Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
14K מעל המחירון למכונית שהיד הראשונה היא חברת ליסינג והיד השנייה חברה בע"מ?

העברתי עותק מהודעתך ליוצרי הסידרה תיקים באפילה.

שכן שלי מנסה חודשיים למכור מזדה 6 עם 170K במצב מצויין - המחיר הגבוה ביותר שקיבל היה 15% מתחת למחירון.

כנראה שנפלת על פראייר מושלם..

ולעיניין - האופל ווקטרה מכונית מצויינת שסובלת, כמו כל האופלים, משיווק גרוע ושירות רע.

חבל, אבל זה המצב.

מצטרף בתמהון לתמהון. מודל 2004 יד שלישית מחברה, 170K. לפי ההגיון הזה מזדה 6 יד ראשונה פרטית, עם קילומטארז' סביר למכונית בת 4, צריכה לקבל משהו כמו מחירון כפול.

אם ניסחף טיפה, נגיע למצב שמזדה משומשת תעלה קצת יותר מחדשה.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם ניסחף טיפה, נגיע למצב שמזדה משומשת תעלה קצת יותר מחדשה.

לדוגמה ברוסיה יש מצב כזה. הם מוכרים שם פורד פוקוס בת שנה במחיר מעל המחיר בסוכנות. אבל יש להם שלוש גרסאות לפוקוס:

- הרכבה פנים ארצית (מפעל רוסי)

- יבוא מאירופה

- יבוא מארה''ב

כמובן בכל גרסאות המרכב מהצ'בק עד סטיישן וכל גרסאות המנועים, עד לסטיישן דיזל.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
זה רק מעיד על חוסר התרבות המוטורית, על חוסר ידע מוחלט בתחום, על בורות.

תופעה רחבה מאוד בארצינו הקטנה.

בדיוק בגלל זה אני מפחד מרכבי העדר! לא שאין לי סיכוי ליפול בפח עם האופל, אבל אם חסר איזה טיפול ודבר מה לא מתועד - אני בורח מהרכב. בגלל זה לוקח לי כל כך הרבה זמן למצוא משהו.

פורסם
בדיוק בגלל זה אני מפחד מרכבי העדר!

ומהאופל אתה לא מפחד?

אני עד עכשיו שתקתי בנושא האמינות, למרות שאף הזכרתם את זה:

החסרון היחידי הוא שצריכים למצוא מוסך שיודע לעבוד על הרכב.

אם אתה מסודר מהבחינה הזו, אתה תהנה מהווקטרה.

אני בכל מקרה יצטרך לחפש מוסך. זה שטופלתי בו קודם באריאל פשט את הרגל

ככול הנראה באיזור המרכז בטח יש משהו

אני ממש לא רוצה להשמיץ את אופל, אין לי שום דבר רע נגד. אבל, מאזדה 6 לא רואה ולא תראה מוסך. רוכשים שמן מנוע איכותי ומסנן מקורי ומטפלים בכל מוסך. לגבי התלקות ברכב, זה כמעט ולא קיים. אני מדבר על אמינות גבוהה עד גבוהה מאוד. אפשר בהחלט לקחת איתה צ'אנס שהיא לא תצטרך שום תיקונים חוץ מטיפולים שוטפים, וזה ממש פשוט. כל מוסך מסוגל להתמודד אם זה. יש לי נסיון בטיפול של שתי מכוניות כאלה מ-0 עד 170.000 ק''מ ודבר היחידי שהייתי צריך לתקן מחוץ לטיפולים שוטפים זה פעמון צירייה מצד ימין (300-400 ש''ח).

למאזדה לא צריך "לחפש מוסך", רוכשים חלפים לטיפול בחנות חלפים ומטפלים איפה שרוצים.

פורסם

גם אני מצטרף למצדדים במאזדה...

בתור בעלים של מאזדה 3 2004 שעשתה 180000 ק"מ יש לי רק מילים חמות לומר עליה.

אמינות,רכבים לא מסובכים מכנית.

נכון,וקטרה יותר מפוארת ומסוגננת אבל לעולם היא לא תהיה יפנית...

הייתי בזמנו בעלים של פיז'ו205 (יותר נוחה) וגם ב.מ.וו עברה לי בידיים (318M technic גיר ידני קצר:-D).

לגבי אופל הקורסה נחשבת רכב מצוין.

יש למאזדה גם חסרונות (לכל אחד יש,לא כ"כ נוחה וכו')

לדעתי במקרה דנן המעלות עולות על החסרונות.

עוד הצעה מצוינת בשבילך:

ניסאן מקסימה 03'-05'.

מכונית מפוארת,אמינה,ושומרת על ערך לא רע בכלל.

לשותפיי בעבודה יש מקסימה: אחת 03' ואחת 05' -מושבי עור כולל חשמול מלא וחימום מושבים סאן רוף בקרת שיוט

וכו'. צריכת דלק לא מוגזמת(קצת יותר מהמאזדה 3-אחד ל8/9) .

חבר,אתה חופר

פורסם

נו באמת, מאזדה 6 לא מתקלקלת, לא רואה מוסך ולא מטופלת באופן שוטף? מספיק עם השטויות.

הוקטרה עולה על ה-6 בכל היבט, האבסורד הוא שה"עדר" מפחד מאופל בגלל סטיגמות מטומטמות. מנטליות ישראלית, הישראלים מבינים יותר מכל צרכני מדינות אירופה...

פורסם

לפי דעתי הבעיונת במקסימה היא שהמנוע 4 צילינדר 2.0 ליטר איננו מספיק לרכב בגודל כזה, והמנוע 3.0 V6 זהו רכב יותר יקר לתחזוקה ומסובך במקרה של תקלות. אבל בהחלט שווה בגלל הנאה. אם כבר נכנסים לעולם של V6 יש גם אופציה לא יקרה של יונדאי סונטה 2.7 V6

הוקטרה עולה על ה-6 בכל היבט, האבסורד הוא שה"עדר" מפחד מאופל בגלל סטיגמות מטומטמות. מנטליות ישראלית, הישראלים מבינים יותר מכל צרכני מדינות אירופה...

אופל לא נמכרת רע בגלל ה"עדר" אלא בגלל שיווק ושרות כושל. אך יש לזה גם סיבה משמעותית נוספת והיא אהבה המונית לרכבים יפניים בארצינו. לא צריך לקרוא לכל עם ישראל מטומטמים, ולא צריך להשוות לאירופה. כמו שלא צריך להשוות לארה''ב.

פורסם

שיקול כלכלי פשוט אומר ש"סטיגמות" עולות כסף ואינני מוכן לשלם על המוצר הזה, קרי הדעה הטובה של הציבור. אני עדיין מחזיק בדעה כי אופל מתוחזק היטב ומתופל בזמן עדיף על מזדה מוזנחת וקרועה.

ראיתי אינספור רכבים יפניים מהוללים שעשו אינספור צרות לבעליהם עקב ההזנחה. חוץ מזה... אין לי כוח וזמן להתעסק עם רכישת רכב ה"עדר". מיגרשים וסלונים אינם באים בחשבון. אלה הם מפעלים לרמאויות, חלק בלתי-נפרד של המערכת הכללית אשר מוצצת דם מהאזרח הישראלי (כולל ממשלת ישראל, המשרדים למיניהם, היבואנים, חברות הליסינג וכו').

גם עם המוכרים הפרטיים אין לי כוח להתעסק. בממוצע תפגוש מוכר אחד הוגן אחרי איזה 5-10 סוחרים רמאיים. וכול יציאה כזאת בשבילי זה יום עבודה שהלך. (אילו העמיתיי המדענים מחו"ל היו ראוים איך אני צריך להילחם על רמת חיים מינימלית בישראל - בטח היו חושבים שקנאות דתית בלתי מוסברת מחזיקה אותי כאן).

וזאת בעצם הדרך שמובילה אותי לוולוות או אופלים. רכב שעיבד את חצי מחירו ומה לעשות - זה מה שהמדען בישראל יכול להרשות לעצמו וכמובן קילומטרז'ים נמוכים, סיכויים טובים לפגוש ספרי טיפולים מסודרים ומוכרים שפויים.

פורסם
שיקול כלכלי פשוט אומר ש"סטיגמות" עולות כסף ואינני מוכן לשלם על המוצר הזה, קרי הדעה הטובה של הציבור. אני עדיין מחזיק בדעה כי אופל מתוחזק היטב ומתופל בזמן עדיף על מזדה מוזנחת וקרועה.

תמצא אחת שמורה. מה, זה קשה מדי? בלי מאמץ אני יכול להפנות אותך לשני אקזמפלרים שמורים.

1) LUXURY 2004 מנוע 2.0 עם 60.000 ק''מ, שתי ידיים פרטיות

2) PREMIUM 2003 מנוע 2.3 מפוארת עם 45.000 ק''מ, יד 1 פרטית

הראשונה בירושלים והשניה בכרמיאל. ואני לא סוחר (יש מי שיחשוב ככה), פשוט במקרה אני מכיר את האנשים. באקזמפלר הראשון אני מכיר את היד 1 אפילו :lol:.

פורסם
לפי דעתי הבעיונת במקסימה היא שהמנוע 4 צילינדר 2.0 ליטר איננו מספיק לרכב בגודל כזה,

.

המנוע הוא V6 2.0 במקסימה.

עובד עגול ויפה,הרכב משייט במהירויות גבוהות בצורה יפה,קצת כבד בעיר אבל ממש לא משו שיגרום לך לכבות את המזגן :wink:

פורסם

אני מסכים עם אלה, אשר טוענים, שמאזדה לא רואה מוסך.

מסיבה זו אין גם שרותי מוסכים ליצרן זה בארץ, וגם בחו"ל.

די עם האגדות, הרכבים היפניים (אגב, כמה משונה, היפנים מעתיקים את הטכנולוגיה האירופית כמר המון שנים, בתחום זה רוב החידושים מגיעים דווקא מאירופה) מתקלקלים פחות או יותר באותה תדירות כמו כל רכב אחר.

מנגד, נסו לדמיין, האם בעל רכב של יפני יודה או יספר אי פעם, שנאלץ לקחת את רכבו למוסך?

הרי כל עולמו ייחרב. רכב, שנמכר לו כך, שלעולם לא יכנס למוסך, וכבר אחרי שנה מחליפים מנוע? או ממיר? (בעלי טויוטה, נכון?)

איש מאיתנו טרם ראה מוסך של יפניות עומד שומם.

פורסם
די עם האגדות, הרכבים היפניים (אגב, כמה משונה, היפנים מעתיקים את הטכנולוגיה האירופית כמר המון שנים, בתחום זה רוב החידושים מגיעים דווקא מאירופה)

עזוב, לא נכנס לויכוח הזה בכלל, זה לא השרשור הנכון. היפנים מסתכלים מה מתקלקל אצל האירופאים, משפרים אותו ומרכיבים אצלם. אני מוכן להודות על כל תיקון שנעשה ברכב הספציפי שאני מכרתי, שלא היה שמור בכנאות ע''י בעליו, כי לא היו לו בעלים.

אני כבר דיווחתי על החלפת פעמון קרוב ל-100.000 ק''מ ומוכן להעתיק את כל הסטורייה של הרכב לפה, רק כדי לחדד את הנקודה.

מצד השני, אשמח אם מישהו יעלה היסטורייה של אופל מ-0 עד 150 או 170 אלף ק''מ.

מתקלקלים פחות או יותר באותה תדירות כמו כל רכב אחר.

מנגד, נסו לדמיין, האם בעל רכב של יפני יודה או יספר אי פעם, שנאלץ לקחת את רכבו למוסך?

אני רוצה לומר שהבעיה היא לא דווקה במכללים המכאניים, אלא בפלסטיקים למינהם. למשל המעצור של הדלת היה זקוק להחלפה וגם מכסה פלסטיק של תא הכפפות העליון (על הדפבורד) נשבר גם (התייבש מהשמש). מבחינה המכאנית אין שום תלונות כלל וכלל. המנוע מצוין, הגיר מאוד אמין גם.

הרי כל עולמו ייחרב. רכב, שנמכר לו כך, שלעולם לא יכנס למוסך, וכבר אחרי שנה מחליפים מנוע? או ממיר? (בעלי טויוטה, נכון?)

איש מאיתנו טרם ראה מוסך של יפניות עומד שומם.

אין צורך להרחיב את השרשור לכל המכוניות שנמכרות בארץ.

אתה מנסה לגונן על המותג שיש לך בתמונת פרופיל? אין צורך, איש לא משמיץ אותו או כל מותג אחר. יש לך רכב מצוין, אף אחד לא אומר לך שהוא "מתקלקל" או משמיץ אותו. לידיד שלי יש LEON FR דיזל, רכב מצוין.

פורסם

לא הבנת אותי.

קודם כל ממש לא מנסה לגונן על דבר.

אני מודע לזה, שכל דבר מכאני - חשמלי (רכב למשל) יכול להתקלקל בכל רגע נתון, בלי הודעה מוקדמת.

גם היונדאי שלי, גם המאזדה שלך ושל אחרים.

אני דיברתי בכלליות, לא ספציפית על הרכב שלך, שכן, אפשרי שמעולם לא ראה מוסך.

זה כמובן לא מעיד על שאר רכבי המאזדה, בדיוק באותה מידה, כמו שאופל מקולקל לא מעיד על שאר האופלים.

• תוכן חדש...