Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני יודע שדובר כאן רבות על הנושא של בעיות האחיזה בפורום, אך השאלה שלי היא מעט שונה...

היום ירד באיזור שלי גשם (גשם בינוני), וכמה דקות אחרי שהגשם נגמר נסעתי עם הרכב שלי, והרגשתי שבמקומות מסויימים פשוט לא הייתה לי אחיזה, כלומר תת היגוי חריף (בעיקר בקטעים צבועים של הכביש כמו מעברי חצייה ובקטעים שבהם הכביש נראה חלק ורטוב). הבעיה היא שהרגשתי שיחסית לרכבים אחרים (ויחסית למהירות שבה נסעתי) הרכב שלי החליק יותר מדי...

הרכב הוא ניסאן אלמרה, הצמיגים הם DUNLOP SP SPORT 490, כאשר מקדימה הצמיגים הם בני כמה חודשים ומאחור הם בני שנה וקצת...

לחץ האוויר בארבעת הצמיגים גבוה בכ3 PSI מהוראות היצרן (נבדק אתמול בערב)...

מה יכולים להיות הגורמים לחוסר האחיזה (הכוונה היא לא למצב הכביש אלא לגורמים ברכב)? האם לחץ אוויר גבוה יכול להשפיע לרעה על האחיזה בכביש רטוב?

אפשרות נוספת שחשבתי עליה היא הצמיגים... יכול להיות שהצמיגים פשוט בעלי אחיזה נמוכה בכביש רטוב?

תודה.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

על מעברי חציה וכל מיני חלקים צבועים כשהכביש רטוב האחיזה תמיד פחותה בהרבה מאשר

על כביש שהוא "סתם" רטוב.

מנסיון שלי לחץ אוויר שגבוהה ב10% מעל הוראות היצרן לא פוגם באחיזה אלא משפר אותה. (עשיתי כמה וכמה נסיונות).

הצמיגים הקודמים שלי היו דנלופ sp701 LM והם היו אסון על כבישים רטובים גם כשהיו

חדשים לגמרי (הרכבתי אותם בתחילת החורף הקודם).על כביש יבש הם היו לא רעים בכלל.

אז יכול להיות שהצמיגים שלך באמת לא הכי מתאימים לכביש רטוב:|

המלצה אישית שלי היא דבר ראשון סע הרבה יותר לאט!

ועוד משהו, אולי תחשוב להחליף בין הצמיגים הקדמיים לאחוריים.

אני יודע שזה אולי נשמע לא הגיוני (כי אז יהיה יותר תת היגויי), אבל עדיף לאבד אחיזה בחלק הקדמי ולתקן את זה עם העברת משקל קלה, מאשר להכנס להיגויי יתר על כביש רטוב.

את האחרון הרבה יותר קשה לתקן.. יותר כיף:-D אבל יותר מסוכן .

עודד(מסלולים)

פתגם סיני עתיק אומר:

כשאין לך מה להגיד, תגיד פתגם סיני עתיק:wink:

פורסם

אז ככה מנסיון שלי עם הצמיגים האלה (מותקנים על כריזמה 98), אין איתם שום בעיה, גם על כביש רטוב. אבל מצד שני אחיזה זה נתון שמשתנה בין רכבים שונים, אפילו עם אותם צמיגים.

דבר שני - מצטרף להמלצה להעביר את הקדמיים אחורה, כי בעת הרכבת צמיגים מומלץ להרכיב את החדשים מאחור.

ודבר שלישי - מה רע לך בהוראות יצרן? תאמין לי שהמהנדסים של ניסאן יודעים יותר טוב ממך על הרכב שהם תכננו, ועל לחץ האוויר המומלץ בצמיגים שמותקנים על הרכבים שלהם.

שלא לדבר על שחיקה מוגברת שנוצרת בצמיג כתוצאה מניפוח יתר.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

יש לשים לב גם שאם אתה רגיל לנהיגה קצת אגרסיבית, ההתנהגות של הרכב יכולה להשתנות משמעותית במעבר לכביש רטוב. לדוגמא, אם אתה נהנה מהיגוי יתר באמצעות עזיבת דוושה והפניית הגה חריפה (כן, אפילו באלמרה :wink: ), יש סיכוי גדול שעל כביש רטוב זה יהפוך לסתם תת היגוי. ולהפך - יכול להיות שבמצבים שלא תצפה לכך, תקבל היגוי יתר מאסיבי. על כביש יבש הרכב לא היית מרגיש את זה והרכב לא היה מאבד אחיזה על אף שהחלק האחורי תחת עומס כבד, אבל בכביש רטוב מספיק עומס צידי קל על החלק האחורי בכדי שיאבד אחיזה.

דבר נוסף חשוב - תגובות הרכב לתיקונים מואטות משמעותית על כביש רטוב. אם אתה מאבד אחיזה בציר האחורי על כביש יבש ומתקן - במרבית המקרים הרכב יחזור מהר למסלולו. על כביש רטוב יקח אולי שנייה או שתיים עד שהרכב יתחיל להגיב כמו שאתה רוצה, ובמהירות גבוהה המשמעות יכולה להיות פטאלית...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוב המכוניות החדשות מגיעות עם צמיגי ALL WEATHER, שמיועדים לסלק מים היטב. אני לא מכיר את SP490, אבל ייתכן שהם מיועדים יותר לאחיזה יבשה. עפ"י מראה הצמיג (לא ראיתי מפרט שלו) הגומי שלו וא די "צפוף" ולא מיועד לסילוק מים מסיבי, אבל קח את זה בערבון מוגבל, לא תמיד קל להעריך תכונות דינמיות לפי מראה. אם אכן כך, בהחלט ייתכן שמכוניות אחרות עם צמיגים "פחות ספורטיביים" יראו לך כאוחזות יותר טוב ברטוב.

אני גם לא יודע איזה רוחב הצמיגים שלך, אבל במידה והם רחבים מהממוצע ייתכן גם שהם נוטים יותר להגיע למצב של ציפה מאשר המכונית הממוצעת.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

מורכבים אצלי אותם הצמיגים מאחור, דיי חדשים (מורכבים חודשים בודדים בלבד), לא הרגשתי משהו מיוחד בגשם.

כמובן שצורת הנהיגה בגשם צריכה להיות בהתאם לכל התנאים ולא צריך לצפות מהרכב שיאחז על רטוב בדיוק כמו על יבש... אין מה לעשות, רטוב זה רטוב ואלה לא צמיגים ומידות שבאמת ניתן להתלונן אליהם כי הציפיה גבוה מדי.

זה הצמיג המדובר:

97631_SP490.jpg

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אני אתעלק על השרשור עם שאלה נוספת (הנושא עלה בשרשור), מה הסיבה שמומלץ להתקין את הצמיגים החדשים מאחורה?

פורסם

תודה על התשובות וכמה הבהרות...

ראשית, כן אני יודע שקטעי כביש צבועים חלקים הרבה יותר, אבל עדיין הגעתי למצבים שגם ב10 קמ"ש הרכב שלי משתולל (התחלתי לנהוג כמו שמר בגלל הגשמים האלו :lol: ) ...

לגבי הסגנון נהיגה... אחרי שראיתי שירד גשם נהגתי בצורה עדינה, בלי תנועות חדות, אבל עדיין הרכב החליק יותר ממה שציפיתי...

ולגבי הצמיגים... המידה שלהם היא 175/65 R14

בכל מקרה כנראה שאו שפשוט נפלתי על קטעים לא מוצלחים בכביש, או שאני סתם פרנואיד, או שהצמיגים שלי לא אוהבים מים...

נקווה שזו האפשרות הראשונה... :-P

פורסם
אני אתעלק על השרשור עם שאלה נוספת (הנושא עלה בשרשור), מה הסיבה שמומלץ להתקין את הצמיגים החדשים מאחורה?

הנושא גם עלה בהרבה שרשורים בעבר, כך שמומלץ לעשות חיפוש (נניח "כיצד למקם זוג צמיגים חדש" או "מיקום הצמיגים הטובים" וכולי).

בגדול, יש שתי אסכולות - הטובים לאחור והטובים לפנים.

הטובים לאחור - כיוון שזה גורם לאיבוד אחיזה מלפנים במרבית המקרים, ותת היגוי קל יותר לטיפול מהיגוי יתר.

הטובים לפנים - כיוון שזה הציר החשוב במכונית הנעה קדמית, והוא מטפל גם בהעברת הכוח וגם בהפניית המרכב. לכן האחיזה האבסולוטית של הצמיגים צריכה להיות גבוהה יותר.

אישית, אני בעד הטובים לאחור וגם הטובים לפנים. לעולם לא אגיע למקרה שיש גרועים בציר אחד, אלא אשאף כמה שיותר לאיזון במצב הצמיגים. במקרה הגרוע של זוג טובים וזוג טובים פחות, אשים את הטובים יותר מלפנים, ולו בגלל שאני יודע לטפל בהיגוי יתר באופן טוב יחסית, וחשוב לי להיות בטוח במידת האחיזה של הצמיגים המניעים שלי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ראשית, האחיזה של צמיגים חדשים אמורה להיות טובה יותר, ולכן תקבל אחיזה טובה יותר מאוחר...

למה אנחנו רוצים אחיזה טובה יותר מאוחר? כי רוב הנהגים יבהלו/יסתדרו פחות עם היגוי יתר (סרן אחורי מאבד אחיזה) מאשר עם תת היגוי (סרן קדמי מאבד אחיזה)...

כמו כן, יש פחות סיכוי שצמיג חדש יתפוצץ, ומכיוון שברוב המקרים יהיה קל יותר להשתלט על הרכב במקרה של צמיג קדמי שמתפוצץ מאשר מאשר במקרה של צמיג אחורי שמתפוצץ, שמים את הצמיגים החדשים מאחור...

פורסם
התשובה לשאלה כבר נמצאת בשרשור

ועוד משהו, אולי תחשוב להחליף בין הצמיגים הקדמיים לאחוריים.

אני יודע שזה אולי נשמע לא הגיוני (כי אז יהיה יותר תת היגויי), אבל עדיף לאבד אחיזה בחלק הקדמי ולתקן את זה עם העברת משקל קלה, מאשר להכנס להיגויי יתר על כביש רטוב.

את האחרון הרבה יותר קשה לתקן.. יותר כיף:-D אבל יותר מסוכן .

עודד(מסלולים)

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

לפותח השרשור - אני ואתה באותה סירה.

גם אני על אלמרע, וגם אני על צמיגי ה490 האלה.

תשמע, הצמיג הזה הוא זבל סיני, אחיזה = נייט.

אמנם הצמיגים שלי מעט רחבים משלך (185) אבל עדיין הצמיג הזה הוא אינדונזי לגמרי ובעל אחיזה נמוכה.

נ.ב.

אתה כבר בטח יודע את זה אבל באלמרה קל מאד להיכנס לתת היגוי - הרכב הזה מכוייל בצורה מגעילה ( מצד שני קל מאד לעבור להיגוי יתר חביב וקליל אח"כ).

לגבי לחץ האוויר, האם זה 3PSI יותר בצמיג חם או קר? בצמיג חם נהוג להוסיף עוד כ10% להמלצת היצרן.

סע בזהירות, זאת אלמרה לא B4 :D

דני.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לפי דעתי האחיזה שלך תשתפר ברטוב אם על צמיג קר הוא יהיה בלחץ אוויר שהיצרן ממליץ כי לפי מה שאני מרגיש ברכב שלי, פונטו , לחץ אוויר גבוה בכמה psi מגביר את האחיזה על יבש אבל מוריד אותה על רטוב

פורסם

מצטרף לדבריו של ידידינו רוני לגבי "השהיית" התגובה על רטוב.

מומלץ מאוד גם למי שרגיל לרכבו ומיומן האיבודי אחיזה בשליטה על סוגיהן השונים (תת היגוי / היגוי יתר) לתרגל במגרש סגור את ההחלקות לפינ החורף.

הרכב אמנם לא מקבל אחיזה בפתאומיות כמו על יבש שזה יכול להיות יתרון מסויים, אבל גם לא נענה מיידית לכל תגובת היגוי / האצה / בלימה.

והפעם הראשונה שמאבדים אחיזה לא צריכה להיות על הכביש.

הכביש עכשיו, במיוחד שילוב של רטיבות וג'יפה - נושך יותר מכרגיל, קחו מקדם ביטחון גדול יותר. לדעתי לפחות.

אתמול קיבלתי כזה בהפוך על הפוך בזמן שאני, חבר בפג'טה, ואיש חביב על CBR יצאנו מהרמזור לא בצורה מנהלתית, והבדלי אחיזה בצדדיו השונים של הנתיב גרמו להיגוי יתר חד למדי אצלי - בקו ישר. הנושא (ההיגוי יתר) תוקן במיידי, אבל זה לא היה נעים לקבל תזכורת לזה שצד אחד של הכביש יכול להיות אוחז ונפלא וצד שני חלקלק בטירוף.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...