Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

S.O.S. הפונטו שלי הוצפה במים!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוי איזה אסון.

נסעתי לי היום בפונטו 2001 האהובה והשמורה ביותר שלי ברחוב איינשטיין ברמת אביב בשעה 14:00 לערך. לצערי היה שבר ענן במקום ומערכת הניקוז לא התמודדה עם עמוס המים. מהר מאוד מצאתי עצמי ברחוב מוצף עד גובה מכסה המנוע ומים החלו לחדור לתוך המכונית. התוצאה של כל הסיפור הוא שרצפת הרכב הפכה לשלולית אחת גדולה.

פירקתי חצי מכונית - פאנלים, מושבים קונסולה מרכזית (של בלם היד וידית ההילוכים) כדי להגיע ולייבש את רצפת הרכב. גיליתי שמתחת לשטיחים יש מעיין משטח ספוגי כזה שכרגע כולו ספוג במים. ניסיתי לספוג כמה שניתן עם מגבות, אבל לצערי העסק נשאר רטוב ולח. אני חושש שהפונטו שלי, זו שדאגתי לשמור עליה מבמפנים ומבחוץ (וכמובן מכאנית), הולכת להיות מכונית מסריחה מעובש שאף אחד לא ירצה לנהוג בה (כולל אותי), לשבת בה או לקנות אותה בבוא העת.

אני מחכה ליום שמש כדי שהמצב בפנים קצת יתייבש - אבל אני בספק אם ניתן ליבש ממש את מה שהולך שם מתחת לשטיחים. יש למישהו רעיון? איך ניתן למזער נזקים, מעבר למה שכבר עשיתי?

האם יש פה אפשרות לתביעה של עיריית ת"א? חברת הביטוח שלי? האם כדי להזמין שמאי ולתבוע על ירידת ערך?

אודה מראש לכל רעיון..

GSK

פורסם

לא נראה לי שאתה יכול לתבוע מישהו,הם יגידו לך שאין ביטוח על נזקי טבע,

הפתרון הכי יעיל זה לייבש את האוטו בשמש,חלונות פתוחים ודלתות פתוחות

פורסם

ראשית, הודע לסוכן הביטוח והזמן שמאי לצילום הרכב וכתיבת דו"ח.

לאחר מכן תוכל להחליט אם לתבוע את הביטוח על נזקים או לא.

צריך לוודא שמחשב כריות האויר שנמצא מתחת לקונסולה המרכזית לא נפגע, תלוי מה היה גובה המיים בתוך המכונית עצמה.

כמו כן תשומת לב לחקי הרכב מלמטה, כגון גלגלים, בלמים, תיבת הגה, מדחס מזגן, חיישני מהירות בגלגלים (של ABS) ועוד.

רצוי מאוד לבדוק שמן מנוע ושמן תיבת הילוכים כדי לוודא שלא חדרו מיים לתוכם ואם כן אז לבצע (במוסך) שטיפה פנימית

(פלאשינג) למנוע, החלפת שמנים ומסננים.

את הערכת השמאי צריך לבצע במוסך, כדי שהשמאי עם המכונאי ביחד יבדקו בדיקה ראשונית של הרכב.

הביטוח המקיף כן מכסה נזקים כאלו.

בהצלחה ובברכה - רפי לין :-)

פורסם
ראשית, הודע לסוכן הביטוח והזמן שמאי לצילום הרכב וכתיבת דו"ח.

לאחר מכן תוכל להחליט אם לתבוע את הביטוח על נזקים או לא.

צריך לוודא שמחשב כריות האויר שנמצא מתחת לקונסולה המרכזית לא נפגע, תלוי מה היה גובה המיים בתוך המכונית עצמה.

כמו כן תשומת לב לחקי הרכב מלמטה, כגון גלגלים, בלמים, תיבת הגה, מדחס מזגן, חיישני מהירות בגלגלים (של ABS) ועוד.

רצוי מאוד לבדוק שמן מנוע ושמן תיבת הילוכים כדי לוודא שלא חדרו מיים לתוכם ואם כן אז לבצע (במוסך) שטיפה פנימית

(פלאשינג) למנוע, החלפת שמנים ומסננים.

את הערכת השמאי צריך לבצע במוסך, כדי שהשמאי עם המכונאי ביחד יבדקו בדיקה ראשונית של הרכב.

הביטוח המקיף כן מכסה נזקים כאלו.

בהצלחה ובברכה - רפי לין :-)

תודה רפי.

מבחינת הקבינה - המים לא הגיעו עד לקונסולה אלא מילאו את החללים שמתחת למושבים. לא נראה לי שחדרו מים לתיבת ההילוכים או למנוע מכיוון שהנסיעה לאחר מכן הייתה חלקה ורגילה הן מבחינת העברת הילוכים והן בפעולת המנוע. בכל אופן אם אני מבצע את הייבוש לבד, מה יש לי לתבוע? האם יש טעם להזמין שמאי שיעריך את ירידת הערך (בגלל הצטברות עובש וריח עתידית)? כי הרי אין שום טיפול שאני משלם למישהו שיבצע.

פורסם

וואו זה באמת נזק!.

יש לך מזל שהמנוע לא ינק מים...

תודיע לביטוח על המים שניכנס ואם ניגרם נזק אז הביטוח יכסה..

בינתיים תפרק את הכיסאות,ריפודים וכל מה שנרטב תכניס את הרכב לחנייה עם גג ותשאיר את הדלתות וחלונות פתוחים (תשגיח על הרכב.) ואפשר גם עם מאוורר ביתי לכוון לתוך הרכב

צריך לבדוק אם ניגרם נזק למערכות חשמל,מחשב כריות אוויר וכל השאר.

פורסם

תתיעץ עם סוכן הביטוח שלך ולפחות שהארוע יהיה רשום אצלו כי לפעמים התקלות מתגלות מאוחר יותר.

אני ממליץ לך לבדוק את השמנים גם אם הרכב נוסע כרגע בסדר. את שמן המנוע ניתן לראות במדיד שכמותו לא גבוהה מדי

(כי נוספו אליו מיים) וכן שצבעו הוא רגיל.

בתיבת הילוכים אוט' יש לך גם מדיד ובידנית הבדיקה היא ע"י פתיחת פקק המילוי.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
תתיעץ עם סוכן הביטוח שלך ולפחות שהארוע יהיה רשום אצלו כי לפעמים התקלות מתגלות מאוחר יותר.

אני ממליץ לך לבדוק את השמנים גם אם הרכב נוסע כרגע בסדר. את שמן המנוע ניתן לראות במדיד שכמותו לא גבוהה מדי

(כי נוספו אליו מיים) וכן שצבעו הוא רגיל.

בתיבת הילוכים אוט' יש לך גם מדיד ובידנית הבדיקה היא ע"י פתיחת פקק המילוי.

בברכה - רפי לין :-)

תודה רפי.

אני מצאתי שלפרק את כל ריפוד הרצפה של הפונטו זו משימה בלתי אפשרית (כולל פירוק יחידת המיזוג וכד'). לכן פירתי מה שניתן כדי שתהיה גישה כלשהי לרצפת הרכב.

מנסיונך.. האם יש איזו שיטה מיוחדת לייבוש שמשתמשים בה במוסכים במקרים כאלו, מעבר למה שכבר עשיתי? האם מנסיונך הרכב נידון בהכרח להתפתחות עובש וסרחון לנצח?

פורסם

אני לא חושב שזאת תופעת טבע, זאת תופעה שחוזרת על עצמה כל חורף בגלל הזלזול של הרשויות, תופעת טבע שלא ניתן להתחמק ממנה זאת מכת ברק וכד' אבל ניקוז לא תקין של כבישים זאת לא תופעת טבע שלא ניתן להתמודד איתה, אני הייתי מודיע לחברת הביטוח במהירות האפשרית ושוקל תביעה או לפחות השתתפות בתיקון הנזקים ברכב מעיריית תל אביב.

הנזקים יגיעו זה בטוח אם בצורת חלודה או קצרים.

פורסם

קראתי בכתבה מ YNET שיש מכון שטיפה שמתמחה בטיפול בכלי רכב שהוצפו במים (קאר-ווש ברחוב יד חרוצים 6 ת"א). האם יש למישהו נסיון איתם בעניין זה?

האם הם יוכלו לייבש את הרכב שלי בצורה יעילה?

פורסם

קח את הפן(מייבש שיער כן?) של הגברת ותעבור על הרכב...

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
קח את הפן(מייבש שיער כן?) של הגברת ותעבור על הרכב...

הבעייה קצת יותר מורכבת מזה. מתחת לשטיחים (שלא ניתן לפרק באופן מוחלט) נמצא חומר בידוד, נדמה לי סוג של צמר סלעים. והדבר הזה סופג מים כמו ספוג. פן לא יעשה את העבודה שמדובר בחומר כזה וכזו מסה של מים שהצמר ספג.

פורסם

יש לך ביטוח מקיף? תשתמש בו! למה אתה מפרק את האביזרים באוטו על דעת עצמך? בסוף הביטוח עוד יגיד שאתה גרמת נזק.

אתה צריך כאן בעלי מקצוע ושמאי שייבדקו את האוטו מה ניזוק ומה לא והאם יש ירידת ערך.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם
יש לך ביטוח מקיף? תשתמש בו! למה אתה מפרק את האביזרים באוטו על דעת עצמך? בסוף הביטוח עוד יגיד שאתה גרמת נזק.

אתה צריך כאן בעלי מקצוע ושמאי שייבדקו את האוטו מה ניזוק ומה לא והאם יש ירידת ערך.

יש משהו במה שאתה אומר. אבל לא חשבתי על זה. העדפתי לפרק לבד כי הנחתי ש"בעל מקצוע" שיעשה את העבודה לא יהיה קפדן כמוני ולא יחזיר את הכל למקומו וזה יגרום לי בעיות בהמשך.

פורסם

חבר יקר.

פעם קרה לי מקרה דומה בו כל רצפת הסלון בקליאו שהייתה לי ספגה המון מים (האיטום היה לקוי).

כל מה שיכולתי לעשות זה להרים את השטיחים ולחשוף את הספוג כמה שרק יכולתי, זה וימי שמש טובים עם בריזה קלילה ייבשו את הרכב כמו שצריך. בעייתך במקרה הזה היא שאנו כבר לא ממש בקיץ ולהשאיר את הרכב פתוח לגמרי (דלתות וחלונות) יכול להיות בעייתי במקומות מסוימים (למשל אם אתה גר בבנין דירות, ואין לך שומר צמוד לרכב).

לדעתי חפש בעל מקצוע, וברר תביעה כנגד העירייה. כמו שהם מכסים נזקים כתוצאה מתשתית לקויה (בור בכביש למשל) כך הם אמורים לשאת בנזק הנ"ל, או לפחות להשתתף בהוצאות.

וקח כבר את הצעתו של רפי, פנה לחברת ביטוח, ולו לשם תיעוד ורישום המקרה, שתהיה לך אסמכתה לעתיד אם תצטרך.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

היה לי בעיה דומה במגאן, כל רצפת הרכב הייתה ספוגה במים כי מים חדרו דרך הגומיות של הדלתות.

פירקתי את כל השטיחים ועם הרבה כוח והרבה סמרטוטים יבשתי את הספוג בידוד שאתה מתאר, השארתי כמה שיותר סמרטוטים יבשים בין השטי לספוג ונסעתי ככה מספר פעמים, לאחר כל נסיעה החלפתי סמרטוט שהיה ספוג במים, לאחר כמה ימים (ימי שמש בקיץ) העסק התייבש.

• תוכן חדש...