Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בכריזמה 98' אוטומטית, הייתי היום במוסך והחליפו שמן מנוע, השמן נקרא מולטי פליט 15W40, ולוקחים עליו 100 ש"ח (משתנה, פעם זה הגיע גם ל-120) על 3.5 ליטר.

מדובר במוסך המרכזי של היבואן בחיפה (מילר).

מבירור מחירים של שמנים מחברות אחרות ראיתי שהמחיר של המולטי פליט הזה די גבוה.

רציתי לדעת אם מישהו שמע עליו פעם, ואם יש לכם המלצות לשמנים אחרים.

וכן, חיפשתי.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם
מדובר בכריזמה 98' אוטומטית, הייתי היום במוסך והחליפו שמן מנוע, השמן נקרא מולטי פליט 15W40, ולוקחים עליו 100 ש"ח (משתנה, פעם זה הגיע גם ל-120) על 3.5 ליטר.

מדובר במוסך המרכזי של היבואן בחיפה (מילר).

מבירור מחירים של שמנים מחברות אחרות ראיתי שהמחיר של המולטי פליט הזה די גבוה.

רציתי לדעת אם מישהו שמע עליו פעם, ואם יש לכם המלצות לשמנים אחרים.

וכן, חיפשתי.

אתה לא צריך שמן 15W40.

מה שמתאים לרכב שלך(שהוא כמו שלי),זה 10W40,דובר על זה רבות בפורום,אם תעשה חיפוש תמצא מענה לכול שאלותייך.

בכל מקרה אני לא רואה שום סיבה הגיונית ללכת למוסך המרכזי,שאל את רפי לין הוא יוכל להמליץ לך על מוסך טוב באזורך.

מומלץ ע"י רבים בפורום: ליקווי מולי או ESSO או וולוליין.

אני אישית שם ליקווי מולי MOS2.

בברכה.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

אוקיי תודה רבה, בקשר למוסך - אני יודע שזה לא אומר כלום על איכות הטיפול, אבל זה פשוט יישמע יותר טוב במכירה.

דבר נוסף - איפה אתה קונה את השמן וכמה עולה לך, והאם מישהו יכול להמליץ על מקום באיזור חיפה/קריות שמוכר שמני מנוע?

פורסם
אוקיי תודה רבה, בקשר למוסך - אני יודע שזה לא אומר כלום על איכות הטיפול, אבל זה פשוט יישמע יותר טוב במכירה.

דבר נוסף - איפה אתה קונה את השמן וכמה עולה לך, והאם מישהו יכול להמליץ על מקום באיזור חיפה/קריות שמוכר שמני מנוע?

אולי זה ישמע יותר טוב במכירה,אבל זה לא בהכרח יהיה יותר טוב לרכב שלך.

עם המחירים שיש במורשים אני לא רואה סיבה ללכת לשם,יש מספיק מוסכים אשר מתמחים בסוגי רכבים שונים,תשאל את רפי לין,הוא יוכל לתת לך תשובה.

בכל מקרה,הצלחתי להשיג את השמן המדובר רק באוטו דיפו והוא עלה 170 (כן,הם קצת יקרים).

בברכה.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

GTX של CASTROL גם מצויין, אפשר למצוא GTX 10/40 בחנות חלפים ברחוב המגינים בחיפה...

שים לב שמחירו יקר מהאחרים 170 ש"ח ל 4 ליטר

פורסם

כבעל קולט, אותו מנוע כמו של הכריזמה - 4G92, אני משתמש ב 10W-40 של ESSO.

שמן מעולה, עולה כ-100 ש"ח.

מומלץ.

עד כמה שאני יודע- ה-15W-40 הוא מינרלי.

פורסם

ב-170 ש"ח עדיף כבר לקנות את הליקווי מולי MOS2.

ESSO נשמע אפשרות מעניינת, אני אבדוק את זה, תודה.

ודרך אגב, לכל מי שהתעניין ברויאל פרפל, 1 גאלון (שזה 3.785 ליטר) עולה 155 ש"ח כולל מע"מ.

התעניינתי בשמן הזה, התרשמתי מזה שהוא סינטטי מלא, אבל אז ראיתי שהוא תואם רק לתקן האמריקאי API, והבנתי שהתקן האירופאי יותר מחמיר. והוא גם יחסית יקר. מה גם שקראתי מאמר שאומר ששמנים המיוצרים בתקן האמריקאי מיועדים לרכבים אמריקאים שם החלפת השמנים היא יותר תכופה - 3000-5000 ק"מ.

למרות זאת זה לא נראה לי הגיוני, מישהו יכול לאשר/להפריך?

ועוד משהו, אם אני לא טועה בספר רכב של הכריזמה כתוב גם 10W40 וגם 15W40 (של כל חברות הדלק הגדולות שמייבאות שמנים).

עכשיו לפי מה שהבנתי מהמאמר של איציק נ. על שמנים, מצד אחד - ככל שההפרש בין דרגות הצמיגות גדול יותר ( בין 10 או 15 לבין 40) , כך שיעור התוספים בשמן גבוה יותר, דבר שהוא לא כל כך רצוי כי יותר תוספים משמע יותר משקעים בשמן (כי התוספים נשרפים).

מצד שני - ככל שהצמיגות בטמפרטורת הסביבה (10 או 15) יותר נמוכה - כך יכול השמן לחדור יותר בקלות לכל האזורים במנוע במצב של התנעה קרה, או עד שהמנוע מתחמם.

מישהו מוכן לפתור את הקונפליקט?

פורסם
זה של חברת "פז". מה טוב בו?

ממש לא, פז יצרה אותו בעבר הרחוק...

השמן מיוצר באיחוד האימריות ע"י CASTROL ומיובא לכאן דרך ירדן או מצריים.

פורסם
שמנים המיוצרים בתקן האמריקאי מיועדים לרכבים אמריקאים שם החלפת השמנים היא יותר תכופה - 3000-5000 ק"מ.

למרות זאת זה לא נראה לי הגיוני, מישהו יכול לאשר/להפריך?

טוב, זה לא בדיוק ככה. הם טוענים שהחלפת שמן בתדירות 3,000 מיילים היא האופטימלית (הטובה ביותר), אבל תכלס זה כבר למשוגעים על הרכב שלהם.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
עדיין, זה יוצא 4800 ק"מ (לפי מייל = 1.6 ק"מ).

כן, התשובה האופטימלית היא 3,000 מיילים או כל 3 חודשים. אבל יצרני השמן "עומדים" מאחורי המלצות היצרן. מה זה אומר? זה אומר שאם היצרן אומר כל 15,000 ק''מ אז חברות רציניות עומדות מאחורי זה ומצהירות כי השמן שלהן יהיה מתאים בהחלט.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תוכן חדש...