Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הממיר רק צריך להתחמם היטב כדי לבצע את פעולתו בצורה טובה, מדוע למהר להחליף? אצלך הכסף אולי צומח על העץ בחצר אבל אצל הרוב המצב לא כך.

פורסם

לא צריך לנסוע שעה ולתת מכות גז בכדי שהממיר הקטליטי התחמם. גם פותח האשכול ציין שהוא נסע נסיעה ארוכה לכן אני מסיק מכך שהבעיה היא לא בחום המנוע או בחום הממיר.

בכדי שהממיר ינקה את גזי הפליטה מספיקה טמפ' של 300 מעלות צלזיוס (כאשר הטמפ' האידאלית היא 600-700 מעלות צלזיוס).

אני דואג לאיכות האוויר שאני ואתה נושמים.

איזה כייף לי :)

פורסם

כאשר קטליזטור בערוב ימיו זה בדיוק מה שצריך כדי לעורר אותו, מכות של גז יגרמו להעשרת תערובת ולחימום ממיר. אם זה מה שיצליח לגרום למעבר בטסט אז לבריאות.

רק לקחת בחשבון כי בטסט הבא יתכן שגם זה לא יצלח וידרש החלפת הקטליזטור.

יש גם רכבים יותר ישנים (מלפני תקן יורו 4) שבהם הקטליזטור נמצא די רחוק מסעפת הפליטה ומספיק כמה דקות של סרק כדי שהוא יתקרר וערכי ה CO יעלו מעבר לתחום של "עובר" טסט.

פורסם

בל נשכח שמערכת הצתה/דלק לא תקינה+מכות גז עלולות לגרום למותו המוקדם של הממיר בגלל דלק שלא נשרף כראוי שעלול לגרום לעלייה חדה של טמפ' הממיר דבר שעלול לקצר את חייו או במקרה של ממיר 'זקן' גם לסיים את חייו המועילים.

איזה כייף לי :)

פורסם

עקרונית נכון, אך הקטליזטור יודע להתמודד עם דלק לא שרוף בכמות מסוימת והוא אף מטפל בפליטה זו די ביעילות, אם יש מספיק חמצן.

בל נשכח גם שאם מערכת הזרקה/הצתה אינה תקינה ערך הלמדה לא יהיה 1 ובמרבית המקרים המדווחים כאן, ערך הלמדה תקין רק ה CO מעט גבוה, מה שמעיד רק על בעית קטליזטור קר או מזדקן.

פורסם

ושוב שלום לכולם

ניגשתי הבוקר לטסט שוב כאשר חיממתי את הרכב ולא כיביתי אותו עד לבדיקה

וגם לחצתי כ-3 לחיצות גז חזקות ממש לפני הבדיקה

ושוב לפי התוצאות על המסך נשארו כל התוצאות הקודמות ןאז ניגש אליי הבוחן

ושוחח איתי האם טיפלתי בבעיה ואז אמרתי לו שלא ושנאמר לי לגשת לטסט

נוסף ולחמם היטב מנוע ולא לכבות את המנוע ואז ניסה הבוחן עוד פעם לתת

כמה לחיצות גז ארוכות ואמר אין לי בעיה להעביר אותך רק שצריכת הדלק של

הרכב היא גבוהה ואם לא תטפל בבעיה זה יעלה לך בכל מקרה בדלק והא

לא ידע לומר חד משמעי את מקור הבעיה רק ציין שה-HC שלי גבוהה מאד

כ-453 וצריך להיות בין 1 ל100 בערך לפי תוצאות המחשב שמולו

מישהו יודע מה זה ה-HC ולאור זאת מה הבעיה האמיתית

כדי שאוכל לפתור את הבעיה

בכל מקרה טסט עברתי אבל אני רוצה להבין את מהות הבעיה כדי לפתור אותה

תודה לכולם

מישהו יודע מה זה תוצאת HC גבוהה בבדיקת זיהום אויר בטסט

פורסם

לחברי הפורום שלום...

ברשותי פורד אסקורט סופר אקטיב 1996 מנוע 1.6

המנוע כרגע עובד על 3 צילינדרים - בצילינדר רביעי אין דחיסה...

אבחון ותיקון התקלה מצריכה פתיחת ראש וכידוע כשפותחים ראש אתה יודע איפה אתה מתחיל אתה לא יודע איפה אתה גומר מדובר במינימום 2500 שקל אם זה משהו פשוט ועד ל6-7 k במקרה שצריך להחליף מנוע בקיצור אני לא מתכוון להשקיע סכום שכזה ברכב שגם ככה על ערש דווי ....

שאלתי האם יש סיכוי מכל שהוא שהוא יעבור בדיקת גזים בטסט??? (אם לא אני נפטר ממנו כבר עכשיו )...

ותודה מראש....

אגב זה קצת דחוף כי הדד ליין לטסט זה שבוע הבא...

פורסם

איך אתה בכלל מתכוון לסוע עד הטסט?

האוטו בטח בקושי זז על 3 צילינדרים.

וגם אם נניח יעבור טסט מה תעשה? תמשיך ליסוע ככה? רחוק הרי לא תגיע.

לדעתי אתה צריך לקבל החלטה אם אתה פותר את הבעיה או זורק את הרכב.

הטסט היא השאלה הבאה בתור לא הראשונה.

פורסם
............רק ציין שה-HC שלי גבוהה מאד

כ-453 וצריך להיות בין 1 ל100 בערך לפי תוצאות המחשב שמולו

מישהו יודע מה זה ה-HC ולאור זאת מה הבעיה האמיתית

כדי שאוכל לפתור את הבעיה..................

מישהו יודע מה זה תוצאת HC גבוהה בבדיקת זיהום אויר בטסט

HC גבוה מצביע בדרך כלל על תפקוד לקוי של מע' ההצתה, אך הנתון הזה מושפע גם מסיבות אחרות.

כדאי היה שתרשום את כל נתוני הגזים באופן מדויק.

.................שאלתי האם יש סיכוי מכל שהוא שהוא יעבור בדיקת גזים בטסט???...

אני מניח שממש לא. מנוע שאינו פועל כראוי יביא זאת "כראיה" בנתוני הפליטה (בדיקת גזים), שהרי, אם נביט במהופך, אנשי דיאגנוסטיקה רבים, מזהים תקלות ע"פ סטיות מהערכים המתבקשים התקינים, ועל פיהם.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם,

ניסן טראנו בנזין שנת 98 שעברה בלי שום בעיה בדיקת גזים עד היום- כשהיום הלכתי למכון רישוי שונה.

נכשלתי בבדיקת הגזים... משהו לא ממש מסתדר לי:

בדיקה בסיבובי סרק: מדוד: 0 ?? סטטסוס: תקין

CO: מדוד 01.25 סטטוס: לקוי

בדיקה בסלד גבוה:

משך הבדיקה: 30 שנ' מדוד: 2700 סטטוס: תקין

בדיקת למבדה: 1.098 סטטוס: לקוי

CO: מדוד: 00.17 סטטוס: תקין

חום מנוע: מדוד: 127.7 ??? סטטוס: תקין

יש מצב שמשהו לא בסדר במכשיר המדידה? זה הרי לא הגיוני שזאת טמפרטורת עבודת המנוע? או סל"ד הסרק?

בכל מקרה אני הולך לנסות את שיטת התוסף והסל"ד הגבוה לפני הבדיקה החוזרת... השאלה אם יש משהו מיוחד שעולה מהנתונים חוץ מזה שיש לי מנוע קיטור.

פורסם
לחברי הפורום שלום...

ברשותי פורד אסקורט סופר אקטיב 1996 מנוע 1.6

המנוע כרגע עובד על 3 צילינדרים - בצילינדר רביעי אין דחיסה...

אבחון ותיקון התקלה מצריכה פתיחת ראש וכידוע כשפותחים ראש אתה יודע איפה אתה מתחיל אתה לא יודע איפה אתה גומר מדובר במינימום 2500 שקל אם זה משהו פשוט ועד ל6-7 k במקרה שצריך להחליף מנוע בקיצור אני לא מתכוון להשקיע סכום שכזה ברכב שגם ככה על ערש דווי ....

שאלתי האם יש סיכוי מכל שהוא שהוא יעבור בדיקת גזים בטסט??? (אם לא אני נפטר ממנו כבר עכשיו )...

ותודה מראש....

אגב זה קצת דחוף כי הדד ליין לטסט זה שבוע הבא...

וודאי שזה יתגלה בבדיקה.

אם עלייך לקחת את הרכב למוסך כדי לתקן אז אולי באמת לא כדאי וחבל על הכסף.

אך אם אתה בעל ניסיון טכני מתאים ומתקן בעצמך אז תפתח מנוע מה כבר יש להפסיד?

רוב הסיכויים שמדובר בשסתום לקוי.

פורסם
שלום לכולם,

ניסן טראנו בנזין שנת 98 שעברה בלי שום בעיה בדיקת גזים עד היום- כשהיום הלכתי למכון רישוי שונה.

נכשלתי בבדיקת הגזים... משהו לא ממש מסתדר לי:

בדיקה בסיבובי סרק: מדוד: 0 ?? סטטסוס: תקין

CO: מדוד 01.25 סטטוס: לקוי

בדיקה בסלד גבוה:

משך הבדיקה: 30 שנ' מדוד: 2700 סטטוס: תקין

בדיקת למבדה: 1.098 סטטוס: לקוי

CO: מדוד: 00.17 סטטוס: תקין

חום מנוע: מדוד: 127.7 ??? סטטוס: תקין

יש מצב שמשהו לא בסדר במכשיר המדידה? זה הרי לא הגיוני שזאת טמפרטורת עבודת המנוע? או סל"ד הסרק?

בכל מקרה אני הולך לנסות את שיטת התוסף והסל"ד הגבוה לפני הבדיקה החוזרת... השאלה אם יש משהו מיוחד שעולה מהנתונים חוץ מזה שיש לי מנוע קיטור.

עדכון:

אתמול בבוקר נכשלתי עם התוצאה הזאת, שמתי K44, החלפתי פילטר אויר, "קרעתי" את הרכב עד למכון הרישוי, הגעתי ב 16:00 ולא היה תור, נכנסתי ישר ועברתי בציון מופלא, מה גם שטמפ' המנוע היתה רק 83 מעלות... מפתיע חחח, רק רציתי לציין שהפעם נבדקתי בעמדה שונה, כלומר לא על אותו מכשיר מדידה. בכל אופן- סוף טוב הכל טוב.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עשיתי בדיקה והתוצאות כלדקמן:

סיבובי סרק הכל תקין סל"ד סרק 838 וCO 0.427

סל"ד גבוה:

סל"ד מקס' 2462 תקין

למבדה 1.00 תקין

חום מנוע 84 תקין

CO 0.547 לקוי

לפני הבדיקה שמתי את התוסף 44 יחד עם זאת הגעתי לטסט לאחר נסיעה קצרה של ק"מ ללא חימום.

במוסך נאמר לי לשים פעם נוספת 44 על חצי מיכל שמתי אני בספק אם זה יעזור מקוה שזה לא גרם לנזק.

בדעתי לגשת לטסט ביום ראשון לאחר שכבר התוסף נגמר (היו נסיעות לא צפויות) אבל לאחר חימום ואני מקווה לעבור

לפני שנים זה עבד.

אבקש לדעת מה הסיבה לCO הלקוי ? מי מיומן לבצע בדיקה שכזו במרכז ולתת דיאגנוזה נכונה?.

יש לי טויוטה סטרלט שנת 96 147 אלף ק"מ.

פורסם

היום הגיע תורי להכשל בטסט על זיהום אוויר (וגם על לוחית רישוי,אבל עזבו :?)

הכל יצא תקין למעט למבדה,אז אם נצא מנק' הנחה שאין לי חור באגזוז שמכניס אוויר אחרי הממיר - הוספת K44 + חימום כמו שצריך של הרכב לפני הטסט יביאו את הלמבדה לערך נורמלי?

מצ"ב התוצאות של היום:

19072010101.jpg

V5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...