאסים אותי, "עיניים" שלהם מתחבאות מתחת ל"משקפיים" ובדורות הבאים נעלמים לחלוטין. יתר על כן, סדרות חדשות, הצדדים חלקים מידי, אין את הפס על בדלתות למטה, פנסים כבר לא בתוך גריל.

כמובן, כל אחד והטעם שלו. אבל מכוניות ישנות מחממות לי את הלב. הן מחזירות אותי לתקופה מרגשת יותר, תקופה שעוד הייתי ילד שתמיד חלם שיהיה לו בומר אחד כזה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כמובן ש M3 E30...

ואני מצדיק את דברי יאשה וbmw ricer

זה הדעה שלי גם

ערן

חלומות נועדו בשביל להגשים אותם . . . 8)

אסקורט דור1 רפליקת RS (היעד - 150כ"ס אטמוספרי חזק)

סיוויק Eg6 סדאן/האצ'בק (מנוע B18c5 + מגדש על 320כ"ס)

ER-edition. . .ויש כאלה שאומרים שיש לי הרבה חלומות :lol:

• תוכן חדש...