Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6949 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואני אומר לך שאתה פשוט לא מבין על מה אני מדבר

אימצת לך איזו נקודה ואתה לא יורד ממנה

הנקודה היחידה שלי היא שהתופעה הזאת הוא רחבה ממה שאתה מכיר, והיא הורגת אותנו גם בתקשורת

וגם נותנת להם לראות בעיניים את מי שהמואזין שלהם מתאר להם כמפלצות (דמות ממשית לשנוא)

אז היום המואזין אומר להם שהישראלים הם רעים

מחר הם רואים חייל בן 18 משפיל מבוגר

ומה אתה חושב יקרה?

יש מן גישה מפגרת שברגע שאתה מסתכל לרגע על סיטואציה משני הצדדים אתה שמאלני

אז אני אומר

אם אתה רוצה לראות מה מניע אותו, תסתכל על זה דרך העיניים שלו, ואזתבין שאין מה להוסיף דלק

ואם אנחנו מדברים על הקף התופעה, אז הדעות של שניינו ישארו חלוקות, אולי אתה נוהג כמו שאמרת עם חיילים כאלה אבל לא כולם כמוך

"אני לא צריך לשים את אבא שלי בסיפור הזה,הדברים האלה אומנם קורים,אבל לא בפרופורציות שאתה מתאר,ולא בגלל שמישהו "קיבל כח".

אני לא אמרתי שהם עושים את זה כי הם קיבלו כוח

"הייתי מתקומם נגד כל חבריהם ובני משפחותיהם שהחליטו לסיים את חייהם על דפנות של אוטובוסים\בתי קפה\מועדונים,ועל ידי כך הביאו למצב הזה (להזכירך,השנאה התחילה כלפי היהודים,לא כלפי הערבים)."- זה באמת מה שהיית עושה? היית פונה נגד העם שלך במקום במי שאתה רואה מול הפנים שלך שעושה משהו לא בסדר? אני חושב שאתה לא אמיתי כאן

דבר שני בקשר, למגורים בחו"ל או בארץ

"ידידי המלומד,לך תגיד את מה שזה עתה כתבת למליוני יהודים ציוניים שחיים ברחבי העולם וציוניים פי מאה יותר ממך וממני גם יחד."

לקשור את עתידך למקום זה להיות ציוני- כל אחד עם הגדרתו לציונות ואני לא מדבר איתך על ציונות של הרצל אלא ציונות חדשה, ההגדרות של פעם לא מתאימות להיום

איך אתה חושב נראות פני הצבא בשטחים בגלל החיילים האלו?

אתה חושב שהם מבינים על מה אנחנו נלחמים בלבנון?

אתה חושב שהם רואים מה קורה כמה מאות קילומטרים מהם, או מה שקורה בכניסה לג'נין?

עם כל הכבוד ללוחמים, אף אחד לא נתן לך מנדט על להיות צודק

נראה כאילו אתה מרגיש שזה שהיית לוחם אומר שכולם טועים ורק אתה יודע- כי היית לוחם

אז אני בנוסף ללראות את זה במיקרו ראיתי את זה ורואה את זה במאקרו

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תפסיק לקשקש, ראית מקרה אחד של חייל מטומטם והשלכתה מכאן והלאה על כל ה"ילדים שמקבלים כוח שלא יתואר" ?

מטומטמים יש בכל מקום,גם בצבא,אז בכלל שראית דפקט אחד הפכת את כל הלוחמים לכאלה,וממש לא בצדק.

אין קשר ל"התאווררות", בתור לוחם ומפקד טחנתי קווים חודשים על גבי חודשים תוך ביצוע סבב קווים פנימי ל"התאווררות גיזרתית" כי מרוב שהלחימה לא נפסקה (אינתפאדה) לא יכולנו לרדת לאימון,ועדיין אף אחד לא עשה את השטויות של המג"בניק הדביל הזה (ולא ראיתי אפילו את הסרט,זה פשוט לא מעניין אף אחד).

אני לא מסכים עם ההתנהגות שלו,ובמקביל גם לא מסכים עם ההתנהגות של הקצין ההוא שצילמו כשהוא רוקד ושר לערבים כדי לעודד אותם.......גם סוג של דביל.

א. לא הפכתי את כל הלוחמים לכאלו.

ב. ב"חומת מגן" יצא לי להיות פעמים רבות צמוד למחסומי מג"ב . את הכוח שהמ"כים שם מקבלים להשפיע על חיי הערבים אצלנו (שריון) גם מ"מ לא מקבל. על זה דיברתי.

ג. המקרה הספציפי ממש לא נוראי בעיני, אבל נתקלתי בחמורים הרבה יותר. (לדפוק קת בפנים לערבי בן 50 שיצר מהתור וכשהוא מתקפל להתחיל לבעוט בו מספיק חמור בעיניך? וכשאני הולך לקצין שהוא בקבע בדרגה שמקבילה אצלנו לסרן לא רס"ן הוא מתעקש להתעלם ואח"כ אני שומע אותו אומר למ"כ שיזהר מההומואים של השריון שעומדים איתם? זה המשמעות של ללא פיקוח מספק. את הנושא של החוסר באימונים שממנו נובעת שחיקה שמעתי מהם.)

פורסם

כל עוד לא זיהית שום איום אין צורך להרים ידיים. ראיתי כבר מקרים גרועים יותר, במקרה הזה החייל הזה יצא חומוס והוא הסתבך מעל הראש, מגיע לו.

חוץ מזה בקשר לוויכוח - בגדול אני לא בעד אלימות אבל אם הייתי מרגיש מאויים במחסום/פעילות לא הייתי מהסס לנטרל את אותו גורם עויין וזה אומר גם ירי אם צריך, אבל ביומיום הייתי משתדל לא להתייחס בצורה כזו לפלשתינאים (אם אין צורך), זה רק יכול לגרום להתלקחות מצידם וכאב ראש מצד המפקדים.

פורסם

מתן

אני חושב שסיכמת את זה במשפט

"חוץ מזה בקשר לוויכוח - בגדול אני לא בעד אלימות אבל אם הייתי מרגיש מאויים במחסום/פעילות לא הייתי מהסס לנטרל את אותו גורם עויין וזה אומר גם ירי אם צריך, אבל ביומיום הייתי משתדל לא להתייחס בצורה כזו לפלשתינאים (אם אין צורך), זה רק יכול לגרום להתלקחות מצידם וכאב ראש מצד המפקדים"

מסכים לחלוטין הבעיה היא זיהוי הצורך שהופך ל "תמיד צריך"

פורסם

שראגמן,

אני אכתוב פה את תגובתי האחרונה,כי הדיון הזה מיצה את עצמו.

אתה תתפלא,אבל ללוחמים במלחמה האחרונה היה ברור בהחלט מה הם צריכים לעשות ואיך לעשות, הבעייה היתה שהיה דרג מדיני,ודרג פיקודי בכיר ששם להם רגלים (תקרא קצת תחקירים מלאים של המלחמה ותבין על מה מדובר,ואני מתכוון לכשלונות הכי גדולים ומשמעותיים שהיו במלחמה).

אם היית לוחם היית מבין את המשמעות של לצאת ללחימה בגלל שנחטפו חיילים,ולא היית שואל שאלה טיפשית כמו "אתה חושב שהם הבינו למה הם נלחמו בלבנון?"

ועוד איך שהם הבינו ! הם הבינו יותר טוב מראש הממשלה ומשר הבטחון למה הם יוצאים להלחם בלבנון !

ממתי החלטת שאני לא רואה את עתידי בארץ ? או במילים אחרות,איפה ראיתי שכתבתי שאני לא מתכוון לחזור ?

אל תוציא לי מילים מהפה,אני שוב אומר לך,אתה כותב הרבה דברים ללא כל ביסוס,על סמך השערות שלך בלבד.

ולא,ציונות אינה קשורה לאדמה,לא של ישראל,ולא של הונג קונג,ולא של זימבבואה העתיקה, ציונות מתבטאת במעשים.

אבל כנראה שלפי מה שאתה אומר,ערביי יפו הם גם ציונים מובהקים,כי הם גרים באדמת ישראל.וואלה.

אני אימצתי נקודה ולא מוכן לרדת ממנה ?

יודע מה ? צודק,אני לא מוכן לרדת מהנקודה שאתה מוציא דברים מפרופורציות,אבל אני נתתי לך לפחות ביסוסים כלשהם למה שכתבתי, בוא תביא לי את הביסוסים שלך לדברים שאתה יודע (ולא דברים בסגנון "שמעתי.....אמרו לי", אלא דברים שראית בעיניים שלך).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן סלח לי אבל אתה מתבטא כמו ילד מתלהב, ולא כמו קצין במיל'. אתה כל הזמן חוזר על "אני הייתי ככה וככה ואתה ג'ובניק"

תדע שיש מקומות שג'ובניקים עושים עבודה חשובה לא פחות, לצחוק עליהם כחלק מההוואי הגדודי זה סבבה אבל בסוף אתה אמור להבין שיש עוד אנשים שעושים משהו בצבא וזה לא רק אתה והחבר'ה.

ד"א אל תשכח את אותו מ"פ מגבעתי שהואשם בהריגת ילדה פלשתינאית, הבנאדם עבר גהינום והשפלה עד שהאמת יצאה לאור. זה רק מראה שהצבא לא בהכרח יעמוד לצידך כשתהרוג בנאדם חף מפשע והמשפט "כבדהו וחשדהו" תופס כאן יותר מתמיד, ולפעמים צריך לעצור את הנשימה ולהסתכן ולא להיות חם על ההדק בעיקר בבט"ש (מחסומים, סיורים) כשיש לך מגע ישיר עם כמות גדולה של אזרחים.

שבת שלום

מתן

פורסם

לא יודע ממה כולם נלחצים, ומה פתאום כולם התחילו לחשוב ולהתחשב ברגשות של הערבים המסריחים האלה, אולי

הרבה זמן לא היה איזה פיגוע ליד הבית שלהם או איזה טיל לא נופל לידם כדי להיזכר באיזה חארות מדובר.

לפי דעתי כל הכבוד לחייל חבל שלא חילק לכל אחד מהם כאפות בסרטון גם הייתי עוד יותר גאה בו. כל הכבוד לצהל ככה צריך!

והרבה ככה גם עושים לפי מה שאני שומע מחברים שהתגייסו.

ואל תתחילו לרדת עליי או משהו, זאת דעתי, וכשאני יתגייס המטרה שלי היא להגן כמה שיותר על המדינה ולהרוג כמה שיותר ערבים מסריחים שגורמים לסבל אדיר! למדינה שלנו.

### הודעה זו נשארת אך ורק בגלל שהתפתח דיון בעקבותיה. נגד נמו הסטלן ננקטו צעדים משמעתיים, וכאלו ינקטו כלפי כל מי שיטיף לגזענות ואלימות מעל גבי הפורום ###

פורסם
לא יודע ממה כולם נלחצים, ומה פתאום כולם התחילו לחשוב ולהתחשב ברגשות של הערבים המסריחים האלה, אולי

הרבה זמן לא היה איזה פיגוע ליד הבית שלהם או איזה טיל לא נופל לידם כדי להיזכר באיזה חארות מדובר.

לפי דעתי כל הכבוד לחייל חבל שלא חילק לכל אחד מהם כאפות בסרטון גם הייתי עוד יותר גאה בו. כל הכבוד לצהל ככה צריך!

ואל תתחילו לרדת עליי או משהו, זאת דעתי, וכשאני יתגייס המטרה שלי היא להגן כמה שיותר על המדינה ולהרוג כמה שיותר ערבים מסריחים שגורמים לסבל אדיר! למדינה שלנו.

אחינו הסטלן, דיבורים לחוד ומעשים לחוד, ועם דיבור כזה אתה תגיע רק למקום אחד וזה אישפוז נפשי בכפיה.

במקום שממנו באתי, המג"ד שלח לכלא כמה לוחמים, ואח"כ הדיח אותם והפך אותם לחמליסטים (עם חרא של תנאים), כל זה בגלל שהם טירטרו ערבים במחסום וזה הגיע עד לדרגות הגבוהות בגיזרה. אם אתה רוצה להיות גיבור גדול אתה מוזמן לנסות רק תזכור שהבנאדם שלפנייך לא חמוש, ואם היה חמוש כנראה שכבר היה הורג אותך לפני שהיית מספיק להגיב - ככה מגדלים אותם, לשנוא שנאת מוות, הכל בראש.

מה שכן הם לא יצליחו להשמיד אותנו בזמן הקרוב ואנחנו לא אותם, אז כל מה שנשאר לעשות זה להגן על המדינה, וזה לא משנה אם אתה לוחם, תומך או ג'ובניק.

פורסם

אם היית לוחם היית מבין את המשמעות של לצאת ללחימה בגלל שנחטפו חיילים,ולא היית שואל שאלה טיפשית כמו "אתה חושב שהם הבינו למה הם נלחמו בלבנון?"

המשפט הזה מראה עד כמה אין מושג למה אני מתכוון

ממש לא דיברתי על החיילים בתםון, אמרתי והתכוונתי לזה שאנשים בעזה לא רואים ומבינים מה הולך בצפון, הם רואים את הילד במחסום שנותן לחבר שלהם סתירה כי הוא יצא מהתור

ממש לא דיברתי על חיילים בצפון

נמו

האמת שבת משפחה שלי נהרגה בפיגוע באוטובוס בחיפה, וליד הראש שלי עברו 2 טילים שפגעו חמישים מטר ממני

ואל תתחילו לרדת עליי או משהו, זאת דעתי, וכשאני יתגייס המטרה שלי היא להגן כמה שיותר על המדינה ולהרוג כמה שיותר ערבים מסריחים שגורמים לסבל אדיר! למדינה שלנו. אתה עוד תגדל ותבין שמה שאתה אומר זה שטויות

פורסם

מתן אין שום קשר בין מה שכתבתי ל"התלהבות" מזה שהייתי לוחם או מזה שאני יורד על ג'ובניקים.

אני פשוט מציין שההשקפת עולם של מי שהיה קרבי,וראה בעיניים את מה שאחרים רואים דרך טלוויזיה מכוונת,שונה מאוד,כי מה שמראים בטלוויזיה שונה מאוד מהמציאות.

אני מעריך את הג'ובניקים ואין לי איתם שום בעייה,אבל כשמישהו כותב דברים מחוסר נסיון,והוא כל כך בטוח בעצמו, אז כן צריך להעמיד אותו במקום.

לגבי הריגת הילדה הפלשתינאית,למרות שהסיפור הזה הסריח מהשנייה הראשונה,ומי שהכיר את הפלוגה הספציפית והמ"פ הספציפי ידע מהרגע הראשון שמדובר בעלילה,אבל כמו שאמרתי,התקשורת מכוונת,והציבור שמאמין לתקשורת בעיניים עצומות רק ליבה את האש.

אבל בנפרד מזה,מה ציפית,שאם הוא באמת הוציא להורג ילדה,הוא צריך לצאת מזה חלק ?!

ברור שאם מישהו עשה משהו לא כשורה,הוא צריך לשלם על זה,וזה גם מה שאמרתי בדיוק לגבי החייל מג"ב המטומטם הזה, אני תומך ב-100% בענישה במקרים האלה.

אבל.....ואני אומר את זה שוב בפעם ה-5 מליון,תשימו דברים בפרופורציות,מדובר באחוז הרבה יותר נמוך ממה שאתם חושבים שמעורבים בדברים האלה !

זה כמו שהיתה תקופה שאנשים דיברו על זה ש"המוסד" נהייה פשוט כישלוני,כי שמעו על איזה 2 פשלות שהיו שם.

אבל מישהו יודע או שומע כמה הצלחות יש לארגון ?

אז באופן טבעי,כשמשהו לקוי צף,כולם מדברים ומנפחים את זה כמו לא יודע מה,אבל תתחילו לפתוח עיניים,כי אני בטוח שגלעד שליט כרגע אוכל דבש אצל החמאס, ורגב וגולדווסר גם נופשים כרגע בביירות.

שרגאמן, אתה כל פעם כותב לי "אתה לא הבנת אותי", אז פעם אחת תכתוב ברור כדי שאני אבין,כי באמת שאני מנסה.

לגבי זה שהחיילים בעזה לא יודעים מה הולך בלבנון, תתפלא,יודעים מעולה,אל תשכח שיש גם ריענוני גיזרה ומחליפים גזרות לפעמים,מעבר לזה שגם החיילים בעזה מקבלים עדכונים שוטפים על מה שקורה בכל גיזרת לחימה,אפילו קצת יותר שוטפים ומעודכנים ממה שאנחנו באזרחות שומעים,אז תתפלא,אבל בקטע הזה, "רגל ימין יודעת מעולה את מה שרגל שמאל עושה".

אני בתור חייל ומפקד בגבעתי,שכולם נראה לי יודעים איפה החטיבה הזאת יושבת מאז שהתחילה האינתפאדה, הייתי מעל 10 פעמים בלבנון,אז אל תדאג,יודעים מה קורה.

פורסם

לא דיברתי על חיילים בעזה אלא על האנשים בעזה

הנקודה שלי פה היא שמה שתושבי עזה רואים זה את פני החייל במחסום, ולא בעזה ולא בכל מקום אחר

אומנם הייתי ג'ובניק אבל מה אומר לך שלא ראיתי מחסום?

הידיעה שלי היא מכמה מקרים שראיתי

ומחברים שלכל אחד היה "חווית מחסום" כזאת או אחרת

שזה אחד שניים אתה יכול להגיד הם טועים

שזה 4 5 אתה צריך לנסות להבין

שזה כמעט כל חייל שהיה שם אולי אתה טועה

פורסם

הדבר היחיד שאני כן נתקלתי בו שעוד איכשהו מתקרב למה שאתה כתבת היה העניין של הסגריות והסמים, שהערבים היו מציעים לנו (למרות שלא ביקשנו וגם כשהציעו אסרתי על החיילים שלי,ועל עצמי בתור חייל לקחת את זה,מה גם שאני לא מעשן....).

הם היו מציעים לנו את אלה כדי שנקל עליהם ולא נעשה להם חיים קשים מדי,אגב,ברוב המקרים שזה קרה התברר שאלה שהציעו את הסגריות ושאר השטויות היו דרושי חקירה של השב"כ.

אבל באמת ובתמים,בכל הפעילות המבצעית שיצא לי לבצע, מעולם לא ניתקלתי באף אחד מהמקרים המתוארים (חלוקת סטירות, קתות לפנים,השפלות וכו' שמתוארים פה), אבל לשמוע את "סיפורי הגבורה" תמיד שמעתי.

לכן אני אומר,שהמרחק בין המציאות ל"דמיון" מאוד קצר,אנשים נוטים להלל את עצמם בדרכים עקומות (כמו המג"ביסט שבסרטון) ומספרים הרבה פעמים סיפורים כאלה כאילו זה מעלה את כבודם והופך אותם ללוחמים מהוללים.

זה בערך כמו ה"חוק" הזה שכשגברים נשאלים עם כמה בחורות שכבו בחיים,הם בדרך כלל מכפילים ב-2, או אם הם ממש תותחים, מכפילים ב-3.......גם פה יש את הנטייה הזאת, לכן שאלתי כמה מקרים ראית במו עינייך,ולא שמעת מסיפורי "גבורה" של אחרים.

נכון,תושבי עזה רואים את החייל במחסום, אז מה אתה רוצה ?

שנחלק להם משלוחי מנות כדי שהם יחשבו שאנחנו תותחים והומניים ?

גם אם תעשה את זה,הם יישארו בשלהם,כי זה מה שהם התחנכו עליו במשך שנים, עוד לפני שהיתה מדינת ישראל בכלל, הם למדו (בערך כמו הנאצים) שיהודי זה רע, הוא רק רוצה לכבוש אותך,ואתה צריך,בכל דרך,לנסות ולחסל אותו.

זה מה שהם למדו,עוד הרבה לפני שנולד המושג "רצועת עזה",עוד לפני שנולד המושג "מחסום",עוד מתקופת שלטון הבריטים.

תלך לאורך כל ההיסטוריה,עוד לפני ההכרזה על "מדינת היהודים" הערבים ביצעו פרעות ופעולות טרור נגד אזרחים,אז אל תבוא ותגיד שהחייל במחסום הוא זה שגורם לכך שהם פונים לטרור,החייל במחסום הוא זה שמונע,לעיתים בגופו את הגעת הטרור אל פתח הבית שלך.

אגב,אם כבר מדברים על זה, דבר שאני מאוד שמח שקורה עכשיו,זה שמתבצעת חקיקה בנושא "נוהל שכן", ישראל סוף סוף מבינה שהיא קצת יותר מדי הומנית,והיא שחכה שהצבא הוקם כדי להגן על תושבי ישראל,ומרוב שנהייתה הומנית היא גרמה להרג מיותר של חיילים.

אז אני מקבל בברכה את הפיכת "נוהל שכן" לחוקי למהדרין,ושיתפוצצו חברי ארגון בצלם.

פורסם

נמו יא סטל בטל, איך אתה מתכוןן להרוג "ערבים מסריחים" כשאתה הולך לעתודת הנדסאים או מודיעין- תזרוק עליהם ספר...

אומנם אתה בן 18 אבל הגיע זמן להתבגר. וגם לשמור על תרבות דיון לא יזיק.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אני רואה תפסתם חזק את הכינוי האא..

ואני רואה גם שלא קראת כמו שצריך את הנושא שפתחתי, אם היית קורא הכול היית מבין שיש סיכוי שאני לא יתקבל לשם.

ואז אני ינסה להגיע לגבעתי.

ומה הקשר תרבות דיון?? קיללתי מישהו? עברתי על חוקי הפורום? לא! סך הכול אמרתי את דעתי. לא מוצא חן בעיניך לא מעניין אותי..

### ועוד איך עברת על חוקי הפורום ###

• תוכן חדש...