Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי שרייד שנת 93, 1300 ידנית.

בתקופה האחרונה החלו מספר בעיות בקלאץ ובגיר.

למשל: ההילוך השלישי לא נכנס חלק,

כנ"ל גם ההילוך רוורס שמקשה מאוד להכנס(יש צורך להכניס לרביעי כמה פעמים ואז לשלב רוורס)

חוץ מזה הקלאץ מאוד גבוה, וכשאני מתחיל כל נסיעה, הרכב רועד בהתחלה, כאילו שהקלאץ מחליק.

האם הגיע הזמן להחליף קלאץ?

האם יש צורך בשיפוץ גיר?

האם יש צורך בהחלפת שמן גיר?

האם זאת תושבת גיר?

איזה עוד בדיקות עלי לבצע כדי לענות על השאלות ששאלתי.

תודה מראש

פורסם

לגבי הגיר לא נראה לי יש צורך להחליף.

הקלאץ לעומת זאת נראה בסוף דרכו,לדעתי הכי כדאי למשוך איתו כמה שיותר אלא אם כן הרעשים בהעברת הילוכים ממש

גבוהים ואז כדאי להחליף במיידי כדי לא לפגוע בגיר עצמו.

Fiat Tipo Media 1.4Ei 1994

Citroen Xsara 2001 1900 Diesel

Opel Corsa 2000 1200

פורסם

תתחיל בכיוון הגובה של דוושת הקלאצ'. לרוב ניתן לשחרר מעט את כבל הקלאצ' ולכוון את נקודת ההפרדה של הקאלצ' כך שלא תיהיה גבוהה מדי.

משם אתה יכול להמשיך להחלפת שמן גיר, לשמן שצמיגותו היא לפי נתוני היצרן, במידת הצורך כמובן.

לגבי הרעידות בתחילת הנסיעה - זה לא חייב להצביע על תקלה כלשהיא ברכב ובהחלט יכול לנבוע מהרגלי נהיגה קלוקלים שלך. לעומת זאת העובדה שההילוך השלישי והרוורס לא נכנסים היטב כן עלולה להצביע על תקלה בסינכרונים של הגיר וכן יכולה לחייב פתיחה של הגיר ושיפוצו. מצד שני, בהחלט יכול להיות שמדובר בבעיה שנגררת מההפרדה הגבוהה (או הלקויה) של הקלאצ'.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אינני "זורק" את הקלאץ, אני מאוד עדין איתו,

אבל למרות זאת כשאני מתחיל נסיעה אני מרגיש כאילו הקלאץ מחליק, והרכב מעט רועד עד תחילת הנסיעה.

כיצד אדע בוודאות האם עלי להחליף את הקלאץ?

כל מוסך שאני אלך, יגיד לי בוודאות שצריך להחליף(הכל אינטרסים....)

פורסם

לא כל מוסך.

ישנם מוסכים ובעלי מקצוע רבים שהם ישרים.

בנוסף, ישנם חברי פורום בעלי מוסכים, ישרים והוגנים.

יש גם את המלצותיו של רפי לין, ושאר חברי הפורום.

בכל אופן, בדיקה קלה היא (אבל מסוכנת, ואל תעשה אותה) -לידע כללי בלבד-- ללחוץ קלאץ, לשלב לשלישי, ללחוץ גז וברקס ביחד ברגל ימין (פרצודרה קלה להבנה ,אבל לא תמיד קלה לעשייה, ומסוכנת במקרה שמפשלים) ולעזוב את הקלאץ' תוך שנותנים עוד גז. אם המנוע ממשיך לפעול, הרי שהקלאץ מחליק, ויש להפסיק את הבדיקה שלא "לטגן" אותו לגמרי.

באם עושים בדיקה כזו (ואל תעשה אותה), יש לוודא שהשטח רחב ופתוח למקרה שהרכב יקפוץ קדימה.

בקיצור, "אל תנסו את זה בבית" , ולא בשום מקום.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אתה ממליץ למתוח את כבל הקלאץ מעט יותר?

כיצד דוושת הקלאץ אמורה להיות? האם כשאני לוחץ על הדוושה ועוזב לאט לאט את הקלאץ האם הוא אמור ישר להתחיל לנסוע? או שרק לקראת הסוף, או באמצע הדוושה הוא צריך להתחיל לנוע?

פורסם

כנראה שאני אחליף קלאץ...

האם בשרייד יש צורך לפרק את כל התיבה כדי להחליף קלאץ?

איזה סוג שמן גיר יתאים לרכב שלי? ושל איזה חברה?

• תוכן חדש...