Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי אתמול אצל בני לקבלת חוות דעת.

הוא בדק את האוטו ולדעתו כמעט בטוח שמדובר באספקת דלק. אופציה שניה שכרגע לא נעשה לגביה כלום היא האזעקה (משהו שקשור לנטרול שלה).

זה לא הריליי משאבת דלק ולא המאפ סנסור.

לדעתו חיבור האוטו למחשב דיאגנוזה במוסך מורשה ממש לא יועיל למציאת הבעיה.

בינתיים הוא שם לי ספריי מגעים, ונקווה שהבעיה נפתרה. כרגע הוחלט על ידי לא לסוע למוסך כמו ליטל, אלא אם כן הבעיה לא תפתר.

חוץ מזה, מכיוון שמגיע הזמן לטיפול בקרוב, דיברנו על מה צריך לעשות, והוא הציע לעשות לי כמה דברים (בטיפול אצלו):

1. להחליף פילטר שמן בדחיפות מכיוון שהפילטר ששמו בטיפול האחרון (שנעשה ע"י הבעלים הקודמים כשבוע לפני שקניתי את האוטו) אינו מקורי ויכול לגרום לנזק.

2. החלפת שמן- הוא משתמש בשמן L.M (ליקווי מולי) שאמור להיות מצוין ומחזיק לפחות ל- 15,000 ק"מ. השמן הנ"ל עולה 150 ש"ח. האם שווה את הכסף?

3. אמרתי לו שיש לי בעיה של הכבות בהתנעה בבקרים, והוא המליץ לעשות ניקוי של המנוע צעדים.

4. המליץ בחום לעשות לי שטיפת מנוע שאמורה לעזור בהרבה לתפקוד של האוטו, ובכלל לגרום לאוטו להיות פיקס...

כל הבדיקות אתמול (והיעוץ כמובן) נעשו ללא תשלום והתרשמתי ממנו מאד לטובה.

הוא ממש התייחס אלי ואל הבייבי יפה למרות שזו מכונית סטנדרטית לחלוטין.

מה דעתכם?

חלי

פיג'ו 206 1.6 2006

פורסם

אני עדיין חושב שמוסך מורשה הרבה יותר טוב במצב כזה...

לבני תלכי בשביל להרכיב בלוק מנוע של 1600 ולעשות הנמכה :wink:

המחשב יוכל לומר תוך שניה מאיזה חיישן מגיעה קריאה שגוייה ומה לא תקין...

חוצמזה יש שמנים הרבה יותר טובים מ L.M, ומי צריך שהוא יחזיק 15 אלף אם עושים טיפול כל 10?

אני אישית שמתי ACDELCO ואני מחליף כל 5000 ק"מ.לדעתי במחיר שלו שווה להחליף כל 5000.

חוצמזה, בעיות רציניות לא נפתרות עם ספריי מגעים לצערי הרב.

צפי חזרה של הבעיה.

אה, וכל הכבוד לבני על האבחון שצריך להחליף פילטר שמן בטיפול 10 אלפים....

ואני אתעלק על השרשור הזאת בשאלה :

האם מסנן שמן תחליפי באמת יכול לגרום נזק?

אייל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
המליץ בחום לעשות לי שטיפת מנוע שאמורה לעזור בהרבה לתפקוד של האוטו, ובכלל לגרום לאוטו להיות פיקס...

באשר לשטיפת מנוע הדעות חלוקות רוב מנהדסי הרכב טוענים שזה גורם יותר נזק מתועלת.

יש הרבה מקומות במנוע שהלכלוך מנוע נזילות.

כמו"כ שטיפת מנוע לא בדיוק תועיל לבריאות האלקטרוניקה והמשחבים במנוע ואולי תיצור בעיות חדשות.

לפני כמה חודשים המוסכניק אצלו אני מטפל שטף את המנוע בלי ששאל אותי, למערכת המיגון לקח שלשה ימים להתאפס מחדש (האזעקה ציפצפה 5 פעמים בלילה...)

בקיצור, לדעתי שטיפת מנוע - אינה מומלצת כלל...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שמן L.M אצל הפרסי ב 90 -100 ש"ח, פילטרים לקנות אצל ג'אן.

בקשר לכיבויים ברכב בבוקר, העם הרכב עומד בזוית (כלומר לא במישור אלא או עליה או ירידה)?

אם לא החלפת נוזל קירור גם מומלץ.(אני משתמש בPRESTONE להשיג אצל הפרסי)

שטיפת מנוע גם רציתי לבצע אבל הגעתי למסקנה שזה מסוכן ולכן אני אם ברצונך לנקות את כל הג'יפה את צריכה להחליף שמן + פילטר בתדירות גבוהה (נגיד כל 5K).

האם מדובר על טיפול 90K?

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם
הייתי אתמול אצל בני לקבלת חוות דעת.

הוא בדק את האוטו ולדעתו כמעט בטוח שמדובר באספקת דלק. אופציה שניה שכרגע לא נעשה לגביה כלום היא האזעקה (משהו שקשור לנטרול שלה).

זה לא הריליי משאבת דלק ולא המאפ סנסור.

לדעתו חיבור האוטו למחשב דיאגנוזה במוסך מורשה ממש לא יועיל למציאת הבעיה.

בינתיים הוא שם לי ספריי מגעים, ונקווה שהבעיה נפתרה. כרגע הוחלט על ידי לא לסוע למוסך כמו ליטל, אלא אם כן הבעיה לא תפתר.

אני לא מנסה להגן על העצה שלי (למרות שזה יהיה נחמד אם אני אצא צודק :wink: ) אבל מעניין אותי לדעת - כיצד הוא בדק שזה לא הריליי משאבת דלק? למיטב ידיעתי זה לא דבר שאפשר לדעת בוודאות שהוא תקין או לא, פשוט מחליפים ונוסעים (ומקווים לטוב).

אם הבעיה תחזור - תבררי את העניין.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בקשר לכיבויים ברכב בבוקר, העם הרכב עומד בזוית (כלומר לא במישור אלא או עליה או ירידה)?

שטיפת מנוע גם רציתי לבצע אבל הגעתי למסקנה שזה מסוכן ולכן אני אם ברצונך לנקות את כל הג'יפה את צריכה להחליף שמן + פילטר בתדירות גבוהה (נגיד כל 5K).

האם מדובר על טיפול 90K?

כן, הרכב עומד בעליה בזמן התנעה בבקרים. במה זה משפיע?

נוזל קירור הוחלף לפני חודשיים.

מדובר אכן על טיפול 90K.

כיצד הוא בדק שזה לא הריליי משאבת דלק?

הוא הסתכל על זה, אמר משהו לגבי זה שהכל תקין ושבמקרה שלי לא יתכן שזה זה.

חלי

פיג'ו 206 1.6 2006

פורסם

האם מדובר על טיפול 90K?

כן, הרכב עומד בעליה בזמן התנעה בבקרים. במה זה משפיע?

נוזל קירור הוחלף לפני חודשיים.

מדובר אכן על טיפול 90K.

כיצד הוא בדק שזה לא הריליי משאבת דלק?

הוא הסתכל על זה, אמר משהו לגבי זה שהכל תקין ושבמקרה שלי לא יתכן שזה זה.

אצלי האוטו גם היה תחבא כשה הוא עומד בעליה תקופה ממושכת, אולי בעלי 106 נוספים יעידו על התופעה?

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

בקשר לשטיפת מנוע אני חייב להגיד לכם שזה ממש ממש ממש לא מסוכן וזה אף רצוי.

כמובן שכולנו פוחדים מהאלקטרוניקה שיש באוטו אבל חוץ ממערכת האזעקה שצריך להגן עליה(כיסוי על ידי שקית ניילון) אפשר להרגיש חופשי ומאושר לתת שטיפה בלחץ .

היכן שאני עובד מתבצעות שטיפות לכל רכב שעושה טיפול(S80/60/40,ACORRD/CIVIC) וכויוצא בזה, מכוניות שעמוסות באלקטרוניקה. עד היום לא קרה מקרה ששטיפה גרמה למערכת מסוימת להתקלקל כי פשוט מתכננים את הרכיבים שיעמדו בשטיפת מנוע(מה נראה לכם שבחו"ל לא מתלכלכים מנועים?).

מקסימום צריך לייבש אחרי זה ביסודיות את הדיסטוביוטר והקוייל,עיניין של דקה.

רצוי ומומלץ לעשות שטיפת מנוע,גם כדי לאתר נזילות ולמנוע נזקים ע"י כך.

אז חלאס עם ההשערות..

אושרי

"יש לך אולי 7 שקל להגיע לבאר שבע??"

• תוכן חדש...