Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בכלל מסתדר בלי סנטר. ועם רסיבר שהוא סה"כ דולבי פרולוג'יק. ולפני שאתם תולים אותי שאני מעז בכלל לכתוב בשרשור הזה - הנה הלוגיקה שלי:

קודם כל, תחשוב טוב טוב מה השימוש העיקרי שלך במערכת. אם לסרטים או למוזיקה, ואם כן - לאיזה מוזיקה.

והחשוב מכל - תשקיע ברמקולים שמתאימים לאוזן שלך. רמקולים הם החלק היחיד הכי חשוב ביצירת אופי הצליל של המערכת.

אני שומע בעיקר מוזיקה, ומוזיקה שבה צליל נקי חשוב יותר מבאסים - ולכן קניתי רסיבר נאקמיצ'י חסר DTS וכו', ורמקולים של וורפדייל (סדרת ואלדוס) שאני מאוד מרוצה מהצליל שלהם.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כמה עובדות על סנטר במערכת קולנוע ביתי:

1) בשמיעת סרטים או תוכניות טלוויזיה ב-DVD, ב-Dolby Digital, DTS, או Dolby Prologic, לפחות שליש (ובדרך כלל הרבה יותר) מהבמה הקדמית עובר דרך הסנטר. למי שחושב שסנטר זה לא חשוב, שזה לא רמקול או שעדיף עציץ על הטלוויזיה נא לזכור זאת.

2) בשמיעה של מוסיקה רב-ערוצית, קרי באחד הפורמטים הרשומים מעלה או אפילו ב-DVD Audio או SACD-Multichannel, הסנטר הוא ערוץ שלם (discrete) אשר בו נמצא נתח מהמוסיקה שהוקלטה. זה פשוט מאוד - אם הסנטר שלכם נחות משאר הרמקולים - ערוץ שלם של המוסיקה שלכם (1/6) ישמע פחות טוב מהשאר, ויפגום בבמה (soundstage) שניגון ההקלטה אמור ליצור עבורכם (יש לציין שבכל פסקול DD ו-DTS הערוצים הם fully discrete. הנקודה היא שבהקלטה רב-ערוצית, בניגוד לפסקול ממוקסס של סרט, הבמה אחידה בהרבה, והפרשי איכות משחקים תפקיד גדול בהרבה).

אני לא מדבר כאן בתיאוריה. אני מדבר בפרקטיקה. אני שומע טלויזיה דרך yes באמצעות המגבר על Dolby Prologic II Movie. רוב האודיו בא מהסנטר. ככה זה מתוכנן.

לפני כשבועיים שמעתי DVD-Audio של אחת הסימפוניות של בטהובן על המערכת שלי, שלא תומכת ב-DVD-Audio, ב-Dolby Digital. נחשו מה הייתה החוליה החלשה?

אם אתם קונים מערכת סטריאו, אין לכם מה לחשוב על סנטר. אבל אם קונים מערכת רב-ערוצית, האיכות של כל ערוץ משפיעה על המכלול. כדאי שהסנטר יהיה באיכות תואמת לרמקולים הקדמיים, והכי חשוב - שהצליל שלו יתאים אליהם - כדי שתיווצר במה אחידה.

לעניין הדעה שהועלתה כי אונקיו מתומחרים גבוה ביחס לתמורה, אנצל את ההזדמנות לתת את העצה מספר אחת שלי לכל רוכש מערכת שמע. כשניגשתי לקנות רסיבר באתי כבר מוכן לקנות דגם ספציפי של ימהה. המוכר (שמאז כבר נהיה חבר טוב שלי) השמיע לי את הדגם המקביל של אונקיו זה מול זה. האונקיו נשמע יותר טוב.

מסקנה: מערכת שמע קונים עם האוזניים.

אגב, לסקרנים, מדובר בדגם רמת הבסיס של אונקיו, ה-TX-DS494.

אף אחד לא מנסה לערער על המסקנה החדשנית שלך.....אבל אל תשכח שקונים גם עם היד , שאמורה להוציא את הארנק מהכיס.במקרה של האונקיו צריך ,ובו נתנסח בעדינות ...יד טיפ טיפה יותר ארוכה שתיכנס עמוק יותר לכיס..ואולי לא בזכותו של אונקיו, אלא הודות ליבואן החמדן שלו ( טופ אודיו), מעניין למה המוכר נהיה חבר שלך :wink:

ד"א לא חסרים מקרים של חברות טובות שנמכרות בסכומים גבוהים, ע"ע לגבי מחירים של אלפיין בארץ ביחס לחו"ל וכו', וזאת הנקודה שאתה מפספס.

פורסם

אף אחד לא מנסה לערער על המסקנה החדשנית שלך.....אבל אל תשכח שקונים גם עם היד , שאמורה להוציא את הארנק מהכיס.במקרה של האונקיו צריך ,ובו נתנסח בעדינות ...יד טיפ טיפה יותר ארוכה שתיכנס עמוק יותר לכיס..ואולי לא בזכותו של אונקיו, אלא הודות ליבואן החמדן שלו ( טופ אודיו), מעניין למה המוכר נהיה חבר שלך :wink:

ד"א לא חסרים מקרים של חברות טובות שנמכרות בסכומים גבוהים, ע"ע לגבי מחירים של אלפיין בארץ ביחס לחו"ל וכו', וזאת הנקודה שאתה מפספס.

נדמה שהמסקנה החדשנית שלי לא כל-כך ברורה להרבה מאוד אנשים, ומדבריך, ידידי, נראה שגם קצת לך. אתה רוצה מערכת זולה? קנה רסיבר בדיוטי פרי ורמקולים של פירלס. אתה רוצה מערכת טובה? תהיה מוכן לשלם עוד קצת. זה ככה בכל דבר. ההערה שלך אולי נכונה אבל לא מועילה לאף אחד.

לאוזניי - אונקיו נשמעים יותר טוב. אני לא שופט אף אחד לרעה אם יאמר לי שטעמו שונה. אבל העובדה היא שמחירים, שמועות, דילים, יבואנים וכו' פשוט לא משנים. משנה רק מה שאומרות האוזניים.

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

פורסם

זה היה בציניות למקרה שלא הבנת. הרי ברור שצריך לשמוע לפני שקונים, מי שקונה חתול בשק, יש לו בעיה לא פחות חמורה ממי שמאזין למוסיקה קלאסית בריסיבר מרובה וואטים...ועוד נהנה.

פורסם

קשה להעביר ציניות באופן פורה (הרי ידוע כמה ציניות היא צורת ביטוי פורה ומועילה) במדיום שכזה. בתור אדם ציני לרוב אני משתדל פשוט לחסל את הציניות לחלוטין מתכתובותי בפורום. בכל מקרה לא נפגעתי. אף על פי שהגרסה הראשונה של תגובתך היתה חביבה קצת יותר.

לעניינו - כי הרי באנו לעזור. ברור שבעיית התקציב בדברים מסוג זה היא קשה ומכאיבה. אבל מנסיוני יש סדרה של רמות סף של איכות מול מחיר שאפשר להסתייע בהם:

רמת הזבל - כל זוג רמקולים חדשים עד 1000 ש"ח, כל רסיבר עד 1500 ש"ח. ברמה זו באמת לא משנה מה תקנה. קנה הכי זול. גם אם זה נשמע בסדר עכשיו רוב הסיכויים שזה ישמע כך עוד שנה.

רמת הפתיחה (entry level) - כל זוג רמקולים חדשים עד 2000-2500 ש"ח. כל רסיבר עד 3000-3500 ש"ח. פה יש המון משחק. רמקולים במחירים שונים נשמעים שונים, חלקם טוב יותר מאחרים, חלקם פחות, וכך גם במגברים. רק לשמוע ולשמוע.

מרמה זו והלאה מתעסקים רק אנשים שאכפת להם מאיכות השמע שלהם. והם כבר לרוב לומדים את עולם המושגים והמחירים יותר לעומק. לצרכן הפשוט שתי הרמות האלה הן החלטה שלדעתי יש לעשותה בעיניים פקוחות. לא לקנות זבל ולצפות לאיכות, ולא לקנות entry level ולצפות ל-high end. והכי הכי הכי חשוב - לשמוע רכיבים ולא אנשים.

בברכת אודיו נפלא לכולם... :D

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

פורסם

מסכים עם כל מילה :mm_yeah:

ולגבי העריכה..פשוט לא הסתדר לי עם הציטוט וההדגשה. מה לעשות אני ו :type: לא משהו..

פורסם

ok שמעתי את כולכם ובכל זאת אני עוד לא יודע איך אפשר להתאים את הסנטר לרמקולים של ה JBL. מה לעשות ללכת לחנות ולהגיד להם

"היי יש לי רמקולים של JBL אני רוצה סנטר שיתאים להם".

איך אפשר לדעת בכלל איזה סנטר מתאים לרמקולים האלה :?:

ולגבי חשיבות הסאונד חשוב לי שניהם גם הסרטים וגם מוסיקה.

דויד שמעתי מתומר שאתה מומחה אולי תעזור לי :tongue:

פורסם
ok שמעתי את כולכם ובכל זאת אני עוד לא יודע איך אפשר להתאים את הסנטר לרמקולים של ה JBL. מה לעשות ללכת לחנות ולהגיד להם

"היי יש לי רמקולים של JBL אני רוצה סנטר שיתאים להם".

איך אפשר לדעת בכלל איזה סנטר מתאים לרמקולים האלה :?:

עלית על זה, ידידי. בדיוק ככה. :D

הדרך היחידה להתאים את הסנטר לרמקולים הנוכחיים שלך היא לנסות. אם אין באף חנות את הרמקולים האלה בתצוגה יחד עם מבחר של סנטרים, או אם אתה מחליט להתעצל ולא, נגיד, לבקש להביא את הרמקולים שלך מהבית ולבדוק (כן, תאמין או לא, דברים יותר מוזרים כבר נעשו למען הצליל המיטבי), אז לך לפי העקרונות הבאים:

1) לרוב אם לא לכל הסדרות האחרונות של JBL יש סט שלם של רמקולים פר דגם. לכן סביר שלסדרה שלך יש סנטר שהחברה כבר טרחה להתאים לרמקולים.

2) בניגוד לעקרון הראשון, בסדרה של הרמקולים שאני עצמי קניתי, של Wharfedale, הסנטר היה לטעמי די מעפן. שמעתי הרבה מאוד סנטרים ובסוף החלטתי על סנטר מסדרה אחרת לגמרי של Wharfedale.

3) בכל מקרה, לצליל של רוב הרמקולים (בטווח המחירים הקונבנציונלי) יש מאפיינים שניתן לתאר אותם. הם בדרך כלל נובעים ממאפיינים טכניים, כמו לדוגמה אלמנטים מתכתיים לעומת אלמנטים פלסטיים, הגורמים לצליל להישמע "חד" או "מתכתי" יותר. זהה את המאפיינים המייחדים את הרמקולים שלך, וחפש מאפיינים דומים ברמקול הסנטר המיועד.

בהצלחה!

• תוכן חדש...