Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זכור את יום השבת לקדשו - מה זה אומר? שתנוח! אל תעשה כל מלאכה. ומה זה מלאכה (המקשים) - מלאכה זה כל דבר שגורם לך ליזע דם או דמעות.

אתה חרטטן על ברמות שאף פעם לא חשבתי שמישהו בכלל מסוגל להגיע אליהן.

מה שזה אומר זה שאפילו אסור לך לצאת מתחומי הישוב שבו אתה נמצא (על "תחום שבת" שמעת?), ובטח שלא לגלוש באינטרנט, לנסוע לבקר את הסבתא או אפילו לחתוך נייר טואלט כשאתה הולך לחרבן. אל תתחיל להמציא לנו כאן פירושים אינסטנט. אתה לא רוצה שאנחנו גם נתחיל לעשות את זה.

קח עצה טובה לחיים: לפני שאתה נכנס לויכוח או דיון, בדוק ולמד היטב את נושא הדיון, אחרת תעשה מעצמך צחוק, ממש כפי שעשית בשרשור הזה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 176
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני יודע טוב מאוד את ההלכה! אני גרתי עם חרדים, שהיו ממררים לי את החיים!

אם אתה רוצה - אני אפרט לך את כל שולחן ערוך פה!

פורסם
שהיו ממררים לי את החיים!

אלמנט, בראבו!

התקדמנו, סוף סוף הגענו להבנה

אסור למרר את החיים של אף אחד

שתהייה לך אחלה חופשה, וחופש לקיים את כל מה שאתה מאמין בו

חג שמייח

אירית

פורסם
בקצב הזה, ובגלל היהדות "הזאת" אנחנו לא נשרוד הרבה זמן.

כמה שאתה צודק. מצד אחד הערבים, מצד שני הדוסים... זה לא יכול להימשך כך.

2.על מה כל הרעש? מוכרים חמץ בישראל, אוי לא.. היום הייתי בכותל 5 מטר משם עומד ערבי עם עגלת בייגלה עם זעתר. הדוסים עוברים לידו ולאף אחד לא איכפת!

לא שומר שבת,לא שומר כשרות. למה שאני יתחיל לשמור כשרות לשבוע?! תנו לי לא לשמור כשרות גם בשבוע הזה.

זכור את יום השבת לקדשו - מה זה אומר? שתנוח!

ואם מבחינתי לנוח זה לשחק במחשב?!

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

השרשור הזה קצת חרג מהמציאותיות. נכון זה כיף, תשתלחו חופשי בחרדים כי הם חארות שזורקים עליכם אבנים בשבת (אני גר בקריות באיזור חרדי כמעט לחלוטין ועדיין לא זרקו עליי אפילו חצץ) אבל הפרט החשוב שנשמט מכל חובבי החרדים בפורום הזה הוא דיי מפתיע: מסתבר שלא רק החרדים לא אוכלים חמץ. יש עוד הרבה אנשים אחרים שנמנעים בפסח מלאכול חמץ. יש דתיים לאומיים, דתילוניים, דתלש"ים, דתיים למחצה, שליש ורביע, מסורתיים לסוגיהם ושאר הקטגוריות למדידת רמת הדתיות לפי מדד "ארץ נהדרת" האחרון, כך שבחישוב כללי ובתוספת הציבור החרדי מסתבר שאחוז גבוה מאוד בעם לא רוצה לראות חמץ בפסח.

לכל הבכיינים, מצטער, אבל אתם בדעת מיעוט ומי לנו גדולה מן הדמוקרטיה הקובעת כי לאור דעת הרוב נלך. וכמובן משיקולים כלכליים, איזה רשת תרצה ש75% מהקלינטורה הפוטנציאלית בערך תימנע מלהיכנס בשעריה בחג?

פורסם

חבר'ה, לדיון הזה אין סוף אבל הייתי רוצה להוסיף כמה דברים קטנים בעניין;

1. האוכלוסיה הדתית היא אוכלוסיה מאוד פרמיטיבית ויש לה כח כלכלי שהרשתות הגדולות לא תמיד יכולות לעמוד מולו - וחרם מהסוג הזה מעמיד את בעלי העסקים בבעיה רצינית (עזבו אותכם מהחוקים כרגע).

2. לצערנו הרב האוכלוסיה הדתית עובדת בצורה כזו שהיא חייבת להיכנס לכולם לווריד, כולל חילונים. עדיין לא מצאתי סיבה המניחה את הדעת בעניין (לפחות עבורי) אבל מזל שהם לא מכתיבים גם לחילונים איך להתלבש בכל שטח מדינת ישראל.

3. אישית אני לא רואה שום בעיה לכבד אותם ולא לקנות חמץ בפסח ברשתות השיווק - אבל מה שמרתיח אותי (ויש עוד רבבות כמוני) הוא העניין שהכיבוד הזה הוא לא הדדי. הרי ביננו, לפני יום כיפור אנשים צובאים על חנויות לממכר סרטי DVD ווידאו וממלאים את הבית בסרטים במיוחד לכיפור - אז מה הבעיה שלנו לאחסן חמץ לשבוע (במסגרת הקניות השבועיות) ולאכול את החמץ בבית מבלי לעשות הרבה רעש ? הרי לאף אחד אין בעיה לזרוק עוד כמה פיתות לפריזר ולקנות את החמץ האהוב עליו ולאחסן במקרר\ארון, נכון ? אז תכלס אין בעיה ליישם את זה - אבל יש פה עניין של עיקרון וכיבוד הזולת והחופש.

אין לזה סוף כי לדרבן אוכלוסיה פרימיטיבית ברמות-על לבצע שינויים מהסוג הזה הוא כמו להוציא מים מהסלע.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אוקיי ככה נראית ארץ ישראל לפי מה שאתם רוצים:

- חגי ישראל לא מורגשים ואט אט נשכחים.

- שבתות הם יום רגיל כמו בכל שבוע, אט אט השבת נשכחת.

- אין צורך בבשר כשר, בשר טרף נהפך לסטטוס קוו.

- התאריך העברי יוצא מלוחות השנה, אין בו צורך עוד היות וחגי ישראל אינם מורגשים.

- ירושלים עובר לאש"ף

- השפה העברית נכחדת, התורה אינה ביננו עוד, אנגלית עדיפה.

אני שואל אתכם, זה מרגיש טבעי? ככה מדינת ישראל אמרוה להיראות?

אנחנו לא נחזיק 2 דורות אפילו לפני שהזהות היהודית תאבד לנצח.

המנהגים האלו הם שהחזיקו את עם ישראל מאוחד, ומנעו את אובדנו.

בקיצור, לכו תאכלו פיצה, השופטים מרשים לכם, אני כאן אוכל מצה בתקווה שהנכדים שלי ישאלו את הקושיות בפסח 2050.

פורסם

בקיצור, לכו תאכלו פיצה, השופטים מרשים לכם, אני כאן אוכל מצה בתקווה שהנכדים שלי ישאלו את הקושיות בפסח 2050.

יודע מה? זו בדיוק התגובה שחיפשתי. אתה תעשה את מה שאתה מאמין בו, ושאחרים יעשו את מה שהם מאמינים בו וזהו - בלי להכנס אחד לשני לורידים.

שיהיה לכולם חג שמח!

ודריש - לרוב תלושי קניה הם מתנה שאתה מקבל ממקום העבודה. כמו שלא קיבלת במקום התלושים האלה כסף מזומן, כך גם לא הייתי מצפה לקבל עליהם עודף במזומן. כמובן שעודף בתווים הוא ההחלטה ההגיונית, אבל אין מה לעשות וכמו שאמרת, כל חנות עושה את השיקולים שלה.

הפיתרון? אם זה עד כדי כך חשוב לך, אחרי שבתור עבודה מזדמנת עבדתי במחלקת שיווק תווי קניה של אחת הרשתות הגדולות, יש לי דרך בשבילך להמנע ממצב כזה בעתיד: פנה לחברה שמשווקת את התו ובקש שיפרטו לך אותו - בד"כ יש מספר חנויות ברחבי הארץ שניתן לעשות את זה בהן וכך אתה חוסך לעצמך את הטרחה של הזיכויים כי התו כבר פרוט לסכומים קטנים יותר.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם
אוקיי ככה נראית ארץ ישראל לפי מה שאתם רוצים:

- חגי ישראל לא מורגשים ואט אט נשכחים. וזה למה? כי אין אחדות בעם!

- שבתות הם יום רגיל כמו בכל שבוע, אט אט השבת נשכחת. למה? כי מחד יש לנו קיצון דתי, ומאידך, יש לנו קיצון "חילוני".

- אין צורך בבשר כשר, בשר טרף נהפך לסטטוס קוו. *צנזרתי את עצמי*

- התאריך העברי יוצא מלוחות השנה, אין בו צורך עוד היות וחגי ישראל אינם מורגשים. מי ילך לך לפי השעה בלוח העברי? מי בכלל ירשום תאריך עברי? רק בחו"ל! כדי להראות את היהדות שלנו. אבל תכל'ס זה לא מה שיהפוך את העם למאוחד.

- ירושלים עובר לאש"ף בגלל יצור מוזר כזה, העונה לשם אהוד אולמרט, שמנסה בשארית כוחותיו לנהל מדינה שלמה. הוא אוכל את העוגה, אבל על הדרך נופלות לו חתיכות... כל חתיכה - סלע!

- השפה העברית נכחדת, התורה אינה ביננו עוד, אנגלית עדיפה. מישהו אמר התמערבות?

אני שואל אתכם, זה מרגיש טבעי? ככה מדינת ישראל אמרוה להיראות?

אנחנו לא נחזיק 2 דורות אפילו לפני שהזהות היהודית תאבד לנצח.

המנהגים האלו הם שהחזיקו את עם ישראל מאוחד, ומנעו את אובדנו.

כל מה שתיארת פה - זה מה שהוביל את היהודים (הנוער והצעירים) בארצות האיסלאם (אלג'יריה, תוניס) לצאת לגמרי מהיהדות. הם לא ייחסו כבוד ממשי ומשמעותי ליהדות, ובכך התרופפה אמונתם, והם בעיני, נותרו חסרי כל.

(אל תדאגו. אני לא מטעה אתכם. יש לי בגרות על זה השנה).

אלמנט.

פורסם

כל אלה שאומרים איש איש באמונתו יחייה(בלי הפסיק) זה הכל טוב ויפה.

רק שאתם שוחכים מה גרם לזה שאתם תחיו פה ועל איזה ערכים כמה דורות לפניכם חיו.

בקיצור בלי להכנס לכל הויכוח פה יש עיקרון אחד חשוב שצריך לזכור:

מביננו חיים עוד כמה מאמינים קיצוניים ועוד כמה שפשוט שומרי מסורת.אני חושב שאפשר לכבד אותם כמה ימים בשנה על ידי כך שלא ימכרו חמץ בסופר. כמו שכבר כתבו לפני אם אתם כל כך רוצים חמץ תאגרו לפני בבית.

בתקופה האחרונה הרבה אנשים מתחילים להתנהג בחוסר כבוד כלפי הדת.וחבל.

נ.ב.

הכותב אוכל חמץ בפסח אבל יכול לקנות אותו לפני החג וגם משתדל לא לאכול לפני חרדים רק בשביל להוכיח להם שזו מדינה חופשית.

to finish first first you have to finish

פורסם

אני גם אתן את המילה וחצי שלי .

אני צעיר מת בן 24 כולה וכבר יכול להגיד - שבשנים האחרונות הכל במדינה הולך פייפל , תסכימו ?

בקשר לחמץ (מדבר אחד שעד לפני שנתיים אכל חמץ במקדונלדס )

לרוב כל אותם שדווקא אוכלים חמץ בפסח ורוצים שיראו אותם , אלה כל אותם שמוכרחים שיראו אותם שירגישו שונים כאלה , אתם מבינים למה אני מתכוון .

מספר הודעות לפני ציינו רוצים לאכול חמץ סבבה קנו כמה ימים לפני החג , לכו למסעדה וכו ..

זוהי דעתי - וכך הייתי עד שנפל לי האסימון שאני סתם פטתי .

בכל הנוגע לטיב טעם והשאר אוכלי חזיר

עזבו את זה שהם מוכרים לא כשר ניחה זה בעיקר בעיה של הממשלה למה ? כי הם עלו שנתנו יד חופשית לגוים לעלות לארץ כי לפני 12 דורות אחת הדודות שלהם היתה יהודיה

מעניין אותי לדעת אם לפני 10-15 שנה שיערו שימכרו לא כשר בכל חנות שניה

אני לא יחזור שוב על כל מה שנאמר פה , אבל דחילק איפה החגים ? בטח מהאפיקומן כבר שכחתם

שורה תחתונה אני חושב שהתרד הזה מיותר וזה לא מה שיחזיר אותנו לימים טובים יותר

חג שמח , ולכל אלה שמשחקים אותה שיהייה חג מעפן :p

רוני .

ובקשר לתווי קניה , במקום להגיד תודה מחפשים איך לצאת נפגע מכל הסיפור - לא לעניין .

פורסם

דיון דת שלם פיתחתם לכם פה.

אני אגיב להודעה הראשית.

1- עודף מתווי קניה.

תווי הקנייה נקנים ע"י החברות במחיר זול יותר (ולכן אתה לא מקבל סתם שטרות של כסף).

זאת מתוך נקודת הנחה שהרשתות מרוויחות על המוצרים ולכן, בשביל למכור תווי קניה שיכריחו את הקונים לקנות ברשתות הללו, מוכנות לספוג ירידה ברווח על מוצרים.

אפשרות נוספת היא לקנות בכמה שקלים מעל לערכו של התו ולהוסיף בשקלים.

הדבר מצויין בחוזה הקנייה של התווים, ולדעתי גם על התווים.

אם אתה באמת רוצה לראות פגיעה - אז תחשוב על העובדה שבחלק מהרשתות התו מכובד ב100% מערכו, בחלק ב97% בחלק ב95% ובחלק ב90%.

ואז נוצר מצב שאין שום יתרון לתו, כי העובדה שהחברה קנתה תווים של 100 ש"ח בעלות של 95ש"ח מבוטלת (ואף יוצאת מופסדת) ברשתות שהערך של התו הוא 95% ומטה.

2- אי מכירת חמץ.

כל חנות רשאית להחליט מה היא תמכור או לא תמכור.

לחנות ו/או לרשת יש הנהלה משל עצמה שקובעת את מדיניות המכירה של אותה חברה, והיא מחליטה מה כן למכור ומה לא למכור.

למה נגד הרשתות הגדולות, שלא מוכרת חמץ, אתה מתלונן, אבל נגד המכולת הפרטית בעיר שלך אתה לא מתלונן?

יותר מזה - למה נגד העובדה שלא מוכרים חזיר ושרימפס בסופר אתה לא מתלונן?

למה על זה שמוכרים לך פסטה רק של אסם ועוד איזה חברה שאףאחד לא שמע עליה, ולא מביאים את מיטב התוצרת העולמית - אתה לא מתלונן?

למה שבמקרר יש רק "דנונה" ולא "יופלה" או "muller" זה בסדר ?

בקיצור - כל חנות רשאית למכור מה שהיא רוצה.

בית הדין לא מחייב אףאחד למכור משהו, הוא פשוט טוען שמכירת חמץ בתוך סופר אינו מפר את חוק הפסח (הכולל סעיף בנוגע לחמץ).

ימי שבדק את החוק יראה שהוא לא אוסר מכירת חמץ אלה הצגת חמץ.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

יוליה את לא מבינה, מי שרוצה לאכול חמץ שיאכל, אי אפשר להיכנס לכל בית ולבדוק לא זאת הכוונה, תמיד היה אפשר לקנות חמץ בפסח, פשוט קמו עכשיו ואמרו זה לא מספיק, צריך גם למחוק כל סממן של החג ברחובות ולמכור חמץ בפומבי כאילו אין חג, זה די הרסני למנהגי הדת.

הנקודה היא, שזו הזהות שלנו, אם לא נשמור על אוירת חג יהודית ברחובות ובחנויות, נאבד את הזהות מהר מאוד, זו הנקודה שלי.

פורסם

אם מוכרים חמץ ביציאה מהכותל(חבל שלא צילמתי) ואף אחד לא שבר לערבי את העגלה, זה אומר משהו.

לדוסים לא באמת איכפת הם סתם צבועים.

הם לא רוצים לראות/לאכול חמץ, שישראו בשכונות שלהם, וישמרו שם את כל החוקים שלהם. למה אני, שגר בשכונה חילונית צריך לסבול בגללם?

בגלל סיבה זו כמעט כל יום אני אכלתי במקומות שכן מגישים חמץ, כדי שבעלי מסעדות יעדיפו לשרת את הציבור החילוני ולא את הציבור הדתי.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

איציק, אתה טועה ומטעה.

"תמיד היה אפשר לקנות חמץ בפסח, פשוט קמו עכשיו ואמרו זה לא מספיק, צריך גם למחוק כל סממן של החג ברחובות ולמכור חמץ בפומבי כאילו אין חג, זה די הרסני למנהגי הדת."

תמיד היה אפשר לקנות חמץ בפסח - מבחינתך, זה נכון. הייתי יכול לקנות כי היו חנויות/מסעדות שהסכימו למכור.

מבחינתן, הן היו משלמות קנס על זה שהיו מוכרות לך את החמץ.

קמו והחליטו למחוק כל סממן של החג ברחובות? מאיפה אתה מביא את זה?

הדבר היחיד שבית המשפט פסק, זה שמכירה של חמץ במכולת/סופר אינו נחשב להצגה בפהרסיא של חמץ.

בפועל - שום דבר לא השתנה. הדבר היחיד שהשתנה זה שמהשנה, חנויות שימכרו חמץ לא יקבלו קנסות של אלפי שקלים על מכירתו.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...