Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם ניתן לתקן הפרשי לחצים בצילינדרים במנוע בנזין ( ע"י החלפת חלקים במנוע למשל) ?

לצורך הבנה קצת יותר רחבה (המספ' באמפרים):

צילינדר 1: 15.5

צילינדר 2: 23.8

צילינדר 3: 19.7

צילינדר 4: 24.8

מה ניתן לעשות ? והאם אפשרי בכלל לעשות משהו מבלי להחליף מנוע כמובן ?

תודה לעוזרים

ליאור

Veni Vidi Vici

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

וכוונתו של חנן שצריך לבצע בדיקת לחץ הפוך (ליקייג') במנוע ואז רואים בכל צילינדר מה אחוז נפילת הלחץ בו ומהיכן הדליפה,

דרך שסתום פליטה לצנור הפליטה (אגזוסט) או דרך שסתום יניקה לסעפת היניקה או דרך טבעות בוכנה (רינגים) אל עוקת השמן (קרטר) או דרך אטם ראש או ראש מנוע אל הרדיאטור.

אני בעד לבצע גם בדיקת דחיסה (קומפרסיה) אמיתית עם שעון מיוחד.

לאחר בדיקות אלו ניתן לדעת מה יש לבצע ולתקן.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

כל מה שחנן ורפי אמרתם יבוצע מחר. פשוט השאלה היא, האם ע"י החלפת שסתום, רינג וכו' אפשר לתקן את הבעייה ובעצם להחזיר את הקומפ' לאחידות בכל 4 הצילינדרים ?

Veni Vidi Vici

פורסם

ההפרשים גדולים מידי וכנראה שלא יהיה מנוס בשלב כלשהו מלפחות חצי אוברול ועד לאוברול או החלפת מנוע.

אם אתה מתעקש להישאר עם המנוע שלך אתה צריך לדעת שאוברול הוא תהליך מאוד יקר וגם לא תמיד מצליח.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אין צורך להגזים, לא בטוח שמדובר בנזק כבד שיהיה דרוש חצי אובראול או אובראול מלא כדי לתקן.

יתכן כי מדובר בשסתום סורר שלא מכוון או לא אוטם.

נתלקתי במנועים שנתנו תוצאות קומפרסיה השוואתית לא תקינה, ניקוי פיח אגרסיבי מהשסתומים (ללא פירוק ראש מנוע - רק סעפת) פתר את הבעייה.

הנכן הוא לבדוק קומפ' ונפילות לחץ, לקבל תוצאות ואז להחליט.

פורסם

טוב, לאחר בדיקה מלאה במוסך מורשה:

בדיקת הדחיסה בבוכנות (פ"מ)

1. 210 2. 190 3. 210 4. 210

בדיקת לחץ הפוך (ליק'ז) בבוכנות (פ"מ)

1. 4% 2. 8% 3. 4% 4. 4%

במוסך נאמר לי שהמנוע ידרוש אוברול תוך שנה+

מה המחיר הריאלי לאוברול למנוע קליאו ספורט ?

לאחר כל זה - מדובר במנוע קליאו ספורט עם 75K ק"מ 2001 שתודלקה ב95.

השאלה שלי לאחר כל זה האם מישהו היה לוקח את הרכב עם הנתוני מנוע הללו ? מה מחיר האוטו בהתחשב בזה שזה הליקוי המשמעותי היחיד ?

תודה לעוזרים

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

בעיקרון צריך להוריד את המחיר על אוברול רציני וזהו, גש למוסכי החברה תקבל הצעה מחיר לאוברול כללי ותקנה את האוטו אם הוא מוכן לרדת את המחיר הזה....

פורסם

ליאור, שוב פעם החסרת פרט מאוד חשוב - המנוע עבר טראומה. לטענת הבעלים הוא כיבה את הרכב בזמן (כשהמחוג כבר היה בקצה הסקאלה שלו) והרכב הגיע על גרר למוסך.

עתיד, הצעה לשיפוץ מנוע כזה בחברה עוברת בקלות את ה-10K ש"ח.

אני בחיים לא הייתי משפץ את המנוע מחוץ לגבולות המורשה, לא בגלל עודף המקצועיות שלהם, מהסיבה הפשוטה שמנוע כזה צריך לסגור עם ספר פתוח ולפי הוראות מדויקות של היצרן ולא לפי כח הזרוע שבו משתמשים רוב המוסכים במדינה שלנו.

את דעתי כבר שמעת בטלפון, אני חושב שהעובדה שהאוטו עבר טראומה היא סופר חשובה ויכולה לשים חותמת "פסול" על המנוע ברגע שיפתחו אותו (ואז אתה נכנס לסרט רע של למצוא כזה מנוע, אחרי זה תרצה גם למצוא כזה מנוע טוב שלא עבר התעללות ואחרי זה גם תרצה למצוא מנוע כזה שלא עבר התעללות במחיר שפוי, אתה רוצה שאני אגיד לך מה הסיכויים לממש את האופציה הזו?).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

עתיד - אם אני מבין נכון, אז תוצאות הבדיקה מראות על בעיה רק בצילנדר 2.

זה מחזיר אותנו לתגובתו של רפי: מה הגורם לדליפה? שסתום, אטם ראש, רינגים?

עדיין לא ברור לי איך נקבעה הדיאגנוזה של חצי אוברול מהנתונים הללו.

פורסם

מוכר הרכב אינו חייב למכור רכב משומש במחיר המחירון עם מנוע שעבר שיפוץ מלא ולכן זה לא ריאלי להוריד ממחיר הרכב עלות מלאה של שיפוץ מנוע (הלואי והמוכר כן יסכים לזה).

יותר מקובל, בדרך של משא ומתן, להוריד כמחצית ממחיר שיפוץ מנוע מלא.

כל זאת כמובן בדרך של משא ומתן או שאתה מחליט לא לקנות מכונית זאת, אך אין חובה לשום כוון ולאף אחד.

בהצלחה ובברכה - רפי לין :-)

פורסם
עתיד - אם אני מבין נכון, אז תוצאות הבדיקה מראות על בעיה רק בצילנדר 2.

זה מחזיר אותנו לתגובתו של רפי: מה הגורם לדליפה? שסתום, אטם ראש, רינגים?

עדיין לא ברור לי איך נקבעה הדיאגנוזה של חצי אוברול מהנתונים הללו.

לפי דעתי (הלא מלומדת) התוצאות מראות שהבריחות לחצים מגיעות מהצלינדר עצמו ולא מהראש. אם הבריחות היו רק מהראש אז היה מספיק חצי אוברול (פירוק ראש, החלפת גומיות וחארטות, שלייף ומשדכים חזרה עם הבלוק, לא חייב אפילו להוציא את המנוע מהאוטו). מכיוון שהבריחות מגיעות מהצלינדר זה אומר שבמקרה הכי טוב צריך להחליף רינג (בשביל לפרק רינג צריך להוציא את הבוכנות ובשביל להוציא בוכנה צריך לפירוק קרטר שמן, פירוק קראנקשפט, מה שמחייב חריטה של הקראנקשפט וכו', במקרה הנ"ל כמעט חובה לפרק את המנוע מהרכב בעיקר בשביל לעבוד בצורה נורמלית), במקרה גרוע יותר נגרם נזק לצלינדר מהחום ודבר כזה יכול להוביל לפסילת המנוע או החלפת צלינדרים (עלויות לא מהעולם הזה, גם של החלקים וגם של העבודה). שוב, לפי דעתי הסיכוי שבאמת יש נזק שיכול לפסול את המנוע שואף לאפס מלמטה אבל עדיין מדובר פה בלהכניס ראש בריא למטה חולה, גם אם הבעלים היה יורד בחצי מעלות העבודה (כ-5K ש"ח) לא הייתי קונה את הרכב, פשוט להזמין את הצרות לשבת אתך לקפה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

redroze - לא הבנתי כיצד קבעת מהיכן הבריחה...

wiking - רואים שיש בעיה קלה בבוכנה מס' 2 - אבל אמרו לך מהיכן הבריחה? אם מדובר בבריחה לכיוון הדלק או האגזוז זו בעיה קטנטונת, ואם מדובר בבריחה לשמן (לקרטר) אז זה רומז על אוברול כבד. מה אמרו לך?

היכן שבטוח, כדאי, וסביר לנהוג מהר - הזהר!

שם השוטר מחכה...

• תוכן חדש...