Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני יודע שהנושא נטחן עד דק, אבל משום מה ישנם הרבה מקטרגים על הרכב, ורק בהיבט של הגיר.

על הכוונת מגאן סדאן שנת 01, יד II, צבע אפור-כחול מטאלי.

הרכב לאחר שיפוץ גיר שכלל החלפת גלג"שים למחוזקים יותר ומחשב גיר (עשתה עד היום 86,000 ק"מ).

המוכר מתחייב שאין מכות בשלדה.

ראיתי את הרכב מספר פעמים, הרכב נראה ממש יפה.

בעל הרכב דורש מחירון, 40,300 ש"ח.

הרכב מיועד לאבא שלי, שהנסיעות שלו הם בעיקר עירוניות ובין עירוניות (ראש העין - פתח תקוה).

אני יודע שלרכב הזה אין שוק ולכן נהוג להוריד כמה אלפים מהמחירון.

השאלות שלי הן:

1. מלבד הבעיות הידועות בגיר ובמחשב הגיר, איזה עוד נקודות תורפה צריך לבדוק ברכב ?

2. האם בלוק המנוע ברכב נוטה להיסדק (כמו אחיו הבלוקים ב 405 ואחיותיה) ?

תודה מראש, אריאל.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם
אני יודע שלרכב הזה אין שוק ולכן נהוג להוריד כמה אלפים מהמחירון.

השאלות שלי הן:

2. האם בלוק המנוע ברכב נוטה להיסדק (כמו אחיו הבלוקים ב 405 ואחיותיה) ?

תודה מראש, אריאל.

נהוג להוריד כמה אלפים מהמחירון ? אולי לתת בחינם בכלל ?:?

איזה אחים בדיוק ממשפחת הפיג'ו יש למנוע רנו 1.6 16V K4M ? אשמח לשמוע ולהחכים...:roll:

Veni Vidi Vici

פורסם

נהוג להוריד כמה אלפים מהמחירון ? אולי לתת בחינם בכלל ?:?

איזה אחים בדיוק ממשפחת הפיג'ו יש למנוע רנו 1.6 16V K4M ? אשמח לשמוע ולהחכים...:roll:

היי.

תודה על ההתייחסות:

התכוותי לאחים מאותה ארץ, פיזו וסיטרואן שידועים במנועי ה 1.6 שנוטים לפתח סדק בבלוק.

בקשר להורדה במחירון, פשוט חיפשתי בהיסטוריה בפורום של "ייעוץ לפני רכישה" וראיתי תגובות של אנשים.

אגב, אני בדיעה שעל רכב טוב, צריך לשלם מחירון (אפילו מעל המחירון במקרים מאוד נדירים).

אבל, אני לא רוצה לצאת פראייר ולשלם הרבה יותר ממחיר השוק.

אך עדיין, אשמח לקבל תשובות ענייניות לגבי מה לבדוק ברכב.

פורסם

הגיר ידוע כבעייתי ולא בכדי. 86 אלף ק"מ ושיפוץ גיר? מוגזם אבל בוא נניח את זה בצד.

יש לבדוק את מערכת המיזוג לפני קנייה מפני תקלות בין השאר של דליפת גז. לבדוק ביסודיות את משאבת המים שנוטה לנזול ואת הטרמוסטט. כדאי לבדוק גם בולמים.

זה כל מה שזכור לי מהרכב.

פורסם

לאור השנתון,טיימינג כבר היה אמור להיות מבוצע לפני שנה ואם נעשה כמו שצריך כלל גם החלפת משאבת מים.

לגבי הגיר הייתי מתייעץ עם מכון גירים לגבי מה משמעות שיפוץ כגון זה ואם הוא משפר את הסיכויים שלך לשקט יחסי מהתיבה.

פורסם

למגאן מנוע 1.6 16V מעולה,שבטיפול נכון גם אחרי 250K עדיין נוסע כמו ביום שהיה חדש.

הבעייה העיקרית שלו היא סלילי הצתה שנוטים להישרף מהר יחסית,למרות שעלותם לא מאד גבוהה.

מומלץ לבדוק את העיניים,כמו גם את החלפת רצועת התיזמון,שדורשת עבודה מקיפה ויקרה יחסית.

כמו כן מומלץ לבדוק את המזגן היטב,מאחר והמעבה והפנימי נוטה לדלוף,מה שמחייב פירוק יסודי למדי של לוח המחוונים,ולכן זהו תיקון יקר למדי.

למעט זאת,מדובר במכונית מצויינת שמציעה רמת בטיחות טובה,וגם שאר הפרמטרים שלה ברמה גבוהה יחסית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן,

בעית הסלילים הידועה (פריצת הבידוד הסיליקוני בתחתית הסליל), המיוצרים ע"י חברת Seagem, נפתרה בסדרות שיוצרו לאחר השבוע ה-38 של שנת 2003 (גם רכבים שיוצרו לאחר מכן וצוידו בסלילים אלו סבלו מהתופעה).

לכן, לפותח השרשור, מומלץ להביט בצידי הסליל ולראות מהו התאריך המוטבע על-גבי הפלסטיק החיצוני של הסליל.

עלותה של החלפת סליל בודד חדש אינה כל כך זולה (לכיס, אולי יחיסת לסלילי הצתה אחרים כן) ועומדת על מעל ל-400 ש"ח.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

כמו כן מומלץ לבדוק את המזגן היטב,מאחר והמעבה והפנימי נוטה לדלוף,מה שמחייב פירוק יסודי למדי של לוח המחוונים,ולכן זהו תיקון יקר למדי.

לדברי "אשר" מזגנים בב"ב, החלפת המעבה הפנימי לא מצריכה פירוק הלוח מאחר והמעבה הפנימי נמצא מתחת למגבים.

פורסם

bigmak - זה שגם רנו וגם פיג'ו-סיטרואן צרפתים לא אומר שישנו קשר בין המנועים. כמו כל מנוע בעל ראש אלומיניום, יש להקפיד על נוזל קירור יעודי.

לגבי המעבה - גם לי נאמר לא פעם שדווקא במגאן, להחליף מעבה לא מצריך פירוק הדש בורד וכאחד שפירק את ה"כובע" של הדש בורד, אין שם מעבה. הוא יושב איפה שמנועי המגבים.

סלילי הצתה אני מהמר שהוחלפו אם הם מהסדרה הפגומה. עלות סליל הצתה אחד כ-400 ש"ח במורשה ללא עבודה (עבודה של 2 דק' להחליף כל אחד). ב-EBAY ניתן למצוא במחיר של עד 250 ש"ח לאחד וגם פחות בקנייה של 4. לא מעט פעמים מצטרף לתקלה זו גם חיישן הצתה מזייף/עייף/שקרן שכדאי להחליפו ביחד עם התקע שלו. עלות של החיישן + התקע נאמדת ב-450 ש"ח כולל עבודה וחיבור לסורק תקלות במורשה.

אישית ממליץ לקחת רכב שמציג נתונים טובים במכון בדיקה למוסך מורשה ולחברו לסורק תקלות מקורי ולבקש לנבור בנתונים גם אם לא מופיעות תקלות. לפעמים כך ניתן לזהות זיוף של החיישן או סליל הצתה גוסס.

לבדוק תקינות מדחס מזגן היות והחלק יקר מאוד כחדש. לבדוק תקינות כל מערכות החשמל ברכב. מנוע חשמלי של חלון עולה כ-2.5K ש"ח במורשה למרות שניתן ב-EBAY בחמישית מזה.

לא ידוע לי על כך שמשאבת המים מתפגרת מוקדם. לשים דגש על שימוש בנוזל קירור איכותי ולא סתם איזה פרסטון.

לגבי הגיר האוט' - אני ניזון רק מסיפורים כי אצלי בכל הרכבים יש גיר ידני. אישית אם אפשרי, כדאי לחפש גיר רגיל.

ליאור

Veni Vidi Vici

• תוכן חדש...