Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלמים להחליף לבד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

הברקסים אצלי גמורים והשאלה שלי היא

האם כדאי לי לקנות ולהרכיב לבד?

או לקנות ולתת למוסכניק שירכיב?

לא הרכבתי ברקסים בעבר אבל אמרו לי שזה לא מסובך..

תודה לעונים

מזדה LANTIS F

שנת 98

פורסם
מוסך מורשה??????? :shock:

גנבים !!!!! רוצים 500 ש"ח

בחיים לא!!!

500 שקל זה קצת (הרבה!) פחות מהשתתפות עצמית כשתגלה שעשית משהו לא בסדר...

וזה עוד במקרה הטוב - לא עלינו שתגיע לבית חולים.

אם אתה לא יודע (ואתה לא.) אל תתעסק. ת'מנוע אתה יכול לדפוק, את הגיר אתה יכול לדפוק את הכל אתה יכול. אבל את הבלמים תדפוק הם ידפקו חזרה, וחזק.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם
לא צריך מוסך מורשה.

לך למוסך לא מורשה, ייקחו לך 100 שקל עבודה...

איפה????

אז אני יכול לקנות את הברקסים ולתת למוסכניק שירכיב?

מזדה LANTIS F

שנת 98

פורסם
לא צריך מוסך מורשה.

איפה????

כן

אני לא הייתי ממליץ לך להרכיב לבד זה אל עוד איזה שיפור יופי או משהו כזה אצתה מדבר פה על הביטחון שלך ושל הנוסעים שלך ...

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם
לא צריך מוסך מורשה.

איפה????

קפוץ לחנות שנקראת ג'נרל ברקס ברחוב המסגר מספר 8

אחד הכי זולים שמצאתי עד היום... קנה שם רפידות

לך למוסכניק , שלם לו 100 שקל עבודה שירכיב אותן

ושגם יבדוק את התופים מאחורה באותה הזדמנות ויעשה ניקוי עם לחץ אוויר...

נ.ב. לא מזיק גם לבדוק מה מצב נוזל הבלמים . אם כבר, אז כבר...

לא משחקים בבטיחות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

באיזור המוסכים ביצחק שדה החליפו ברכב שלי צלחות ורפידות ב- 150 שקל.

העבודה מקצועית והיחס אישי ואפילו לימדו אותי איך להחליף.פשוט מאוד.

בכל מקרה אין לי כתובת מדוייקת.תקנה את כל החלקים ותסתובב שם ובטוח תמצא.

אייל

המהירות היא רוע השטן, הסיבובים הם אהבת האלוהים.

פורסם

להביא קילו בשר למסעדה ולבקש שיבשלו לך אותו.

המוסך מרוויח מכמה כוונים. אחד מהם זה מחלקי החילוף שהוא מוכר לך (בערך 15% ). אם תגיע עם חלקים , רוב הסיכויים שאו שינפנף אותך או שיגבה ממך עבור העבודה יותר כדי לפצות על ההפסד מהחלקים.

הכי טוב - ללמוד לעשות לבד. זה לא מסובך ולא קשה , רק צריך לדעת איך. תתחיל בלקרוא את הספר של הרכב שלך , תלמד את כל השלבים ואת שמות הרכיבים השונים ותפקידם. בשלב הבא עשה את העבודה תחת השגחה והדרכה של חבר שיודע. בפעמים הבאות תוכל לעשות לבד.

אם זה לא אפשרי , עדיף לברר מחירים של חלקים ועבודה ואז לעשות הכל במוסך שיתן את ההצעה הטובה ביותר.

נמרוד

פורסם
להביא קילו בשר למסעדה ולבקש שיבשלו לך אותו.

המוסך מרוויח מכמה כוונים. אחד מהם זה מחלקי החילוף שהוא מוכר לך (בערך 15% ). אם תגיע עם חלקים , רוב הסיכויים שאו שינפנף אותך או שיגבה ממך עבור העבודה יותר כדי לפצות על ההפסד מהחלקים.

הכי טוב - ללמוד לעשות לבד. זה לא מסובך ולא קשה , רק צריך לדעת איך. תתחיל בלקרוא את הספר של הרכב שלך , תלמד את כל השלבים ואת שמות הרכיבים השונים ותפקידם. בשלב הבא עשה את העבודה תחת השגחה והדרכה של חבר שיודע. בפעמים הבאות תוכל לעשות לבד.

אם זה לא אפשרי , עדיף לברר מחירים של חלקים ועבודה ואז לעשות הכל במוסך שיתן את ההצעה הטובה ביותר.

נמרוד

אני חולק עליך...

אני עושה הכל באוטו לבד, אבל עם דבר אחד לא מתעסקים וזה בטיחות...

לא משנה כמה זה פשוט להחליף רפידות, עם בטיחות לא מתעסקים, תן למקצוענים באמת.

בקשר ללהביא חלקים למוסך, אני מסכים איתך...

זה כבר תלוי בבן אדם , ובאיזה מוסכניק שהוא מכיר...

לי יש מוסכניק שאני סומך עליו בעיניים עצומות, הוא לא נפגע מזה שאני מביא לו חלקים...

ההפרש הוא אכן לא מאוד קריטי אלא אם כן עובדים עליך...

נ.ב. אני מעדיף לבחור איזה רפידות שמים לי , ולא סתם איזה ג'אנק שהמוסך מחליט עליו...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אתם אשכרה משחקים באש.

דיי עם השטויות האלה של אני אחליף לבד כדי לחסוך.

אם אתה רוצה ללמוד סבבה, תלך למוסך ותראה, אבל אל תנסה לבד,

מכיר את המשפט מהשיר "יש דברים נסתרים לא נבין לא נדע.."

אז אם מישהו מקצועי מהתחום, ואני מדבר על מוסכניק עם ניסיון וקבלות בודק לך את הרכב אחרי שהחליף ברקסים, תאמין לי שהוא יודע לזהות תופעות לוואי שלא בטוח אתה תשים לב(דברים נסתרים).

חוץ מזה כל כמה זמן מחליפים ברקסים וצלחות, משאבות, נעלים???????

אז בלי שטויות, תלך למישהו אמין ומקצועי ותיסע בקצת יותר בטחון.

אושרי

"יש לך אולי 7 שקל להגיע לבאר שבע??"

פורסם
אתם אשכרה משחקים באש.

דיי עם השטויות האלה של אני אחליף לבד כדי לחסוך.

אם אתה רוצה ללמוד סבבה, תלך למוסך ותראה, אבל אל תנסה לבד,

מכיר את המשפט מהשיר "יש דברים נסתרים לא נבין לא נדע.."

אז אם מישהו מקצועי מהתחום, ואני מדבר על מוסכניק עם ניסיון וקבלות בודק לך את הרכב אחרי שהחליף ברקסים, תאמין לי שהוא יודע לזהות תופעות לוואי שלא בטוח אתה תשים לב(דברים נסתרים).

חוץ מזה כל כמה זמן מחליפים ברקסים וצלחות, משאבות, נעלים???????

אז בלי שטויות, תלך למישהו אמין ומקצועי ותיסע בקצת יותר בטחון.

אושרי

נכון מאוד!

ברגע שתקרה תאונה (חס וחלילה כמובן) לא תוכל לתבוע אף אחד, רק את עצמך :wink: .

עם בטיחות לא משחקים.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אני חולק עליך...

זו גישה אחת , סבירה אפילו , אבל אם אתה עושה הכל באוטו אתה בוודאי יודע שחובב רציני יכול לעשות עבודה טובה כמו איש-מקצוע ואולי טובה יותר. זה תלוי רק במידת הרצינות וההשקעה שלך.

אף מכונאי לא נולד עם הידע. הם רכשו אותו דרך לימוד וניסיון. את החלק של הלימוד אתה יכול לרכוש לבד ללא קושי מספרים. את הניסיון תצבור עם הזמן ותנסה לשאוב מאחרים.

אני לא מציע לאף אחד להתחיל כפרויקט ראשון בתיקון בלמים. מתחילים בלהחליף מגבים ואם זה הולך טוב מתקדמים הלאה. מה שעוד עוזר זה חברים. תמצא מישהו שיודע ועשה או עושה , תצטרף אליו ותראה איך, ותעבוד במקביל אליו ותחת הדרכתו. לעבוד בשנים זה יותר נעים חברתית וגם אפשר לחלוק משאבים כמו כלי עבודה , ספרים , ידע ונסיון.

הרעיון הוא לא לחסוך כסף. מי שעושה לבד כי אין לו כסף לתחזק את האוטו, עדיף שיסע באוטובוס. הרעיון הוא להכיר את מערכות הרכב שלך ולעשות עבודה טובה יותר ממה שיעשו במוסך. לך אמנם חסר ניסיון, אבל יש זמן ורצון להקדיש לרכב שלך.את זה לא תמצא במוסך.

נמרוד

פורסם

אני חולק עליך...

זו גישה אחת , סבירה אפילו , אבל אם אתה עושה הכל באוטו אתה בוודאי יודע שחובב רציני יכול לעשות עבודה טובה כמו איש-מקצוע ואולי טובה יותר. זה תלוי רק במידת הרצינות וההשקעה שלך.

אף מכונאי לא נולד עם הידע. הם רכשו אותו דרך לימוד וניסיון. את החלק של הלימוד אתה יכול לרכוש לבד ללא קושי מספרים. את הניסיון תצבור עם הזמן ותנסה לשאוב מאחרים.

אני לא מציע לאף אחד להתחיל כפרויקט ראשון בתיקון בלמים. מתחילים בלהחליף מגבים ואם זה הולך טוב מתקדמים הלאה. מה שעוד עוזר זה חברים. תמצא מישהו שיודע ועשה או עושה , תצטרף אליו ותראה איך, ותעבוד במקביל אליו ותחת הדרכתו. לעבוד בשנים זה יותר נעים חברתית וגם אפשר לחלוק משאבים כמו כלי עבודה , ספרים , ידע ונסיון.

הרעיון הוא לא לחסוך כסף. מי שעושה לבד כי אין לו כסף לתחזק את האוטו, עדיף שיסע באוטובוס. הרעיון הוא להכיר את מערכות הרכב שלך ולעשות עבודה טובה יותר ממה שיעשו במוסך. לך אמנם חסר ניסיון, אבל יש זמן ורצון להקדיש לרכב שלך.את זה לא תמצא במוסך.

נמרוד

מסכים לגמרי!!

לטפל באוטו לבד מתוך רצון לחסוך כסף לדעתי הוא שגוי. מידת ההשקעה תרד פלאים אם אתה רק רוצה לחסוך כמה אגורות. לטפל באוטו לבד צריך לבוא מתוך ענין ורצון ואהבה.

עכשיו קראתי 3 ספרים (על חשמל, מערכות הינע, דיפרנציאלים, גירים וכ-ל מערכות המנוע) ושכן שלי שמשפץ אלפא תרם לי מנוע 1.3 של אלפא 33 ועליו אני הולך ללמוד את הקרביים!

אני מחכה לזה מאד בקוצר רוח!

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

• תוכן חדש...