Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7331 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

מצאתי פיאט פונטו ספייס 2001 S60 ולקחתי אותה היום לבדיקה. הרכב נראה כמו חדש מבפנים 85000 יד שנייה (2 הידיים פרטיות). עבר טסט היום לפני הבדיקת קנייה.

זקוק לעזרתכם בפיענוח תוצאות הבדיקה (להפריד את העיקר מהטפל) וכמה זה יעלה לי לעשות יישור קו, כלומר כמה להוריד (הבעלים רוצה 35000 - אלף מתחת למחירון בגלל תיקוני צבע שיש לעשות).

1. בלאי פנימי במנוע, שריפת שמן, נזילות שמן, רעש מערכת תזמון ושסתומים, רעשים פנימיים במנוע, דליפות לחץ, תושבות מנוע, קורוזיה ונזילה מצינורות, אביזרי קרור ומשאבת מים, לתקן ולנקות מערכת קירור, תיפקוד מערכת דלק והצתה לקוי.

2. נקישה בהגה, חופשים במתלה, תיקון וכיוון ציר קידמי ואחורי.

3. תיקון תאונה לאורך צד ימין וכיפוף בעמוד הקדמי (יש לציין שהכיפוף שולי ביותר ואין פגיעה בשאסי), הוחלפו חלקי מרכב צבע פגום סביב ובגג הרכב, מעיכות פח סביב, תיקוני מרכב וצבע סביב ודופן אחורית.

4. מנגנוני שמשות אינם תקינים וצירי דלתות.

5. צמיג קדמי ימני פגום, צמיגים אחוריים יבשים, צמיגים שונים.

6. בלאי מצמד גבוה וקשה (האם הקלאץ' הלך?), נזילות שמן מתיבת ההילוכים, שילוב הילוכים לקוי ובורר, רעש תיבת הילוכים, חופש ציריות וגומית אבק לציריה פגומה, רעש מיסבי גלגלים.

7. מדחס מזגן ומאוורר פנימי בתא נוסעים רועשים.

זה הכל...

הכי חשוב לי זה כמה יעלה לי היישור קו וכמה לדרוש מהמוכר להוריד ועל מה. במיוחד תנו דגש על העמוד הקדמי (יש שקע קטן ביותר) - האם צריך להיות ירידת ערך על זה?

ובכלל האם כמות התקלות היא סבירה וכדאי לקחת את הרכב (נראה ממש ממש שמור).

פורסם

בלאי במנוע זה כבר בעיה במיוחד והוא שורף שמן, יש נזילות ועוד הרבה מסביב למנוע..

הקלאץ כנראה הלך, והוחלפו חלקי מרכב זתומרת שהרכב עבר תאונה די קשה.

יש כיפוף בעמוד קדמי, ואני מניח שזה בעל משמעות נמוכה, יש ירידת ערך על דברים כאלו.

אני הייתי מתרחק מהרכב, זה לא רכב נדיר שקשה למצוא, כולה פונטו ספייס, יש עוד הרבה כאלו..

פורסם

הרבה בלה בלה בלה...

כל הבלאי במנוע, שריפת שמן, רעשים פנימיים - נשמע לי כמו כסת"ח רגיל של מכוני בדיקה. מישהו ראה פעם מנוע ללא רעש פנימי? :roll:

מה שכן, יש השקעה לא קטנה שצריך לעשות על הרכב כדי להביא אותו למצב טוב. זה מתחיל מרביעיית צמיגים חדשה, ממשיך דרך טיפול ובדיקה לפרונט ועובר דרך החלונות חשמל.

הרכב גם עבר תאונה קלה, ואם הצבע פגום זאת יכולה להיות סיבה לא רעה להוריד עוד מהמחיר.

אבל הרבה יותר חשוב לדעתי - האם יש הסטוריית טיפולים מסודרת?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

יש הסטוריית טיפולים מסודרת (דיברתי עם המוסך וראיתי קבלות).

לגבי התאונה לא נראה לי שהייתה קשה אחרת הייתה פגיעה בשאסי, לא?

פורסם

השאלה היא מהם סעיפי הכסת"ח פה ומה סעיפים קריטיים.

מי שיש לו נסיון עם מכוני בדיקה מוזמן להגיב.

פורסם

90 אחוז פה זה כיסוי תחת.

אינטר חבל שלקחת לבדיקה, להבא קח לבדיקה אצל המכונאי שלך, תקבל תשובה יותר אמינית, ובטח שיותר אמינה.

אחר כך קפוץ לפחח, 100 שקל מקסימום הוא ירים את האוטו על ליפט. ויגיד לך אם יש תאונת שלדה. הלחמות וכו'

כותרת: מנוע ממשיך לעבוד אחרי כיבוי

יש לי פיאסטה 88...

פיאסטה- המכונית היחידה שתסע גם בלי מנוע :smile:
פורסם

דודו הדבר היחידי למעשה שממש מטריד אותי כאן זה כל ההערות על המנוע כי אם המנוע דפוק זה סרט. מה אתם אומרים על ההערות?

לגבי שאר הדברים אם אכן יש בעיה ניתן לתקנם בקלות (הרוב זה כיוונים, הכי גרוע החלפת קלאצ' ולא מזה אני מפחד).

פורסם

ואותי מטריד איך רכב עם זוג צמיגים יבשים ועוד צמיג שלישי פגום, עבר היום טסט.

בא לך לספר לנו איפה זה היה?

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

דינמומטר ביד אליהו ת"א.

חברים אז מה אתם אומרים על המנוע? נזילות שמן ושריפת שמן זה דבר שניתן לתיקון?

פורסם

אני אומר שאם הנתונים שנתת כאן אי אפשר לדעת מה באמת מצבו של המנוע, מה כסת"ח ומה באמת לא תקין.

וכן, כל דבר (כמעט) ניתן לתיקון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...