Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מרק, אתה טועה בגדול.

כמהנדס מכונות קצת יותר צעיר ממך (סיימתי ב 96' את הטכניון) אבל כאיש שחי את התעשייה בארץ שנים רבות (נולדתי לאבא תעשיין) וכמעסיק אתהכנראה לא יודע מה שאת מדבר.

התעשייה המסורתית משוועת לאנשים טובים בתחום ההנדסה. אתה יודע שמפעל בשדרות חתם הסכם עם סטודנט שנה ב' להנדסת מכונות שהוא משלם לו שכר של 10,000 ש"ח ברוטו בזמן הלימודים ל 3 משמרות בשבוע כאחראי משמרת (מפעל עיבוד שבבי ממוחשב שעובד עם סימטרון), מימון לימודים ואח"כ שכר של 20,000 ש"ח ברוטו תמורת התחייבות לשנתיים לאחר סיום הלימודים. חסרים כיום מהנדסים בוגרי מוסד ישראלי בתעשייה וכמעט כל מי שאני מכיר מחפש. השכר מתחיל מ 8,000 ש"ח ברוטו למי שמחפש מהנדס ברמת שרטט והשמיי הם הגבול (20,000 הוא לא שכר נדיר לרמות הגבוהות של ראשי צוותים, מהנדסי מפעל וכו').

למהנדסי מכונות יש הרבה מאוד לאן להתקדם. רוב אנשי השיווק בתעשייה הם מהנדסי מכונות, מנהלי ייצור, מנהלי תפעול ומנכ"לים. מפעלי התעשייה שאני מכיר ועוד איך עושים תכנון פרט לבודדים שעובדים עם חברות חיצוניות ודווקא ברטל וזיוודרונן (שאת שניהם אני מכיר טוב מאוד. את זיווד רונן אני מכיר עוד כשעבד משמרת אחת עם רבע מהציוד שיש לו היום ועוד לפני שניר חלם על BMW 740) לא מחזיקים מחלקת תכנון אלא מהנדסים ברמה של שרטטים שכל הידע שלהם הוא פריסת פחים.

מי שרוצ באמת להיות מהנדס מכונות יוצר ומפתח לא הולך לא לחברת החשמל ולא למקומות דומים אלא למפעלים הקטנים והבינוניים. שם מנדס עוסק בתכנון, בייצור (אם הוא רוצה הוא ייצר פיזית את אב הטיופס ואם לא אז הוא ינחה את העובדים), בשיווק טכני, בשירות שדה וברכש.

תפקיד מהנדס המכונות הוא להיות האינטגרטור של צוות הפיתוח כי הוא היחיד שמכיר את כל התחומים (לא לעומק אבל ייודע מה לדרוש מאיש האלק, מבין את שפתו של איש החשמל ובטח יודע את כל מה שקשור למכניקה). - לא זכור שאי פעם אני הצבתי דרישות למהנדסי האלקטורניקה תמיד זה היה הפוך. בחיים לא ישנו תיכנון של מעגל מודפס או את החיווט בגלל שמהנדס המכונות יש לו איזה דרישה מסויימת אתה ממש לא מבין.

כל האמור לעיל לא בא לקבוע איזה מקצוע עדיף כי המקצוע העדיף הוא זה שהבוחר ירגיש יותר טוב איתו. מי שבוחר את מה שמעניין אותו יוכל להיות בו טוב ולהתקדם.

הפוך על הפוך, אתה קצת מגזים ונסחף וממש לא מדבר לעניין.

משכורת של 8000 ברוטו זה משכורת שנערת הליווי שלי בחתימה שלי מקבלת ללילה.

אתה באמת צעיר לא שאני זקן .. אבל רוב מהנדסי המכונות לא רוצים לעבוד בשרטוט חלקי פח או בתכנון מסדי 19" מאלומיניום או בתכנון איזה פנל. תקרא מה הציפיות של המהנדסים לעתיד ותבין על מה אני מדבר.

אני עבדתי כ-7 שנים בתיכנון מכני ב-ECI ובשעת הלחץ המהנדסים של ברטל וגם זיווד רונן עבדו בשבילי בתכנון+ייצור חלקי פח שונים וכול אחד מהם היה מת !! להתברג ל-ECI ולעבוד במשרד שאני עבדתי בו ואני לא הרווחתי את המשכורת שאתה רשמת 20K ויש לי ניסיון וכישרון של 15 שנים בתכנון מכני.

בחברות הייטק שהמוצר שלהם אלקטרוניקה מהנדסי מכונות הם בתחתית הסולם.

ואתה ממש לא יודע על מה אתה מדבר מכיוון שאתה עובד בחממה של המשפחה.

תציע לי משכורת של 25K+אחזקת רכב אני עובר לדרום.

איזה כייף לי :)

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מרק, כשאתה עובד בהיי טק במקום שההתמחות שלו היא אלק' ואתה נותן שירות שם אז אתה התחתית הסולם אבל כשאתה עובד במקום שבו מתכננים מערכת אז אתה האינטגרטור.

לידיעתך, לא פעם ולא פעמיים משנים תכן אלק' כדי להתאים לתכן המכאני (ואתה מוזמן לשרנוע, DOOSAN, MAHO ועוד רבים אחרים כדי לראות את זה).

בניגד אליך שאתה מתייחס לנישה אני לא מתייחס לענף שלי (תעשיית המגופים וטכנולוגיות זורמים) אלא לכר יותר נרחב של התעשייה בארץ מתוקף תפקידי כחבר בועדות תקינה וכפעיל בהתאחדות התעשיינים.

נערת הליווי שלך אולי מקבלת 8,000 אבל למהנדס מתחיל שלא יודע כלום מהחיים שלו זו התחלה. מהר מאוד הוא מטפס למעלה. כיום מהנדסי מכונות עם ותק של 12-15 שנים שהם מהנדסים טובים ועם אופי מתאים נמצאים בתפקידים של מהנדס מפעל, מנהל שיווק ומעלה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עכשיו אתה מדבר לעניין...אבל לא קיימים מספיק מפעלי מתכת בשביל לספק עבודה למהנדסים הצעירים והשאפתניים כמו שאתה קורא באשכול ואתה כאיש תעשייה יודע שפני הדברים הם לא כאלה.

בתחילת דרכי כמהנדס מכונות הייתי נוסע באוטובוס וגם אופנים ברכבי גוש דן ומציע את מועמדותי לעבודה, כן פשוט דופק על הדלת אומר שלום ומתקבל לראיון (היו זמנים) זה היה באמצע או סוף שנות ה-80.

אם אתה מתעסק בזורמים אז בטח אתה מכיר את זילברשטיין ישראל ממכון התקנים.

פורסם
אתה באמת צעיר לא שאני זקן .. אבל רוב מהנדסי המכונות לא רוצים לעבוד בשרטוט חלקי פח או בתכנון מסדי 19" מאלומיניום או בתכנון איזה פנל. תקרא מה הציפיות של המהנדסים לעתיד ותבין על מה אני מדבר.

מרק, אני קורא את זה והופך :oops:

נערת הליווי שלך אולי מקבלת 8,000 אבל למהנדס מתחיל שלא יודע כלום מהחיים שלו זו התחלה. מהר מאוד הוא מטפס למעלה. כיום מהנדסי מכונות עם ותק של 12-15 שנים שהם מהנדסים טובים ועם אופי מתאים נמצאים בתפקידים של מהנדס מפעל, מנהל שיווק ומעלה.

שי, מה עושה מהנדס מכונות מתחיל עד שהוא מגיע לוותק של 12-15 שנים?

אני יכול להסיק שב15 השנים הראשונות הוא מתכנן מסדים ומקפל פחים?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שי, מה עושה מהנדס מכונות מתחיל עד שהוא מגיע לוותק של 12-15 שנים?

אני יכול להסיק שב15 השנים הראשונות הוא מתכנן מסדים ומקפל פחים?

הוא לומד את מקום העבודה שלו ואיך תעשייה עובדת, לומד לשרטט, לומד לתכנן כפי שעובדים בתעשייה ולא באקדמיה (לא מחשבים כל בורג אלא מקבלים חושים כדי לקבוע איזה בורג יחזיק ולוקחים מקדם ביטחון קצת יותר גדול), לומד לתכנן מתקני בדיקה, עוסק בפיתוח מוצרים חדשים, לומד לגבות את אנשי השיווק בצד הטכני ומתקדם לאט לאט לתפקידי ניהול וארגון. עם ותק של 10-15 שנים הוא כבר עוסק בהזמנת חומרי גלם, תהליכי ייצור, מו"מ עם ספקים וכו' ולא רק בתכנון (למעשה הוא כבר מפסיק לעסוק בתכנון פרטני שאותו עושה מהנדס זוטר ועובר לתכנון רעיוני והפעלת מהנדס/ים שעובדים תחתיו).

בתחילת דרכי כמהנדס מכונות הייתי נוסע באוטובוס וגם אופנים ברכבי גוש דן ומציע את מועמדותי לעבודה, כן פשוט דופק על הדלת אומר שלום ומתקבל לראיון (היו זמנים) זה היה באמצע או סוף שנות ה-80.

אם אתה מתעסק בזורמים אז בטח אתה מכיר את זילברשטיין ישראל ממכון התקנים.

היו זמנים שונים אז. באמצע שנות ה 90' היה עודף במהנדסי מכונות אבל הוא היה קצר כי מהרר מאוד אנשים שהיו צריכים מהנדס אמיתי עם צורת מחשבה שמתאימה לארץ הבינו שלא ימצאו את זה בקלות אצל המהנדסים העולים.

מכיר את ישראל אבל לא עובד מולו. אני עובד מול יפתח פרנקל וויקטור שהרבני ומול חברי ועדה 900 שבה אני יושב.

פורסם

עושה רושם שאף אחת מהבחירות לא תיהיה רעה ותשאיר אותי חסר תעסוקה.

תודה לכולכם על התשובות ועל הכיוון שנתתם לי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
הוא לומד את מקום העבודה שלו ואיך תעשייה עובדת, לומד לשרטט, לומד לתכנן כפי שעובדים בתעשייה ולא באקדמיה (לא מחשבים כל בורג אלא מקבלים חושים כדי לקבוע איזה בורג יחזיק ולוקחים מקדם ביטחון קצת יותר גדול), לומד לתכנן מתקני בדיקה, עוסק בפיתוח מוצרים חדשים, לומד לגבות את אנשי השיווק בצד הטכני ומתקדם לאט לאט לתפקידי ניהול וארגון. עם ותק של 10-15 שנים הוא כבר עוסק בהזמנת חומרי גלם, תהליכי ייצור, מו"מ עם ספקים וכו' ולא רק בתכנון (למעשה הוא כבר מפסיק לעסוק בתכנון פרטני שאותו עושה מהנדס זוטר ועובר לתכנון רעיוני והפעלת מהנדס/ים שעובדים תחתיו).

היו זמנים שונים אז. באמצע שנות ה 90' היה עודף במהנדסי מכונות אבל הוא היה קצר כי מהרר מאוד אנשים שהיו צריכים מהנדס אמיתי עם צורת מחשבה שמתאימה לארץ הבינו שלא ימצאו את זה בקלות אצל המהנדסים העולים.

מכיר את ישראל אבל לא עובד מולו. אני עובד מול יפתח פרנקל וויקטור שהרבני ומול חברי ועדה 900 שבה אני יושב.

בוקר טוב,

אני התאפקתי יומים לא לכתוב את מה שרשמת בכדי לא למחוק את החלומות של המהנדסים הצעירים, אבל פני הדברים הם פחות או יותר כפי שרשמת וקצב ההתקדמות הוא יחסית איטי.

כך גם אני למדתי והתקדמתי עקב בצד אגדול, לא נעשתי מנהל בכיר מכיוון ששיווק/מכירות/ייעוץ זה לא התחום שעניין והתעמקתי יותר בתיכנון וניהול פרוייקטים.

שכחת לציין שמהנדסים הצעירים (לא כולם) צריכים ללמוד איך להשתמש בקליבר/מיקרומטר ולקרוא שרטוט טכני עם חתך מדורג.

לדעת לשרטט סקיצות ידניות כאשר מתקשרים מהייצור וצריכים פיתרון מידי מכיוון שהחלק על המכונה.

בהצלחה

פורסם

אני ממליץ לך על מכונות. למדתי את זה וזה ממש כיף לידיים!

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

שכחת לציין שמהנדסים הצעירים (לא כולם) צריכים ללמוד איך להשתמש בקליבר/מיקרומטר ולקרוא שרטוט טכני עם חתך מדורג.

לדעת לשרטט סקיצות ידניות כאשר מתקשרים מהייצור וצריכים פיתרון מידי מכיוון שהחלק על המכונה.

בהצלחה

יש עוד הרבה דברים שהם צריכים ללמוד כמו למשל איך עובדת מחרטה, איך עובדת כרסומת ומה מגבלות העיבוד של כל אחת מהן. על הנייר אפפשר לתכנן הכל אבל לא כל דבר נוח ומעשי לייצור.

פורסם

אני יודע שאצלנו במככלה יש קורס חובה שנקרא טכנולוגיה ישומית , תפקידו של הקורס הוא שהסטודנטים להנדסת מכונות ידעו להשתמש ב קליבר , מכונת כרסום , מחרטה .

פורסם

גם בטכניון היה בזמני. הקורס הזה הוא דיחה כי כדי לדעת מגבלות של כלים אתה צריך הרבה ניסיון. בקורס הזה לא תלמד מה קורה כשעובדים עם כלי ארוך מידי, איך תתנהג מכונה עם מיסבי ספינדל עייפים ועוד.

לקרוא קליבר זה 5 דקות. לדעת למדוד נכון זה כבר סיפור אחר.

פורסם

שמע , בתור אחד שלומד חשמל (אוניב' בן גוריון שנה ד') אבל חי בקצב של 4 פעימות (לפעמים 2 פעימות) ומאוד פוזל לעבר מכונות (אולי תואר שני), העצה היחידה שלי אליך זה לשקול טוב טוב עם עצמך, מה מתאים לך יותר ומה אתה אוהב יותר.

איך מה להשוות בין לימודים שנלמדים "כי צריך ללמוד", לבין לימודים שאתה לומד מתוך אהבה ועניין רב ( השני הרבה יותר שווה).

שניהם מקצועות מכובדים, עם עתיד נוח ומשתלם מאוד (בא נאמר, שלא תהיה מובטל).

יש לי את הדילמה שלך בדיוק, רק מעט מאוחר מידי. לעולם לא תהיה בטוח, אבל כדאי שתהיה שלם עם ההחלטה הסופית שלך.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• תוכן חדש...