Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפור מחשב, כדאי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הספק צריך להידלק עם כבל נקבה, בעזרת כבל זכר אפשר לחבר אל פסק (UPS).

ספק עם יותר כוח עדיף אם אתה משתמש בכמה כוננים קשיחים או בחומרה אחרת שדורשת כוח. אם הספק הישן 300 וואט אפשר לקנות 400 וואט, כאמור זה מה שאני עשיתי. הספק צריך לסחוב את המערכת ללא קריסות.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
SERIAL ATA? מוזר, לא שמעתי על חיבור כזה.

כל הקונקטורים האחרים הם של כונן קשיח, צורב, CDROM, כונן תקליטונים 1.44

SERIAL ATA זה SATA

הדיסקים הקשיחים החדשים עובדים בצורה סריאלית ולא פרללית כמו קודם.

(SATA מול PATA)

לא לשכוח את הקונקטור היעודי למעבד - 2 שחורים ו 2 צהובים.

אם אתה לא יודע מה אתה עושה - קח את המחשב למעבדה או שתקרא למי שמבין. חבל לשרוף לוח בגלל חיבורים הפוכים. ואפשר בהחלט להפוך עם קצת רצון.

פורסם

הוא אינו זקוק בכלל לספק של 400 וואט. קודם כל למערכת שלו, שאולי ובאמת אולי צורכת בקושי 200 וואט וזה גם בספק, אפשר לקנות ספק איכותי של 300 וואט וזה מספיק לגמריי.

אני לא אחד מתומכי ספקים ג'נריים ב 80 שקל של 500 וואט. אצלי למשל יש ספק של חברה מוכרת 430 וואט אמיתיים , עלה לי כמעט 330, שקל.

מערכת כמו של פותח השרשור בקושי בקושי מגיעה לצריכה של 200 וואט בקושי וזה גם בספק.

מכיוון שהיום, עם מעבד מרובע ליבות עם צריכה עצומה של חמשל, וכרטיס מסך חזק שזקוק לחיבור מתח חיצוני 2 הארד דיסיקם, 3 מאוררים של 12 מ"מ, קונים ובכל האתרים ממליצים על ספק איכותי ממותג ידוע ומוכר בסביבות ה- 300-400 שקל, ספק של 400 וואט מספיק למערכת הזאת שתיארתי.

לכן המלצה שלי היא לבחור ספק איכותי, ולא אחד של 500 וואט, מכיוון שמדד הוואט אינו מצביע על יציבות. זה לא אומר שאם נקח למערכת שצורכת 200 ואוט נשים ספק של 600 והספק אף פעם לא ימות, ספק של 250-300 איכותי היה עושה את העבודה הרבה יותר טוב מכיוו ןשהוא כולל בתוכו כל מיני סוגים של הגנה וכו'.

שדרוג למחשב? מציע לך לחכות, בקרוב עוד כחודש לפחות יוצאת סדרה חדשה של מעבדים "פרנניין" וכמובן ליין חדש של כרטיסי מסך, שזה אומר ירידת מחירים על מוצרים חזקים שקודמים להם. שווה לחכות, יש הרבה הפתעות בתחילת 2008 :).

את האמת, כונן קשיח צורך כמות קטנה ומינימלית של חשמל, יחסית.

פורסם

שזה כמו שאמרתי, כמות חשמל קטנה יחסית :)

פורסם
הקשר הוא שעריכת וידיאו לוקחת יותר משאבים מהמחשב.

אני משער שהמחשב של אמא שלי לא במיטבו, אבל אני לא נוגע בו כחלק מהסכם שיש לנו בבית של "אני לא אחראי לזה, תאשימו מישהו אחר".

חוץ מזה המחשב שלה בא עם הכל בצורה אינטגרלית, ככה שהכרטיס וידיאו הוא חלק מלוח האם והמשאבים לא מתחלקים שם בצורה נורמלית והגיונית.

עריכת וידאו לא בהכרח לוקחת יותר משאבים מ-PS

הכל תלוי ברמת העומק שאתה מגיע ב-PS ובעריכת הוידאו (ובתוכנות שאתה משתמש בהן)

וזה לא משנה שהכרטיס מסך מובנה, חוץ מהעובדה שהוא גונב זיכרון מהזיכרון הראשי

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
מכיוון שהיום, עם מעבד מרובע ליבות עם צריכה עצומה של חמשל, וכרטיס מסך חזק שזקוק לחיבור מתח חיצוני

מכל הדברים דווקא למעבד נדבקת?

המרובע ליבות צורך פחות חשמל מ486 לידיעתך.

וכרטיסי המסך זנחו את חיבורי המתח החיצוניים.

פורסם

אז זהו ידיד, שאתה הוא זה שטועה.

כנראה שאינך מעודכן מספיק בחומרה לכן אם זאת דעתך, אין לי בעיה, אבל אין צורך להטעות אם לא יודעים.

אתחיל בכרטיסי המסך, כי זהו החלק שהכי אהוב עליי, אני קרוא עליהם כל כתבה שיוצאת ומעודכן בכל הדגמים הקיימים ויודע מה המאפיינים שלהם ויכול לספר לך כמעט הכל, לכן מה שאתה אומר שהיום כרטיסי המסך שנחו את חיבורי המתח החיצוני אתה טועה אבל חלקית.

מדוע? מכיוון שכרטיסים זוללים פחות וחלשים יותר יחסית, אינם זקוקים לחיבור מתח, אולם, כרטיסי מסך אשר מחירם עולה לכיוון גבוהה יותר מאשר כרטיס לשימוש משרדי+ , ישנו חיבור מתח חיצוני של לפחות מולקס, בכרטיסים יותר משודרגים וחזקים, החיבור הוא של 6 פינים, או של 8 פינים בכרטיסים אשר באמת זקוקים לכמות גדולה של חשמל.

דוגמא? החל מהכרטיס של 8600 GTS אשר עולה פחות מ 1000 שקל ונחשב לכרטיס טוב בתחום שלו, זקוק לחיבור חשמל חיצוני של 6 פינים. וזה מהסדרה החדשה, שכוללת תהליכי ייצור מוקטנים וכו'. הישנים, כמעט רובם החזיקם דרשו חיבור מתח חיצוני, כשאני מדבר על החזקים, זה כרטיסים של 550+, לא לכרטיסים של 300 שאולי התרגלת אליהם.

סתם בשביל הידע, הכרטיס הדגל של NVIDIA 8800 GTX זקוק ל- 2 !!! חיבורי חשמל חיצוני של 6 פינים, עדיף לך לא לשמוע כמה הוא צורך בעת מאמץ מלא ( נסה לכיון ה- 200 וואט ויותר בעת מאמץ מלא, חלק מהאתרים דימווח שהכרטיס לאחר שהומהר, אוברקלוק בקיצור, עבר להם את ה- 250 וואט של צריכת חשמל, זה בדוק).

אבל זאת סתם דוגמא.

מה שנאי מנסה להגיד הוא, שלכרטיסים אפילו הכי הכי חדישים, תמיד החלשים לא יזדקקו לחיבורי מתח חיצוני מכיוון שהם אינם בוניים להיות מכונת משחקים, עם כל ההגדרות FULL ON .

כמו כן, המגמה הזאת תמשיך, מכיוון שכמות הטרנזיסטורים במעבדים הגראפיים רק תגדל, ואפילו עם גודל ייצור מוקטן יותר, עדיין תמיד יהיו כרטיסים בינויים-תחילת חזקים-חזקים-אולטרה שיזדקקו לחיבורי מתח חיצוניים, הן בגלל תדרי העבודה שלהם ובגלל מאפיינים אחרים.

בגלל דבר אחד, שכיום האפיק PCI-E X16 אינו מסוגל להעביר כמות מספקת של חמשל לכרטיסים שדורשים יותר. נכון שיצא ה- PCI-E 2.0 אבל כרגע, מי שבמאת יהנה ממנו זה השרתים, עד שתראה את זה כסטנדרט אצלנו? יקח לזה זמן מה.

לידיעתך, באפיקי ה- AGP רוב הכרטיסים היחסית החזקים היו עם חיבורי מתח וזה מכיוון שהאפיק עצמו, אינו היה מסוגל להעביר כמות מספקת של חשמל דרך האפיק, לכן רוב הכרטיסים לאפיק הזה אפילו הבינויים-חזקים קצת, היו זקוקים לחיבורי מתח חיצוני. את זה אתה יכול לבדוק.

למשל היום נכון, אפשר לקנות כרטיס כמו 8600GT שזהו כרטיס מצויין לשימוש סביר במשחקים ובכלל (אם כי זה לא שיא החוזק בגראפיקה כן), הוא אינו דורש חיבור מ תח חיצוני כמו אחיו ה- 7600GT שכן היה צריך, מכיוון שגודל הייצור קטן, פליטת חום קטנה, ולכן צריכת החשמל על מנת לספק את הליבה, קטן.

עכשיו נעבור לחלק האהוב שלי גם כן, המעבדים, אני לא אפתח בתדרוך שלם אך ישר אגש לעניין בקשר למעבד מרובע הנמכר ביותר היום שזהו ה- Q6600 בגירסאת ה G-0 ובגירסא הישנה. (על ההבדל תוכל לגגל את זה.)

נתונים של צריכת חמשל של הגירסא הישנה של מרובע ליבות זה? כאשר כל ארבעת הליבות היו עסוקות, הצריכה הייתה מעל 110-115 וואט.

נכון להיום, וכמובן תוכל לחפש זאת שוב פעם, בגירסאת ה- Q6600 G-0 המעבד בעת מצב "המתן" צורך כ- 38-40 וואט.

בעת מאמץ של ליבה 1 המעבד צורך כ- 60-65 וואט (כמובן שהוואטים הובדדים משתנים בגלל משתנים רבים בתהליך הייצור , מרכיבים בלוח ועוד מהון דברים).

כאשר 2 הליבות בעת מאמץ, המעבד צורך כ- 78-80 וואט, וכאשר כל ארבעת הליבות עובדות בעת מאמץ, המעבד צורך כ 100 וואט.

דרך אגב, המעבד האהוב על כולם ה E6600 צורך בעת מאמץ ב כ 68-70 וואט, זה עם 2 הליבות שלו.

נכון שתגידו אבל הליבות זהות ורק מודבקות במרובע ליבות, לכן למה פה כאשר שתיהן עובדות במאמץ זה צורך כ 70 וואט ובמרובע זה כמעט 80? כי הרי יש עוד 2 ליבות אצלו שלא פועלות במאמץ אבל עדיין צורכת אנרגייה שמשתכללת לצריכה הסופית.

תוכל להגיד לי מה היית הצריכה של 486? כי אני בטוח שלא זוכר שהמעבד שלו בלבד צרך כ- 80 וואט בעת מאמץ.

להפך, לי נראה שכל המחשב בכללי- 486 היה צורך כ 100 וואט בכללי.

שלא נדבר על כרטיס מסך שאם יש לך שתורם עוד כמה וואטים נחמדים ובכך אתה , במשחב שבנוי למשחקים מגיע למצב שאתה כבר צריך ספק של 400 וואט איכותי או לפחות 500 תלוי בחוזק הכרטיס מסך ובדרישת האמפר שלו.

אני אל בא להתווכח, רק מציג כמה עובדות מוצקות, לסיום, מציע לך להתעדכן בכלל במה שקורה עם מעבדים, כיצד נוצרים, מהם תהליכי הייצור היום, של לוחות האם ומעבדים, של כרטיסי המסך, מה יוצא , איפה עושים להם בדיקה? מתי עשו בדיקה, וכמובן לקרוא ביקורות על מעבידם וכרטיסים, תוכל למצוא הכל באתרים הללו:

עכשיו אם נקח 8800GTX ומעבד מרובע ליבות שניהם בעת מאמץ מלא, זה יוצא כמעט 320 וואט בקירוב, נוסיף לזה עוד 2 כוננים קשיחים בתצרוכת מקסימלית של כ- 17-20 וואט, שאנחנו כבר ב 360-370, עוד כ- 3-4 מאווררים, נגיד עוד 10-15 וואט? כמעט 385+ ועוד דבר קטנטן פה ועוד משהו פיצי פה, הגענו ל 400. שזה אומר שצריך פה ספק איכותי של לפחות במערכת כזאת של כ- 500 וואט איכותי! ולא ג'נרי של 80-100 שקל, כי זה פשוט לא זה.

הכל מבוסס על סקירות מאוד דומות של כ 5-6 אתרים מכובדים + תמונות גראפים המלצות לקנייה וסרטונים, אי אפשר להתווכח על זה.

אבל עזבו, זה מחשב שלא כדאי לדעת את עלותו וזה גם משחב שלא כולם כמעט יקנו, אבל סתם בשביל הידע :).

WWW.TOMSHARDWARE.COM

WWW.HWZONE.CO.IL

WWW.GURU3D.COM

פורסם

משום מה אני לא מוצא את הספר של ה 486DX2 אבל אם אני לא טועה - צריכת המעבד במאמץ מתקרבת ל 40 ואט.

אז אם הגענו לסביבות ה 100ואט למעבד במהירות של 2.4 גיגה מרובע ליבה - הייתי אומר שיש כאן ירידה דרסטית בצריכת החשמל בהתאם כמובן לביצועים שמתקבלים.

אתה יודע מה - גם אם ה486 היה צורך 15 ואט במאמץ - עדיין השוואתית יש כאן ירידה בצריכה.

לגבי כרטיסי המסך - אני מדבר על המיינסטרים של היום שרק לפני שנה היו הטופ שבטופ. אז לפני שנה הטופ שבטופ הזדקקו לחיבורי מולקס לתוספת חשמל בשביל הביצועים המדהימים שלהם דאז.

היום אתה מקבל את אותם ביצועים בכרטיסי המיינסרים בלי אותם חיבורים.

(8600GT למשל)

ולעניין שבו בכלל נפתח השרשור - כרטיסי המסך ל AGP שמיוצרים היום למחשבים המיושנים יחסית - נותנים ביצועים פנטסטיים יחסית ל AGP בלי מולקס.

סליחה אם לא הייתי ברור מספיק.

פורסם

אין בעיה סולח :)

רק אם תוכל לסלוח גם לי, עדיין יש לי כמה תיקונים קטנטנים שפשוט יעזרו לך להבין טוב יותר ולא לטעות, אם אפשר כמובן.

אם תוכל להסביר לי מבדוייק, אתה מתכוון בעצם למעבד 486 הישן ישן ישן נכון?

פשוט אני לא מבין איך אפשר להשוות כזה מעבד מלפניי יותר משתי עשורים, כאשר הביצועים והארכיקטורה השתנתה לגמריי כמעט.

נכון שאני מבין את נקודתך, מה שהינך טוען הוא שעם הטכנולוגיה של היום, כעיקורן צריך להיות מעבד ברמה מאוד גבוהה ומעבד מאוד מהיר בצריכה כמעט אפסית אם הבנתי שלזה אתה מתכוון, שאתה אומר בעצם מדוע ב- 2 עשורים לא יכלו להוציא מרובע ליבות בצריכה של 20 וואט ועם הביצועים המטורפים של היום?

כנראה שטכנית עם גדילת מספר הטרנזיסטורים , ארכיקטורה ועוד אלף ואחד דבירם שונים, כנראה שהיום, די קשה להגיע לדבר כזה בשביל מעבד ביתי שמחיר סביר. (לא מדבר על ננו טכנולוגיה וכל מיני כל ושיקפצו ויגידיו שקיים, אני ידוע שקיים גם מעבד של 88 ליבות אשר צורך 100 וואט זה בסדר (סתם לצורך המחשה זרקתי 100 וואט, אבל קיים כזה מעבד של 88 ליבות דרך אגב)., אני מודע לזה :) ).

את האמת, שוב פעם בכרטיסי המסך אתה קצת טועה :oops:

גם המיינסטרים של 2 דורות אחורה, נחזור לסדרה 6, 6600 ג'י טי אז היה צריך גם כן חיבור מתח, והוא לא היה הטופ.

דרך אגב מיינסטרים נחשב כרטיס מעל 1000 שקל. רק לידע :)

למעשה, אפילו ניקח מקבוצת ATI את X800 הסדרה, רוב הסדרה אם לא כולה אם אני לא טועה, זקוקה לחיבור מולקס, והיא בהחלט לא הייתה הטופ שבטופ... אלה כרטיסים חזקים במחירים יחסית נורמאליים.

הנקודה שלי היא, שתמיד בכרטיס מיינסטרים + יהיה חיבור מתח כי הוא יצרוך יותר חשמל בשל תדרי השעון וכו'.

את האמת, ה- 8600GT לא נחשב לכרטיס לגיימר ממוצע. רק החל מ 8600GTS או 1950PRO ומעלה.

ובקשר ל AGP , אין היום שום כרטיס חזק לאפיק ה AGP שבא בלי חיבורי מתח חיצוני, דוגמא? הכרטיס שרכשתי, די חלש אפשר להגיד ה- 7600GS יחסית כרטיס בינוני לאפיק ה- AGP ואפילו חלש ניתן לומר כאשר מעלים רזולוציה ואיכות, הוא הגיע לי עם חיבור מולקס. תאר לך מה קורה החל מ- 7600GT שהתדרים שלו גבוהים מאוד והלאה, כולם מגיעים עם חיבורי מתח.

מכיוון שאפיק ה- AGP לא מסוגל לספק מספיק חשמל לכרטיס דרכו, לכן זקוקים לתוספת חיבור חיצוני, מה שלא קורה עם אותו הכרטיס באפיק ה PCI-E X16 מכיוון שהאפיק הזה מסוגל לספק מספיק חשמל לאותו כרטיס שמגיע עם חיבורי חשמל לאפיק ה- AGP.

:-) רק לצורך הבהרה, אני רק רוצה שתדע את החומר הנכון :-D

דרך אגב חיפשתי קצת, מצאתי את זה, לגבי המעבד שדיברת עליו האם זה זה?

http://www.pcmag.com/encyclopedia_term/0,2542,t=486DX2&i=42160,00.asp

התדר הכי גבוהה הוא- 33 מגה הרץ, אמרת נגיד צריכה מקסימלית סתם ניקח 30-40 וואט? אז אפשר להגיד שטעית, הרי המעבד היום נותן לך תדר של 2.4 המרובע, שזה אומר 33 מול 2400 ו- 1333 פנימי לעומת 50 פנימי ב 486 (כל עוד אנחנו מדבירם על אותו הדבר)

שזה אומר 40 וואט ל 33 מגה הרץ, או 105 וואט ל 2400 מגה הרץ, אני חושב שהשיפור פה פר וואט לביצועים הוא פשוט עצום.

פורסם

טוב, אז ניסיתי להצליב בין הספקים, והמחשב עדיין לא נדלק. אני מניח שהמשמעות היא שלוח אם תקול. שווה לקנות חדש? מהי עלותו בערך? הזיכרון של הישן כתוב עליו: sdt86499 crg sd64 mg 100mhz. אני מניח שזה לא אותו זיכרון, נכון?

פורסם

נו זה בדיוק מה שטענתי :-)

אם משווים אחד מול אחד - הרי שהמעבד יחסית לביצועים שלו לא צרכן חשמל חזק.

ואני התכוונתי ל486 DX2.

אבל העקרון שווה.

לגבי כרטיסי המסך - לא התעמקתי במיוחד ברזי הדגמים והאמת שהדבר הזה הפך למשהו מבלבל ביותר.

אבל הכוונה שלי היתה שכרטיס שנחשב היום אפילו רמת כניסה - לפני שנה עד שנתיים היה נחשב מיינסטרים או יותר ואז הכרטיסים האלו היו עם מולקס והיום לא.

גם זאת התקדמות. (אולי לא בביצועים אבל שוב - בצריכת החשמל)

פורסם

צביקי, לפני שאתה הולך להוציא 500 שקל על לוח אני יכול לשאול שאלה?

היתכן מצב שבו - הסוויץ של ההפעלה לא מחובר נכון? :)

אם אינך בטוח איך לבדוק.

עשה טובה שכזאת, מצא את הדגם המדוייק של הלוח, בנוסף - תמצא על הלוח את האיזור שבו יש הרבה חוטים צבעוניים מסולסלים שמגיעים מקדמת המארז, נמצא מקדימה למטה בד"כ - וצלם אותו בבירור, והעלה לכאן.

כעיקרון מעל כל חיבור רשום מה אמור להיות מחובר לשם - שים לב שאיפה שרשרום PWR SW מחובר הPWR SW (פאוור סוויץ')

בד"כ מדובר על חוט ירוק\לבן או כחול\לבן.

בכל מקרה - לפני שאתה עושה משהו, הייתי לוקח את המחשב למישהו בעל מחשב דומה ובודק את הכונן, הספק, הכל! כדי לאתר את התקלה, זכור - במחשבים, שיטת השלילה היא השיטה המנצחת :).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

נ.ב.

הלוח אם הוא של GIGABYTE, הדגם GA-K8NS. הספק ATX-500 של GYRO

הסיבה שאני כותב את זה היא כדי לקבל הערכת שווי שלהמחשב הזה לדעת אם שווה לתקנו. בנוסף ש בו כונן 80GB, כונן ZIP שאין לי מושג מה זה אומר, צורב וסידירום.

המארז גם נראה לי לא רע, יש בו 3 מאווררים. אחד מאחור, אחד על הלוח אם , ואחד ליד הדסק הקשיח.

• תוכן חדש...