Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריך מידע לגבי חוטים בעלי תכונות עמידות גבוהה.

blavie
שימו לב! השרשור הזה בן 6071 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אני מודע לזה שזה בטח לא שהרבה מתמצאים בו, אך נסיוני מלמד אותי שיש בפורום הזה המון בעלי מקצוע איכותיים מתחומים רבים ומגוונים וקיוויתי שכאן אוכל למצוא מישהו שמתמצא בנושא ויוכל לכוון אותי למה שאני מחפש.

נתבקשתי במסגרת העבודה למצוא סוג חוט, כשהמשוואה לחוט הטוב ביותר בשבילי הוא חוט שמשקלו מזערי ככל שאפשר (ומשקל מהווה שיקול מכיוון שבסופו של דבר ישתמשו בחוט באורך קילומטר).

משיקולים שאיני יכול לפרט יותר מדי עליו להיות קל ככל האפשר אחרת יש סיכוי שמשקלו ישבש את המטרה שאותה הוא אמור לשמש, ושיוכל להתנגד לכמה שיותר משקל (או לשאת אותו לשם שינוי).

בגוגל הצלחתי למצוא כיוונים כללים לחוטים שמורכבים מ Kevlar, spectra וכמובן גם חוט הדיג הישן והמוכר (שיכול להיות שגם הוא יתאים לי, פשוט אין לי את המפרט שלו ולכן אין לי דרך לדעת מה העומס שהוא יכול לשאת וכמה בדיוק הוא שוקל).

אודה לכם אם תוכלו לכוון אותי לחברות שמתעסקות בייצור של חוטי דיג איכותיים, חוטי kevlar וכו' - או לשם שינוי לכוון אותי לחוט אחר שיכול להתאים לי לדעתכם.

עוד רעיון שעלה לי, הוא מיתרים שמשתמשים בהם במחבטי טניס - מבחינת עמידות ברור לי שיהיו מספיק חזקים למטרה שלי, השאלה מהו משקל של מיתר כזה (אם אני לא טועה זהו חוט שעשוי מסיבי kevlar).

תודה רבה לעוזרים, מקווה למצוא כאן פתרון - שכן כמו שהבנתם הוא יכול לבוא מכיוונים רבים (מטניסאי מומחה ומתמצא ועד למישהו שמתעסק עם ציוד דיג באופן אינטנסיבי).

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פיברגלס בתצורתו עצמה היא תרכובת מסויימת של סיבים.

קבלר הוא חומר דומה אך שונה אם אני לא טועה, ויש גם חוטים שעשויים ממנו.

לא אמרתי שיש רע בחבל צניחה - אך הוא גם אינו מוכר לי.

אבדוק נתונים לגביו, תודה.

עוד מישהו?

DOESN'T WORK HARD

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חוטי דיג מגיעים עם דירוג חוזק שאומר מה העומס שהם יכולים לשאת, ככל שהם עבים יותר ומחומר איכותי יותר, הנתון הזה עולה. את משקל החוט עצמו תוכל לחשב בקלות ע"י שקילה והכפלה באורך הרצוי.

ישנם שיקולים שלא פירטת כגון עמידות לתנאי סביבה שעשויים להשפיע על סוג החומר שתצטרך לכיוון חומרים יקרים ומתוחכמים יותר.

אם אנחנו כבר בנושא, מישהו פה יודע ממה עשויים תיילי ההנחיה של סאגרים?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

על רגל אחת - החוט ישמש לקשירת בלון מלא בהליום לקרקע.

הבלון כולל ההליום שוקל 3 קילו + -, ולזה יש להוסיף את כוח העילוי שהחוט בסופו של דבר יצטרך להתמודד איתו כשהבלון ימתח אותו עד סופו.

בסך הכל לא מדובר על יותר מדי משקל, בוא נגיד שאם חוט דיג יכול לשאת משקל של 15\20 קילוגרם הוא יתאים לי ככל הנראה.

יש למישהו קישור לחנות שבה אפשר לראות סוגים של חוטי דיג איכותיים?

DOESN'T WORK HARD

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חוט דיג יעשה את העבודה. משקל הבלון וההליום לא משנים, רק העילוי מעניין כאן.

חוט דיג תוכל למצוא בלינקים שבתחתית כל עמוד בפורום.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חוט משי. קורי העכביש הם הסיבים החזקים ביותר הדועים כיום.

בחשבון שלך קח חוץ מכוח העילוי את הכוחות עקב הרוחות החזקות בגובה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ישנו סיב שעשוי מחומר שנקרא gel spun polyethylene שהוא סיב חזק מאד. אני כבר לא זוכר את ההשוואה לסיבים אחרים, בזמנו בדקתי ונדמה לי שהסיב חזק יותר מקוולר.

שמות מסחרים לחוטים שעשויים מחומר זה הם Fireline, Dyneema ועוד. חלקם ניתן להשיג בחנויות למלאכת יד. בחוטים הדקים משתמשים בין השאר לייצור תכשיטים (שזירת חרוזים וכו'). בדוק את הנושא באינטרנט.

בחיפוש מהיר מצאתי את הדף הזה:

http://en.wikipedia.org/wiki/Ultra_high_molecular_weight_polyethylene

אני זוכר שבזמנו מצאתי גם השוואות בין חומרים שונים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם זה עדיין רלוונטי...

כאחד שבא מתחום הדיג, נסה חוט דיג מבד. חזקים מאוד וממש קלים.

נסה אחד מאלה, חזקים מאוד ובאורך המתאים.

[1] [2] [3]

אגב, אתה כומר?

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אנחנו בקייט סרף משתמש בחוטים בעלי משקל אפסי אשר עמידותם וכושר הנשיאה שלהם מאוד גבוהה. אבל הם מאוד יקרים.

תכנס לחנות ימאות גלישה. אני בטוח שתמצא את מה שאתה מחפש רק תקח בחשבון שזה לא יהייה זול.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חוט דייג כבר אמרו ?

בכל מקרה, כיום יש חוטי דייג שנקראים braid בעברית נהוג לקרוא להם חוטי בד. חוטים שעשויים מממספר סיבים סינתטיים שזורים. זה ייתן לך את מדד חוזק לעובי הטוב ביותר שיש.

לדוגמא, חוט ברייד בעובי של 0.1 MM יכול להרים 5 קילו באוויר.

חוטים בעובי של 0.25 או 0.30 יכולים להרים כ 40-50 קילו .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...