Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום מרק,

האמת שאני מופתע מהתייחסותך (ללא קשר להוראה טכנית כזו או אחרת) ובמיוחד מהתגובה של רפי, שלפי מה שכתב, עבד 5 שנים במוסך מורשה לרנו ואינו מודע להוראות הטכניות הקיימות זה שנים המתייחסת למכלול המדובר!

אתה צירפתה הנחייה המתייחסת להורדת החגורה בהקשר לאלטרנטור וכדי "לסבר" את העין, אני מצ"ב הוראה המתייחסת לבדיקת חגורת האביזרים מדגם V - הוראה בתוקף גם להיום.

על מנת להסיר כל ספק,לא נתתי שירותי יעוץ או איבחון לקרסו - לא בעבר ולא כיום, להיפך, הותיקים הגולשים בפורום יזכרו בודאי שבעבר כשהייתה סיבה הובלתי טיפול במסגרת משרד התחבורה ואף תבעתי 2 מוסכים מורשים הקשורים לקרסו(בבית משפט)בנושאים טכניים - ובכל מקרה(פס"ד) לא יצאו שידם על העליונה!

מריוס

הנחיות עבודה רנו.jpg

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שלום מרק,

האמת שאני מופתע מהתייחסותך (ללא קשר להוראה טכנית כזו או אחרת) ובמיוחד מהתגובה של רפי, שלפי מה שכתב, עבד 5 שנים במוסך מורשה לרנו ואינו מודע להוראות הטכניות הקיימות זה שנים המתייחסת למכלול המדובר!

אתה צירפתה הנחייה המתייחסת להורדת החגורה בהקשר לאלטרנטור וכדי "לסבר" את העין, אני מצ"ב הוראה המתייחסת לבדיקת חגורת האביזרים מדגם V - הוראה בתוקף גם להיום.

על מנת להסיר כל ספק,לא נתתי שירותי יעוץ או איבחון לקרסו - לא בעבר ולא כיום, להיפך, הותיקים הגולשים בפורום יזכרו בודאי שבעבר כשהייתה סיבה הובלתי טיפול במסגרת משרד התחבורה ואף תבעתי 2 מוסכים מורשים הקשורים לקרסו(בבית משפט)בנושאים טכניים - ובכל מקרה(פס"ד) לא יצאו שידם על העליונה!

מריוס

מריוס,

בהנחייה של הייצרן שצירפת קיימת סתירה או שאני מפספס משהו.

מצד אחד הייצרן כותב "אף פעם על תחזיר למקומה רצועה שהוסרה" ומאידך, "החלף את הרצועה במידה ומתיחות הרצועה מתחת למה שנקבע". בשורה הבאה הייצרן כותב " פגמים כמו סדקים וחתכים לא בהכרח מצביעים שיש להחליפה".

זה נראה לך רציני ?

קבל קובץ הנחיות של הייצרן VAG לבדיקת רצועת אביזרים מסוג Ribbed belts המורכבת בגולף דור 4.

הרצועה מניעה את

Binder1.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה לכל המגיבים, בהחלט שירשור מעניין.

כמו שכתבתי בתגובה מס' 30, מצאתי את ההנחיה הזאת בשפה הרוסית, ולפיה הנוהל הזה תקף גם לרצועת אביזרים וגם לרצועת טיימינג. פירקת - תחליף.

מרק, אני לא רואה שום סתירה בהוראת, שמריוס צירף :

1. פירקת את הרצועה (מסיבה כלשהיא) מהפוליס' - תחליף אותה.

2. רצועה מורכבת - אתה בודק את המתח שלה, גמרת את כל מהלך המותחן, ולא הגעת למתח הנדרש, כלומר הרצועה התארכה - תחליף אותה.

3. רצועה מורכבת, בבדיקה חזותית אתה מגלה סדקים קטנים - אין חובה להחליף רצועה.

איפו הסתירה כאן ?

פורסם

אכן על פניו אין כל סטירה בהנחיה הנ"ל. כפי שציינתי מלתחילה לא בכל מצב יש להחליף חגורה-כתוצאה מתנאי טמפרטורה שונים נוצר יובש וסדקים נימיים חיצונים על החגורה שלא תמיד מצריך החלפתה,כל עוד לא עבר פרק השימוש\עבודה - המקסימלי.

היות ומדובר בהחלפת מכלול -חגורה בעלות נמוכה - מול אפשרות של קריעה וגרימת נזק יותר גדול, "כלל האצבע" נוטה להמלצה להחליף, גם אם אין הנחיית יצרן.

בעת החלפת\תיקון מכלול אחר המונע ע"י החגורה הנ"ל, כגון: פולי מנוע, משאבת מים, פירוק אלטרנטור, פירוק משאבת הגה כוח, משאבת הגה או מדחס מזגן-הנחייה היא להחליף. במקרים הללו, אין חיוב נוסף עבור העבודה הנובעת מהורדת החגורה והרכבתה.

מריוס

פורסם

מריוס ובוקי,

לפי דעתי ההנחייה הזו לא 'חכמה' ואפילו נוטה לטיפשות מצד מהנדסי רנו.

מצד אחד יש להחליף את הרצועה במידה והיא הוסרה מהמכלול (ללא תלות במצבה ובדיקת הרצועה) גם אם הרצועה הוחלפה 3 פעמים במהלך השנה, ומאידך רצועה שמותקנת ועובדת על הרכב ונמצאו בה פגמים כפי שרשם הייצרן ייתכן שהיא עדיין תקינה ואין צורך להחליפה.

מדוע הייצרן לא כותב במדוייק ובצורה חד משמעית מה הם הפגמים או אינדקציות שבגלל יש צורך להחליף רצועה עובדת כפי שמופיעים בקובץ שצירפתי.

מדוע הנחייה כזו לא קיימת אצל הייצרנים הבאים: וואג,מזדה,טויוטה,BMW ועד...

פורסם

לפי דעתי ההנחייה הזו לא 'חכמה' ואפילו נוטה לטיפשות מצד מהנדסי רנו.

זו ההוראה ואתה בתור אחד המתיימר להיות כזה שעובד לפי הספר מוחה? המוסך פעל מצויין ולפי הכללים ועדיין יש לך טענות.

מעניין מתי כן אפשר לרצות אותך...

פורסם

לאורך כול האשכול עניתי אך ורק לעניין ולצערי אתה זהשמסיט את האשכול לפסים אישיים.

הוראות והנחיות ייצרן הינו דבר חיובי ויש להתייחס ברצינות להוראות אבל, יש גם שיקול הנדסי והיבט כלכלי שבמקרה הזה לא מצדיק לפעול לפי הוראות הייצרן.

פורסם
אני מאמין להוראות/הנחיות של ייצרן כאשר אני רואה אותם כתובים שחור על-גבי לבן עם לוגו של ומספר הוראת ייצרן.

אשמח במידה ותוכל לסרוק את ההנחייה במלואה לגבי הרכב הספציפי.

בקשת לראות הוראה כי אתה לא מאמין ואתה עדיין לא מאמין אחרי שראית אותה. אתה ממש לא עקבי ומתנהג כמו אדם עקשן שיודע שהוא טועה אך לא מוכן להודות בכך ויהיי מה.

השיקול ההנדסי הוא אולי לא ברור לנו ואולי ההסבר של מהנדס הרכב "הקוסם" נכון, אך זה לא משנה את העבודה שההוראה של היצרן ברורה.

אני יכול לספר לך מנסיון רב מאוד בכלי רכב אלו כי יש רגישות גבוהה מאוד לרצועות אביזרים במנועים של רנו, אם לא היו מחליפים אותה ואז היה נפגע ראש המנוע היית קופץ ואומר איזה מוסך דפוק, לא פעל לפי הוראות ולכן נגרם נזק.

פורסם

השרשור סורס (לצערי).

הדיון לא עוסק באמינותן של מכוניות רנו אלא בסוגיה הטכנית שהעלה פותח השרשור.

כל התגובות הבלתי רלונטיות או כאלו שמתייחסות לגופו של משתמש, ירידה לפסים אישיים וכו' נמחקו או צונזרו.

אם ברצונכם לדון באמינות רכבי רנו פתחו שרשור כזה, ועדיף בפורום הכללי. רק קחו בחשבון שללא עובדות מוחשיות הדיון ינעל מיידית.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

אני מקפיץ את השרשור.

החליפו אצלי ברכב שבוע שעבר מותחן.

מדובר במוסך שאני סומך עליו 1000 אחוז.

לשאול אותו אם החליף רצועת אביזרים?

יש לציין שהרצועת אביזרים הוחלפה חודשיים לפני זה. באמת נראה לי הזוי להחליף אותה.

פורסם

אני מהמר שלא החליפו. אם היו מחליפים היית רואה את זה בחשבונית.

בכל מקרה - מוסכים כלללים לא בהכרח מכירים את הנוהל הזה.

לדוגמא, כשבקנגו שלי החליפו אלטרנטור במוסך מקצועי וטוב, אבל לא מורשה רנו - הרצועה הישנה הורכבה בחזרה והנושא הזה בכלל לא הוזכר.

פורסם

תעבור על השירשור, מריוס (magician), הסביר במדוייק, למה צריך להחליף.

הסבר מקצועי ומשכנע יותר אף אחד לא יתן לך.

פורסם

מריוס (MAGICIAN) דווקא לא הסביר מדוע צריך להחליף. קראתי את השרשור היטב.

מאוד מסקרן אותי לדעת מה הרעיון בזה. כל שכן כשמדובר בהנחיית היצרן ולא באיזו הנפצה של קרסו.

אולי הדרך שבה הרצועה מפורקת גורמת לה לבלאי כל שהוא? יש הבדל בדרך בה מפורקת הרצועה ברנו לבין רכבים אחרים?

איזה עצבים עם רנו והשטויות שלהם :evil:

לא מספיק המותחן עולה 1300 שקל, עושים לי עוד כאבי ראש :evil::evil:

• תוכן חדש...