Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

מי מכיר בעל מקצוע או עסק שעושה פורטינג (החלקת מעברים) לראשי מנוע, שסתומים, סעפות יניקה וכו' ויכול להמליץ?

תודה מראש.

פורסם

נדמה לי שהוא לא מהמרכז אלא מירושלים... כך או כך לא מצחיק :-/

ניר סנדלים. אני חושב שהוא מפ"ת. ידוע בתור אחד שעושה פורטינג על פורטינג. בטח עכשיו החיילים של שר התחבורה יעשו לו מארב אחרי ההודעה הזו :-P

פורסם

משהו יודע במקרה מה תהיה העלות של פורטינג ?

וכמה כוחות סוס זה יכול להוסיף למאזדה 3 מנוע 2 ליטר [150 כ"ס ]

אני מעריך עוד ~10% אבל אשמח להערות.

תודה טל.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

לחוקר (אינטרגייטור)-

חיפשתי בדפי זהב את הבחור שצינת, החיפוש לא העלה תוצאות. אם אתה יכול לתת יותר פרטים, אשמח.

ושוב- אם ידוע למישהו על בית מלאכה או בעל מקצוע שעושה את העבודה הזו, אשמח לפרטים.

תודה.

פורסם
משהו יודע במקרה מה תהיה העלות של פורטינג ?

וכמה כוחות סוס זה יכול להוסיף למאזדה 3 מנוע 2 ליטר [150 כ"ס ]

אני מעריך עוד ~10% אבל אשמח להערות.

תודה טל.

אני אודה לך אם תלמד אותי את השיטה או החישוב שבו אתה משתמש כדי להעריך את השיפור.

לפותח השרשור -

ממליץ לך לעיין בשרשור הזה, יש בו גם קישורים מעניינים.

כדאי לך מאוד ללמוד קצת על פורטינג לפני שאתה לוקח את הראש שלך לאיזה חאפר שסתם חורט לך את הראש בלי לדעת מה הוא עושה, הדבר יכול להוריד את הביצועים באופן משמעותי אם לא נעשה כמו שצריך.

מוטי

פורסם

חבר'ה, הבהרה קטנה וסליחה מראש שלא חידדתי-

הפורטינג שאני רוצה לעשות הוא לסעפת היניקה בלבד, לא לראש או לשסתומים.

פשוט שיערתי לעצמי שאם בעל מקצוע מבצע את אחד מהעבודות הנ"ל, הוא מבצע את כולן, ובכך אם מישהו עשה את אחת מהעבודות הנ"ל אצל בעל מקצוע- סיכוי סביר שיש לו את היכולת לעשות פורטינג גם לסעפות.

בלו אר- אני משער לעצמי ששאלת איזה מנוע כי חשבת שאני מתכנן פורטינג לראש. עמך הסליחה ותודה על ההתיחסות.

מוטי-

כנ"ל, אני מתנצל שלא הייתי ברור,

באשר לפורטינג שאני רוצה לבצע- כמו שכתבתי כאן, לראש המנוע לא מתוכננת עבודת פורטינג, אלא לסעפת היניקה החדשה שהבאתי לצורך קרב' יותר גדול.

אני מודה מראש- אינני יודע איזו תוספת תתקבל לאחר פורטינג לסעפת יניקה הזו, אבל במידה והמחיר לא גבוה אני רוצה לעשות זאת.

כמה שיפור יתן? כרגע אני לא יודע וכנראה שגם לא אדע- כשהיא תורכב היא תורכב עם קרב' חדש וגדול יותר. השיקול שלי הוא שאם כבר, אז כבר. היא גם ככה שוכבת בבית והרכב לא צריך להיות מושבת בשביל העבודה הנ"ל, אז חשבתי לעצמי למה לא.

ככל שההגיון אומר לי, להזיק זה לא יזיק, אלא רק יכול לשפר. אלא אם כן תאמר לי שזה עלול להחמיר במקרים מסויימים ואשמח לפירוט על כך.

אגב כשאני אומר פורטינג, כוונתי היא אך ורק להחלקת המעברים, לא הרחבתם או משהו בכיוון. מה דעתך?

תודה רבה.

• ספונסר פורום
פורסם

ככל שההגיון אומר לי, להזיק זה לא יזיק, אלא רק יכול לשפר. אלא אם כן תאמר לי שזה עלול להחמיר במקרים מסויימים ואשמח לפירוט על כך.

אגב כשאני אומר פורטינג, כוונתי היא אך ורק להחלקת המעברים, לא הרחבתם או משהו בכיוון. מה דעתך?

תודה רבה.פורטינג שנעשה לא נכון ול נבדק ע"י flow bench לא ישפר כלום וסביר להניח שיגרע..

מעברים חלקים מידי גורמים לגמגומים בסרק בגלל עיבוי של טיפות דלק על הדפנות.. השארת מקומות חדים מידי גורמים למערבולות שמפריעות לזרימה. וזה על קצה המזלג

למיטב ידעתי אין מישהו בארץ עם מכשור וידע לעשות את זה באופן שיניב שיפור..אשמח אם יתקנו אותי.

אורן

פורסם

אורן

מה שאתה אומר מעניין מאוד ואכן נשמע יותר הגיוני מההשערה שהעלתי.

אם כך הדבר וסיכוי סביר שהעבודה תגרע במקום לשפר,

ולאחר שחשבתי על זאת- אכן כך הדבר (לפחות מבחינת ידע ומכשור בארץ),

אני אוותר על החלקת מעברים לסעפת שלי. לקח לי הרבה זמן להשיג אותה ואחת כזו נוספת לא תהיה,

לכן לא אקח צ'אנסים איתה.

וכמו אורן, אשמח לתגובות.

פורסם

היי מוטי

לאחר שיחה ארוכה מאוד

עם מנכ"ל חברת מיקרוטכניקה מגרמניה [הם מבטאים את זה מיקרוטשניקה]

שהם ספציפית מייבאים לאירופה מכונות שמבצעות החלקה של משטחים פנימיים כמו צינורות בעזרת חומר סינטטי מיוחד שעובר שם

ומניסיונו זה מה שהו אמר לי

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
אהלן

מי מכיר בעל מקצוע או עסק שעושה פורטינג (החלקת מעברים) לראשי מנוע, שסתומים, סעפות יניקה וכו' ויכול להמליץ?

תודה מראש.

אם יורשה לשאול, איזה סעפת יניקה קנית ובמה היא שונה מהקיימת ?

במידה ויש לך נתונים יבשים של הסעפת הנוכחית ביחס לסעפת החדשה (נפח כללי, אורך המובילים, קוטר פנימי וכד') אז תכתוב כאן. אם ברשותך נתונים יבשים של הסעפת החדשה (כמה היא אמורה לתרום לביצועים) - כתוב כאן... :)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אהלן איציק

הסיפור דיי פשוט

הסעפת המקורית שכרגע על הרכב- בעלת פתח יניקה שיכול לקלוט רק קרבורטורים בעלי 2 לועות.

הסעפת החדשה שהבאתי, היא סעפת עם פתח יותר גדול המאפשר קליטה של קרבורטור הרבה יותר גדול (4 לועות).

את הפורטינג שרציתי לעשות, רציתי כדי להחליק את המעברים, לא כדי להגדיל את קוטרי המעברים.

כך או כך, החלטתי בסופו של דבר שאני לא אעשה זאת.

בברכה.

• תוכן חדש...