Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב !

קודם לגבי הגיר , האם ניתן להוסיף הילוך שישי למהירות שיוט גבוהה יותר?

כידוע יש גם קאמשפטים חמים עם פיקות גבוהות יותר, וכמו כן ידוע של שסתומי פליטה ויניקה.

שסתום פליטה יגרום למנוע לנשום יותר טוב בפתיחה גבוהה יותר (תקנו אם יש טעויות).

שסתום יניקה יגרום ליניקת כמות דלק גדולה יותר?

כולם אומרים שקאמשפט חם מקצר את אורך חיי המנוע:

איפה בידיוק הבלאי למנוע, ביניקת התערובת הגדולה יותר או בפליטה?

אם אפשר מישהו שמבין בנושא ישפוך אור. תודה.

פורסם

לגבי השאלה הראשונה - לא, למרות שיש כמה מכוניות שאני מכיר שניתן לבצע בהן או החלפה של הגיר לגיר של רכב אחר שניתן להתאים למנוע הקיים ולו יש 6 הילוכים, או כמו שגם יצא לי לראות, גיר חמש הילוכים שגלגלי השיניים של ההילוך האחרון הוחלפו בכאלו עם יחס העברה ארוך יותר למען הורדת הסל"ד במהירות שיוט.

בכל אופן, גם גיר משושה הילוכים לא מבטיח לך ירידה בסל"ד שיוט, הרבה מאותן הגירים הם בעלי יחסי העברה קצרים למדי גם בהילוך האחרון כדי לא ליצור "חור" בגיר, לדוגמא -

יחס ההעברה של ההילוך השישי בגיר של מיאטה עם שישה הילוכים זהה ליחס ההעברה של ההילוך החמישי בגיר של מיאטה עם חמישה הילוכים לגמרי, כל שאר ההילוכים בגיר 6 קצרים יותר (!).

לגבי השאלה השניה אתה קצת עושה סלט.

השסתומים מבצעים את אותו התפקיד בדיוק עם הקאמשאפט הנורמלי או הקאמשאפט החם, רק הקאמשאפט הוא זה שקובע למעשה מה יהיה אורך המהלך של השסתום ולכמה זמן הוא ייפתח.

הבלאי בד"כ מופיע במה שנקרא Valvetrain - מערכת השסתומים - מרימים, קפיצים וכו'.

מוטי

פורסם
לגבי השאלה הראשונה - לא, למרות שיש כמה מכוניות שאני מכיר שניתן לבצע בהן או החלפה של הגיר לגיר של רכב אחר שניתן להתאים למנוע הקיים ולו יש 6 הילוכים, או כמו שגם יצא לי לראות, גיר חמש הילוכים שגלגלי השיניים של ההילוך האחרון הוחלפו בכאלו עם יחס העברה ארוך יותר למען הורדת הסל"ד במהירות שיוט.

בכל אופן, גם גיר משושה הילוכים לא מבטיח לך ירידה בסל"ד שיוט, הרבה מאותן הגירים הם בעלי יחסי העברה קצרים למדי גם בהילוך האחרון כדי לא ליצור "חור" בגיר, לדוגמא -

יחס ההעברה של ההילוך השישי בגיר של מיאטה עם שישה הילוכים זהה ליחס ההעברה של ההילוך החמישי בגיר של מיאטה עם חמישה הילוכים לגמרי, כל שאר ההילוכים בגיר 6 קצרים יותר (!).

לגבי השאלה השניה אתה קצת עושה סלט.

השסתומים מבצעים את אותו התפקיד בדיוק עם הקאמשאפט הנורמלי או הקאמשאפט החם, רק הקאמשאפט הוא זה שקובע למעשה מה יהיה אורך המהלך של השסתום ולכמה זמן הוא ייפתח.

הבלאי בד"כ מופיע במה שנקרא Valvetrain - מערכת השסתומים - מרימים, קפיצים וכו'.

מוטי

קודם תודה על התשובה מוטי.

אני פירקתי בלוק מנוע ומחר מפרק את גיר.

האוטו הוא למטרות התלמדות, מסוג אונו 89 מנוע 1.3 קרב' כפול.

במנוע עצמו אני פירקתי: בוכנות , רינגים, לגרים, קרנקשאפט ומשאבת השמן וכל האביזרים

מסביב כמו משאבת מיים, דלק וכו'.

לאיזה בוכנות מחוזקות ורינגים אני צריך להחליף על מנת שהמנוע יחזיק התעללות קשה ואולי אפילו השתלת טורבו של אונו טורבו?

אני מפרק את הגיר ומעוניין לחזק אותו שישרוד התעללויות וכמו שתארת אתה להעריך את יחס העברה למען סל"ד נמוך יותר בהילוך 5.

כמו כן איזה חלקים לקנות על מנת שיחזיק הגיר כוח של המנוע? (גלגלי שיניים, סינכרונים וכו').

לגבי הקאמשפט, לא מעניין אותי השסתומי יניקה מעניין אותי הפליטה, האם הגדלה של הפיקות רק של השסתומי פליטה יתנו למנוע נשימה יותר טובה בסל"ד גבוה?

ביצוע של זה נעשה על ידי אני יודע שהכל צריך להיות שווה במאיות המילימטר אבל זה בר ביצוע עם קצת עבודה וסבלנות והרבה מדידות ורתכת אלומיניום.

תודה ושבוע טוב, דודי.

• תוכן חדש...