Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מועדים לשמחה לחברי הפורום המכובדים!

ראשית, אציין כי הנני מבין כי איש אינו יכול לבצע עבורי דיאגנוסטיקה דרך הפורום, ולכן הנני מבש רק הערכה בכדי שאדע לאמוד את הנזק ולכלכל את צעדי הבאים.

ובכן, הרכב המדובר הינו סקודה פורמן 94' עם 73K על השעון. כשרכשתי את הרכב היו אצלו בעיות של נזילות מים קשות משני הרדיאטורים ומהצנרת, אך שניהם הוחלפו בחדשים וכמו כן בוצעה הלחמה מחדש והחלפה לצנרת הפגומה במקומות המתאימים. יש לציין כי מכאן ואילך לא נראו יותר טיפות מים מתחת לרכב גם בעת חנייה ממושכת. עוד יש לציין (נראה לי כי הדבר קשור לנושא) כי כשרכשתי את הרכב היו לא רעשים במנוע משמאל לבלוק ולמטה, והמוסכניק שלי אמר שמדובר בגלגל כלשהו שהשרשרת שלו לא יציבה או משהו כזה, ואכן לאחר התיקון הרעש חלף כמעט לגמר, וידידי המנוסים בפירוק לאדות בחצרותיהם טענו כי הרעש מגיע מהמשאבה, אך לא היו לכך כל סימנים. עדיין היה צריך להוסיף מים כל 300-500 ק"מ, אך ללא שום סימני לחות מתחת לרכב.

שלב שני. לפני כחודש המנוע החל להגיע לטמפ' עבודה במרחקים קצרים מן הרגיל (עד 2 ק"מ).

שלב שלישי. היום הוספתי מים (חשמלאי רכב שעמד לידי בעת המילוי אמר כי בפתיחת פקק מיכל המים השתחרר הרבה אוויר וזה סימן של בעיה במשאבה או בראש) ויצאתי בדרכי לי-ם. לאחר כ 40 ק"מ דרך המנוע הגיע לחום כמעט מקסימאלי, אך החום ירד תוך כדי נסיעה. כך היה כל הדרך עד לי-ם. בעלייה האחרונה שמעתי רעש זהה לטרקטור הקודח סלעים (בהתחלה חשבתי כי מקורו בבניה בכביש 1) מהמנוע, ורטט הדפיקות אף הורגש בפדאלים. הטמפ' עוד לא הגיע למפלס האדום, ולכן היות ומדובר בכביש מהיר חפצתי להגיע לי-ם ואז לראות מה העניין. לאחר כדקותיים של רעשי קידוח מפעם לפעם עלה ריח חזק של נוזל קירור לתא הנוסעים דרך פתחי האוורור ורעש הקידוח התחזק. עצרתי. כשפתחתי את מכסה המנוע גיליתי לתדהמתי כי מיכל העיבוי ריק, ומים רבים נשפכו סביב הגלגל השמאלי על הכביש עד כי סמרטוט המונח באיזור המיכל היה רטוב כולו. השארתי את המפתח בסוויץ' ונתתי למאוורר לקרר את המנוע, לאחמ"כ מיליתי נוזלל קירור (התברר שנחסרו כ -2 ליטר, שזה קצת פחות ממחצית מתכולת המערכת) והמתנתי לראות טיפטופים, אך לא נפלה אף טיפה אחת מן המנוע לכביש. הרכב התניע ללא בעיה ונסע עוד שבעה ק"מ עד גבעת שאול. בזמן זה חום המנוע נשק אך לא חצה את הקו האדום (כמו בחלךק מהדרך לפני התקלה) ושוב נחסרו קצת מים אך לא היו טפטופים. השארתי את הרכב בי-ם וחזרתי לביתי באוטובוס.

ובכן שאלת השאלות: מה לדעתכם אירע, כמה חמור הנזק וכמה יעלה לי תיקונו?

רב תודות מראש, וחגים וזמנים לששן.

AVISOFY.

פורסם

הערכה בלבד:

תרמוסטט תפוס, משאבת מים תקולה, חדירת מים לתא השריפה, והעלמותם, בגלל הפיכתם לאדים, במקרה כזה עשן לבן יפלט מצינור הפליטה.

לך מן הקל לכבד, לפי הסדר שציינתי.

חזור לדווח ולעדכן.

מועדים לשמחה.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בנוסף להמלצות של צביקה,בדוק גם את פקק מיכל העיבוי,יתכן שדרכו ברחו המים ולכן אתה לא רואה כרגע שום נזילה.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

הפקק הנמצא במיכל העבוי , אוטם הרמטית כשהוא סגור היטב, ובמקרה של רתיחת יתר, המים מבעבעים במיכל העבוי/ התפשטות,אך אינם גולשים החוצה, אלא רק במקרה של פתיחת הפקק, דבר האסור בתכלית האיסור, כדי למנוע כוויה, וגלישת מי הקירור החוצה, ובכך להגביר את הבעייה, ניתן לצמצם את הבעיה במקרה חירום, על ידי קיצור הקונקטרים למאורר, והפעלת החימום בתא הנהג, בכך מגדילים את קיבולת מי הקירור וסכך מסיטים את מי הקירור הרותחים לעבר רדיאטור החימום, ובכך מקטינים את הטמפרטורה של מי הקירור, עד להגיעך לביתך, או למוסך.

בברכת חג שמח

צביקה

פורסם

ראשית רב תודות לכל המגיבים!!

שעון החום מודד את חום המים, או המנוע? דהיינו יכול להיות מצב בו המשאבה לא עובדת, החום במקומו של האינקיקטור אינו גבוהה כ"כ והמנוע בכ"ז "רותח"?

או במילים פשוטות : אם חום המנוע לא עבר את הקו האדום, אלא רק גערד אותו, יכול להיות שהגעתי לכדי פגיעה בראש, או שמא הדבר אינו סביר? (פורמן בעלת בלוק אלומיניום)

פורסם

יוניט החום טבול במים, ומודד את חום המי הקירור, ולא את חום המנוע.

משאבת המים בסקודה , היא בעלת נטייה לבלאי גדול, והיא יקרה יחסית, והיא היא חלק מתושבת ימנית עליונה של המנוע.

ראש המנוע בסקודה רגיש מאד למי ברז, וכולי תקווה שלמרות הקילומטר הנמוך יחסית של הרכב, הרכב נשמר, ולא מולאו בו מי ברז, אלא מי קירור ייעודים ואיכותיים.

גם גירוד הקצה הכליוטן של סקאלת החום, אינה מוסיפה חייים, למנוע, וזאת בלשון המעטה.

פעל לפי הההוראות שנתתי ולך מן הקל לכבד, לא ציינת האם הרכב פולט עשן לבן במנוע חם?

והאן הצאוורר נכנס לפעולה בזמן?

בברכת חג שמח

ומועדים לשמחה

צביקה

פורסם

תודה לך שוב צביקה על הסיוע הענייני!

עד לנסיעה הזו המנוע פלט עשן רק בנסיעות קצרות עם מנוע קר(מהמים שהתעבו בצינור הפליטה לפי הסבר המוסכניק שלי). בזמן התקלה ולאחריה לא ראיתי מה צבעו של העשן. המאוורר נכנס לפעולה בזמן וכשעצרתי בעת שפיכת המים השארתי את מפתח ההצתה בסוויץ' שהמאוורר יקרר את המנוע והוא אכן עשה כן. כמו כן במידה והמשאבה לא היתה תקינה לאורך כל הנסיעה אזי למרות זאת חום המנוע ירד מדי פעם ועלה שנית, ולכן אני מניח כי המאוורר תקין. אנני מבין את פירושם של דבריך אודות פעולה לפי שלבים כי הדברים היחידים אותם אני יודע לעשות בשעת פתיחת מכסה המנוע הם לבדוק/להוסיף מים, למדוד מפלס שמן ולגרד את הפדחת. בנוסף לכך היות וקרתה אי הבנה ביני לבין הביטוח אוכל לגרור את הרכב מירושלים לעיר מגוריי רק במוצא החג, והבירורים הנ"ל הם בעיקר מזור לדאגתי ותכנון עתיד הרכב לפי ההתפתחויות האפשריות. ידוע לך אולי מה עלות המשאבה כחלק, ומה הזמן הנדרש למכונאי להחליפה?

בתודה ובברכת מועדים לשמחה,

AVISOFY.

פורסם

אני הייתי מנסה להחליף תרמוסטט כצעד ראשון. כשהם נדפקים הם מחלטים להיסגר ולהיפתח מתי שבא להם. בפועל זה גורם למשחקים גדולים בחום המנוע.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

סוף הפרשה:

טרמוסטט שנתקעה בו חתיכת גומי, ועקב כך נפתחה זרימת המים לרדיאטור בזמן שהמים היו מאד קרובים לרתיחה.

ליתר ביטחון הוחלף גם החיישן של המאוורר מ75/95 C ל62/82 C . מאז המונע לא מגיע לחצי הסקאלה של מד החום.

ואני כבר דמיינתי החלפת משאבה ותיקון ראש מנוע. סך עלות הטרמוסטט החדש 48 ש"ח וחיישן 50 ש"ח, פלוס סיגרייה למכונאי ותודה מקרב הלב.

תודה לכל העונים והתומכים וקיץ בריא לכולם.

פורסם
הערכה בלבד:

תרמוסטט תפוס, משאבת מים תקולה, חדירת מים לתא השריפה, והעלמותם, בגלל הפיכתם לאדים, במקרה כזה עשן לבן יפלט מצינור הפליטה.

לך מן הקל לכבד, לפי הסדר שציינתי.

חזור לדווח ולעדכן.

מועדים לשמחה.

צביקה

תודה על העדכון

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...