Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6870 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאז ומתמיד אחי רצה ג'יפ ועכשיו הוא להוט בעקבות רכב שהוא ראה למכירה.

מדובר בטאטא סהרה שנת 2001 יד 1 שעברה 150K ק"מ. הרכב עם מנוע 2700 סמ"ק טורבו.

הרכב נמצא אצל סוחר. אין לי בעייה עם זה שהרכב אצל סוחר כי אני יודע שהשוק שלו בעייתי וככל הנראה אין דרך אחרת (מהירה) למכור אותו. ממבט שטחי הרכב נראה חיצונית די שמור. המחיר המבוקש 35K, ונראה די גמיש.

כרגע אחי נוסע על רנו קנגו.הוא מודע לכך שנוחות הנסיעה של הטאטא ככל הנראה תהיה ירודה בהשוואה לקנגו. לא תהיה לו בעייה עם ה"עגלתיות" הצפוייה כי גם הקנגו לא ממש ממהרת לשום מקום. מבחינת המראה של הסהרה הוא מרוצה. מה שמעניין אותו זה היבט ה"אמינות" ועלויות האחזקה.

קראתי בשירשורים אחרים שהמנוע של הטלקוליין (הטנדר כמדומני) הוא של מרצדס.

האם גם בסהרה מדובר על מנוע וגיר של מרצדס?

מה הנתונים של המנוע (כ"ס/מומנט)?

האם שאר המכלולים ידועים כבעייתיים?

האם בעייתי להשיג חלפים?

יש יבואנים שמייבאים חלפים?

דגשים מיוחדים לגבי הרכב או לבדיקה?

יש למישהו מושג לגבי עלויות ביטוח? צריכת דלק?

תודה מראש,

אסף

נ.ב. בבקשה לענות רק אם יש ניסיון עם הרכב המדובר או עם טאטא באופן כללי. לא לענות אם התגובה היא בסגנון "זבל הודי" וכו' מתוך שמועות.

פורסם

הי,

בתור אחד שנסע על הג'יפ הזה לא מעט (בהודו אומנם) אני יכול להגיד לך שהוא די אמין ואינו רגיש להתעללויות באופן מיוחד.

ואף מצליח להפתיע ביכולות שלו.

בנוגע לעלויות האחזקה בארץ קשה לי לעזור לך.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

הטאטא סהרה מבוסס על הטנדר של אותו יצרן,הטלקוליין.

מנועו בנפח 1948 סמ"ק,טורבו דיזל עם אינטרקולר,90 כ"ס.

המנוע הוא תערובת של מנוע פיג'ו(!)ישן עם מנוע מרצדס,גיר של מרצדס,תיבת העברה של בורג-וורנר בעלת הפעלה חשמלית(זהה לזו של הסאניונג מוסו\קוראנדו),סרן אחורי דנה 44 וסרן קדמי דנה 30.

לי היה טאטא טלקוליין 4 שנים,וסה"כ נהנתי ממנו מאד,ובכל 4 השנים ו 60K אמינותו היתה מוחלטת!

חלקי החילוף שלו קלים להשגה,הן אצל היבואן(מיפרם)והן במוסכים המורשים,מחיריהם נמוכים מאד והאחזקה הכללית זולה מאד.

החסרונות העיקריים הם איכות גימור ירודה,ברמה של עולם רביעי,בלמים והיגוי ברמה נמוכה למדי ורמת עידון נמוכה.

מה שהפתיע אותי במיוחד היתה רמת הסחירות שלו-הטנדר פורסם בלוח פוקוס ביום ו' בבוקר,ובשעה 9 בבוקר הוא היה מכור,לאחר עשרות טלפונים.

אם תיתעלם מדעות קדומות,מצפה לך תמורה לא רעה כלל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מה שהפתיע אותי במיוחד היתה רמת הסחירות שלו-הטנדר פורסם בלוח פוקוס ביום ו' בבוקר,ובשעה 9 בבוקר הוא היה מכור,לאחר עשרות טלפונים.

אם כך, כדאי לבדוק בשבע עיניים את האקזמפלר הספציפי הזה, שנמצא אצל סוחר.

פורסם

מאוד מוזר התגובות של האנשים,

בהודו גם אני מאוד התרשמתי מהג'פ,

אבל השאלה אם הוא כל כך מוצלח מדוע הוא היה "נפילה בארץ"

ואני רואה אותו יושב להנאתו אצל סוחרים,

האם כדאי להחליף טנדרים לעבודה בצי מסוג זה???

מי שנוסע על

ביודיזל

לא משתולל כל פעם שמחירי הדלק משתנים

פורסם

עדכון:

חזרנו למגרש היום בבוקר.

חיצונית הרכב במצב סביר. יש הרבה שריטות. חסרה מראה צד נהג.

הרכב מניע בסדר גמור. המנוע עבר שטיפה וקשה לראות נזילות באם הן קיימות.

הצמיגים משנת 05 וכנראה דורשים החלפה.

פנים הרכב במצב טוב. חלונות חשמל קדמיים תקינים.

דברים באמת בעייתיים:

קשה מאוד להכניס לרוורס. עד כדי כך שהסוחר דחף את הרכב החוצה מהחנייה. כשחזרנו מהסיבוב אז כן נכנס לרוורס.

שאר ההילוכים נכנסים בסדר גמור. הקלץ' מפריד טיפה גבוה. בעמידה במקום כשהרכב מונע אז גם חמישי מסרב להיכנס. בנסיעה הוא נכנס חלק.

לסוחר "נפלט" שאיש של טאטא ביקר במגרש. הוא טוען שהאיש הצליח להכניס לרוורס בצורה חלקה ושיש איזשהו פטנט.

אותי עניין למה איש של טאטא הגיע לבקר ונעניתי שהוא תיקן את המזגן, החליף מדחס. בעת הפעלת המזגן יש מעין שריקה-רעידה מהחלק האחורי של הרכב.

בנוסף יש לרכב טסט לעוד חודשיים.

היום בשעות הצהריים נסע עם הרכב למוסך שאני סומך עליו לבדיקה יותר מקצועית וכדי לקבל סדר גודל של עלויות לתיקון/יישור קו.

אסף

• תוכן חדש...