Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

כבר הרבה זמן שרציתי לשתף אותכם בבעיה הזאת, אך העקב המקרה שקרה לי היום החלטתי שהגיע הזמן.

ברשות המשפחה סיטרואן C5, ולה מערכת ABS ובקרת אחיזה ASR.

תמיד, אבל תמיד שהכביש רטוב, הרכב מאבד שליטה , ואני צריך להלחם בו ולהחזיר אותו למקומו.

זה קורה בדרך כלל בפניות.

היום נכנסתי לכיכר, שהתחלתי את הסיבוב אני מבחין שהכביש רטוב.

לפני שאני מסיים את הסיבוב ולאחר מכן עולה על הקטע הרטוב, הרכב פשוט מאבד שליטה, והייתי על מהירות נמוכה של 30 קמ"ש.

אין לי מושג מה הבעיה, בסופר לנסר של אימא שלי זה אף פעם לא קרה.

ואני חייב לציים שהצמיגים חדשים (חצי שנה).

עם למישהו יש מושג למה זה קורה, אשמח לשמוע.

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

30 קמ"ש לכיכר רטובה לא דבר חכם במיוחד, לפי דעתי.

גם בפתח תקוה יש כיכר שתמיד אבל תמיד בשעות הלילה משקים שם את הכביש במקום את הדשא.

צריך לעשות את הכיכרות על 15 קמ"ש ולהשתדל לא לתת גז במאסות.

פורסם

בהנחה שכל המערכות האלקורוניות ברכב שלך תקינות, אין לך מה לדאוג, כאשר הצמיג יבש ובא במגע עם שכבה דקה של מים בקטע קצר, הצמיג יאבד אחיזה בגלל שים הקיצוניים בין כביש רטוב לצמיג יבש. וכאן אמורה לבוא לעזרתך מערכת בקרת אחיזה שאמורה לזהות אובדן אחיזה בצמיג\סרן ולחלק את הכוח אחרת.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

איזה צמיגים?

החלקה ניטראלית? תת-היגוי-יתר?

למרות שאני לא יודע איך המצב של הרכב ורמת הניסיון שלך, לי נשמע נורמלי.

אתה נכנס לכיכר בקטע יבש, ונוהג כרגיל גם שאתה מגיע לקטע הרטוב, ומקבל תת היגוי.

אני צודק?

אביחי

פורסם
איזה צמיגים?

החלקה ניטראלית? תת-היגוי-יתר?

למרות שאני לא יודע איך המצב של הרכב ורמת הניסיון שלך, לי נשמע נורמלי.

אתה נכנס לכיכר בקטע יבש, ונוהג כרגיל גם שאתה מגיע לקטע הרטוב, ומקבל תת היגוי.

אני צודק?

אביחי

גם לדעתי זה המצב. ויש לי ניסיון בפניות רטובות. :twisted:

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם

בקיץ, כשאין הרבה מים על הכבישים, שלולית מכילה שמן ושאר נבלות.

אין מה לעשות, אתה תחליק גם במהירות של 20.

לאנסר 05, לוקחת סיבובים נהדר, ממש תענוג.כביש טיפה רטוב ליד הטכניון- והופ!!! תת-היגוי עצבני וקשת סיבוב רחבה פי 2.5 ממה שבדרך כלל.

אם תהייה לך בעייה בחורף, כשהכבישים רטובים קבוע...אז צריך לעשות משהוא עם זה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני בספק שהבעיה נפתרה מכיוון שלגולף דור 4 יש אחיזת כביש יחסית חלשה והוא נוטה לזרוק זנב בקלות בסיבוב.

מערכת המתלים שלו היא יחסית ישנה ומאכזבת לעומת גולף דור 5 שגם במהירות שמעל 50 בסיבוב מערכת ASR או ESP מחזירים את הרכב למסלול.

אתה מוזמן לנסות.

איזה כייף לי :)

פורסם

יכול להיות (ואפילו סביר להניח) שאתה מפר את האיזון של המכונית ע"י עזיבה פתאומית של הגז, האצה פתאומית, שבירה של ההגה, וכו'.

קורס נהיגה מתקדמת או אפילו נהג שעבר כמה קורסים כאלו ומיומן בניתוח מצבי איבוד אחיזה יכולים לתת לך את הפתרון.

זאת בהנחה והצמיגים תקינים, עם לחץ אויר נכון, ושאר ירקות.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
אני בספק שהבעיה נפתרה מכיוון שלגולף דור 4 יש אחיזת כביש יחסית חלשה והוא נוטה לזרוק זנב בקלות בסיבוב.

מערכת המתלים שלו היא יחסית ישנה ומאכזבת לעומת גולף דור 5 שגם במהירות שמעל 50 בסיבוב מערכת ASR או ESP מחזירים את הרכב למסלול.

אתה מוזמן לנסות.

התנהגות הכביש של ה GTI שונה מזו של ה1.6.

תאמין לי, ביצעתי מעבר מיידי מאחת לשניה.

אצלי אין ESP, אז הנהג הוא בתפקיד ה ESP.... :)

הצמיגים פתרו את הבעיה , הצמיגים שהיו על הרכב כשקניתי אותו באמת היו מאכזבים : מקדימה צמיגים ירוקים של GOODYEAR, מאחורה צמיגים יבשים של MAXXIS.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

שכחתי שיש לך GTI, מה שונה במערכת המתלים ושאר הפרמטרים שמשפיעים על אחיזת הכביש והתנהגות הרכב בסיבוב/בלימה/האצה בין הגולף הסטנדרטית ל-GTI ?

תחסוך ממני לבדוק בספרות.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...