Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דיון : לדעתכם, האם מוצדק לשלם על מקום חנייה בעיר ?

Shmulik_Miata
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

ועוד שאלה :

האם תעריף של 4 ש"ח לשעה במדחן מוצדקת ?

לפי דעתי מוצדק לשלם על מקום חנייה, כיוון שבעצם היותנו מחנים את רכבנו אנחנו בעצם שוכרים את השטח מהעיריה.

בקשר לסכום, התעריף הוא לא גבוה מידי אבל גם לא נמוך מידי. אני חושב שתעריף של 3 ש"ח לשעה יהיה מוצדק יותר.

מה אתם חושבים ?

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא מסכים איתך. אני משלם מיסוי כבד (בייחוד על רכב) וארנונה, למה אני צריך לשלם בנוסף על חניה? מילא חניה פרטית אבל סתם מקום חניה? כשיש גינה/פארק ציבורי או פח זבל מבקשים ממך במיוחד לשלם בשביל שימוש באותו הרגע? (לעומת הכסף שאתה משלם במיסוי וכו') לא. "המדינה" כיום מקטינה את מקומות החניה בשביל לעודד נסיעה בתחבורה ציבורית אך אילו הם באמת היו רוצים לעודד את הנסיעה בתחבורה הציבורית אז הם היו מורידים את מחיר הנסיעה בהם. אבל לא, במקום זאת הם מעלים את מחירי הנסיעה ובנוסף מוסיפים מקומות חניה בתשלום. אני מבין שרוצים להעלות את מחירי החניה בשביל שלאנשים יהיה "כדאי" יותר להשתמש בתחבורה הציבורית אבל לפי איך שזה נעשה כיום זה פשוט לא הגיוני. סתם עוד מטחנת גביית כספים.

אני אוסיף ספציפית לגבי י-ם:

1. לעומת ערים אחרות אני רואה בזה חוסר התחשבות של העיריה בחלק (הלא קטן) בציבור שמפחד לנסוע באוטובוסים בגלל הפיגועים (שהם מרבים לנסוע ברכבים פרטיים ומעדיפים לשלם יותר בשביל להרגיש בטוחים). אז נכון שהביטחון זה לא באחריותם אבל עדין, לא צריך לשחק אותה ראש קטן ולהתעלם מהאספקט הזה.

2. חניה בחינם יכולה לעזור לעודד את הציבור לבוא לעיר לקנות ולבלות (עקב הפיגועים הרבה עסקים ובתי קפה סובלים מכך שאנשים מדירים את רגליהם מהעיר לקניונים השונים שחוץ מהעובדה שהם ממוזגים ושהכל נמצא באותו הפסיליטי יש שם גם חניה חינם). העסקים ירויחו יותר והמדינה תקבל יותר הכנסות מהמיסוי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מוצדק לשלם על חניה בעיר ,אפילו לא אגורה , בתור אזרח שמשלם מיסים בכמויות לא הגיוניות אני לא חושב שצריך לשלם על חניה .

בנוסף אני גר ליד אשדוד , ואני מציע לאנשים מכל רחבי המדינה לבוא לאשדוד ולראות איך צריכה להיראות עיר . פשוט תענוג לנסוע , כל כביש 3 מסלולים לכל כיוון , מגרשי חניה עצומים ליד כל קניון או סופר , כל צומת מרומזרת , וכל כיכר בגודל של באר שבע . פשוט תענוג .

אם באשדוד אפשר אז אפשר גם ברמת גן ות"א . שיקחו מיסים מבעל כסף למימון חניות של לקוחות , אין שום סיבה שאני אשלם על חניה .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מוצדק לשלם על חניה בעיר ,אפילו לא אגורה , בתור אזרח שמשלם מיסים בכמויות לא הגיוניות אני לא חושב שצריך לשלם על חניה .

בנוסף אני גר ליד אשדוד , ואני מציע לאנשים מכל רחבי המדינה לבוא לאשדוד ולראות איך צריכה להיראות עיר . פשוט תענוג לנסוע , כל כביש 3 מסלולים לכל כיוון , מגרשי חניה עצומים ליד כל קניון או סופר , כל צומת מרומזרת , וכל כיכר בגודל של באר שבע . פשוט תענוג .

אם באשדוד אפשר אז אפשר גם ברמת גן ות"א . שיקחו מיסים מבעל כסף למימון חניות של לקוחות , אין שום סיבה שאני אשלם על חניה .

אולי בנוגע לאשדוד אתה צודק אבל בוא ניקח לדוגמא עיר כמו תל אביב

לא יעלה על הדעת שהחניה בתל אביב תיהיה בחינם , שכן אז כל העיר

תיהיה סתומה לחלוטין .. לא שהיא עכשיו לא סתומה לחלוטין אפילו שרובה ככולה

מסומת בכחול לבן , ועוד אלפי מכוניות שמוצאות את מקום החניה שלהן על המדרכה.

תל אביב גם מרוויחה כסף טוב מהחניות הללו .

בנוסף בתל אביב יש מגרשי חניה בתשלום , מגרשי חניה פרטיים שגם הם מלאים

בדרך כלל.

עיר גדולה ועמוסה אינה יכולה להרשות לעצמה חניה חינם בתוכה , ואם ישנם

גופים שנותנים שירות ללקוחות כגון בתי עסק - הם יכולים לממן את החניה של הלקוח

התלויה ברכישתו בבית עסק המסויים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא מכיר את כל ת"א לפרטי פרטים , אני למעשה לוקח את איזור הטיילת כדוגמא למה שקורה בשאר העיר , נניח מישהו מקים מסעדה בטיילת , שוכר מקום ופותח עסק , בכל מקום נורמאלי (ע"ע אשדוד ) דורשים ממנו לארגן חניה במרחק סביר , ואז ללקוחות שלו יש חניה ללא תשלום ואם מישהו ממסעדה ליד צריך חניה הוא גם יכול לחנות פשוט כי גם למסעדה ליד יש מקום חניה מוגדר , אם זה עובד באשדוד שמחייבים אנשים לבנות חניה לעסקים שלהם , זה יכול לעבוד בשאר הארץ , ודיי בהצלחה .

מה שקורה היום לעומת זאת זה שלא דורשים את הקמת החניה הנ"ל ואז פתאום אחרי חודשיים שהמסעדה עובדת , מגלים שכל הרחוב מפוצץ במכוניות של אנשים ואין מקום לכלום ואז העירייה מקימה מגרש וגובה תשלום , כי זה עולה לה כסף .

זה הכל עניין של תכנון מקדים נכון .

ואני לא חושב שהרבה יותר אנשים יבואו לת"א רק כי יש חניה חינם , אנשים לא ישבו בבית ויחשבו , שמעתי שיש חניה בת"א בוא ניסע לשם לראות .כי בתחלס גם היום יש חניה רק שהיא בתשלום.

מעבר לזה בוא נניח לרגע שכן יבואו יותר אנשים לטיילת בגלל שיש חניה אתה מוכן להסביר לי למה זה רע ? בכל מקרה אם אנשים באו לשבת באיזה מקום , הם יחנו באחת החניות וישבו במקום כלשהו , כיוון שכמות החניות תהייה פרופורציונית לכמות מקומות הישיבה תיאורטית יהיה מקום חניה לכל מי שירצה לבוא לשבת .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שמוליק ואולמרט מכרים וכנראה שהאולמרט הצליח לשטוף לו את המוח לגבי תשלום כספים לעיריה :D (הוא חיי על חשבונו של שמוליק :twisted:).

אבקש את עזרת הפורום בהפניית כספי התרומות לפורום לשמוליק בשביל הטיפול הארוך והקשה שבהחזרתו לדרך הישר (החל מאהבת רכבים אירופאיים ולא משפחתומטיות יפניות ועד לכך שהוא יפסיק לקחת את לירן לבריכה בגן העצמאות לאחר שעת חצות :? ).

בתודה מראש,

מצמץ

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ועוד שאלה :

לפי דעתי מוצדק לשלם על מקום חנייה, כיוון שבעצם היותנו מחנים את רכבנו אנחנו בעצם שוכרים את השטח מהעיריה.

בקשר לסכום, התעריף הוא לא גבוה מידי אבל גם לא נמוך מידי. אני חושב שתעריף של 3 ש"ח לשעה יהיה מוצדק יותר.

מה אתם חושבים ?

שמוליק

מוצדק לשלם על מקום חנייה כי אם היא הייתה בחינם לא היינו מוצאים אותה בכלל, לא חסר כאלו שהיו משאירים את הרכב במקומות מרכזיים ימים רצופים.

התעריף לא גבוה מדי כאשר מדובר בסידור של חצי שעה - שעה,

התעריף מאד גבוה כאשר מקום העבודה לא דואג למקום חנייה מוסדר.

*עבדתי במרכז העיר ונסעתי לעבודה באוטובוס כי החנייה הייתה גוזלת לי רבע מהמשכורת.

לסיכום אני מסכים שהמחיר גבוה אבל אני לא רואה דרך אחרת, האזורים הצפופים של הארץ לא מפותחים מספיק מבחינה תחבורתית וייקח לארץ עוד הרבה זמן לפתח תחום זה אם בכלל,

פיתוח אמצעי התחבורה הציבוריים + מקומות חנייה לא יעמדו בקצב גידול האוכלוסיה,

במילים אחרות אין מה להיות אופטימיים, המצב ישאר כמו שהוא.

(וואלה נשמע כמו דיון פוליטי)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ועוד שאלה :

מה אתם חושבים ?

שמוליק

מוצדק לשלם על מקום חנייה כי אם היא הייתה בחינם לא היינו מוצאים אותה בכלל, לא חסר כאלו שהיו משאירים את הרכב במקומות מרכזיים ימים רצופים.

לסיכום אני מסכים שהמחיר גבוה אבל אני לא רואה דרך אחרת, האזורים הצפופים של הארץ לא מפותחים מספיק מבחינה תחבורתית וייקח לארץ עוד הרבה זמן לפתח תחום זה אם בכלל,

תגובה ראויה לשמה

נהניתי לקרוא אותה :mm_yeah:

ולמייק, זה שאני מכר של שר התעשייה המסחר והתעסוקה (ובקרוב תקשורת :D ) לא אומר שאני מחזיק את אולמרט בביצים.

איזה אנשים :wink:

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן, מוצדק בהחלט לשלם חנייה בעיר. זה שיקול כלכלי גרידא של ראש עיר ומה לעשות - גם מדרכות הערים הן עסק כלכלי.

מהכלל הזה ראוי שיהיה יוצא דופן - זכותם של תושבים לקבל היתר חנייה באיזור מגורם בו יוכלו לחנות בכל עת ללא תשלום - בדומה למתרחש בתל אביב ובערים אחרות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ולמייק, זה שאני מכר של שר התעשייה המסחר והתעסוקה (ובקרוב תקשורת :D ) לא אומר שאני מחזיק את אולמרט בביצים.

איזה אנשים :wink:

שמוליק

זו בדיוק הבעיה. שאתה מחזיק אותו עם הפה מהבי**ם ולא עם היד וזה משנה את כל הפרספקטיבה :D

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ועוד שאלה :

מה אתם חושבים ?

שמוליק

גם לדעתי הסכום הסימלי (סימלי לדעתי), נועד כדי שתהיה תחלופה יותר מהירה של מכוניות.

מאוד היה לי קל להסתכל על כל העניין מזווית שונה ,המדינה רוצה ומחפשת לתקוע אותי בתחת וזהו!

ככל שאני חושב על זה דעתי מתמתנת.

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בעקרון אני מבינה את העניין הכלכלי שיש בגביית חניה, אך לי יש עיקרון (או יותר נכון קמצנות...) לחנות בחינם.

במרכז העיר אני מעדיפה לחפש רבע שעה/ לחנות רחוק יחסית וללכת כמה דקות, מאשר לשלם את הסכומים הגבוהים שחניונים פרטיים גובים.

בפרברי הערים כמובן שרוב הזמן מוצאים חניה בקלות.

למזלי אני לא נמצאת במרכז גוש דן בשעות הלחץ, כך שאין לי כל כך את הבעיה הזו. לא זכור לי פעם אחת שבה שילמתי על חניה בחצי שנה האחרונה.

חלי

פיג'ו 206 1.6 2006

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בעקרון אני מבינה את העניין הכלכלי שיש בגביית חניה, אך לי יש עיקרון (או יותר נכון קמצנות...) לחנות בחינם.

במרכז העיר אני מעדיפה לחפש רבע שעה/ לחנות רחוק יחסית וללכת כמה דקות, מאשר לשלם את הסכומים הגבוהים שחניונים פרטיים גובים.

בפרברי הערים כמובן שרוב הזמן מוצאים חניה בקלות.

למזלי אני לא נמצאת במרכז גוש דן בשעות הלחץ, כך שאין לי כל כך את הבעיה הזו. לא זכור לי פעם אחת שבה שילמתי על חניה בחצי שנה האחרונה.

גם לי אישית לא יוצא ליהיות כל כך בשעות הלחץ במרכז תל אביב לדוגמה ,

אבל שכן יוצא לי ליהיות שם בשעות הלחץ מבחינת חניה כמו לדוגמא יום שישי

בלילה אני תמיד יעדיף לחנות בחניון פרטי או של העיריה מסודר בתשלום .

קודם כל סיכון הפריצה לרכב יורד ( תלוי באיזו חניה פרטית בחניונים הגדולים

כמעט ואין סכנה כלל.

וכמובן מעל הכל סיכון הפגיעות פח לרכב , כי בתל אביב כולם נדחפים לחניות קטנות

ולא אכפת להם אם הם לא יכולים להכנס ובדרך לוקחים פגוש של רכב זה או אחר .

עדיף לשלם קצת כסף ולבלות בראש שקט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...