Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6680 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי פיאט בראבה 1.6 V16 שנת 96.

בעיה שנראתה כבר מהיום הראשון שקניתי אותו היא העובדה שאם הרכב עומד בפקק או עצירה ממושכת אז החום מנוע עולה במקצת.

כמובן שבחורף זה פחות מורגש אבל בחמסינים שפוקדים אותנו בימים אלה..זה ממש מורגש.

למען הסדר הטוב :D

ברכב ישנו רדיאטור חדש, כול הצינורות של מערכת הקירורים תקינים והחולפו בהתאם למצבם, כמו כן הצינור המרכזי שיוצא מהמנוע חדש (אין חלודה או כל נזק אחר).

לפי חיפושים שעשיתי הבנתי כי ככל הנראה הבעיה היא במשאבת המים, שכן עם הזמן מגיע הבלאי. מניסוי קטן שעשיתי ברגע שאני עומד והאוטו מתחמם אם אני מעלה את הסל"ד לאזור ה1500+-..אז ישנו שיפור (כמעט מידי) בחום המנוע.

יש לכם רעיונות אחרים או שההשערה שלי מוצדקת ?

תודה לעוזרים .

פורסם

האם במערכת הקירור יש נוזל קירור יעודי או מים? נוזלי קירור יעודיים עלולים להוליך חום בצורה יעילה יותר ובכך לשמור על טמפ' גם בעת שזרימת הנוזל איטית (בעמידה, כאשר המשאבה מסתובבת לאט יותר).

האם כאשר מד החום עולה -הוא נעצר לבסוף או שימשיך לעלות כל עוד הרכב עומד?

פורסם

אני לא יודע מה אתה מגדיר התחממות אבל מנסיון השעון של הפיאט עולה עד ל 3/4 וזה לא נקרא התחממות

תבדוק אם הרכב מאבד מיים ? אם הבעיה היא רק אייך שנראה השעון ?

אני ממליץ לך ללכת למוסך תלתן ב פ"ת ולהחליף יוניט חום מנוע .

אכן החיים בזבל !

פורסם

בדוק את 2 הדברים הבאים:

1. שמאורר הרדיאטור פועל בשתי מהירויות, 1 איטית ו 2 המהירה. אם המהירות האיטית לא פועלת (עקב נגד שרוף או/ו מחבריו) אז המאורר יתחיל לפעול במהירות 2 המהירה בחום מנוע גבוה יותר.

2. יתכן שהארקת המרכב (בודי) אינה טובה ואז ברגע שהמאורר רדיאטור (שהנו צרכן זרם גדול) מתחיל לפעול עולה קצת שעון החום ומזייף בהראותו חום גבוה יותר ממה שיש באמת במנוע.

בצע חיפוש תחת הארקת מרכב ותמצא מה שכתבתי לגבי אבחון ותיקון בעיה זאת.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אני משתמש בפראפלו הנוזל המקורי (50/50)..

כמו כן כלל הצינורות/רדיאטור וכו תקינים..

אני אבדוק את העניין עם הארכה והוונטות ואני יחזור עם תשובות...

פורסם
ברשותי פיאט בראבה 1.6 V16 שנת 96.

בעיה שנראתה כבר מהיום הראשון שקניתי אותו היא העובדה שאם הרכב עומד בפקק או עצירה ממושכת אז החום מנוע עולה במקצת.

כמובן שבחורף זה פחות מורגש אבל בחמסינים שפוקדים אותנו בימים אלה..זה ממש מורגש.

למען הסדר הטוב :D

ברכב ישנו רדיאטור חדש, כול הצינורות של מערכת הקירורים תקינים והחולפו בהתאם למצבם, כמו כן הצינור המרכזי שיוצא מהמנוע חדש (אין חלודה או כל נזק אחר).

לפי חיפושים שעשיתי הבנתי כי ככל הנראה הבעיה היא במשאבת המים, שכן עם הזמן מגיע הבלאי. מניסוי קטן שעשיתי ברגע שאני עומד והאוטו מתחמם אם אני מעלה את הסל"ד לאזור ה1500+-..אז ישנו שיפור (כמעט מידי) בחום המנוע.

יש לכם רעיונות אחרים או שההשערה שלי מוצדקת ?

תודה לעוזרים .

לפי מה שכתבת אני חושב שמשאבת המים לא מסתובת כראוי, ייתכן שהיא לא תקינה

במידה והיא מחוברת עם רצועה למנוע ומסתובבת בהתאם למהירות המנוע אז אולי הרצועה מחליקה \ לא מתוחה מספיק.

ותבדוק שאין אוויר במערכת.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...