Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיונים שהיו פה לפני זמן מה, בנוגע לפקטורים שמשפיעים על צריכת הדלק, ניתן היה להגיע ל2 מסקנות הגיוניות וברורות:

1. הגיר נותן יחס העברה קבוע, כך שבהילוך A, סל"ד X תמיד יקביל למהירות Y. (מובן שהפונקציה יותר מורכבת וכוללת את יחס ההעברה הסופי שתלוי בקוטר הגלגלים ובדיפרנציאל וכו' וכו'...)

2. כוח של מנוע יתבטא ביכולתו להתגבר על התנגדות האוויר והמשקל ולעלות בסל"ד, משמע להאיץ.

מ2 מסקנות אלו ניתן להסיק, כי בין אם מדובר בנסיעה בישורת או בעליה, במהירות Y הסל"ד צריך להיות X ולא יכול להשתנות. יכול רק לקרות מצב ובו למנוע אין מספיק כח לעלות בסל"ד משמע להגיע למהירות הרצויה ואולי אף הכוחות הפיזייים מאטים את הרכב וגורמים לירידה בסל"ד.

ולמרות זאת, ישנן עדויות כי ברכבים זהים לחלוטין, הסל"ד בו הרכב מגיע למהירות מסוימת, באותו הילוך, שונה !

הגורם היחיד שעלה בדעתי, שיגרום לתופעה הזו, הוא קלאץ' מחליק, שעד כמה שאני מבין מוביל לכך שחלק מהסל"ד "מבוזבז". האם אני צודק ?

האם ישנם גורמים נוספים שיכולים לגרום לתופעה ?

ולסיום... האם וכיצד ניתן לחשב, באופן מתמטי ומדויק את הסל"ד שבו רכב אמור לשהות במהירות מסוימת, במצב מכני תקין, כל שלמעשה ניתן יהיה להסיק מסקנה אודות תקינותו מבלי להשוות לרכבים אחרים ?

בברכה, מוטי

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

נתחיל מהסוף-

חישוב מתמטי: לוקחים את מהירות הרכב, מכפילים (או מחלקים, תלוי איך מסתכלים על זה) ביחס ההעברה הכולל (גיר והינע סופי) ומגיעים לסל"ד. אם הסל"ד בפועל גבוה יותר ישנה החלקה.

בגיר ידני החלקה יכולה להיות בקלאץ' בלבד, באוטומט מהממיר מומנט.

היכן ראית שתי מכוניות זהות, באותה מהירות ובאותו הילוך ולשתיהן סל"ד שונה?

פורסם

אז בקיצור, הדוגמה שהעלתי היא היחידה שנכונה ואפשרית ? (קלאץ' מחליק גורם לסלד גבוה יותר.. וכמובן צריכת דלק תהיה גבוה יותר לא ?)

ראיתי כאן בפורום, מישהו שטוען שהשרייד שלו, זהה לחלוטין לשלי, עושה ב3K סלד 85 קמ"ש ו 100 באיזה 3500, כששלי ב100 קמש עושה כ 2900 סלד וב4K סלד כבר באזור ה 135 קמ"ש...

ועוד לי, נראה שיש בעיה והקלאצ' מחליק, ראה שרשור נוסף (בנושא הבעיה שלי) שפתחתי...

עריכה: אגב ברור שיחס העברה כפול מהירות יתן סלד... התכוונתי יותר איך להגיע ליחס העברה הזה, מה בדיוק משפיע עליו, איך מבררים מה היחס ברכיבים השונים האלו ואיך עושים חישוב נכון של כל הפקטורים...

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

כל עוד לא מבצעים את הבדיקה בתנאי מעבדה (מד-מהירות ומד סל"ד מדוייקים ומכויילים) וכן הרצת הרכב על מכונה מבוקרת כדי להגיע למהירות שווה באופן מוחלט הבדיקה של ההוא אמר ואצלי זה ככה לא שווה הרבה, אל תסיק מזה כלום כרגע. אני בטוח שעבור רכב זהה בתנאי ניסוי הולמים התוצאה תהיה זהה.

פורסם

עוד רעיון אפשרי - שהוחלפה מידת הצמיגים, או הגיר הוחלף לאחר (לא חלופי, אלא אחר לגמרי).

אבל גם מידת הצמיגים לא תשפיע באופן כזה ניכר, כי סה"כ אם בוצעה החלפה נכונה של גלגלים, אז הקוטר החיצוני נשמר זהה (או כמעט זהה) למקור.

למרות שבמקרה שלך, רכב עם יותר מ15 שנה על הכביש, קיים סיכוי לא רע שהספידומטר יזייף.

קבל תיקון - ראיתי את השירשור הקודם, וזה רק 10 שנים על הכביש. הסיכוי שהספידומטר יזייף הוא טיפה יותר נמוך אם כך.

בברכה!

יונתן.

פורסם

לי זה פשוט נשמע כמו תקלה מסויימת.

כאשר שני הרכבים זהים לגגמרי, כולל בלאי - אין שום סיבה שיהיה הבדל.

איך מבררים יחסי העברה? חפש נתונים טכניים של הרכב שלך, זה מופיע שם.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
עוד רעיון אפשרי - שהוחלפה מידת הצמיגים, או הגיר הוחלף לאחר (לא חלופי, אלא אחר לגמרי).

אבל גם מידת הצמיגים לא תשפיע באופן כזה ניכר, כי סה"כ אם בוצעה החלפה נכונה של גלגלים, אז הקוטר החיצוני נשמר זהה (או כמעט זהה) למקור.

אם תחליף גלגלים לגלגלים עם קוטר חיצוני גדול יותר מד המהירות יזייף ביחס למהירות האמיתית אבל לא ביחס לסל"ד כי מבחינת השעונים הן מד המהירות והן מד הסל"ד מודדים מספר סיבובים ולא מהירות קוית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שי, שעון הסל"ד לא יזייף במכוניות שהוא חשמלי (רוב המכוניות), השעון מקבל פולסים מהקויל/מחשב ואין סיבה שיזייף

בכל מקרה, אם שני הרכבים באמת זהים (לפעמים אחרי שנה היצרן מחליף גיר, מידת צמיגים או משהו אחר שמשפיע), הדבר היחיד שאני חושב שיכול להשפיע הוא לחת האויר בצמיגים וגם זה הבדל שכמעט לא יורגש

פורסם

שום דבר קשור לגלגלים לא ישנה את היחס בין השעונים כי הם מודדים סיבובים. אין לאף אוטו חישן ונטורי למדוד את מהיאררות האויר או מכמונת ליזר שמודדת את מהירות העץ בצד הדרך.

מה שכן, יש לפעמים הינעים סופיים שונים וגירים שונים. או שהחליפו חישן מהירות לחישן לא מקורי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אז ככל שהקוטר החיצוני של הגלגלים הינו גדול מהמקורי , ייוצר מצב שבמהירות 90 בשעון(לדוגמה). בפועל אני יסע 100 קמ"ש.

הסלד שאני יקבל הינו סלד של 90 ולא של 100?

בברכה

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם
שום דבר קשור לגלגלים לא ישנה את היחס בין השעונים כי הם מודדים סיבובים.

שעון הסל"ד מקבל פולסים חשמליים לפי סיבובי מנוע - כלומר השעון לא יזייף עם שינוי מידת גלגלים

שעון המהירות מקבל פולסים/סיבובים לפי סיבובי מנוע/גיר, ההמרה של הסיבובים למהירות היא לפי המרחק שהאוטו עובר בכל סיבוב של הגלגל, בגלגל בעל קוטר יותר גדול על כל סיבוב נניח ותקבל 5 מ"מ יותר, אבל השעון לא יודע שעשית 5 מ"מ יותר, הוא לא יודע שהחלפת צמיג, המהירות המתקבלת על המד היא המהירות לפני סיבובים עם הגלגל המקורי

פורסם

הקטע הוא ש ב 100 קמ"ש הסלד יהיה אותו סלד בדיוק כמו הסלד שמלפני שינוי מידת הצמיגים.

רק בפועל הרכב יסע 110.

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

• תוכן חדש...