Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע יש לי ברכבי אלטרנטור 120 אמפר , שיושב על מצבר טודור פשוט של 55 אמפר לשעה.

הוספתי בחלקו האחורי של הרכב מצבר אופטימה נוסף .

השאלה שלי היא כזו.

הדרך הרגילה היא לשרשר בין שני המצברים , כלומר + מצבר אחד עם חוט חשמל ל + מצבר שני וכך שניהם נטענים\נפרקים ביחד.

אני מתכוון לדלג על המצבר [שעדיין יהיה מחובר לאלטרנטור] ולהעביר חוט חשמל מהאלטרנטור ישירות למצבר שיושב בחלקו האחורי של הרכב [עם פיוז תואם כמובן].

האם יש לכך השלכות למיניהן?

אני יודע שהמצברים עדיין יהיו משורשרים יחדיו , בגלל ששני הקטבים החיוביים שלהם נוגעים באלטרנטור ביחד.

עדיין לא מצאתי מקום לדחוף אלטרנטור נוסף על הרצועה.

הדבר הזה ישפיע בצורה שלילית כלשהי על מערכת החשמל? או שזה יהיה כאילו שרשרתי את שני המצברים בצורה רגילה?

תודה לעונים.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אינני מצליח להבין מה אתה רוצה להשיג לפי תיאורך.

ניתן לעשות את שרשמת, ובתנאי כמובן שיעשה כראוי ועל ידי איש מקצוע.

לא צריך אלטרנטור נוסף, אלא אולי להגדיל את תפוקתו של זה שקיים ברכב.

אם היית מפרט מה הצרכים ו/או מה הבעיות, היה קל יותר לענות ובמדויק.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני , תיארתי לעצמי שאתה תהיה הראשון שיגיב לשאלה שלי.

על הנייר Split Charge אמור להעשות בצורה הבאה.

[זו אופציה די מקובלת בחו"ל, ואף הרבה משתמשים בה, במיוחד במערכות 16V , אבל עדיין גם ב 14.4 משתמשים בה למערכות "כבדות"]

זוג אלטרנטורים - כל אלטרנטור מטעין מצבר - אלטרנטור ומצבר מקוריים לחשמל הרכב

ובנוסף אלטרנטור בעל הספק גבוה ומצבר פריקה עמוקה לאפליקציות שדורשות הרבה חשמל.

אצלי ברכב מותקנת מערכת סטריאו די כבדה , שלפני כמה חודשים פינקתי את הרכב באלטרנטור 120 אמפר, אבל הוא עדיין לא מצליח למשוך את המונובלוק שלי - שגם עובד ב 1 אום, גם מושך כ 150 אמפר בבדיקת תדרים נמוכים וגבוהים.

לאחרונה הוספתי מצבר אופטימה צהוב לחלקו האחורי של הרכב, שלעת עתה , יטען במקביל למצבר האורגינלי של הרכב וישמש כפריקה למערכת.

אני יודע שלחבר את שני המצברים בטור [+ ל + ו- ל -] יתן לי את אותו המתח, עם יותר זרם .

העניין הוא שאני עדיין עם אלטרנטור 120 אמפר רגיל.

השאלה שלי היא כזו.

במקום לחבר בטור את שני המצברים.

מה מונע בעדי לחבר את שני המצברים ישירות לאלטרנטור ?

כלומר , במקום לחבר את שני המצברים אחד לשני.

אני מושך חוט + בעובי 0 גייג' חדש ישירות מהאלטרנטור למצבר האחורי.

בכך חוסך את הבלאגן שיוותר על המצבר הראשון [מבחינת אסתטיקה וחיווט] .

שני המצברים עדיין יקבלו טעינה במקביל , והם "יראו" אחד את השני כמחוברים אחד לשני, כי ה + של שניהם מתחבר על האלטרנטור.

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

אני יודע שלחבר את שני המצברים בטור [+ ל + ו- ל -]

העניין הוא שאני עדיין עם אלטרנטור 120 אמפר רגיל.

השאלה שלי היא כזו.

במקום לחבר בטור את שני המצברים.

באים תחבר את האלטרנטורים בטור תקבל 24 וולט או קצר של 2 מצברים . לכן חבר את המצברים עם קבל 25 קוודרת חיוב לחיוב בלבד במקביל את השלילי תחבר לשלדה, וכידי לקבל טעינה טובה תתגבר את קו האלטרנטור למצבר הקרוב בקו של 10 קודרת ישירות למצבר . זכור שהאלטרנטור שלך נותן 120 אמפר רק ב2000 - 2500 סל''ד כך שבנסיעות בעיר אתה זולל את המצברים.

יום טוב יצחק.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

יצחקי תודה על התשובה, אבל אם תוכל לקרוא את הודעתי שוב, המצב הנתון הוא אלטרנטור בודד עם שני מצברים.

החיבור שאני רוצה לבצע הוא

שיוצאים מהאלטרנטור שני חוטי + , האחד הולך למצבר האחורי והשני למצבר המקורי מקדימה.

בנוגע לחיווט ביניהם , כרגע עוברים לי חוטי 55 מ"מ^2 ברכב [אני מאמין שזה 55 קוודרות.

לא חשבתי על להעלות מתח ל 24וולט, שכן אני צריך שמערכת החשמל שלי תשאר על 12\14.4 וולט.

ושוב השאלה שלי היא כזו.

החיבור שלי יתבצע ככה

מהאלטרנטור יוצאים שני חוטי + , האחד עובר למצבר הקדמי , השני עובר למצבר האחורי.

שני חיבורי המינוס של המצברים עובדים לשלדה. כך שאני נשאר ב 12V.

זה חוסך לי את השלב של לחבר בין שני מצברים .

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

לאחר שתבצע את החיבורים הנדרשים תוכל לבדוק בקלות האם האלטרנטור שמותקן ברכב מטעין את המצברים למצב טעינה מלא SOC בצורה הבא.

בצע נסיעה עירונית במשך שעה בערך עם כול הצרכנים הכבדים דולקים כגון: מפשיר אדים אחורי,אורות גבוהים (תזהר לא לסנוור),מזגן ומערכת השמע שברשותך.

בסיום הנסיעה תמתין כ-30 דקות ומדוד את מתח המצבר, במידה ומתח המצבר הינו12.4 וולט או יותר הכול תקין.

בדיקה יותר מקצועית נתק את כבל המינוס מהמצבר תמתין כ-30 דקות ובדוק את מתח המצבר, במידה ומתח המצבר גבוה מ-12.7 הכול תקין.

תוכל גם לבנות את המוניטור שתכננתי ובניתי בקישור:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=140104

איזה כייף לי :)

פורסם

בנוגע למוניטורים , יש לי מדי מתח שיושבים אחד על המצבר הקדמי ואחד על המצבר האחורי ,ונותנים לי חיווי קבוע בנוגע למצב המצברים.

את החיבור אני אבצע בקרוב.

שכן אני לא רואה סיבה שלא לחבר את שני המצברים ישירות לקוטב ה + של האלטרנטור , כי הם עדיין יהיו מחוברים אחד לשני.

פשוט היעילות טעינה של המצבר האחורי תעלה.

תודה על עצת הבדיקה מרק, מקווה לעדכן בקרוב.

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם
יצחקי תודה על התשובה, אבל אם תוכל לקרוא את הודעתי שוב, המצב הנתון הוא אלטרנטור בודד עם שני מצברים.

החיבור שאני רוצה לבצע הוא

שיוצאים מהאלטרנטור שני חוטי + , האחד הולך למצבר האחורי והשני למצבר המקורי מקדימה.

בנוגע לחיווט ביניהם , כרגע עוברים לי חוטי 55 מ"מ^2 ברכב [אני מאמין שזה 55 קוודרות.

לא חשבתי על להעלות מתח ל 24וולט, שכן אני צריך שמערכת החשמל שלי תשאר על 12\14.4 וולט.

ושוב השאלה שלי היא כזו.

החיבור שלי יתבצע ככה

מהאלטרנטור יוצאים שני חוטי + , האחד עובר למצבר הקדמי , השני עובר למצבר האחורי.

שני חיבורי המינוס של המצברים עובדים לשלדה. כך שאני נשאר ב 12V.

זה חוסך לי את השלב של לחבר בין שני מצברים .

אני הערתי את תשומת ליבך להגדרה,(במקביל ולא בטור) ולא לדרך. הדרך נכונה מחברים + עם + ו - לגוף. זה חיבור מקבילי ולא טורי כפי שציינתה. אתה טוען שאתה רוצה לחבר אל המצבר רק קו חיובי מהאלטרנטור , ואני שואל מאיזה קו יעבור הזרם למערכת? ולכן החיבור הנכון הוא כפי שציינתי. קו חיובי בין המצברים את השלילי מחברים לגוף ומחזקים את קו הטעינה ל 10 קוודרת אל המצבר הקרוב וזה יטעין את 2 המצברים במקביל ללא שום תוספת.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

לפי דעתי אתה חייב לבנות מערכת הגנה בפני השפעה הדדית בין המצברים במקרה שאחד המצברים תקול/מקצר על-מנת למנוע נזק למצבר התקין.

איזה כייף לי :)

פורסם

לחבר שלום

אין שום בעיה בהתקנת שני מצברים במקביל כדי לספק את צרכי מערכת השמע

ישנו מעגל פיקוד הנמכר על ידי "עלמה " שיפוץ מכללים חשמליים ,אשר מפקח על סדר הטעינה והפריקה של המצברים ,כלומר פריקת המצברים לא תעשה במקביל אלא אחד אחר השני וכנל הטעינה כדי לא להעמיס על האלטרנטור

בעיקרון אין בעיה לחיות עם שני המצברים ללא מעגל פיקוד זה שאגב מחירו הוא 900 שח

יגאל

פורסם

אתה יכול לבצע חיבור מהאלטרנטור ישירות למצבר השני.

יתרה מכך, בחודש אפריל השנה כתבתי מאמרון בעניין "הבהובי אורות" (נפילות מתח בקצב הסאונד לאורות הרכב)

בהודעה ה זו! מוסבר בדיוק מה שכדאי לעשות, מתואר שם "מפריד הטעינה".

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

בלינק המצורף יש הסבר איך לחבר מצבר שני בפולקסווגן טרנספורטר לטובת כל הצרכנים הכבדים בתצורת קרוון (מקרר וכד') כך שהצרכנים לוקחים מהמצבר הזה ולא ממצבר ההתנעה כדי שבסוף הלילה עדיין תוכל להתניע.

פשוט תתאים את זה לרכב שלך. הם גם משתמשים באלטרנטור המקורי היחיד של הרכב.

http://www.vanagon.com/info/articles/upgrades/battery/index.html

• תוכן חדש...