Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6488 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליחה אבל אולי לא הבנת אותי נכון, אני יודע במה מדובר וכמה זמן זה לוקח ואת כל הפרוצדורה אבל יש אפשר בין זה לבין שאנשים תמימים רוצים להשקיע סכומים גדולים במערכת כולל בניות ואיטום ומתקינים מנצלים את את זה שלבנאדם אין מושג ודורשים סכומי עתק. למה לשלם 3000 על קיק פנל?! 1500-2000 זה בהחלט מחיר הוגן לקיק פנל

IBIZA 20vt

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה זה "מנצלים את זה שלבן אדם אין מושג?"

הרי ברור שאין לו מושג בגלל הוא הולך למתקין מקצועי, מה ציפית שירחמו עליו?

שעת עבודה של מתקין אודיו מקצועי צריכה להיות כ150-200 ש"ח לשעה, בדיוק כמו למכונאי.

אם זוג קיק-פאנלים לוקח לבנות משהו כמו10 שעות עבודה נטו (בפועל זה יותר אבל נוח לחשב ככה אז רק על העבודה הלקוח צריך לשלם כ1500-2000 ש"ח וכמובן לא לשכוח את עלות החומרים שהם ממש לא זולים .

under construction..

פורסם

סתם לידע כללי, שעת עבודה בסדנה מקצועית בארה"ב היא בסביבות ה 50-55 דולר.

שזה לא כולל עבודות עץ\פיבר\נקיון :)

רק בקטע של לפרק רכב, להעביר חוטים [שגם זה לא כלול בשעת העבודה] להרכיב מחדש את הרכב.

איפה עלות החיווט? עלות החומרים? עץ?

אנחנו עוד יצאנו בזול:)

רק שאנשים לא מוכנים להבין שעבודה = כסף.

עם עבודה, באה האחריות.

תפרק לבד את הדלת, תשבור חתיכה, תשבור את הראש לחפש דלת חלופית:)

מבינים ?

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
אני ישאל אותך שאלה אחרת, אתה היית משלם 3000 עבור קיק פאנל?

אני אענה לך על זה, אבל לאחר מכן אני אשאל אותך שאלה במקום.

1. אני לא הייתי משלם 3000 ש"ח על קיק-פאנל פשוט כי אני עושה זאת לבד, זה מכיוון שיש לי את הידע ואת היכולת.

כמובן שאני לא עושה זאת כדי לחסוך כסף, אלא בשביל האתגר האישי והנאה שלי מהעניין.

אם הייתי רוצה לחסוך כסף הייתי לוקח את העבודה הזו למתקין מקצועי, כי רק עלות עלי העבודה שרכשתי בשנים האחרונות עבור עבודות בפיבר ושאר עבודות האודיו היא גבוהה בהרבה מכל התקנה שלא הייתי עושה אצל מתקין, וגם היקר ביותר בארץ.

ועכשיו לשאלה שלי:

רופא שיניים, לוקח 400 ש"ח על סתימה.

חור קטנטן של כמה מ"מ בודדים, שיוף קל ומילוי החלל בחומר איטום מתאים.

זה כן הגיוני?

under construction..

פורסם

אתה משווה את הבריאות שלך לזוג פלסטיקים?

כמה שנים רופא שיניים לומד? כמה כסף הוא הוציא רק בשביל לקבל תעודה שהוא רופא שיניים?

IBIZA 20vt

פורסם

אל תיכנס לדוגמא ספציפית של רופא שיניים הרעיון ברור הרי .

בכל זאת , את העלות מחירים האלו לוקחים מספר מאוד מצומצם של מתקינים שעובדים בסטנדרט מאוד גבוהה , לרמה הזו הם הגיעו אחרי שנים רבות של עבודה וצבירת ניסיון וידע וצריך לכבד את זה . כל אחד צריך להתאים את רמת המתקין לרמת התקציב שלו.

אני יכול להעיד , בתור אחד שיש לו ים ניסיון בעבודות בחומרים מרוכבים , שעבודה שנעשית בסטנדרט הגבוה, דורשת המון יכולות והרבה זמן מושקע.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אני לא משווה את הבריאות שלי לזוג פלסטיקים.

אני מנסה להראות לך את נקודת המבט של כמה לשלם לבעל-מקצוע, וכמה אתה משלם על ידע ונסיון.

כל בעל מקצוע באשר הוא אם זה טכנאי מיזוג-אוויר ,חשמלאי, אלקטרונאי,שרברב,מכונאי או כל בעל מקצוע אחר דורש תשלום עבור העבודה שלו שמתומחרת עפ"י הידע והנסיון שלו.

לשלם עבור קיק-פאנלים 2500-3000 זה לא "יקר" בדיוק כמו שלשלם לרופא שיניים 400 ש"ח עבור סתימה פשוטה שלוקחת 20 דקות עבודה זה גם לא "יקר".

למה? ככה.

אם היינו גרים בחו"ל היית חושב אחרת.

בארץ, כל אחד פה חושב הוא בעל מקצוע מומחה להכל, ובטוח שכולם מנסים לשחוט אותו.

באותו זמן עבודה של בניית קיק-פאנלים מתקין נורמלי ולא איטי להחריד יכול להתקין 3 מערכות מלאות.

תוסיף לזה את עלות החומרים ותגיע לאיזור ה2400-3000 ש"ח.

under construction..

פורסם
בקרוב מאוד אני יעלה שרשור של מה אפשר לעשות ב2 ידיים וקצת פחות מאלף ש"ח.

אז אתה מצפה שמתקין יקח על זה 1500 שקל? אני לא בא להעביר בקורת על איכות העבודה שלך אבל האם אתה יכול להשוות אותה לעבודה של מתקין מנוסה? ואולי תספר כמה זמן זה גם לוקח? ומה קורה עם עבודת ריפוד? אז שכל אחד יעשה את חשבון הכיס שלו כי התמחורים כאן בפורום רחוקים מהמציאות ויוכלו להעיד על זה לא מעט אנשים שקיבלו כאן תמחורים וכשנכנסו לעובי הקורה הבינו שאין להם קשר למציאות.

פורסם

דבר ראשון לא אמרתי שלי עלה הקיק 3000

דבר שני לפי מה שאני שמעתי כיום לוקחים על קיקים ברמת גימור גבוה בסביבות -3000 שקל

זה שיש התקנות זולת יותר זה ברור אבל אם בן אדם הולך להוציא 30k מין הראוי שזה יראה 30k

ואחרי הכל מעבר לצליל כל אחד רוצה שזה גם יראה יפה ומרשים.(מקצועי)

head unit : clarion hx-d2 | amplifier :sinfoni amplitude 90 . sinfoni prestigio . sinfoni shadow 50 |component: sinfoni series S

| subwoofer :sinfoni s1000sw sinfoni phaser pro

פורסם

אאהו איך אני חולק על זה ..... מתקציב של 30K אם הוא יעשה קיק פאנלים וגם יקנה מידים שדורשים נפח ולהם הוא יעשה גם קיק פנאלים ..... הוא יגיע להתקנה שתעלה 10K

התקנה כזאת מתאימה למערכת של 80 עד 100K

לעומת זאת אם הגימור פחות חשוב לו אפשר להשתמש במיקומים מקוריים לוופרים , ולפי המלצתי לקנות דום מיד שלא דורש נפח ומיקום וניתן לבנות לו פודים בזול (כ1000 שח מקסימום)..

ואת שאר התקציב להתקנה להשקיע על איטום ברמה גבוהה חיווט ברמה גבוהה וכו..

מתוך תקציב של 4K שקל שאני הייתי משקיע על התקנה + חיווט על מערכת כזאת להוריד 3 על גימור יפה זה טימטום....

אבל כל אחד יעשה את השיקול שלו.

בעיקרון להתחיל מהסורס יעלה כמה שיעלה בשארית התקצים 15 אחוז התקנה 50 אחוז רמקולים 35 אחוז הגברה .... זה בערך החלוקה הנכונה בגדול

פורסם

בעיקרון להתחיל מהסורס יעלה כמה שיעלה בשארית התקצים 15 אחוז התקנה 50 אחוז רמקולים 35 אחוז הגברה .... זה בערך החלוקה הנכונה בגדול-מתן וכמה אחוזים נישאר לך ל- HU אם התקנה זה15% +50% רמקולים+35%הגברה זה שווה 100%

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

חברה שכחתם מהבחור שרוצה לבנות מערכת !

ג'וניור ידידי מתן צדק בדבריו , HU הוא המרכיב העיקרי בתחום האודיו לבית וזה גם צריך להיות כך ברכב, HU יכול לשנות רבות באופי הסאונד, רבות ממוכרי ציוד היי-אנד מדגישים שסורס הוא 50% מהסאונד והשאר זה כבר מגבר ואלמנטים. אני עברתי מ- HU של אלפיין למקנטוש וזה שינה עולמות, אני חושב שכל אחד בונה מערכת חדשה צריך לבחור מראש ולטווח ארוך HU איכותי או עפ"י הצרכים שלו

---------------------------------------------

לפותח הת'רד:

אני אכתוב בקצרה כמה נקודות חשובות וכדאי שתקרא את זה :

1. למערכות בתקציב הזה חייב איטום

2. חייב חיווט טוב

3. במקרה שאתה בוחר סט 3 חלקים הסיפור משתנה וכמה אלפים יווספו: חיווט, בניות פיבר למידראנג' שהעלות מסתכמת בין 1500-2000 ש"ח, ואולי המידבאס צריך בניה גם בדלת .

4. עלות התקנה כללית למערכת 1500-2000 ש"ח

אם אתה מעוניין במערכת SQL/SQ, אשמח לתת מפרט:

HU: קלריון HX-D2 - יעלה כ- 7500 ש"ח

סט קומפוננט 2 חלקים: אלפיין Z15M יעלה כ- 5000 ש"ח

מגבר: גנסיס או מקנטוש 4 ערוצים. (יבוא) 8000 ש"ח

סאב: IDMAX, ג'נסיס, פירליס ואחרים בקטגוריית SQ - יעלה כ- 2000-2500 ש"ח

חיווט: RCA + כבלים + חשמל 1600 ש"ח

קבל: 400 ש"ח

התקנה: 1500 ש"ח

איטום: 3500 ש"ח

סה"כ 30000 ש"ח

חלק מהרכיבים מותקנים אצלי אם אתה מעוניין בהשמעה בכיף .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6488 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...