Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בדקתי את הרכב המדובר, גרסת 4 דלתות, צבע לבן.

לרכב 85,000 ק"מ, גיר אוטומט, יד II, בעלות מקורית ליסינג (שנה וחצי).

הגיר שופץ לפני 3 חודשים בעלות של 6,500 ש"ח.

לרכב נעשה ווקס לא מזמן (די בחובבניות).

בנסיעה, הרכב נוסע די חלק, והעברת ההילוכים לא מורגשת.

אין לרכב פגיעות שילדה, סלון הרכב נראה די שמור.

כל האלקטרוניקה עובדת (ח"ח, נ"נ, מראות, מזגן, חום, תאורת הלוח, תאורה פנימית ועוד....)

אך יש לי מספר רשמים שאני מעוניין לקבל את עזרתכם במתן חו"ד ואומדן לתיקונים באם תהיה רכישה.

1. קיימת נזילה מאיזור החיבור של צינור ההזנה למשאבת ה"כ.
  2. המזגן לא לשביעות רצוני, טמפרטורה לא קרה כל כך (המוכרת אומרת שהם מילאו גז באפריל - מחשיד קצת).
  3. הספידומטר לא עובד אך מד האוץ תקין - האם תקלה בלוח השעונים היא בגדר אפשרות ?
  4. נסענו בירידה, ושמעתי רעש של נהימה עדינה - יש לי תחושה שהמיסבים הולכים למסור את נשמתם.
  5. על השמשה הקדמית יש שריטות עדינות כתוצאה משימוש במגבים לא תקינים.
  6. בנסיעה עם מזגן, מד החום היה קצת מעל החצי - האם המצב תקין ?
  7. טסט עד אוקטובר.

בעלת הרכב די לחוצה למכור - הרכב משמש כרכב שני במשפחה.

המוכרת דורשת 35,000 ומראה סימני גמישות באם יתגלו תקלות בבדיקה רשמית.

מה לדעתכם המחיר שכדאי לשלם על הרכב, או האם יש למישהו ניסיון עם תקלות כאלה ברנו.

תודה מראש, אריאל.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

ננסה לעזור לך קצת:

1. גש למוסך לבדיקה על הליפט, תקווה שהנזילה מהצינור (עלות זולה יחסית) ולא המשאבה עצמה. בכל מקרה את עלות התיקון הייתי מוריד מהמחיר הסופי.

2. הפתרון פשוט, קבע לבדוק רכב זהה מאותו שנתון עם פחות או יותר אותו ק"מ ותבדוק האם הקרור שם טוב יותר. אני יכול להגיד לך שמהניסיון היחסית מועט שיש לי בצבא עם עשרות קנגו/מגאן המזגן שלהם באמת לא מציאה.

3. האם המד ק"מ עולה בנסיעה? אני לא יודע איך זה עובד ברכבים החדשים (עם תצוגה דיגיטלית) אבל ברכבים עם תצוגה אנאלוגית כאשר המד אוץ מנותק הק"מ לא עולה. בד"כ טריק בכדי לנסות לעצור את הק"מ.

4. שוב, צריך בדיקה של משהו מוסמך, יכול להיות גם ברקסים, סעפת פליטה וכו'.

5. גש לזגג (מומלץ לחפש פה קודם בפורום), אני זוכר שדברו פה בפורום שיש טכנולוגיה שמשייפת את השמשה וכך מורידה את השריטות.

6. נשמע תקין, שוב, ברר במוסך שזה אכן נורמלי.

7. טיימינג עשו? 90K ק"מ זה בד"כ טיפול גדול אז צפה פגיעה.

סה"כ מדובר ברכב שנותן תמורה טובה לכסף ביחס למתחרות. הרכב נוח, מאובזר, חסכוני ובטוח. החסרונות הם עיצוב מיושן ומנוע יחסית חלש עם גיר אוטומט. שים לב לבולמים אחוריים, נוטים להישבר אחרי 3-5 שנים על הכביש (כתבתי את זה כבר כמה פעמים בפורום, מניסיון במוסך שעבדתי בו).

הכי חשוב - בהצלחה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לא מזמן בדיוק הסבירו לי שבמכוניות מודרניות אם מד המהירות לא עובד, אז הקילומטראז' עוד צריך לעלות כי זה לא עובד על כבר כמו פעם.

מזגן, לנו הייתה מזגן ואין תלונות על המזגן, אמנם נתקלתי בטובים. אבל לא אמורה להיות בעיה להתמודד עם רכב שעמד בשמש.

עניין המזגן צריך להבדק כי לרכב יש מעבה רגיש והחלפתו יקרה!

הרעש, נשמע הגיוני שזה המיסבים, גם אבא שלי החליף באיזור ה80-90 אלף ק"מ.

בקשר לשמשה, תנסה לסוע עם הרכב מול השמש, אז רואים הכי טוב מה ממש מפריע.

תנסה להוריד כמה שתוכל במחיר, אבל בכל מקרה מדובר בתמורה אחת הטובות בשוק כיום!

פורסם

את הנזילה ראיתי בבירור בחלקה העליון של המשאבה - נראה כאילו מישהו נגע שם והמקום אינו בתולי.

המד אוץ עולה במהלך הנסיעה, מה שגורם לי לחשוש שישנה תקלה בלוח השעונים...

טיימינג עשו לפני שנתיים, או במילים אחרות 30,000 ק"מ - האם צפויה לי הפתעה בקרוב ?

לא בדקתי, האם הבולמים האחוריים יושבים בתוך הקפיץ או מחוצה לו (דוגמת הפונטו HSD שהייתה לי).

אם הם לא יושבים בתוך הקפיץ, אז אני אוכל להחליף לבד.

אגב, איך אני בודק את תפקוד הגיר האוטומט בעצמי ?

האם ע"י משיכת הילוכים וציפייה להעברה חלקה.

האם במקרה של גיר בעייתי, מעבר מ D ל R ילווה בדפיקה קטנה.

אשמח לקבל טיפים בנושא, אריאל.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

למה הוא עשה שיפוץ גיר כלכך מוקדם?

לי היתה מגאן קופה 1.6 ידנית מהצורה יותר חדשה והיא היתה אחלה מכונית

בעיה שהפריעה היתה שבפנים היא לא בנויה כלכך חזק אבל זה לא נורא

אני ממליץ8)

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם
שלום לכולם.

בדקתי את הרכב המדובר, גרסת 4 דלתות, צבע לבן.

לרכב 85,000 ק"מ, גיר אוטומט, יד II, בעלות מקורית ליסינג (שנה וחצי).

הגיר שופץ לפני 3 חודשים בעלות של 6,500 ש"ח.

לרכב נעשה ווקס לא מזמן (די בחובבניות).

בנסיעה, הרכב נוסע די חלק, והעברת ההילוכים לא מורגשת.

אין לרכב פגיעות שילדה, סלון הרכב נראה די שמור.

כל האלקטרוניקה עובדת (ח"ח, נ"נ, מראות, מזגן, חום, תאורת הלוח, תאורה פנימית ועוד....)

אך יש לי מספר רשמים שאני מעוניין לקבל את עזרתכם במתן חו"ד ואומדן לתיקונים באם תהיה רכישה.

1. קיימת נזילה מאיזור החיבור של צינור ההזנה למשאבת ה"כ.
  2. המזגן לא לשביעות רצוני, טמפרטורה לא קרה כל כך (המוכרת אומרת שהם מילאו גז באפריל - מחשיד קצת).
  3. הספידומטר לא עובד אך מד האוץ תקין - האם תקלה בלוח השעונים היא בגדר אפשרות ?
  4. נסענו בירידה, ושמעתי רעש של נהימה עדינה - יש לי תחושה שהמיסבים הולכים למסור את נשמתם.
  5. על השמשה הקדמית יש שריטות עדינות כתוצאה משימוש במגבים לא תקינים.
  6. בנסיעה עם מזגן, מד החום היה קצת מעל החצי - האם המצב תקין ?
  7. טסט עד אוקטובר.

בעלת הרכב די לחוצה למכור - הרכב משמש כרכב שני במשפחה.

המוכרת דורשת 35,000 ומראה סימני גמישות באם יתגלו תקלות בבדיקה רשמית.

מה לדעתכם המחיר שכדאי לשלם על הרכב, או האם יש למישהו ניסיון עם תקלות כאלה ברנו.

תודה מראש, אריאל.

כמו שביקשת, אנסה לעזור כמה שאוכל מרחוק:

1. חייבים לראות כדי להבין אם מדובר במשהו רציני או לא. הכוונה שלך בנזילה היא טיפות או הזעה ?

2. יכולה להיות דליפה או מדחס גוסס. מדחס חדש יקר.

3. ההשערה שלי שישנה בעייה עם החיישן מהירות למרות שישנו הבדל בחלק הנ"ל בגיר ידני לאוט'.

4. מהיכן הנהימה ? מייסבים אחוריים לא יקרים ומחירם סביב ה-180 ש"ח לאחד. (אני החלפתי זוג אחוריים אחרי 4.5 שנים ו-110K ק"מ).

5. אני לא מכיר פתרונות לכך.

6. קו אחד מעל החצי זה תקין למרות שאצלי תמיד עם מזגן עמד על חצי ובלי בפקק יכל להגיע לקו אחד מעל. מעל זה לא תקין.

7. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

בהודעה שנייה שלך שאלת על הבולמים אחוריים: אין קפיץ במתלה האחורי במגאן. סוג המתלה הוא קורת פיתול. יש רק בולם שאותו לא ממש קשה להחליף בתנאים בייתים. בולמי ה-OEM של מגאן הם של חברת KYB.

המלצה שלי מבלי להתייחס לגיר אוט' היות ואין לי שום ניסיון איתו:

קח את הרכב למכון בדיקה ולאחר מכן לבדיקה נוספת במוסך מורשה. שם יסתכלו גם בהיסטוריה וגם אם תבקש יפה, יחברו למחשב שיוכל אולי לשפוך אור על עוד דברים מסויימים. תבדוק לפי היסטוריה מה בדיוק הוחלף בטיימינג (בהנחה שנעשה במורשה).

ריפודי דלתות לא אמורים להתקלף.

בהצלחה.

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

1- בדוק את ספר הרכב כדי לנסות עד כמה שניתן לאמת את נכונות הקילומטר'ז-אם שיחקו איתו ותגלה סתירות בין הרשום בספר הרכב לבין מה שנאמר לך רד מהרכב.(תנסה להשיג את שמה של חברת הליסינג שהרכב היה שייך לה ודרכה תוכל לאתר את המוסך שטופל בו הרכב באם לא תקבל מידע זה מהמוכרת).

2- תמוה שרכב ששופץ לו גיר במחיר כזה ובמיוחד מגאן נמכר והייתי שואל את המוכרת מדוע היא מוכרת ?

3- רצוי מאוד לגשת למכון לגירים אוטומטיים לקבל חוות דעת על הגיר המאוד בעייתי ברכב באופן כללי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

נסעתי במגאן עם בולם אחורי שבור, וזה היה דיי ברור.

על כל מהמורה שהיא יותר מפצפונת המתלה השמיע קנק רציני שרק אם אתה נוסע עם מוזיקה מאוד חזקה לא היית שומע אותו.

מעבר מראשון לשני תחת עומס (טורים גבוהים) ודופק, תקין, אצלנו היה ככה מאז ומתמיד.

גם מעבר לרברס לוקח שמן. ז"א היית בדרייב, עצרת עצירה מוחלטת, שמת R, לחצת גז, לרכב לוקח חצי שניה להתאפס ואז קופץ בצורה אלימה אחורה, גם נתקלתי במספר מגאנים ובעוד רכבים עם AL-4. אין מה להתרגש!

אם מד האוץ ממשיך לעלות סביר להניח שלוח השעונים לא בסדר, ואני לא יודע סדר גודל מחיר לתיקון, אבל תברר אצל מכשירן.

חיישן מהירות עולה משהו כמו 300-400 ש"ח לפני עבודה (אורגינאלי), תנסה לתחקר את הגברת אם לוח השעונים הפסיק לעבוד בסביבות החלפת הגיר, אם כן אז שתלך למוסך ותדרוש שיחליפו לה חיישן מהירות במסגרת החלפת הגיר.

סתם שאלה תמיד מד המהירות לא עובד? כי אצלנו פעם ב... הוא היה מפסיק לעבוד אבל כיבוי הסוויץ' והנעה מחדש היה פותר את הבעיה כל פעם מחדש (אז כל לוח השעונים היה שובק).

תיקח את הרכב לבדיקה במכון, הם כבר יעשו שחור בעיניים לבעלת הרכב והיא תרד כמו........(בשביל זה יש אתרים אחרים באינטרנט).

פורסם
ננסה לעזור לך קצת:

1. גש למוסך לבדיקה על הליפט, תקווה שהנזילה מהצינור (עלות זולה יחסית) ולא המשאבה עצמה. בכל מקרה את עלות התיקון הייתי מוריד מהמחיר הסופי.

2. הפתרון פשוט, קבע לבדוק רכב זהה מאותו שנתון עם פחות או יותר אותו ק"מ ותבדוק האם הקרור שם טוב יותר. אני יכול להגיד לך שמהניסיון היחסית מועט שיש לי בצבא עם עשרות קנגו/מגאן המזגן שלהם באמת לא מציאה.

3. האם המד ק"מ עולה בנסיעה? אני לא יודע איך זה עובד ברכבים החדשים (עם תצוגה דיגיטלית) אבל ברכבים עם תצוגה אנאלוגית כאשר המד אוץ מנותק הק"מ לא עולה. בד"כ טריק בכדי לנסות לעצור את הק"מ.

4. שוב, צריך בדיקה של משהו מוסמך, יכול להיות גם ברקסים, סעפת פליטה וכו'.

5. גש לזגג (מומלץ לחפש פה קודם בפורום), אני זוכר שדברו פה בפורום שיש טכנולוגיה שמשייפת את השמשה וכך מורידה את השריטות.

6. נשמע תקין, שוב, ברר במוסך שזה אכן נורמלי.

7. טיימינג עשו? 90K ק"מ זה בד"כ טיפול גדול אז צפה פגיעה.

סה"כ מדובר ברכב שנותן תמורה טובה לכסף ביחס למתחרות. הרכב נוח, מאובזר, חסכוני ובטוח. החסרונות הם עיצוב מיושן ומנוע יחסית חלש עם גיר אוטומט. שים לב לבולמים אחוריים, נוטים להישבר אחרי 3-5 שנים על הכביש (כתבתי את זה כבר כמה פעמים בפורום, מניסיון במוסך שעבדתי בו).

הכי חשוב - בהצלחה.

רדרוז, לגבי המזגן - כשהוא תקין הוא מקרר מצויין במגאן. בקנגו הוא אכן לא מציאה וזה כי הרכב גדול. (ויש תקלה עם הבורר בחלק גדול מהרכבים).

לגבי שילוב המנוע-גיר: הרכב נוסע די יפה. ממש לא עגלתי. גם באוטומט. (במקרה נהגתי שבוע שעבר על אחת).

לגבי הגיר: במקרה אתמול דיברתי עם האחראי רכבים לשעבר ביחידה (שמבקרה יושב משרד לידי). הוא היה אחראי בין השאר על 3 קלאסיק אוטומטיות (של אל"מים) והן עברו שיפוצי גיר / חיישנים וכיו"ב - מי מוקדם (60K) ומי יותר מאוחר.

חשבתי לקנות כזו לאמא, ואני עדיין מתלבט. יכול להיות שארד מזה. אגב, 35K לרכב הזה (ולא רק ספציפית מליסינג) זה ה-מ-ו-ן. קח מודל 2000 - אותו רכב נסחר באיזור ה-30.

ריפודי דלתות (בניגוד להגה) - התקלפו ברכבים עם רבע מיליון ק"מ ומעלה. בדוק את הקמ"ז' בהיסטוריית טיפולים.

אביעד

• תוכן חדש...