Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מאווררים למגברים = מיותר לחלוטין. או שהמגבר יודע להפיץ את החום, או שלא.

גל,

נכון שחלק נכבד מהמגברים לרכב מתוכנן לעבוד ללא מאוורר. אבל אם תוסיף מאוורר ובכך תגרום לטמפרטורת עבוד נמוכה יותר למגבר, המגבר בהחלט יאריך חיים. בסה"כ ההשקעה הכספית אינה גדולה כל כך.

אצלי חיברתי שני מאווררים כאלה:

http://www.thermaltake.com/dcfans/smartfan/a202829.htm

של 120 מ"מ, כל אחד עולה 85 ש"ח

motorishta,

אתה יכול לרכוש מאווררים כאלה, בחצי כסף בדיוק, בחנויות האלקטרוניקה שבאזור התחנה המרכזית הישנה בת"א.

אדי תוכל להגיד לי באיזו חנות ראית את המאוורר ב-150 ש"ח?

maatrixx,

אם אתה סובל מעודף כסף ואין לך מה לעשות איתו, אתה מוזמן ליפנות אלי בפרטי. במחיר של 150 ש"ח אפשר לקנות 3 מאווררים, בחנויות האלקטרוניקה שבאזור התחנה המרכזית הישנה בת"א.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

שלו, אני אשמח מאוד אם תפנה אותי לחנות שמוכרת מאווררי 12 ס"מ של טרמלטייק עם פוטנציומטר ב- 45-50 שקל

אולי מאווררי 12 ס"מ רגילים (ג'נריים/סיניים) יש במחירים כאלו ואף בפחות

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

היבואן של בולט בארץ הינם אוטופרט - יש להם אתר וניתן להזמין דרכם את המאוורר הנ"ל

רשת מאוד מוכרת שמוכרת ציוד של בולט היא אוטודיפו - אני מאמין שגם דרכם ניתן לקנות כאלו מאווררים.

לגבי היעילות של קירור של מאוור על מגבר

המאוור ממש לא מקרר את המגבר, אולי הוא יוריד לו חצי מעלה באופן ישיר וזה לא עוזר בכלום.

אבל זה לא נכון שאין טעם לשים מאווררים - בזה גל, אני לא מסכים אתך

המאוור לא נועד לקרר את המגבר בכלל הוא נועד לפזר את החום שלו יותר מהר לסביבה.

במקרים בהם המגבר נמצא בתוך שטח קטן וסגור אתה חייב מאוורר אפילו שניים רצוי - אחד שמכניס אוויר ואחד שמוציא אוויר (פשוט הופכים את הקוטביות של המאוורר - או לסירוגין הופכים פיזית את המאוורר) מהסיבה שהמאווררים יוצרים זרם של אוויר (סירקולציה) שמכניסה מצד אחד אוויר קר ומוציאה מהצד השני את האוויר החם.

דבר זה גורם לשמירה של אוויר "רענן" בסביבה של המגבר וככה הוא יכול להפיץ את החום שלו במקום להמשיך לאגור חום ולאגור חום כי אין לאן או יותר נכון אין איך לפלוט אותו.

במצב שבו אתה מתקין מאוורר ישירות על המגבר והמגבר נמצא בשטח יחסית מאוורר כמו תא מטען למשל או מתחת לכסא בקבינה מאווררת או יותר טוב ממוזגת - אין בזה שום טעם וכאן גל צודק.

עריכה: כרגיל, אני כותב ואז מוסיף

סיבה נוספת שבגללה כדאי גם להמנע מהוספת מאוורר שיושב ישירות על המגבר היא העובדה

שמאוורר הינו מנוע בסיסי, אלקטרומגנט קלאסי - סליל שבתוכו יושב מוט ברזל - ברגע שעובר זרם חשמלי בתוך הסליל המוט מסתובב - למוט מחברים כנפיים והנה מאוורר.

למי שמכיר את המנועים של הווקמנים - זה בדיוק אותו הדבר.

המאוורר פולט קרינה אלקטרומגנטית, אמנם אפסית אך אם מושיבים אותו ישירות מעל המגבר עצמו ואני מדבר על הרכיבים החשמליים של המגבר יש סיכוי שזה יתפס במגבר ויועבר כרעש אל הרמקולים.

דבר כזה קרה לי עם מגבר של ERA (שהוא חיקוי של BOSS שהוא חיקוי של לפחות איזה 4 חברות אחרות) - אחרי שפתחתי את המגבר וניתקתי את המאוורר הקטן שהיה ממש בתוכו על ה"מוח" של המגבר - הרעש נפסק. ממש חתכתי למאוורר את החוטים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
שלו, אני אשמח מאוד אם תפנה אותי לחנות שמוכרת מאווררי 12 ס"מ של טרמלטייק עם פוטנציומטר ב- 45-50 שקל

אולי מאווררי 12 ס"מ רגילים (ג'נריים/סיניים) יש במחירים כאלו ואף בפחות

srool,

אכן נכון מדובר במאווררי 12 ס"מ רגילים. אין צורך להשקיע במאוורר יקר יותר. בפרוש, חבל על הכסף.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

רצית מאווררים

אם אתה מהמרכז - שדרות הר ציון (זה הרחוב המקביל לתחנה המרכזית החדשה)

יש לך שם המון חנויות אלקטרוניקה כמו בלצר למשל שמוכרים מאווררים ב5 שקל, 10 שקל ו20 שקל לפי הגודל.

ממש מול בלצר אלקטרוניקה יש חנות שנקראת משהו כמו אבן אלקטרוניקה או משהו כזה שמוכרים אותם בתפזורת.

או שתיגש למעבדת מחשבים ותיקח איזה מארז מפורק ותוציא ממנו את המאוורר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני לא מבין מה הויכוח.

חיבור מאווררים הוא לא יכול להזיק אלא רק להועיל.

אם מדובר בהתקנה לא במיקום סטנדרטי ומאורר אז אכן כדאי וחשוב להוסיף מאוורר.

בגדול, מגבר רכב אמורים לפעול ללא אוורור, וישנם כאלו שגם מאוד חמים וזו בעצם שיטת פיזור החום שלהם(כמו אוריון לדוגמא).

בחיבור מאווררים משתמשים במיני ריליי(זה יספיק) ומחברים מאווררים זהים לחלוטין על מנת שיפעלו בסל"ד זהה .

אחד יונק ואחד פולט.

לא מזיק אך לפעמים מיותר.

אגב, לגבי מה שנאמר פה עם מישהו שהרכיב זוג מאוררים שעלות של 85 ש"ח כ"א על JBL 75.4.

זה- מיותר.

עדיף היה למכור את הJBL להוסיף את היתרה ולרכוש מגבר טוב יותר אפילו יד שניה.

ניר

under construction..

פורסם

לדעתי אתה יכול להשתמש כאן בטרנזיסטור במקום RELAY וזה גם הרבה יותר זול וקטן !

טרנזיסטור MOSFET N-CHANNEL מסוג העשרה יעשה את העבודה בקלות.

הטרנזיסטור הוא "נתק" או "קצר" בין רגל ה DRAIN לרגל ה SOURCE כאשר מדובר על מתח יחסית גבוה, ואת ה REMOTE אתה מחבר לרגל ה GATE, וככה אתה יכול למתג ע"י הטרנזיסטור.

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם

ממסר לרכב עולה גג 30 שקל בחנות והוא גם בא עם תושבת (נעל כבל אחת לכל הרגליים של הממסר) ולא צריך לעשות הלחמות - זה פשוט ונוח ואני מניח שגם יהיה הרבה יותר קל למצוא על זה הסברים באתרים כמו bcae1.com

יש סיכוי שבשימוש עם טרזיסטור יהיו זליגות בין הרגליים? אם כן זה פחות בטיחותי

ועד כמה הטרנזיזסטור נוח לשימוש? יש כאלה עם תושבות או נעלי כבל או שחייבים להשתמש בהלחמה?

Pioneer TS-X150

פורסם

בסדר על זה לא חשבתי, באמת צריך להשתמש כאן בהלחמה בשביל שימוש בטרנזיסטור, אבל מצד שני טרנזיסטור עולה שקלים בודדים, וזמן החיים שלו הרבה יותר ארוך. וזה פתרון יותר אלקטרוני מאשר פתרון עם ממסר שהוא פתרון אלקטרומכני.

אגב השימוש ב MOSFET כמעט ולא צורך זרם, רק קצת זרם בהפעלה וזהו, לעומת ממסר שצריך שיזרום זרם דרכו כדי לפעול, וזו נקודה חשובה כי הREMOTE לא מסוגל לתת הרבה זרם וצריך להתחשב בזה.

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם

נכון אבל את הממסר אתה נועל ע"י זרם שהוא יחסית גבוה לעומת הטרנזיסטור ! והאות שהרימוט מוציא לא מי יודע מה חזק .

מה גם שאפשר ליצור מע' מסויימת (למתקדמים יותר בשטח האלק' ) שרק מעל טמפ' מסויימת יפעיל את המאווררים , קיים רכיב שיפשט את ההרכבה ,והוא של מקסים למעוניינים

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

אגב, לגבי מה שנאמר פה עם מישהו שהרכיב זוג מאוררים שעלות של 85 ש"ח כ"א על JBL 75.4.

זה- מיותר.

עדיף היה למכור את הJBL להוסיף את היתרה ולרכוש מגבר טוב יותר אפילו יד שניה.

ניר

בקרוב מאוד הם ישמשו לעוד מגבר, ככה שזה לא יצא כזה מיותר.

בקשר למאווררי מארז פשוטים, זה עולם אחר בכלל מהמאווררים שקניתי. אם הייתי שם מאווררי מארז פשוטים (ג'נרי) לא הייתי מקבל תוצאות יפות כמו עכשיו.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

סליחה על הקפצת השירשור,אבל זה הכי קרוב לשאלתי:

אם אני בונה את הממסר הזה?או שקקונים אותו מוכן?

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

• תוכן חדש...