Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7279 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
. אני חייב לציין לטובה את רוכב האופנוע הראשון שראיתי בחיים שלי, שמתנהג כמו בן אדם,עומד באמצע הפקק כמו כל רכב, במקום לזגזג בין הנתיבים,ובסופו של דבר להגיע לתחילת הטור.

אתה מעדיף שכל רוכבי הדו גלגלי יעמדו בפקק ויוסיפו לעומס?

GOT סחוג?

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם ככה הם עומדים בתחילת הפקק ומעכבים את כולם... בעיקר נכון לקטנועים.

נמאס לי לקבל סחרחורת כל פעם שאני עומד בפקק בגלל אופנועים חולפים שמסכנים את רכבי ואת המראות (היקרות) שלו.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מוזר , בדרך כלל זינוק של דו גלגלי ברמזור הוא זריז יותר..

אני מכיר את זה גם בתור נהג וגם בתור רוכב על קטנוע.

GOT סחוג?

פורסם

8 שנים על 50 סמ"ק ו 7 על רכב , ואף פעם לא צפרתי לקטנוע ברמזור ואף אחד לא צפר לי.

לגבי אלה שמדברים בסלולרי , אין הרבה כאלה , זה פשוט הרבה יותר מסובך לדבר בפלאפון כשאתה על דו"ג.

יש הרבה יותר נהגים שמדברים בפלאפון/מתעסקים ברדיו/מחטטים באף בזמן הפקק וצריכים "קריאת השכמה" כדי להתחיל בתזוזה.

רוכבי דו"ג לרוב עירניים הרבה יותר , כשאתה רוכב אתה מתאמץ יותר להישאר מרוכז ומפוקס אלא אם אתה רוצה שיעיפו אותך לקיבינימאט.

אני באופן אישי לא חובב אופנועים מושבע , אני מתעניין יותר במכוניות מאשר באופנועים.

אבל רכיבה על קטנוע בעיר , למרות הקשיים , זה פשוט תענוג.

בעבודה שלי כל היום אני נוהג , כשאני מסיים אני חוזר הביתה על הקטנוע , נסיעה שהייתה לוקחת לי חצי שעה עם רכב , מתקצרת ל 10 דקות.

גם הגעתי הביתה מוקדם יותר , גם לא העמסתי על התנועה , גם זיהמתי פחות , וחסכתי יותר.

GOT סחוג?

פורסם

X-PLANE אתה צודק במאה אחוז, כאשר אני שם לב במראה לאופנוע אני פשוט נשאר באותה מהירות ובאותו מקום שהייתי לפני כן, הוא תיכן לעצמו מסלול והוא נוסע במהירות רבה, אין לדעת לאן יפנה ומאיפה יעבור אותך ולכן אני לא זז עד שהוא חולף על פני. טעות חמורה היא לזוז הצידה כי אולי לצד זה תיכן לנסוע.

פורסם
לא כשמדובר ב50 סמ"ק ,במיוחד כאשר הם מדברים בסלולרי / אחד עם השני.
אתה סתם מקנא, הייתי מייעץ לך להיות מורכב על דו"ג מתישהו, אולי הקנאה שלך תהפוך לאהבה.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

כאשר זזים כדי לאפשר לו גישה רחבה יותר בין הרכב לרכב השכן בכביש יכולים ליצור תאנה מכיוון שלך תדע אולי המשוגע תכנן לעקוף אותך מהצד השני בכלל וככה רק יכנס בך וזה לא יגמר טוב בשבילו.

תמשיכו רגיל

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם
Falou צודק לגמרי. לגבי מה?

רוכבי האופנועים לא צריכים להתבסס תמיד על המעשים של הנהג, ולהתבסס על העובדה שהם לא יזוזו/יראו אותם ואת החברים שלהם. הוא לא טען את זה, אני לא טענתי ההפך.

במקום לסמוך על המזל והתקווה שהנהג לא יזוז, רוכבי האופנועים פשוט צריכים להאט כשהם מגיעים לשטח מסוכן. ועדיין, מוטב לכולם שנהג רכב לא יסטה מהנתיב.

כי בהחלט יכול להיו, שרוב חברי הפורום יגיבו בצורה הנכונה, אבל אז יגיע האחד היחד שיגיב בצורה לא נכונה, ויביא לתוצאות טרגיות.

12345

dirty old man

need love too

פורסם

בפקקים משחרר מעברים לאופנועים/קטנועים וכו'

בבין עירוני משתדל תמיד לקלוט אותם מגיעים, תלוי בסוג הכלי ובמהירותו ואם הדבר אפשרי - אבל תמיד משתדל לשחרר מקום למעבר, כל עוד אני לא מפריע לאף אחד אחר/לא מנגח אף אחד/נמצא במסלול של האופנוע.

פורסם

עלתה לי בראש שאלה שאולי התשובה שלה ברורה, אבל יש מקום לדיון.

זה ידוע שהרבה אופנועים בכביש בין עירוני נוסעים מעבר לקו הצהוב, התחום שמעבר לקו הצהוב נועד למקרה חירום בלבד, עכשיו מה קורה אם מסיבה כלשהי נכבה לי הרכב ואני חייב לחתוך לקו הצהוב ולעצור שם, ומגיע אופנוע ופוגע בי (והרי אני בניתי על זה שלאף אחד אסור לנסוע מעבר לתחומי הקו הצהוב) ולא היתה לי אפשרות אחרת וחתכתי לשם.

מי יוצא אשם פה?

Skoda Fabia 1.2TSI Sportline 2010

פורסם

זה ידוע שהרבה אופנועים בכביש בין עירוני נוסעים מעבר לקו הצהוב, התחום שמעבר לקו הצהוב נועד למקרה חירום בלבד, עכשיו מה קורה אם מסיבה כלשהי נכבה לי הרכב ואני חייב לחתוך לקו הצהוב ולעצור שם, ומגיע אופנוע ופוגע בי (והרי אני בניתי על זה שלאף אחד אסור לנסוע מעבר לתחומי הקו הצהוב) ולא היתה לי אפשרות אחרת וחתכתי לשם.

מי יוצא אשם פה?

מותר לך להביא את הרכב לשולי הדרך במידה והוא חדל לפעול (כדי לא לעכב את התנועה), לכן, לא עברת על החוק.

לרוכב האופנוע אסור לנהוג בשולי הדרך, ובמידה והוא יתנגש בך, הוא ייצא האשם, כי הוא עבר על החוק, ואתה לא.

זה כמו שייפול סלע גדול מהשמיים היישר לשולי הדרך, ולאחר 2 דקות, רוכב אופנוע טס בשוליים במהירות של 210 קמ"ש ופוגע בסלע. מי אשם בפגיעה? אומנם זה קצת פרדוכסלי, כי הסלע הוא זה שכביכול יוצר את ההפרעה לתנועה שבשוליים, אבל הרוכב הוא זה שעבר על החוק (ומזל שיש לו ביטוח חובה) !

בנוסף, סיכוי נמוך שזה ייקרה. הוא צריך להיות טיפש:

א. כדי לנסוע על השוליים.

ב. כדי לא להצליח, או לפחות לנסות, להתחמק ממך מספיק זמן לפני ההתנגשות.

Xbox12341

פורסם
אתה סתם מקנא, הייתי מייעץ לך להיות מורכב על דו"ג מתישהו, אולי הקנאה שלך תהפוך לאהבה.
זה בדיוק מה שאני מפחד ממנו.

אני עלול להתאהב ואז להתחיל לעשות שטויות.

אין לי כח להתחיל לצפצף בשדות תעופה.

והמבין יבין :wink:

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מי יוצא אשם פה?

אתה מכיר את הדרכים האלה שיש בהן בשעות מסויימות פקק אדיר? אז יום אחד הייתי בכביש כזה בעל 2 נתיבים שאחד מהם לקראת הרמזור נהפך לזכות קדימה ימינה שמתחבר לתוך כביש מהיר, אז הייתי עם חבר שלי ועוד חבר באוטו אחר מקדימה והוא הגיע לקטע שזה בדיוק מתחיל ההתחברות של הנתיב השתלבות ימינה והוא קצת עבר על הקו הצהוב ופתאום נהג מונית שהחליט לנסוע על השוליים כדי "לחסוך" את הפקק נכנס בו, הרכב ניזוק קלות (כמה עיקומים בפח וריסוק של פנס ווינקר) והנהג מונית קיבל קנס + נקודות ושילם גם על התיקון. זה סתם בקשר לנושא שדיברת עליו ללא כל קשר לאופנועים למרות שזה בעצם מתייחס לכל כלי הרכב הנוסעים על כבישי מדינת ישראל. כל עוד נסעת על השוליים וזה לא בגלל שקרתה לך תקלת "חירום" אתה הוא אשם בפגיעה במידה ותיהיה.

פורסם

ברור שהתשובה היא לא לעשות כלום, אלא להישאר איך שאתה (אותה מהירות, אותו כיוון).

כי אם האופנוען תכנן לעבור שם, אז הוא יצליח לעבור....ואם תנסה לפנות לו דרך, הוא ייבהל או יתבלבל.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

• תוכן חדש...