Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהם ערכים נורמליים/ממוצעים של ערך דמפינג פקטור עבור מגבר 2-4 יציאות וגם ערך ד.פ. עבור מגבר מונו? תודה

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם
מהם ערכים נורמליים/ממוצעים של ערך דמפינג פקטור עבור מגבר 2-4 יציאות וגם ערך ד.פ. עבור מגבר מונו? תודה

לרוב כל הנתונים הנ"ל הם חארטה!

יש מגברים של 80 דמפינג פאקטור ויש כאלו באותה עוצמה אבל עם 2000 דמפינג!

הכל תלוי באילו רמקולים אתה משתמש..

רק כך ניתן למדוד עד כמה המגבר מתאים לדרייבר מהבחינה של : איך המגבר מזיז אותו!

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

זה בדיוק העניין כי אם ניקח שני מגברים 75 RMS אם ד.פ. שונה אז זה שיש לו ד.פ. גבוה יותר ישלוט על דרייבר טוב יותר לכן שאלתי מהם ערכים ממוצעים? תודה

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם
זה בדיוק העניין כי אם ניקח שני מגברים 75 RMS אם ד.פ. שונה אז זה שיש לו ד.פ. גבוה יותר ישלוט על דרייבר טוב יותר לכן שאלתי מהם ערכים ממוצעים? תודה

לא תמיד! תלוי בסוג המגבר.

בעוד הרבה מאוד דברים!

לדוגמא באודיסון אין מגברים מעל 120 דמפינג רק הפשוטים ה- SRX בעלי 240 או משו..

ומה אפשר להגיד על אודיסון כמגברים לא שולטים על דרייברים? ממש ממש לא!

פורסם

בחלק מהמגברים מצויין גם נתון דאמפינג פאקטור אפקטיבי שלרוב נע בין 4 ל 7 אז לא לשלול אותם, בגדול הנתון יכול להוסיף לבחירה של המגבר, אבל מגבר לא בוחרים רק לפי זה שהוא בעל נתון מסויים של הספק ודאמפינג פאקטור מסויים

פורסם

דאמפינג פאקטור הוא היכולת של המגבר לקבל ולשלוט בפידבאק שנותנת הממברנה (זה לא לגמרי מדוייק מבחינה אלקטרונית , אבל זה מה שזה) . הוא חשוב מאוד במגברים לסאבוופרים , ופחות חשוב במגברים למידבאסים.

בעקרון מגבר של חברה טובה , לעומת מגבר של חברה טובה אחרת שידוע שהנתונים שלהם מדוייקים ואמינים , המגבר עם דאמפינג פאקטור יותר גדול , נותן רמז לכך שהבניה הפנימית והתכנון שלו יותר טובים מחבירו , וכנראה ישמע יותר טוב .

אולם , וזה חשוב מאוד , זה לא אומר שמחר בבוקר תבוא עם מגבר סיני ותגיד לי שיש לו דאמפינג פקטור של 500 והוא יותר טוב מגנסיס למשל . אבל אם תבוא ותגיד לי (וכאן מנואל יצרח:lol: ) שלגנסיס יש דאמפינג פאקטור יותר טוב מאודיסון , יש סברות גבוהה מאוד שהוא ישמע יותר טוב מהאודיסון ,במיוחד בביאמפ למידוופר.

במגברי מונו זה יותר חשוב

אלו היו 60 שניות על דאמפינג פאקטור

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

יהודה אני מתחיל לחבב אותך :wink:

ככה אני אוהב מריבות שמלמדות דבר מה אנשים מסויימים, גם אני לא מפסיק ללמוד.

"דאמפינג פאקטור הוא היכולת של המגבר לקבל ולשלוט בפידבאק שנותנת הממברנה (זה לא לגמרי מדוייק מבחינה אלקטרונית , אבל זה מה שזה) .

הוא חשוב מאוד במגברים לסאבוופרים , ופחות חשוב במגברים למידבאסים."

אז איך נסביר את מגבר העל של אודיסון ה- HV תיסס? זהו מגבר דואל מונו עם דמפינג פאקטור של 80 בלבד!

ותראה כמה וכמה התקנות של המגבר הנ"ל:

audison11fg8.jpg

תראה מה הוא מגביר:

11img1662nf1.jpg

audisystemporsche4pe3.jpg

audisystemporsche5au0.jpg

img2448ps6.jpg

img2393mz6.jpg

myspecialcar2006018zw1.jpg

כן כן סאבוופרים של פוקל והרץ ואי אפשר להגיד שאלו סאבים קלים "להתנעה" במיוחד לא הפוקלים :arrow:

בברכה..

מנואל.

פורסם
מנואל תפסיק לעשות כאב לב לאנשים עם התמונות האלה!

למה אתה חושב לי לא כואב?

תחשוב על התמונות הנ"ל כעל דף פיזיקלי משעמם :lol: מלא בנתונים..

פורסם
יהודה אני מתחיל לחבב אותך :wink:

ככה אני אוהב מריבות שמלמדות דבר מה אנשים מסויימים, גם אני לא מפסיק ללמוד.

"דאמפינג פאקטור הוא היכולת של המגבר לקבל ולשלוט בפידבאק שנותנת הממברנה (זה לא לגמרי מדוייק מבחינה אלקטרונית , אבל זה מה שזה) .

הוא חשוב מאוד במגברים לסאבוופרים , ופחות חשוב במגברים למידבאסים."

אז איך נסביר את מגבר העל של אודיסון ה- HV תיסס? זהו מגבר דואל מונו עם דמפינג פאקטור של 80 בלבד!

ותראה כמה וכמה התקנות של המגבר הנ"ל:

כן כן סאבוופרים של פוקל והרץ ואי אפשר להגיד שאלו סאבים קלים "להתנעה" במיוחד לא הפוקלים :arrow:

זה שהוא מגביר סאבים של פוקאל או הרץ לא אומר שום דבר . מי אמר לך שאם הוא היה לוקח גנסיס (לא מכיר את הנתונים שלהם ולכן זו רק דוגמה) עם דאמפינג פאקטור של 300 שהוא לא היה שומע הרבה יותר טוב ?!!!

אין מצב שבו מגבר מעולה Y עם דאמפינג פאקטור נמוך ולעומתו מגבר מעולה X עם דאמפינג פאקטור גבוה , שהמגבר Y יהיה יותר טוב ממגבר X . ולכן אם אודיסון הוא עם 80 וגנסיס הוא עם 300 למשל , אין שום סיכוי בעולם שבהתקנה זהה תשמע יותר טוב עם אודיסון .

ועכשיו רק בשביל שתבין משהו . אני באודיו בייתי מאז שאני ילד קטן , ואני למשל אוהב מגברי מנורות , אז מגברי מנורות ידועים ויקרים להחריד הם המגברים של קונרד גוהנסון ואודיו ריסרץ'. הם מגברים שבזמנו היו מתחילים מ2500$ ועד 7500 לפרה ואותם מחירים לפאוור , אתה רוצה לדעת משהו ? לא היה לי ולא יהיה לי אף פעם בחיים את הדברים האלו . אבל שלא תידע על מה אנשים שמו אותם , הם מגברים כוחניים נורא , ואנשים שמו אותם על רמקולים שמתאימים להם כמו שפינגווין מתאים לסהרה .

הנקודה כאן שזה שמשהו נחשב ועולה כמו היי אנד וכול העולם ואשתו קונה אותו כמו היי אנד לא עושה אותו היי אנד , זה רק אומר שזה נועד לפלצנות והפלצנים קונים אותו .

אז אני לא בא לומר שהאודיסון הוא פלצנות , כי לא שמעתי אותו בהשוואה למשהו היי אנד אחר , אבל אם יש לו דמפינג פקטור כזה , הוא חשוד בזה

ואנני רוצה לריב עם אף אחד כאן ואם אתה חושב אחרת זה בסדר סה"כ זה תחביב יקר וטוב , ואף אחד לא בא לשחק במריבות או בלפגוע באנשים , אבל מהנסיון שלי באודיו ביתי שמועתק לכאן (ויש דמיון) אלו הדיעות שלי בנושא

בברכה..

מנואל.

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

יהודה ושאר החברים שהגיבו כאן,

יש כמה דברים שאני כלל לא מסכים איתם ואני גם אסביר למה.

דאמפינג פאקטור הינו נתון המשקף את היכולת של המגבר לשלוט בתנועה המכנית של האלמנט.

נכון שהוא מאוד חשוב בסאבים אבל הוא עוד יותר חשוב במידבאסים,מידים וטוויטרים.

אם ניקח את הנתון היבש של המגבר שגם אין אנו יכולים לאמוד את אמינותה של הצהרת החברה בגין נתון כזה או אחר אבל ברוב המקרים כאשר מדובר על חברות מבוססות אז ניקח את הנתון במובן מאליו.

מפה ועד הדאמפינג פאקטור האפקטיבי יש מרחק שנות אור.

יש כלכך הרבה גורמים שמשפיעים על נתון זה וגם שמיעים לאוזן החל מעובי כבל הרמקול דרך שימוש בקרוס פאסיבי והמשך בהתנגדות הסופית של האלמנט.

בתכלס כאשר מגיעים לגבול דאמפינג פאקטור של מתחת ל+-50 זה כבר מתחיל להיות מריחה בבאס נמוך של מידבאסים וממשיך בצרימה ואי דיוק ונאמנות למקור של טוויטרים, זה בגדול מבחינה של כמה זה משפיע על האוזן שלנו.

מבחינת סאבים שבמקרה זה אנחנו גם מרגישים פיזית את התדרים הנמוכים האי דיוק והמריחה מורגשים כבר בתחום דאמפינג פאקטור אפקטיבי גבוה יותר.

יש הרבה תאוריות שאומרות ששימוש בקרוס פסיבי בכלל מורידות את הנתון הזה ל+- 5 מבחינה אפקטיבית ולכן מומלץ על שימוש בקרוסים אקטיביים למינהם.

אבל עדיין רוב החברות בעולם עדיין משתמשות בקרוסים פאסיביים הן לסטים יוקרתיים לרכב כמו BRAX גראפיק פרו,אטון דיסקברי,הרץ מילה,פוקאל אוטופיה בריליום והרשימה עוד ארוכה.

כנ"ל גם באודיו בייתי שם השימוש בקרוס פסיבי ברמקולים גם מהיוקרתיים ביותר הוא כמעט מוחלט.

תכלס, יש מחשבון המחשב את הנתון הסופי על האלמנט והוא מראה בוודאות מה אפשר לעשות כדי לשמור על נתון כמה שיותר גבוה, החל מאורכי כבלים זהים ברכב ושימוש בקוטר כבל רמקול רחב יותר והמשך בשימוש באלמנטים בעלי התנגדות גבוהה יותר ואף חיבור רחב של אלמנטים לשינוי התנגדות סופית.

בפועל, כמה שיותר יותר טוב.

אקטיבי רק מוסיף וכמובן רצוי התקנה נכונה ומקצועית מבחינת סוג הכבלים ואופן השימוש בהם.

ניר,

under construction..

• תוכן חדש...